Till salu
VATTHOLMA - Stenby 20 - Vattholma

Mindre hästgård med 4 boxplatser, lantligt läge med goda kommunikationer!

Friliggande villa 147 kvm 5519 kvm (tomtarea) 5 690 000 kr (högstbjudande)
Intresseanmälan
Stenby 20 5 690 000 kr
Intresseanmälan

Mindre hästgård med 4 boxplatser, lantligt läge med goda kommunikationer!

Välkommen till den lilla byn Stenby och denna mindre hästgård belägen med ett idylliskt lantligt läge strax intill Vattholma. Här bor du med några minuters promenad till bussen och med endast 20 minuters bilväg in till Uppsala. En möjlighet för er som vill njuta av landet och samtidigt ha goda kommunikationer. På gården kan ni hålla er egen häst och även hyra ut boxplatser för att ge en extra intäkt. Möjlighet finns även att hyra ut ett av gårdens bostadshus "Lilla Huset".

När du kommer fram till gården och dess bostadshus möts du av en ståtlig ek. Här finns det vackra bostadshuset från 1736 med nymålad faluröd fasad och dubbla skorstenar. Huset som är i 1 1/2-plan för tankarna till svunna tider med timmerstomme, trä- eller plankgolv, kakelugnar och vedspis. Husets 147 kvm fördelar sig på entréplan med hall, en sal med plats för ett middagsbord som rymmer många gäster, ett mysigt lantligt kök, vardagsrum och bibliotek. En trappa upp möts du av delvis full takhöjd till nock och kanske de mest rejäla plankgolv ni sett. Här finns tre sovrum, förvaring i två kattvindar samt ett badrum. Hela huset präglas av gedigna material, spröjsade fönster med djupa fönsterbrädor och rejäla golvlister. På baksidan av huset finns en stor, härlig altan med sol hela dagen. Här samlar ni vännerna till en grillkväll vid den murade grillen.

På gården finns också "Lilla huset" om ca 40 kvm som är lämpligt för generationsboende, uthyrning om ni önskar en extra intäkt, eller kontor för dig med rörelse. Här finns ett allrum, pentry, duschrum samt ett sovloft med full ståhöjd.

Stallet uppfördes 1998 och rymmer fyra boxplatser, sadelkammare, ett höloft och jordkällare. På tomten finns en ridbana samt två hagar. Utöver det finns närliggande betesmark att arrendera.

I Vattholma bor ni ett fungerade samhälle med förskola, skola FK til Åk 6, fler förskolor och möjlighet till pendling med Upptåget som med byte av tåg ger endast 50 minuter till Stockholm. På orten finns mataffär som drivs av lokala förmågor vilket också genomsyrar bygden som har en starkt bygemenskap. Bussen trafikerar väg 290 vid hållplats Stenby som du når med nåra minuters promenad. I rusningstrafik går bussen var 30:e minut.

Översiktsplanen för området medger förtätning så möjlighet finns att stycka av ca 1 500 kvm av tomten.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
Micaela McClafferty
Fastighetsmäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1736 (Ombyggd 1856)
Rum
6 rum och kök, varav 4 sovrum
Boarea
147 m²
Tomtarea
5519 m²
Pris
5 690 000 Kr (högstbjudande)

Planlösning

BOSTADSHUS (147 KVM) HALL:
Via verandan är entrén till husets hall med klinker på golv med golvvärme samt målad pärlspont. Rejäl plats för hatthylla och skoställ.

SAL:
Från hallen kommer du vidare in till husets sal med plats för ett stort matsalsbord där du kan samla familj och vänner. Här sätter trägolv, spröjsade fönster och kakelugn (går på samma rökgång som vedspis) direkt husets känsla av äldre tider.

VARDAGSRUM:
I fil med salen finns ett vardagsrum som har fönster i två väderstreck, ut mot framsidan och mot paddocken. Här finns en fungerade kakelugn. Rummet har ljusa målade väggar samt, hög vitmålad sockel samt trägolv.

KÖK:
På andra sidan av salen finns köket (renoverat 2014) som knyter an till den lantliga stilen med pärlspontade luckor och väggar, platsbyggt skafferi och en fungerade vedspis som värmer gott. Här finns fönster i två väderstreck som ger utsikt mot framsidan och mot stallet. Maskinellt utrustat med hällspis, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin och integrerad kyl och frys. Trägolv och målade väggar i en ljust grön nyans.

TVÄTTSTUGA:
Intill köket finns en praktisk tvättstuga med groventré. Utrustad med tvättho samt tvättmaskin. Klinker på golvet samt målad väv på väggen.

DUSCHRUM:
Innanför tvättstugan finns ett duschrum som är helkaklat med beige klinker på golvet och vita väggar. Utrustat med duschvägg, spegel med belysning, tvättställ samt toalett.

BIBLIOTEK/SOVRUM (1):
Intill vardagsrummet öppnar pardörrar upp mot en rum som är lämpligt som bibliotek eller sovrum. Även detta rum har fönster i två väderstreck, ljusa målade väggar och trägolv.

ÖVRE PLAN: HALL:
En vacker trappa leder upp till det övre planet och dess hall där känslan av 1700-talet är påtaglig. Här möts du av breda golvplank, full takhöjd till nock och en rejäl murstock.

ALLRUM/SOVRUM (2):
Intill hallen finns ett stort rum med full takhöjd till nock och en magnifik murstock som sätter sin prägel på rummet. Här är breda golvplank och målade väggar.

BADRUM:
Intill allrummet finns ett rymligt badrum (renoverat 2015) som är helkaklat med blått klinker på golvet och vita kaklade väggar. Här ger snedtak och små fönster en mysig känsla. Utrustat med hörnbadkar, toalett, badrumsmöbel med gott om förvaring samt tvättställ och spegel.

SOVRUM 3:
Rummet har ljusa målade väggar och plankgolv. En gammal (ej fungerande) spismur är en fin detalj i rummet.

SOVRUM 4:
Rymligt sovrum för föräldrarna med plankgolv och mönstrade tapeter.

FÖRVARING:
Intill sovrummet finns praktisk förvaring i kattvind som blir en perfekt klädkammare.

LILLA HUSET (40 KVM) :
På fastigheten finns även ett litet bostadshus (renoverat 2019) som passar perfekt för uthyrning, som gäststuga eller byggnad för hemmakontor.

ALLRUM:
Huset har ett rymligt allrum som rymmer både soffgrupp och matbord. Parkettgolv och ljusa väggar. En gammal spismur är en fin detalj (ej fungerande)

PENTRY:
Pentry med förvaring. Här finns bänkdiskmaskin och tvättmaskin.

DUSCHRUM:
Enklare duschutrymme med helkaklade väggar i vitt. Utrustat med dusch, spegelskåp, tvättställ och toalett. Här finns även varmvattenberedare för huset.

SOVLOFT:
Ett mycket rymligt sovloft med ståhöjd så rummer en dubbelsäng. Parkettgolv och ljusa väggar.

Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Lenaberg 1:28

Tomt

Uppvuxen trädgårdstomt där stora lövträd ger tomten karaktär. Omedelbar närhet till Fyrisån med utsikt mot Lena Kyrka och levande jordbrukslandskap.

Ridbana om ca 20*35 meter.

På fastigheten finns även betesmark för hästar med två hagar. Möjlighet till arrende finns för ytterligare betesmark om 1,2 ha.

Uteplats

Altan belägen på husets baksida med sol från förmiddag till kväll. Här finns murad utegrill.

Renovering

1991-1993: Huvudbyggnaden totalrenoverades och bl a tilläggsisolerades väggar, vindsbjälklag, samt nya el- och rörinstallationer installerades.
1998: Stallet uppfördes
2014: Kök renoverades
2015: Badrum på övervåning renoverades
2019: Lilla huset renoverades
2021: Taket lades om på lilla huset.

Byggnad/Storlek

2 plan, 147 kvm , 6 rum och kök, varav 4 sovrum . Areauppgifter enligt säljaren . Byggnadsår: 1736 (Ombyggd 1856)

Byggnadssätt

Grund: Torpargrund. Stomme: Timmer. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Takpannor. Fönster: Enkla fönster med spröjs. Ventilation: Mekanisk till- och frånluft. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el + eldstäder

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Ansluten till fiber via Uppsala Stadsnät (IP-Only)

Övriga utrymmen

STALL:
På fastigheten finns ett stall om ca 56 kvm som är uppfört 1998. Det inrymmer 4 boxplatser samt sadelkammare. Här finns även höloft och en rymlig jordkällare. På fastigheten finns ridbana (ca 20*35 meter) samt två hagar. Ytterligare betesmark om 1,2 ha finns att arrendera av Akademiförvaltningen samt ytterligare 1,2 ha från privat markägare.

LILLA HUSET:
En lämplig bostad om ca 40 kvm för t ex generationsboende, uthyrning eller ett separat kontor för dig med rörelse.

Ekonomi

Pris: 5 690 000 kr (högstbjudande). Taxeringsvärdet är 2 305 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 1 296 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1929. Fastighetsskatt-/avgift: 9287 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 3 805 000 kr.

Driftkostnad summa: 78 612 kr/år
El: 50 000 kr/år
Vatten-avlopp: 7 652 kr/år
Sotning: 1 500 kr/år
Renhållning: 2 420 kr/år
Försäkring: 11 310 kr/år
Vägavgift-snö: 730 kr/år
Övrigt: 5 000 kr/år
Kommentar: Kostnad för uppvärmning ingår i elkostnaden. Övriga kostnader är arrende hagar genom Akademiförvaltningen. Övriga intäkter som säljarna har genom uthyrning är 54 000 kr/år.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2023-07-27. Energiprestanda primärenergital: 207 kWh/kvm och år. Energiklass: F.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Vattenskyddsområde (1989-11-27) Landskapsbildsskydd (1970-07-14).

Samfälligheter

Gemensamhetsanläggning: Uppsala Vattholma GA:2 ändamål: Vägar


Last: Avtalsservitut Vattenledn Mm, 03-IM1-72/3575.2
Last: Avtalsservitut Vattenledn Mm, 03-IM1-75/25307.3
Last: Avtalsservitut Vattenledn, 03-IM1-70/5671A.1

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

VATTHOLMA - Stenby 20 - Vattholma

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus