RM+ - Sön 22/5 kl 12:00-13:00
Knutby - Gränsta 56 - Knutby

Friliggande villa 101 kvm (+24kvm) 1400 kvm (tomtarea) 2 200 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Gränsta 56 2 200 000 kr
Intresseanmälan

Den förre detta majistervillan byggdes tidigt 1900-tal och har sedan dess varit bostad till familjer och agerat butik. Adressen är Gränsta 56 men på skylten som sitter på staketet intill grindstolparna i sten har huset fått namnet Rydhem. Under laminatgolvet som ligger i huset idag finner ni genuina såpade trägolv, härliga trädetaljer och gamla trädörrar. Källaren som nås via utsidan av huset har ståhöjd och gott om utrymme för förvaring.


Den stora tomten som är omgiven av en skyddande häck och ett staket ger plats åt fruktträd, förrådsbyggnad och en stor altan på husets baksida med fint läge och sikt ut mot omgivningarna. På fastigheten finns plats att tillföra en väg intill häcken för den som önskar extra uppställningsplats för fordon.

Bostaden är uppdelad i två lägenheter idag och möjligheten finns att bo i huset med en fin inkomst för egen del.

Bostaden på entréplanet nås via en härlig punchveranda, denna våning innehåller ett spatiöst kök med en fungerande vedspis och ett allrum med otrolig rymd då takhöjden på rummen här på nedre plan är hela 2,85m. Kök och allrum har ett härligt ljusinsläpp som ges genom de gamla fönstren som sitter i rummet i tre väderstreck, i köket finns även en dörr ut till altanen som, med sitt höga läge, ger ett pampigt intryck från baksidan av huset. Sovrummet som ligger intill har fönster i två väderstreck och här finner ni en vacker kakelugn som går att använda kyliga dagar. Via rummet kommer ni till ett helkakalt badrum med golvvärme, dusch och tvätt. Låsbar dörr finns som leder upp till andra våningen. Bostadens yta är ca 65 kvm.

På övre plan ligger en bostad om ca 45 kvm, lägenheten nås via en entré på husets gavel och har tillgång till en altan som är avskärmad från den andra bostadens altan.
Ett nyrenoverat kök (2015) med en matplats och kakelugn. Rum som fungerar som vardagsrum och sovrum, badrum med dusch och tvättmaskin, klädkammare och en gemytlig liten arbetsplats. Takhöjden i bostaden varierar pga de sluttande taken men till stora delar når den upp till 2.75m.

Visa mer
Micaela McClafferty
Ansvarig mäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47
”Jag har alltid hög ambitionsnivå, är lyhörd och ser till kundens behov, vilket är det viktigaste av allt för att nå ett bra resultat.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Byggnadsår
1907/1917 (1929 enligt fastighetsregistret)
Rum
4 rum och kök, varav 2 - 3 sovrum
Boarea/biarea
101 m² + 24 m²
Tomtarea
1400 m²
Pris
2 200 000 Kr (eller högstbjudande)

Planlösning

INGÅNG/ENTRÈ till huset via en grind med stolpar i huggen sten, stentrappan leder in till en farstu med sidoljus intill ytterdörren. Hallen har ljusinsläpp från tre väderstreck och är idag inredd med laminatgolv och träpanel på väggarna

Stort KÖK med härlig rymd och fint ljusinsläpp från rummets stora fönster i tre väderstreck, takhöjden på hela 285 cm gör hela undervåningen till något spektakulärt! Här i köket nås utgången till en spatiös altan i söderläge, intill dörren finns plats för ett mindre matbord där frukosten kan avnjutas med dörren på glänt ut mot trädgården. Diskbänk med en dubbelho intill fönster med vy ut mot trädgården. Kökets maskinella utrustning består av en takhängd fläkt ( i behov av viss service) , häll, ugn, diskmaskin, kyl/frys samt en fungerade vedspis som sotades så sent som 2021. I köket finns gott om förvaring i de många skåpen samt bra arbetsyta på arbetsbänken.

Öppen planlösning mot MATPLATS, denna del har tidigare används som vardagsrum då huset erbjuder en möjlighet till uppdelning i två lägenheter med enskilda entréer. Härliga fönster med riktiga spröjs och fina trädörrar.

Stort ALLRUM med en kakelugn i fungerande skick. På golvet ligger ett laminatgolv men under detta finns ett såpat trägolv som skall vara genomgående utom i hall och badrum. Tapeter på väggarna och vita tak.

BADRUM med golvvärme och infällda spottar i taket, renoveringen gjordes ca 2007. Rummet fick då ett klinkergolv samt kakel i duschutrymmet, övriga delen har våtrumsmatta på vägg. Fint med förvaring och arbetsbänk intill tvättmaskin och torktumlare. Wc och kommod intill fönster.


ÖVERVÅNING:

Entré till ÖVERVÅNING sker via egen ingång från altanen på husets östra sida. Här finns en hall med plats för ytterkläder och ljus från fönster i trapphuset. Målad pärlspont på väggarna och härliga trädetaljer. Tillgång till trappan som leder till övervåningen finns även via allrummet på entréplanet, denna del kan delas av och hållas låst.

Här på övre plan ligger de såpade trägolven synliga i alla rum utom badrummet.

När ni når HALLENS övre del möts ni av en glimt in mot ett förtjusande rum där köket fått sin plats runt fönstret, vedspisen står tryckt vid murstoken som fått en central plats i huset. Även denna är brukbar och sotad.

Intill köket med dess matplats ligger VARDAGSRUM alt SOVRUM. Även här finns en fungerande kakelugn i samma stil som den på nedre plan.

KÖKET på övre plan är från 2015 och har fått utrustning som består av ugn, häll, fläkt, diskmaskin, samt inbyggd kyl/frys. Här finns utrymme för matbord och stolar.
Badrum med klinkergolv och golvvärme. I hörnet, intill rummets stora fönster, står en duschkabin och intill tvättmaskinen och wc. Här finns även en kommod med lådor.

Utgång till BALKONG med intilliggande arbetshörna.

KÄLLAREN till huset nås via en dörr på utsidan av huset. Här hittar ni ett utrymme som tidigare använts som tvättrum och mycket av detta finns kvar och förrådsutrymmen i överflöd. Källarutrymmet ger åtkomst till nedre plans alla utrymmen vid eventuell tilläggsisolering vid önskemål och vidbehov.

Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Gränsta 1:38

Tomt

Härlig trädgårdstomt

Uteplats

Två altaner samt en liten balkong

Bilplats

Bilplats finns

Renovering

Tak, el och stammar renoverades ca 30 år sedan
Huset målades exteriört 2018
Ny markbädd 2019 med 3-kammarbrunn (äldre)

Byggnad/Storlek

1 ½ plan, 101 kvm + 24 kvm (biarea) , 4 rum och kök, varav 2 - 3 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1907/1917 (1929 enligt fastighetsregistret)

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Enskilt vatten - Djupborrad brunn Enskilt avlopp - 3-kammarbrunn med markbädd (2019).

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el samt vedspis och kakelugn

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: FIber

Ekonomi

Pris: 2 200 000 kr (eller högstbjudande). Taxeringsvärdet är 779 000 Kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 503 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1929. Fastighetsskatt-/avgift: 5842 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 898 000 kr.

Driftkostnad summa: 35 077 kr/år
Uppvärmning: 1 600 kr/år
El: 27 688 kr/år
Vatten-avlopp: 308 kr/år
Sotning: 796 kr/år
Renhållning: 989 kr/år
Försäkring: 3 696 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2011-11-09. Förbrukning: 176 kWh/kvm år.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Vägplan.

Samfälligheter

Last: Ledningsrätt Tele, 03-96:39.1

Visa mer

Visningar

22

Sön 22/5 kl 12:00-13:00

Välkommen på visning

Anmäl mig
29

Sön 29/5 kl 12:00-13:00

Välkommen på visning

Anmäl mig

Karta

Knutby - Gränsta 56 - Knutby

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus