Till salu
BERGSBRUNNA-UPPSÄVJA - Källstigen 29 - Uppsala

Naturnära läge med renoveringsbehov där du kan sätta din egen prägel!

Friliggande villa 138 kvm (+130kvm) 1244 kvm (tomtarea) 4 975 000 kr (eller bud)
Intresseanmälan
Källstigen 29 4 975 000 kr
Intresseanmälan

Naturnära läge med renoveringsbehov där du kan sätta din egen prägel!

Naturnära 1-planshus med källare på barnvänlig och lugn återvändsgata. Intill finns trevlig gång- och cykelväg vid slätterna, där Uppsalas siluett skymtas i horisonten, som leder till bl. a. Bergsbrunnaparken med lekplats ett kvarter bort och endast 10 minuters promenad till skola samt ICA Sävja (ca 1,5 km bort).

Uppvuxen insynsskyddad plan tomt med stora ytor och isolerat dubbelgarage. Även möjlighet att göra om till en uthyrningsdel i källaren - Perfekt för barnfamiljen!

Huset har behov av renovering, kärlek och omsorg. Här är det ursprungligt skick från 60-talet med ett fåtal renoveringar gjorda såsom dränering på 1980-talet, ett värmesystemsbyte från oljepanna till luftvattenvärmepump 2020 och indraget fiber. Invändigt finns arbetskök med barkök och utgång till trädgård med förmiddagssol i sydostläge. Stort vardagsrum med utgång till husets framsida där det är kvällssol. Finns även fyra sovrum på entréplanet, ett badrum och en gäst-wc. En trappa ned finns gillestuga, två ytterligare sovrum, dusch och bastu samt tvättstuga och gott om förvaringsmöjligheter. Till källaren är det separat ingång och gör det möjligt för eventuell uthyrning.

Lugnt och barnvänligt läge nära skola och förskola, som finns inom gångavstånd. Till city tar det ca 10 minuter med bil. Området ligger även strategiskt placerat i förhållande till E4:ans påfarter som tar dig norr- och söderöver. Nära till busshållplats med bra förbindelser samt bra gång- och cykelväg där det tar ca 20 min in till Resecentrum med cykel. Välsorterad ICA-butik med postservice i närheten. Fina natur- och strövområden finns alldeles i närheten samt i den närliggande Lunsenskogen med möjlighet till motionerande genom bland annat avkopplande promenader eller längdskidåkning på vintern. För den sportintresserade ligger Danmarks IP i nära anslutning.

Varmt välkommen på visning!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Byggnadsår
1967
Rum
5 rum och kök, varav 4 sovrum
Boarea/biarea
138 m² + 130 m²
Tomtarea
1244 m²
Pris
4 975 000 Kr (eller bud)

Planlösning

ENTRÈPLAN:

ARBETSKÖK med klassisk bardel med förvaring och överskåp. Mörkgrönt kakel ovanför arbetsyta på diskbänk och bänkskiva i trä. Gott om förvaring i köksskåp-/lådor. Två kombinerade kyl- och frysskåp. Plastmatta i mönster och vitmålade väggar. Bakom bardelen finns MATPLATS med plats för 4-6 personer och ytterligare bänkskiva, perfekt för serveringsyta eller gående bord vid större träffar. Utgång till trädgård med förmiddagssol i sydostläge längs husets ena långsida.

Från matplats nås det stora VARDAGSRUMMET som rymmer både större sällskapsytor och matsalsbord samt soffgrupp. Strukturtapet och fint parkettgolv. Utgång till trädgård på framsidan med kvällssol. Klassisk dubbeldörr i trä med mönstrat glas ut till hall som leder till resten av huset.

I HALLEN är det trägolv och vitmålad strukturtapet och andra väggar är målat grönt. Direkt till vänster innanför ytterdörren finns KAPPRUM med rödmönstrad tapet och plats för förvaring samt liten GÄST-WC med fönster. Korridor till vänster som leder till husets andra badrum och sovrum. Där finns även två inbyggt städskåp och en garderob.

BADRUM med fönster, våtrums-/tapet och matta, wc-stol samt bidé, badkar och tvättställ i klassisk 60-tals gult porslin. Handdukshängare och skåpsförvaring.

ARBETSRUM i dagsläget med fönster, inbyggd garderob och tapetserade väggar samt plastmatta. Kan göras i ordning till ett sovrum. Finns plats för skrivbord och säng.

RUM som i dagsläget används som sällskapsrum med soffgrupp men kan enkelt inredas till ett sovrum. Här finns inbyggda garderober och fönster som vetter mot baksidans trädgård. Blå plastmatta på golv och tapetserade väggar.

Det STÖRSTA SOVRUMMET passar bäst som föräldrasovrum. Gott om plats för dubbelsäng. Här finns inbyggda garderober samt fönster ut mot trädgården på baksidan, tapetserade väggar och trägolv.

Det fjärde SOVRUMMET går i blått både på tapeten och heltäckningsmattan (limmad med plastmatta under). Två inbyggda garderober.

KÄLLARE MED EGEN INGÅNG (kan göra det möjligt att hyra ut ett eller två rum i källaren):

HALL med Plastmatta och vitmålade väggar. Separat ut/ingång till källare via källartrapp från trädgård.

Via ett KAPPRUM nås ett SOVRUM med rosa heltäckningsmatta och två överfönster. Plats med säng och byrå.

I direkt anslutning till sovrummet och källarentrén finns mindre WC. Wc-stol, tvättställ, överfönster. Våtrums-/tapet och matta.

Ett större SOVRUM/GÄSTRUM med heltäckningsmatta och två överfönster. Plats för skrivbord, garderober och säng.

TVÄTTSTUGA med arbetsbänk, tvättmaskin och tvättställ samt mindre garderob och dusch med kaklade väggar. Ingång till BASTU.

Sällskapsytor i GILLESTUGA med flera överfönster och öppen spis. Plastmatta och vitmålade väggar förutom på någon vägg där det är träpanel.

Ytterligare FÖRRÅD, MATKÄLLARE samt PANNRUM finns.

Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Sävja 12:6

Tomt

Uppvuxen tomt med bland annat gamla plommonträd, rabatter med perenner, rosor och prydnadsbuskar.

Bilplats

Isolerat dubbelgarage samt plats för två ytterligare parkeringar på uppfarten.

Renovering

Radonmätning (korttidsmätning)
Fiber indraget
Borttag av oljepanna och installation av luftvattenvärmepump oktober 2020.
Dränering 1980-talet

Byggnad/Storlek

1 plan med källare, 138 kvm + 130 kvm (biarea) , 5 rum och kök, varav 4 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1967

Byggnadssätt

Grund: Betong. Stomme: Trä/Sten. Bjälklag: Trä/Sten. Fasad: Tegel/Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luftvattenpump

TV- och internetanslutning

TV: Fiber är indraget. Anslutet till Uppsala Stadsnät.

Ekonomi

Pris: 4 975 000 kr (eller bud). Taxeringsvärdet är 3 817 000 Kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 399 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1967. Fastighetsskatt-/avgift: 8524 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 335 000 kr.

Driftkostnad summa: 44 300 kr/år
El: 36 000 kr/år
Sotning: 300 kr/år
Renhållning: 4 500 kr/år
Försäkring: 3 500 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2021-10-11. Energiprestanda primärenergital: 139 kWh/kvm och år. Energiklass: E.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Detaljplan.

Samfälligheter

Last: Officialservitut Kraftledn Expr Fullbordad, 03-IM1-31/2.4

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

BERGSBRUNNA-UPPSÄVJA - Källstigen 29 - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus