Till salu - Mån 28/6 kl 16:30-18:00
NORBY - Tuvängsvägen 17 - Uppsala

Pampigt och gemytligt på samma gång med en av Norbys grönaste trädgårdar.

Friliggande villa 130 kvm (+60kvm) 1037 kvm (tomtarea) 5 950 000 kr
Intresseanmälan
Tuvängsvägen 17 5 950 000 kr
Intresseanmälan

Pampigt och gemytligt på samma gång med en av Norbys grönaste trädgårdar.

Varmt välkomna till en av Norbys grönaste trädgårdar med ett hus som känns pampigt och gemytligt på samma gång!


Varmt välkomna att ta en närmare titt på denna enastående fastighet med smaragdgrön gräsmatta inramad av en granhäck. En härlig tomt att slappna av på och umgås med familj och vänner i skuggan av äppelträden, en trädgård där framsidan är helt avskild från insyn.


Huset som är ett gammalt trähus från 30-talet fick en utbyggnad i tre våningar 40 år efter den togs i bruk. Utbyggnaden har gett huset ytterligare 36 kvm boarea samt ett garage under huset intill entrén. Byggnaden, som har en design som påminner om en villa i medelhavet, nås via en vackert formad stentrappa som leder upp till entrén där en liten avsatts stor nog för två badar i solen.

Planlösningen gör det möjligt att vandra runt på nedre plan, eller för den som önskar lämnas här plats för ytterligare ett sovrum.

Köket som är ett fullt utrustat arbetskök med golvvärme ligger intill en gemytlig frukosthörna med fönster ut mot infarten till huset. Den intilliggande matsalen nås fyndigt nog via en serveringsdörr från köket för att underlätta vid middagar. Matsalen som ligger i fil med vardagsrummet och biblioteket har en altandörr som leder ut till baksidan av huset.

I vardagsrummet, som ligger intill matsalen, finns en öppen spis och rummet har ett fint ljusinsläpp från tre fönster ut mot trädgård och en magnifik ek. Under laminatgolvet ligger ett stavparkettsgolv och i matsalen ligger ett golv i trä, dock är skicket på detta okänt. I den möblerbara hallen finner ni trappan upp till övervåningen, trappa ner till källarplanet i souterräng samt gäst-wc och en klädkammare.

Hallen på övre plan lämnar plats åt möbler och har en utgång till balkong i fint söderläge. Hall med ingång till tre sovrum i varierande storlekar, varav det ena rummet har en storlagen vy ut mot samma ek som från vardagsrummet, utsikten och rummet är fenomenalt och har ingång till två mindre klädkammare. Ett av de andra sovrummen har tidigare varit uppdelat i två och detta går att göra igen för den som önskar. Här på övervåningen finns även badrum med dusch.

På källarplanet finns i dag ett arbetsrum/hobbyrum som tidigare fungerat som garage. Familjen har låtit installera en kamin på senare år. Portarna till garaget finns kvar, likaså nedfarten intill huset på gaveln. Utöver detta stora utrymme finns här tvättstuga samt förrådsrum o förråd/skafferi under trappan.


Norby är ett mycket omtyckt villaområde och med detta läge på Tuvängsvägen tar du dig snabbt in i Hågadalen där det finns fina löparstråk och på vintern längdspår. Till City tar du dig med cykel på 15 minuter och på Norbyvägen, några 100 meter bort finns goda bussförbindelser. I Norby finns service vid Svamptorget där du har bland annat ICA och i området finns flera förskolor och skola.

Välkommen att kontakta mäklare för mer information och intresseanmälan.

Visa mer
Micaela McClafferty
Ansvarig mäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@uppsala.riksmaklaren.se
070-218 10 47
”Jag har alltid hög ambitionsnivå, är lyhörd och ser till kundens behov, vilket är det viktigaste av allt för att nå ett bra resultat.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Byggnadsår
1934
Rum
6 rum och kök, varav 3 - 4 sovrum
Boarea/biarea
130 m² + 60 m²
Tomtarea
1037 m²
Pris
5 950 000 Kr

Planlösning

ENTRÈ via uteplats i söderläge, här finns en klädkammare direkt till höger och wc till vänster. Klinkergolv med golvvärme och målade väggar. Glasdörr ger ljus till källartrappan och övervåningen nås via en fin trätrappa härifrån hallen. Ingång till kök och vardagsrum.

Köket som är ett genomgångsrum erbjuder gott om arbetsytor och förvaring. Köket är utrustat med diskmaskin, ugn, häll, fläktkåpa och kyl/frys. Klinkergolv med golvvärme och fönster med sikt ut mot entrén. Från köket nås matsalen via en serveringsdörr och intill finns ett gemytligt matrum/frukosthörna.

Intill köket ligger en härlig frukosthörna med ljusinsläpp från två väderstreck, en gemytlig och ljus matplats med fin sikt ut mot den underbara trädgården. Klinkergolv med golvvärme och målade väggar.

Bibliotek som kan fungera som sovrum för den som önskar. Här finns fastbyggda bokhyllor och rummet känns tyst och lugnt då det underliggande golvet är av betong mellan garaget som ligger under och biblioteket samt att rummet ligger i nordöst. Laminatgolv och tapetserade väggar.

Matsal i fil med vardagsrum och bibliotek, här finns plats för större sällskap och serveringsdörren gör att rummet är lättillgängligt från köket. Alla uppdukningstillbehör får sin plats i det lilla linneskåpet som finns här i matsalen. Altandörr som leder ut till baksidan av fastigheten dock finns här idag ingen uteplats. Under laminatgolvet som ligger på plats idag finns ett trägolv men skicket är okänt och taken i trä har målats vitt.

Vardagsrum som får ett fint ljus från tre öppningsbara fönster och utanför stoltserar en enorm ek som ger skydd mot den varma morgonsolen. Den härliga grönskan bjuds in från den egna trädgården. Inklädd öppen spis (kakel), säljarna har inte eldad i denna under en lång tid. Vedspis har dock installerats på senare år i källarrummet som ligger under vardagsrummet. Under laminatgolvet finns ett fiskbensparkettsgolv som vi hoppas får komma fram å skåda dagsljuset igen.


ÖVREPLAN som nås via trappan från hallen öppnas upp till ett gemytligt allrum med fint ljus. Utgång till en rymlig balkong med utsikt ut över ägorna. Laminatgolv och ljusa väggar, linneskåp och ingång till sovrum och badrum.

Sovrum med en härlig känsla av rymd och ett fint ljus från tre stora fönster. Utanför skapar eken en känsla av en stor sal då grenarna brer ut sig som ett enormt tak över trädgården. Grannhuset som är ett enplanshus är knappt märkbart. Laminatgolv och ljusa väggar, här finns även två mindre klädkammare och missa inte de fina handtagen och vackra trädörrar.

Via en mindre hall nås ett sovrum/kontor med laminatgolv och målade väggar.

Stort sovrum som tidigare varit delat till två mindre rum. Platsbyggd garderob med tillhörande överskåp, laminatgolv och tapetserade väggar.

Helkakalt badrum med duschkabin och ljusinsläpp från ett fönster. Wc, kommod samt golvvärme.


KÄLLARPLAN
Det gamla garaget har gjorts om till arbetsrum med egen ingång och stort fönster. En kamin har installerats nyligen. Portarna och nedfarten till garaget finns kvar. Betonggolv och murade väggar.

Genomgångsrum med förvaring under trappan.

Stor tvättstuga med förvaring och tvättmaskin samt torktumlare.

Fd pannrummet fungerar som förråd idag.

Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Norby 43:8

Tomt

Fin trädgårdstomt omringad av en skyddande granhäck

Uteplats

Balkong med utgång från andra våningen. Uteplats vid entrén. Stor och fin trädgård med fina grönytor

Bilplats

Garage under huset. Fd. garage under huset med ingång via källarplan. Infarten och portar finns kvar men utrymmet används som arbetsrum idag och har egen entré.

Renovering

1975

Byggnad/Storlek

2 plan med källare, 130 kvm + 60 kvm (biarea) , 6 rum och kök, varav 3 - 4 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1934

Byggnadssätt

Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el och vedspis, öppen spis finns

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Fiber

Ekonomi

Pris: 5 950 000 kr . Taxeringsvärdet är 3 485 000 Kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 492 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1945. Fastighetsskatt-/avgift: 8524 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 700 000 kr.

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Detaljplan.

Samfälligheter

Förmån: Officialservitut Väg, 03-BON-1000.1

Visa mer

Visningar

28

Mån 28/6 kl 16:30-18:00

Anmäl mig

Karta

NORBY - Tuvängsvägen 17 - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus