Kommande
Vänge - Fiby 217 - Vänge

Trädgårdsro vid Fiby urskog

Friliggande villa 57 kvm 2811 kvm (tomtarea) 2 350 000 kr
Intresseanmälan
Fiby 217 2 350 000 kr
Intresseanmälan

Trädgårdsro vid Fiby urskog

Intill den omtalade och vackra Fiby urskog, en härlig trollskog invid en liten sjö, ligger ett tillbyggt torp med året-runt-standard. Hus och tomt ligger tryggt intill en bergsvägg som ger skydd mot väder och vind. Ett nytt avlopp installerades 2015 i samband med utbyggnaden som gett plats åt ett rymligt badrum med dusch och tvätt samt utökat loft med takkupa. Brunnen borrades samma år och året därefter installerades en braskassett och rökkanalen renoverades.

Torpet Kolbäck bjuder på härliga detaljer som stockväggar och en pampig murstock med eldningsmöjligheter. På loftet finns plats för en arbetshörna och ett sovrum med utsikt ut mot den vackra naturen utanför. Köket har öppnats upp för att ge en härlig rymd och synliga takbjälkar visar upp konstruktionen. Den fria takhöjden tillsammans med ljusinsläpp från två väderstreck gör rummet väldigt piggt och hemtrevligt. Det annars fullt moderna köket har även en vedspis som går utmärkt att använda för uppvärmning och matlagning. Delvis öppen planlösning mot vardagsrummet och ett förråd med plats för det mesta intill entrén.

På den stora och frodiga trädgårdstomten står ett växthus i fint skick med intilliggande odlingslådor i överflöd. Flertalet uteplatser i olika sollägen gör det möjligt att njuta både i sol och i skugga. Förrådsbyggnaden ovanför jordkällaren har fungerat både som gym och enkel gäststuga under de senaste åren och verktyg och trädgårdsredskap får plats i de olika bodarna som finns på tomten.

Längre in i skogen finns tecken på att gården en gång varit del av ett mindre jordbruk, grunden från vad som kan tänkas ha varit en lada tidigare finns att upptäcka (registrerad fornlämning) och på tidiga kartor syns tecken på var den åkermark legat som försörjt torpet med grödor.

Den närbelägna sjön blir varm tidigt på sommaren, en avskild klippa finns för solbad och det går utmärkt att meta abborre längs vasskanten. För den friluftsintresserade är det nära till fågelrika Fäbodmossens naturreservat liksom till Linnévandringen i Jumkil.

Visa mer
Micaela McClafferty
Ansvarig mäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47
”Jag har alltid hög ambitionsnivå, är lyhörd och ser till kundens behov, vilket är det viktigaste av allt för att nå ett bra resultat.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1800-tal
Boarea
57 m²
Tomtarea
2811 m²
Pris
2 350 000 Kr

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Fiby 1:24

Tomt

Härligt belägen tomt intill skogen, trädgården är plan vilket lockar till lek och spring för de små. Tomten är omgiven av gärdesgård och bergsvägg.

Uteplats

Härlig altan intill bergsväggen, en plats som ger extra mycket värme för den som önskar.

Bilplats

Uppställningsplats för flertalet bilar intill huset. Öppning finns i gärdesgården intill trädgårdsdelen för att underlätta tippning av jord mm. Vägen fram till huset plogas vintertid.

Renovering

2015-2016

Byggnad/Storlek

1 ½ plan, 57 kvm . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1800-tal

Byggnadssätt

Grund: Huggen sten. Stomme: Timmer. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel/Timmer. Takbeklädnad: Tegel. Vatten och avlopp: Enskilt vatten - borrad brunn 2015 Enskilt avlopp - 3-kammarbrunn med infiltration 2015.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vedeldning och luftvärmepump

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Fiber

Övriga utrymmen

Bodar i gott skick
Växthus
Jordkällare med rum ovan

Ekonomi

Pris: 2 350 000 kr . Taxeringsvärdet är 1 589 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 744 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1964. Fastighetsskatt-/avgift: 8874 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 0 kr.

Driftkostnad summa: 18 381 kr/år
El: 11 510 kr/år
Vatten-avlopp: 793 kr/år
Sotning: 647 kr/år
Renhållning: 496 kr/år
Försäkring: 4 935 kr/år
Kommentar: El har mestadels gått till laddning av elbil, värmen kommer mestadels från vedeldning.

Energiprestanda

Genomförd: Behövs ej.

Samfälligheter

Förmån: Officialservitut Väg, 03-94:203.1

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Vänge - Fiby 217 - Vänge

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus