50
Till salu
Knutby - Gränsta 216 - Knutby

En lantlig idyll med en rymlig villa rik på historia. Passar även som generationsboende.

Friliggande villa 300 kvm 2010 kvm (tomtarea) 3 950 000 kr
Intresseanmälan
Gränsta 216 3 950 000 kr
Intresseanmälan

En lantlig idyll med en rymlig villa rik på historia. Passar även som generationsboende.

Uppe på höjden står den pampiga byggnaden, som är ett gediget timmerhus omgiven av en lummig trädgård. På framsidan finns goda uppställningsytor för bilar och den privata trädgården på baksidan erbjuder stora gemensamhetsytor, altan och ett fint växthus. För er som känner till trakten väl vet att huset en gång i tiden har varit ett ålderdomshem som då stod nyrenoverat under sent 1920-tal. Idag erbjuder det stora huset möjlighet för generationsboende eller uthyrningsmöjligheter då entré, kök och badrum finns på båda planen. Delar av undervåningen och övervåningen har golvvärme, båda köken och båda badrummen samt tvättstugan. Utöver detta är det genomgående vattenburen värme i huset via radiatorer.

Husets entré erbjuder en stor och öppen hall med möjlighet till gäst wc intill ytterdörren. Här från hallen nås de intilliggande rummen och ni erbjuds en fin vy genom allrummet ut mot baksidan av huset och den stora altanen. Till höger ligger det stora bondköket med ingång till ett renoverat badrum med tvättmaskin, här i det stora köket finns en altandörr ut mot en liten uteplats med morgonsol samt egen entré på gaveln. Även i allrummet finns det en altandörr ut mot trädgården och delar av timret i väggarna har tagits fram. Resterande yta fördelar sig på ett ljust allrum samt två bra sovrum.

Övervåningen nås via trappan i hallen, här har det tidigare suttit en dörr för att skilja de två planen åt. Det stora och ljusa köket har gott om arbetsytor och möjligheter till förvaring, mot framsidan av entrén finns en rymlig balkong. Öppen planlösning mellan matplats och vardagsrum gör det enkelt för stora sällskap att umgås. Från vardagsrummet nås två av våningens sovrum samt att intill matplatsen hittar ni ytterligare två rum i fil där det ena rummet nyttjas som kontor idag, det andra är ett sovrum med klädkammare. Från köket leder en hall in till badrummet med dusch, arbetsrum samt ett badrum med tvättmöjligheter samt bubbelbadkar. Här finns även trappa upp till vindsvåningen.


Knutby
All tänkbar service finns i det intilliggande samhället Knutby som ligger på cykelavstånd från huset. Här finns goda idrottsmöjligheter, grundskola och flera förskolor, mataffär, restaurang mm. Ni tar er enkelt dit via cykelvägen som leder hela vägen fram. För skolskjuts finns hållplats i närheten av huset.
Goda bussförbindelser finns med busslinje 809 (Uppsala - Almunge - Knutby) som går varje halvtimme, denne tar er till Uppsala på ca 50 minuter. Från Almunge går linje 806 som tar er till Arlanda. Bra pendlingsmöjligheter billedes till såväl Uppsala (35 km), Arlanda (45 km) som Stockholm (90 km).

Visa mer
Micaela McClafferty
Ansvarig mäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47
”Jag har alltid hög ambitionsnivå, är lyhörd och ser till kundens behov, vilket är det viktigaste av allt för att nå ett bra resultat.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1890
Rum
10 rum och kök, varav 5 - 7 sovrum
Boarea
300 m²
Tomtarea
2010 m²
Pris
3 950 000 Kr

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Gränsta 7:3

Tomt

2010 m²

Renovering

2012 Våtrum samt kök renoverades på båda planen
2012 Tvättstuga renoverades
2012 Stora delar av el utbytt
2020 Yttertak renoverades med ny papp och nya pannor

Byggnad/Storlek

2 plan med delviskällare och vind, 300 kvm , 10 rum och kök, varav 5 - 7 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1890

Byggnadssätt

Grund: Torpagrund/Betongplatta . Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Lertegel/Plåt . Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Delvis Mekanisk. Vatten och avlopp: VATTEN - borrad brunn delad med två ytterligare hushåll AVLOPP - minireningsverk 10 fastigheter som delar på anläggningen.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luft-vattenpump

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Fiber

Ekonomi

Pris: 3 950 000 kr . Taxeringsvärdet är 2 684 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 2 261 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1929. Fastighetsskatt-/avgift: 9287 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 1 948 000 kr.

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd.

Samfälligheter

Gemensamhetsanläggning: Uppsala Gränsta GA:2 ändamål: Avloppsanläggning


Last: Avtalsservitut Område, 0380IM-11/20190.1


Förmån: Officialservitut Avloppsledning, 0380-2010/2.4
Förmån: Officialservitut Vattentäkt, 0380-2010/2.3

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Knutby - Gränsta 216 - Knutby

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus