Kommande
Knutby - Gränsta 56 - Knutby

Friliggande villa 101 kvm (+24kvm) 1400 kvm (tomtarea)
Intresseanmälan
Gränsta 56
Intresseanmälan

Den förre detta majistervillan byggdes tidigt 1900-tal och har sedan dess varit bostad till familj och agerat butik. Adressen är Gränsta 56 men på skylten som sitter på staketet intill grindstolparna i sten har huset fått namnet Rydhem. Under laminatgolvet som ligger i huset idag finner ni genuina såpade trägolv, härliga trädetaljer och gamla trädörrar. Källaren som nås via utsidan av huset har ståhöjd och gott om utrymme för förvaring.


Den stora tomten som är omgiven av en skyddande häck och ett staket ger plats åt fruktträd, förrådsbyggnad och en stor altan på husets baksida med fint läge och sikt ut mot omgivningarna. På fastigheten finns plats att tillföra en väg intill häcken för den som önskar extra uppställningsplats för fordon.

Bostaden är uppdelad i två lägenheter idag och möjligheten finns att bo i huset med en fin inkomst för egen del.

Bostaden på entréplanet nås via en härlig punchveranda, denna våning innehåller ett spatiöst kök med en fungerande vedspis och ett allrum med otrolig rymd då takhöjden på rummen här på nedre plan är hela 2,85m. Kök och allrum har ett härligt ljusinsläpp som ges genom de gamla fönstren som sitter i rummet i tre väderstreck, i köket finns även en dörr ut till altanen som, med sitt höga läge, ger ett pampigt intryck från baksidan av huset. Sovrummet som ligger intill har fönster i två väderstreck och här finner ni en vacker kamin som går att använda kyliga dagar. Via rummet kommer ni till ett helkakalt badrum med golvvärme, dusch och tvätt. Låsbar dörr finns som leder upp till andra våningen. Bostadens yta är ca 65 kvm.

På övre plan ligger en bostad om ca 45 kvm, lägenheten nås via en entré på husets gavel och har tillgång till en altan som är avskärmad från den andra bostadens altan.
Ett nyrenoverat kök (2015) med en matplats och kakelugn. Rum som fungerar som vardagsrum och sovrum, badrum med dusch och tvättmaskin, klädkammare och en gemytlig liten arbetsplats. Takhöjden i bostaden varierar pga de sluttande taken men till stora delar når den upp till 2.75m.

Visa mer
Micaela McClafferty
Ansvarig mäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@uppsala.riksmaklaren.se
070-218 10 47
”Jag har alltid hög ambitionsnivå, är lyhörd och ser till kundens behov, vilket är det viktigaste av allt för att nå ett bra resultat.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Rum
3 rum och kök
Boarea/biarea
101 m² + 24 m²
Tomtarea
1400 m²

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Gränsta 1:38

Tomt

Härlig trädgårdstomt

Uteplats

Två altaner

Bilplats

Bilplats finns

Renovering

Tak, el och stammar renoverades ca 30 år sedan
Huset målades exteriört 2018
Markbädd med 3-kammarbrunn 2019

Byggnad/Storlek

1 ½ plan, 101 kvm + 24 kvm (biarea) , 3 rum och kök . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten och avlopp: Enskilt vatten - Djupborrad brunn Enskilt avlopp - 3-kammarbrunn med markbädd (2019).

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: FIber

Ekonomi

Taxeringsvärdet är 779 000 Kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 503 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1929. Fastighetsskatt-/avgift: 5842 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 898 000 kr.

Driftkostnad summa: 35 077 kr/år
Uppvärmning: 1 600 kr/år
El: 27 688 kr/år
Vatten-avlopp: 308 kr/år
Sotning: 796 kr/år
Renhållning: 989 kr/år
Försäkring: 3 696 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2011-11-09. Förbrukning: 176 kWh/kvm år.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Vägplan.

Samfälligheter

Last: Ledningsrätt Tele, 03-96:39.1

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Knutby - Gränsta 56 - Knutby

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus