RM+ - Sön 3/12 kl 14:10-14:40
SUNNERSTA - Rödhakevägen 33 - UPPSALA

Renoverat hus med en stor hörntomt.

Friliggande villa 142 kvm (+101kvm) 1239 kvm (tomtarea) 7 100 000 kr
Intresseanmälan
Rödhakevägen 33 7 100 000 kr
Intresseanmälan

Renoverat hus med en stor hörntomt.

I ett lugnt och barnvänligt område finner du ett renoverat hus med en stor hörntomt. När du kliver in i bostaden möts du av gedigna rum där säljaren har försökt att hålla en stilren och elegant stil.

Bostaden har genomgått omfattande renoveringar under de senaste åren, inklusive installation av ett nytt vattenburet värmesystem, förbättringar i ytskiktet i källaren, skapandet av ett fantastiskt kök, nya badrum, uppgradering av det elektriska systemet och nya avloppsrör i bostaden. Alla ytskikt har förnyats och nya altaner har byggts. Bostaden har också energiklass B vilket resulterar i lägre driftkostnader samt grönt bolån.

Bostaden fördelar sig på tre olika plan. När du kliver in på entréplan möts du av en ljus och rymlig hall med plats för ytterkläder, ett stort och härligt vardagsrum med en installerad braskamin. Härifrån når du också den stora altanen som sträcker sig runt huset. Vidare på entréplanet finner du master bedroom, gäst-WC, matsal samt ett kök som är utrustat med allt du behöver för att underlätta vardagen.

När du kliver upp på övervåningen finner du ett stort och rymligt allrum. På övervåningen finns också två barnrum, varav ett av rummen har en stor balkong med utsikt mot trädgården. Det finns ett stilrent badrum som är utrustat med dusch, WC, kommod, samt handfat.

Källaren fördelar sig på ett stort allrum med plats för soffgrupp framför den mysiga öppna spisen. I kontoret/sovrummet finns plats för en större säng samt tillhörande möblemang. De övriga rummen i källaren används som tre förrådsutrymmen, tvättstuga samt en oinrett rum.

Att bo i Sunnersta innebär att du är bosatt i en fridfull och trevlig miljö som är nära naturen. Du har flera underbara promenadvägar att välja mellan, antingen längs stranden i Vårdsätraviken från Skarholmen med hjälp av den upphöjda gångvägen eller i det natursköna området Gipen. För barnen finns Svalparken precis intill, en lekplats som ger dem möjlighet till lek och skoj. Fotbollsplaner finns också inom bekvämt avstånd i Graneberg, och det finns flera förskolor samt skolor som sträcker sig från förskoleklass till årskurs 6 i närheten.

Visa mer
Ludvig Tidblom
Ansvarig mäklare
Ludvig Tidblom ludvig.tidblom@riksmaklaren.se
073-925 47 60
”Jag vill vara din mäklare genom livet”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1969
Rum
6 rum och kök
Boarea/biarea
142 m² + 101 m²
Tomtarea
1239 m²
Pris
7 100 000 Kr

Planlösning

Hall :
När du kliver in i hallen möts du av en ljus hall med plats för avhägningsmöjligheter.

Kök:
Till höger om hallen möts du av väldisponerat kök med en köksö. Köket är utrustat med kyl samt frys, induktionshäll, diskmaskin, fläkt, inbyggd ugn, mikro samt gott om fövaringsmöjligheter. Materialvalen i köket är stenskiva, trä luckor, plastmatta, vit målade väggar samt en fondvägg i tapet.

Matsal:
Från köket når du matsalen som är angränsande mot vardagsrummet. Här får du plats med ett större matbord med upp till 10 personer. Parkettgolv och ljusa väggar.

Vardagsrum:
Vardagsrummet når du från hallen samt matsalen och här möts du av ett gediget rum med plats för två soffgrupper framför kaminen (installerad 2021). Här når du även ut till den stora altanen där du kan umgås med hela familjen. Parkettgolv samt grå tapet "linen".

Sovrum (Gäst-rum):
Intill vardagsrummet finner du ett mindre sovrum som används idag som gäst-rum. Här du plats med en säng. Parkettgolv och tapet på väggarna.

Masterbedroom:
Från hallen når du det stora sovrummet och här får du plats med en fullstor säng samt kläder i den stora garderobsväggen. Mörkblåa väggar samt heltäckningsmatta.

Gäst-wc:
Från hallen når du gäst-wc som är utrustad med handfat samt wc.

Allrum (Övervåning):
På övervåningen kommer du till allrummet här finner du plats för en större soffgrupp. Ekparkettgolv och ljusa väggar.

Sovrum (Övervåning):
Rymligt sovrum med plats för fullstor säng samt tillhörande möblemang. I sovrummet når du också en stor balkong med utsikten mot trädgråd. Ekparkett samt röda och vita tapeter.

Sovrum (Övervåning):
Sovrum med plats för säng samt tillhörande möblemang. Ekparkett, blåa djurtapeter.

Badrum (Övervåning):
Fräscht och välutrustat badrum som är utrustat med spegel, kommod, handfat, dusch samt wc. Plastmatta och vitt kakel.

Allrum (Källare):
När du kliver ner i källaren så möts du av ett stort allrum som används i dagsläget som tv-rum. Här får du plats med en större soffgrup samt tillhörande möblemang. Allrummet är utrustat med en öppenspis, parkettgolv, vita väggar samt en dovblå fondvägg.

Kontor/Sovrum (Källare):
Rymligt sovrum som används i dagsläget som kontor. Heltäckningsmatta och vita väggar samt en dovblå fondvägg.

Förråd (Källare):
Inrett förråd där du får plats med gott om förvaring.

Tvättstuga (Källare):
Nyrenoverad tvättstuga med garderobsvägg. Tvättstugan är utrusatt med tvättmaskin, klinkergolv och vita väggar.

Relax/Badrum (Källare):
Förberett för ett badrum där köparen får sätta sin egna prägel på.

Planlösning Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Sunnersta 72:4

Tomt

1239 m²

Renovering

• 2016 till 2017 - Radonmätning genomfördes där årsmedelvärdet uppmättes till < 30 Bq/m³
• 2017 - FTX-systemet installerades
• 2017 - Luft/vattenvärmepumpen installerades och radiatorer på källarplan byttes ut
• 2017 - All el drogs om och ny elcentral installerades
• 2017 - Köket renoverades
• 2018 - Källarytterväggarnas fuktskydd dränerades om på samtliga sidor
• 2018 - Fönsterna på entré- och övre plan samt ytterdörrar byttes ut
• 2018 - Golvkonstruktionen i gillestugan revs och ett nytt golv med Nivell-system byggdes (utan fläkt)
• 2018 - Tvättstugan renoverades
• 2019 - På grund av felanslutning vid omdräneringen 2018 gjordes dagvattensystemet om
• 2019 - Balkongen kompletterades med plåt vid anslutning till tegelfasaden
• 2019 - Sockeln målades om
• 2019 - Duschrummet på övre plan renoverades
• 2020 - Altanen byggdes
• 2021 - Yttertaket lades om med ny underlagspapp, plåt, hängrännor och stuprör
• 2021 - Sido- och nockvinden tilläggsisolerades
• 2021 - Braskaminen installerades
• 2021 - Toaletten på entréplan renoverades
• 2022 - Skärmtaket ovan källartrappan byggdes
• 2023 - Källarfönster målades om

Byggnad/Storlek

1 ½ plan med källare, 142 kvm + 101 kvm (biarea) , 6 rum och kök . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1969

Byggnadssätt

Stomme: Trä. Fasad: Tegel. Takbeklädnad: Sadeltak, Falsad plåt. Fönster: 3-glas isolerfönster (Övervåning) 2-glas (Källare). Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luft/vattenvärmepump med vattenburna radiatorer och braskamin.

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Fiber indraget.

Övriga utrymmen

Förråd finner du på tomten.

Ekonomi

Pris: 7 100 000 kr . Taxeringsvärdet är 3 788 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 1 755 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1969. Fastighetsskatt-/avgift: 9287 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 4 478 500 kr.

Driftkostnad summa: 52 284 kr/år
Uppvärmning: 32 352 kr/år
Vatten-avlopp: 8 412 kr/år
Försäkring: 11 520 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2023-09-06. Förbrukning: 260 kWh/kvm år. Energiprestanda primärenergital: 90 kWh/kvm och år. Energiklass: B.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Tomtindelning (1966-02-11) Stadsplan (1965-07-29).

Allmänt om området

Sunnersta är en charmig och attraktiv stadsdel belägen i den vackra universitetsstaden Uppsala, Sverige. Med sin unika kombination av natur, historia och moderna bekvämligheter erbjuder Sunnersta en härlig livsstil för sina invånare.

Beläget bara några kilometer söder om Uppsala centrum, erbjuder Sunnersta en harmonisk blandning av grönska och urban bebyggelse. Stadsdelens främsta attraktion är det omgivande naturlandskapet, vilket ger invånarna möjlighet att njuta av frisk luft och vacker natur. Här kan man hitta grönområden, parker och vandringsleder som inbjuder till promenader, jogging eller avkopplande picknickar. Den närbelägna Fyrisån, en vacker flod som slingrar sig genom Uppsala, är också en populär plats för avkoppling och rekreation.

Sunnersta är också känt för sina historiska landmärken. I stadsdelen finns flera gamla byggnader som har bevarats genom tiderna och ger en glimt av Uppsalas rika historia. Ett exempel är Sunnersta herrgård, en herrgårdsbyggnad från 1700-talet som nu används som festlokal och mötesplats. Herrgården är omgiven av vackra trädgårdar och erbjuder en vacker miljö för olika evenemang.

Det finns även en stark känsla av gemenskap och aktiviteter i Sunnersta. Stadsdelen har ett aktivt föreningsliv och anordnar regelbundet evenemang och aktiviteter för invånarna i alla åldrar. Det kan vara allt från lokala marknader och kulturella festivaler till idrottsevenemang och konserter. Dessa aktiviteter bidrar till att skapa en levande och engagerad gemenskap i Sunnersta.

Sammanfattningsvis är Sunnersta en fantastisk stadsdel i Uppsala som erbjuder en perfekt balans mellan natur, historia och moderna bekvämligheter. Med sitt vackra naturlandskap, historiska landmärken och levande gemenskap är Sunnersta en plats där invånarna kan njuta av en hög livskvalitet och en aktiv livsstil.

Närservice

Invånarna i Sunnersta har också tillgång till en mängd bekvämligheter och tjänster. Det finns ett antal butiker, restauranger och caféer i närheten, vilket gör det lätt att handla och njuta av lokal mat. För dem som söker utbildningsmöjligheter finns det flera skolor och förskolor i området.

Kommunikationer

Sunnersta erbjuder också goda kommunikationsförbindelser, både med bil och kollektivtrafik, vilket gör det enkelt att ta sig till och från andra delar av Uppsala.

Visa mer

Visningar

03

Sön 3/12 kl 14:10-14:40

Anmäl dig via mäklarens hemsida eller kontakta ansvarig mäklare! Varmt välkommen!

Anmäl mig

Karta

SUNNERSTA - Rödhakevägen 33 - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus