Budgivning pågår
SUNNERSTA - Havsörnsvägen 13 - Uppsala

Perfekt planerad sunnerstavilla med pool, beläget i ett utsökt läge mot Gipen!

Friliggande villa 152 kvm (+64kvm) 844 kvm (tomtarea) 7 825 000 kr (eller bud)
Intresseanmälan
Havsörnsvägen 13 7 825 000 kr
Intresseanmälan

Perfekt planerad sunnerstavilla med pool, beläget i ett utsökt läge mot Gipen!

Varmt välkomna till den här fina villan med ett unikt läge i Sunnersta. Från den högt belägna uteplatsen i söder har man en underbar utsikt över Gottsundagipen, som är en förlängning av naturreservatet Hågadalen/Nåsten. Där finns bland annat löp- och skidspår och gör att du lätt kan ta dig ut för härliga naturupplevelser. Uteplatsen har en nyanlagd pool och nytt trädäck med flera sittplatser att njuta utsikten på. Huset är i fint skick och är verkligen den perfekta familjevillan!

Du kommer in i en öppen hall med full takhöjd upp till övervåningen, vilket ger ett fint ljus och en härlig känsla. Köket och vardagsrummet ligger i delvis öppen planlösning, vilket ger rymd och gör dem väldigt ljusa och skapar en härligt yta som inbjuder till samvaro. Härifrån når du två av husets flera uteplatser. I vardagsrumsdelen finns en täljstenskamin som värmer gott under de kalla månaderna, ett bra komplement till de andra värmekällorna, som då kan få jobba lite mindre. Det finns fyra väl tilltagna sovrum i fint skick, varav ett har en walk-in-closet och en stor balkong med tak.

Det här huset har verkligen allt du kan önska dig, bland annat två rum för samvaro, två badrum och många sovrum. Huset har en grovingång som du når från det stora ombyggda dubbelgaraget, där larmet och ett digitalt lås finns installerat. l garaget som är ett varmgarage finns gott om plats för hela familjens aktiviteter, samt en till två bilar. Från garaget kan du även nå poolområdet. Bakom garaget finns ett stort förråd samt bastu och dusch. Gott om förvaring är en underdrift! Det finns flera uteplatser på tomten och gott om parkeringsplatser.

Sunnersta är en stadsdel i södra Uppsala och ligger vid Fyrisåns utlopp till Mälaren och är Uppsalas sydligaste stadsdel. Villaområdet är väldigt populärt i Uppsala, då närhet finns till båthamn, badvikar och Uppsala Alpina Center (Sunnerstagropen) med bland annat slalomlift, grillplats och pulkabacke. Vid Alnäs friluftsgård kan du hyra kanoter och roddbåtar. Du kan även spela tennis, beachvolleyboll, basket och fotboll, eller varför inte klättra och utmana dig själv. I Sunnersta finns flera förskolor, grundskola (Sunnerstaskolan) upp till åk 5. Närmaste högstadieskolor från åk 6 är Valsätraskolan och Gottsundaskolan - båda har flera olika profiler att välja mellan.

Visa mer
Anna Lindholm Eriksson
Ansvarig mäklare
Anna Lindholm Eriksson anna.lindholm@riksmaklaren.se
073-0635364
”Snyggt, proffsigt och trevligt är mina ledord.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1977
Rum
6 rum och kök, varav 4 sovrum
Boarea/biarea
152 m² + 64 m²
Tomtarea
844 m²
Pris
7 825 000 Kr (eller bud)

Planlösning

ENTRÉHALL - I den välkomnande hallen ligger ett laminatgolv som sedan löper in i köksdelen vilket ger en snygg och enhetlig känsla. Blommig tapet och delar av vägg ljust målad.

VARDAGSRUM - Underbart vardagsrum med många fönster som ger ett härligt ljusinsläpp vilket skapar hög trivsel. Utgång till det generösa nylagda trädäcket som ligger i ett perfekt söderläge med flera sittplatser under de svalkande markiserna. Ljusa väggar och parkettgolv. Täljstenskamin finns som värmer fint under de kalla månaderna. Vardagsrummet ligger i anslutning mot köket som göra att det är som gjort för samvaro.

KÖK - Fint kök med praktisk köksö/disk mot den stora matplatsen med plats för 8-10 personer eller fler. Välhållen köksinredning i högblankt vitt med mörka trädetaljerna som harmoniserar med de mörka bänkskivorna i laminat. Vitt kakel som stänkskydd. Fönster ovan bänk som gör att du har fin utsikt när du jobbar i köket. Här finns spis, spisfläkt, ugn och mikrovågsugn i högskåp, kyl och frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin. Från köket har du utgång till en uteplats under tak - här kan man med fördel inta sitt morgonkaffe då den ligger mot öster.

BADRUM - Ljust och fint badrum med golvvärme, som iordningställdes 2016, med vitt kakel och snyggt brunt klinkergolv. Dusch med glasväggar med kakelstapel på vägg som detalj. Tvättställ, badrumsskåp och handdukstork med el. Wc. Fönster.

SOVRUM - Mysigt sovrum som har vita väggar samt en läcker fondvägg och parkettgolv. Stor garderob med dragdörrar som löper längs med en hel vägg - generöst med plats i den fina garderobsinredningen.

TVÄTTSTUGA/GROVINGÅNG - Ett av husets mest praktiska rum med ingång direkt från garaget. Perfekt om man kommer in från en löptur, hundpromenad eller med barn i leriga galonisar. Här finns tvättmaskin, torkskåp, tvättbänk med diskho. Skåpinredning i vitt. Hatthylla. Vattnet går in i huset i detta rum, vilket gör det lätt att stänga av när man reser bort. Vita väggar och plastmatta.

Övre plan:

ALLRUM - Fint rum som är öppet mot trapp och nedre hall. Här finns ett stort fönster med utsikt mot allmänningen bakom huset. Från allrummet når du alla rum på övervåningen. Parkettgolv och ljusa väggar. Två garderober.

SOVRUM - Ljusa väggar och parkettgolv med utgång till en stor balkong under tak. Stor walk-in-closet.

SOVRUM - Ljusa väggar med parkettgolv och två stora garderober.

SOVRUM- Ljusa väggar med parkettgolv och två stora garderober.

BADRUM - Rymligt badrum med vitt kakel och grått klinkergolv. Här finns både badkar och dusch. Tvättställ, badrumsskåp, handdukstork med el, golvvärme med el och wc. Takfönster.

Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Sunnersta 188:2

Tomt

Härlig stor tomt med lite höjdskillnad som gör att huset är byggt i suterräng, vilket ger en torpargrund med ståhöjd- mycket positivt. Här finns även en plan gräsmattta, grusad plan, fina buskar, äppelträd och en häck planterad mot allmänningen.

Uteplats

Flera uteplatser, varav ett trädäck med pool på husets baksida med ett härligt söder-/västerläge. Det finns även en fin uteplats som du når från köket, där man med fördel kan sitta och inta morgonkaffet eller när solen blir för stark då den har ett läge mot öster. En uteplats finns även på tomten nedanför den nyanlagda uppfarten. Terrass/balkong som sträcker sig längs hela gaveln på övre plan med utgång från det större sovrummet.

Bilplats

Garage samt två uppfarter för bil/cykel etc. Nyanlagd grusad uppfart med plats för flera bilar, cykelparkering.

Renovering

Badrum övre plan 2006
Kök 2011
Trapp renoverad 2011
Tvättstuga 2012
Badrum nedre plan 2016
Huset målat 2018 - trädetaljer
Täljstenskamin 2019
Ny garageport 2020
Markarbete framsida 2020
Ny altan baksida samt pool 2021
Markarbete och iordningställande av uppfart 2021Byggnad/Storlek

1 ½ plan med snedtak, 152 kvm + 64 kvm (biarea) , 6 rum och kök, varav 4 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1977

Byggnadssätt

Grund: Torpargrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Tegel samt trädetaljer. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 2-glasfönster med spröjs. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: NIBE varmvattenberedare - Luftvärmepump med AC - Kamin- Elradiatorer

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Fiber finns indraget

Övriga utrymmen

Varmgarage i anslutning till huset

Övrigt

Modulenthus
AC finns installerat
Yale digitalt lås på garagedörr
Larm som skalskydd - installerat vid husets entré i garaget
Snickardel i garaget
. Lagring av personuppgifter:
Riksmäklaren ("Bolaget") behandlar kunduppgifter i enlighet med Personuppgiftslag (1998:204). Genom att ange ditt namn och telefonnummer i intresseanmälan och/eller teckna köpekontrakt samtycker du till att erhålla marknadsföring och information från Bolaget via post, telefon, eller e-post och sms samt andra digitala kanaler. Personuppgifter kan lämnas ut till annat bolag inom Bolagets koncern samt till andra samarbetspartners.

Riksmäklaren och dess samarbetspartners kan komma att databehandla dessa personuppgifter för att kunna administrera olika tjänster och erbjudanden på ett för mottagaren anpassat sätt i informationen om den egna verksamheten och utvalda samarbetspartners varor och tjänster. Uppgifterna används av Bolaget även som underlag för statistik och produktutveckling. Uppgifterna kan ligga till grund för att Bolaget, och i förekommande fall Bolagets samarbetspartners, ska kunna anpassa innehåll i annonser och erbjudanden. Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med kunden/användaren. Till uppgifterna kopplas en eller flera markörer om vilken typ av anpassning av webbtjänster och marknadskommunikation som riktas mot användaren, så kallad profilering.

Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Bolagets kunder har rätt att skriftligen utan kostnad återkalla samtycke, begära ett registerutdrag eller rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter. Om du vill begära ett registerutdrag, återkalla ett samtycke eller rätta/radera en uppgift ber vi dig att vända dig till
Riksmäklaren, Vaksalagatan 5, 753 20 Uppsala

Ekonomi

Pris: 7 825 000 kr (eller bud). Taxeringsvärdet är 4 322 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 2 471 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1977. Fastighetsskatt-/avgift: 8874 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 1 707 500 kr.

Driftkostnad summa: 59 950 kr/år
Uppvärmning: 19 800 kr/år
El: 20 000 kr/år
Vatten-avlopp: 9 300 kr/år
Sotning: 450 kr/år
Renhållning: 2 400 kr/år
Försäkring: 8 000 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2022-09-09. Energiprestanda primärenergital: 116 kWh/kvm och år. Energiklass: D.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Stadsplan.

Samfälligheter

Last: Avtalsservitut: Friskvattenledning Mm, 03-IM1-65/3358.1

Allmänt om området

Sunnersta är en stadsdel i södra Uppsala och ligger vid Fyrisåns utlopp till Mälaren och är Uppsalas sydligaste stadsdel. Villaområdet är väldigt populärt i Uppsala, då närhet finns till båthamn, badvikar och Uppsala Alpina Center (Sunnerstagropen) med bland annat slalomlift, grillplats och pulkabacke. Vid Alnäs friluftsgård kan du hyra kanoter och roddbåtar. Du kan även spela tennis, beachvolleyboll, basket och fotboll, eller varför inte klättra och utmana dig själv. I Sunnersta finns flera förskolor, grundskola (Sunnerstaskolan) upp till åk 5. Närmaste högstadieskolor från åk 6 är Valsätraskolan och Gottsundaskolan - båda har flera olika profiler att välja mellan.

Närservice

Coop Sunnersta samt
Gottsunda centrum där det finns allt du kan tänkas behöva gällande service - vårdcentral, kyrka, matvaruaffär, apotek, systembolag, badhus, tennishall m.m.

Kommunikationer

Stadsbussar med täta avgångar, nära påfart till gamla E4:an samt även nya E4:an via Knivsta eller via Bergsbrunna.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

SUNNERSTA - Havsörnsvägen 13 - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus