Till salu - Sön 22/5 kl 13:00-14:00
Alunda - Björnhålsvägen 27 - Alunda

Ett lyxigt hus med kvalitéer utöver det vanliga!

Friliggande villa 295 kvm (+38kvm) 1384 kvm (tomtarea) 6 890 000 kr (eller bud)
Intresseanmälan
Björnhålsvägen 27 6 890 000 kr
Intresseanmälan

Ett lyxigt hus med kvalitéer utöver det vanliga!


Nu erbjuds ett boende med kvalitéer utöver det vanliga belägen på eftertraktad och lugn återvändsgata med lantligt åkerlandskap som närmsta granne.

Huset, som är 295 kvm - fördelat på 8 rum och kök, är något utöver det vanliga där varje detalj är noggrant genomtänkt. Du välkomnas av en hall med rikligt ljusinsläpp och full takhöjd. Vidare kommer du in i husets hjärta, ett mycket rymligt kök med lyxiga detaljer som vinkyl och en trevlig köksö. I öppen planlösning med köket ligger vardagsrummet som har vidsträckt utsikt över landskapet och braskamin. Föräldrarna har sitt sovrum på entréplanet med egen walk-in-closet och badrum intill. På övervåningen finns gott om rum för barnen, här finns tre jämnstora sovrum, ett fint TV-rum och ett mycket stort rum som kan användas som sovrum, gym eller varför inte rymma ett pingisbord. Härligt badrum med tvättnedkast rakt ner till den mycket väl tilltagna tvättstugan, en dröm för en barnfamilj. Det är bara en del av det som erbjuds i detta hus.

Även utsidan är något alldeles extra, här kan du njuta av sol och utsikt över landskapet på flera insynsskyddade platser - den stora altanen, njut av kvällssolen på husets terrass och från tidig vår till sen höst blir uterummet en favorit, här kan du äta något gått tillsammans med vänner, se en bra fotbollsmatch på TV och ta ett värmande bad i bubbelpoolen alldeles intill.

Fristående garage med plats för 1 bil samt förråd och plats för flera bilar på uppfarten.

God ekonomi i boendet ger bergvärme som kompletteras med solceller samt väggar med extra dimension som tillsammans ger Energiklass A. Det gör att du kan ansöka om ett Grönt Bolån hos de flesta banker som ger 0,10% rabatt på din bolåneränta.

I Alunda bor du i en trevlig ort där allt finns inom räckhåll. Här finns centrum med ICA, skola från F till åk 9 och för den sportintresserade finns en rad aktiviteter som paddelbanor både inne och ute, gym, lagsporter och Friskis & Svettis. Bad finns vid Landbadets utomhusbad och inom 15 minuters avstånd finns badsjöar. Goda kommunikationer med buss både till Uppsala och till Östhammar vidare mot Forsmark. Med bil tar du dig till Uppsala på ca 25 min och samma avstånd även till Östhammar.

Huset är besiktat och försäkrat genom Anticimex för dolda fel i upp till 10 år.

Ett hus som måste upplevas på plats - Varmt välkommen på visning!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
2011
Rum
8 rum och kök, varav 4 sovrum
Boarea/biarea
295 m² + 38 m²
Tomtarea
1384 m²
Pris
6 890 000 Kr (eller bud)

Planlösning

Inbjudande HALL med stort ljusflöde från dels fönster vid entrén, dels ljuset från övervåningen då det är öppet ner och dels från fönsterna vid trappan som leder upp och från dubbelglasdörrar ut till altanen. Vid entrén finns stora klinkerplattor på golv, vita väggar och skjutdörrsgarderob. Övriga golv är vitlaserat parkettgolv.

Vid anslutning till hallen finn KAPPRUM med skjutdörrsgarderob. Härifrån nås även GÄSTTOALETTEN med runt fönster, vägghängd wc på nischvägg av mosaik och handfat med grå kommod. Parkettgolv och i övrigt vita väggar.

Från hallen på väg till matplats, kök och vardagsrum finns utgång till den väl tilltagna ALTANEN som breder ut sig från ena husets gavel till den andra sidan av huset som avslutas med ett inglasat uterum. Finns även en del av altanen som är under tak och där finns ett spabad.

Luftigt och rymligt KÖK med gott om arbetsytor och förvaring i gråa luckor och lådor. Halvö med induktionshäll, fläkt i tak och mer förvaring samt bardel med sittplatser. Två fönster i kök varav ena är ett stort härligt gavelfönster. Vidare är köket utrustat med inbyggd micro och ugn, integrerad diskmaskin i bekväm höjd, vinkyl samt kyl och frys i fullhöjd. Kök öppet till gedigen MATPLATS invid stort fönster som rymmer 6-8 personer. Det stora inomhusfönster mellan matplats och vardagsrum gör alla sällskapsytor väldigt rymlig och ljus.

Två trappsteg ner från matplatsen nås det harmoniskt VARDAGSRUMMET med kamin, fönster i alla väderstreck och utgång till altan där det finns plats för ytterligare matbord i solen. Vissa fönster från golv till tak har smygspotlights.

På andra sidan av entréplanet finns den mer privata delen. MASTER BEDROOM med BADRUM och WALK-IN-CLOSET en suite. Från badrummet finns utgång till altanen med spabadet under tak. Sovrummet är tapetserat med blommigt mönster, har heltäckningsmatta och vid sovrummets ingång är det parkett med inbyggda spotlights i golv. Spotlight i tak ovanför sovplatsen.

ARBETSRUM invid trappan med smygspotlight i fönster som vetter mot baksida. Vitlaserat parkettgolv, vitmålade väggar med tapetserad fondvägg.

Separat KLÄDVÅRDSAVDELNING och GROVENTRÉ med gott om förvaringsutrymme i form av garderober och bänkskåp samt förvaringsö där det finns gott om arbetsytor. Två tvättmaskiner i bekväm höjd och en torktumlare samt ho vid fönster. Grått klinker på golv och vita väggar.

Vid trappan som leder upp till ÖVRE PLANETS ALLRUM finns två generösa fönster. I allrummet är det grått linoleumgolv och vita väggar med fondtapet vid trapp. Brygga vid trapp som binder samman allrumsdelen och sovrumsdelen där det är öppet ner till entré och trapp med mycket ljusinsläpp från båda håll. Räcke av stål med glas. På andra sidan bryggan finns mer yta som är bra anpassat som arbetsplats.

Det FÖRSTA SOVRUMMET har två mindre fönster ut mot allrummet och ett stort ut mot framsidan. Samma gråa golv som i allrummet och gråa väggar. En garderob.

Nästa SOVRUM har grå heltäckningsmatta och rosa väggar. Fönster i två väderstreck.

Det TREDJE SOVRUMMET har fönster i två väderstreck och gråa väggar samt samma golv som i allrum.

KLÄDKAMMARE utanför sovrummen med rosa väggar och grå heltäckningsmatta.

I anslutning till allrum på andra sidan bryggan finns rymligt HOBBYRUM som idag används som gym och kan inredas och anpassas efter behov. Fönster i fyra väderstreck och bra vädringsmöjligheter. Här finns utgång till husets BALKONG med underbar vy över trädgården och slätterna.

Rymligt helkaklat BADRUM med inbyggt badkar och dusch med vikbara väggar. Vägghängd wc, handfat med kommod, väggskåp och handdukstork. Klinker på golv. Fönster i två väderstreck.

Invid badrummet finns ytterligare KLÄDKAMMARE.

Planlösning Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Marma 1:120

Tomt

Plan trädgård med gräsmatta på både framsida och baksida.

Uteplats

Stor och vidsträckt altan med många olika sittplatser och olika sollägen. Från altanen finns trappor ner till gräsmatta. Inglasat uterum om ca 17 kvm samt altan under tak med spabad. Terrass nås från övervåningen. Finns även plattanlagd uteplats på framsidan.

Bilplats

Garage om ca 35 kvm och flera bilplatser på uppfart.

Renovering

2019: Byte parkettgolv
2020: Målning fasad
2020: Målning invändigt
2021: Renovering tvättstuga
2021: Uppfräschning kök, byte av luckor, bänkskivor, kyl och frys
2021: Heltäckningsmatta två sovrum

Byggnad/Storlek

2 plan, 295 kvm + 38 kvm (biarea) , 8 rum och kök, varav 4 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 2011

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Puts/Trä. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärmepump med vattenburen golvvärme och element och braskamin

Övriga utrymmen

Lekstuga på baksidan. Vedskjul vid garage på framsidan. Bakom garage finns skjul för cyklar.

Ekonomi

Pris: 6 890 000 kr (eller bud). Taxeringsvärdet är 4 722 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 4 192 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 2011. Fastighetsskatt-/avgift: 8874 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 2 435 000 kr.

Driftkostnad summa: 36 609 kr/år
El: 11 406 kr/år
Vatten-avlopp: 11 799 kr/år
Sotning: 688 kr/år
Renhållning: 2 369 kr/år
Försäkring: 10 347 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Beställd.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Detaljplan.

Visa mer

Visningar

22

Sön 22/5 kl 13:00-14:00

Välkommen med din anmälan till visning!

Anmäl mig
23

Mån 23/5 kl 17:00-18:00

Varmt välkommen att anmäla dig till visning!

Anmäl mig

Karta

Alunda - Björnhålsvägen 27 - Alunda

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus