Till salu
Vreta - Grenvägen 5A - Uppsala

Njut av ljudet av båtar och ett hus som är perfekt anpassat för sitt höga läge!

Friliggande villa 139 kvm 2516 kvm (tomtarea) 6 990 000 kr (eller bud)
Intresseanmälan
Grenvägen 5A 6 990 000 kr
Intresseanmälan

Njut av ljudet av båtar och ett hus som är perfekt anpassat för sitt höga läge!

Högt och fint beläget med sjöglimt finns denna 1-plansvilla, uppförd 2015, som är anpassad för att passa perfekt till just denna tomt. 139 väl fördelade kvadratmeter där husets hjärta - kök och vardagsrum - är härliga rum att vistas i. Med stora fönsterpartier suddas gränsen mellan ute och inne ut och från vardagsrummet öppnas ett helt parti upp mot husets fantastiska terrasserade altan där du kan njuta av en glimt av Ekoln, ljudet från båtar, sol hela dagen och en vacker inramning av rosor och lavendel. På ruggiga sommarkvällar kryper du upp i soffan framför braskaminen. Köket går i en lantlig stil och bjuder in till matlagning med sociala ytor vid köksön och en rejäl matplats med plats för ett stort middagssällskap.

Vidare har huset tre sovrum, två för barnen och ett trivsamt avskilt föräldrasovrum med tillhörande badrum. Hall med gott om förvaring i garderober samt intilliggande duschrum. Rymlig tvättstuga med groventré.

Genomgående är huset i mycket fint och välhållet skick med fina materialval och genomtänkta lösningar. Husets väggar är målade i ljusa färger med inslag av fondväggar i sovrum, t ex i föräldrasovrummet där en vägg har träpanel som gör rummet extra mysigt. Golvet i huset är ett vackert ekparkettgolv i 1-stav med inslag av kvistar som knyter an till det sjönära läget.

I Vreta bor du på en idylliskt lantlig plats med endast 15 minuter in till Uppsala City med bil samt goda kommunikationer med buss. Här finns natur- och friluftsliv runt knuten och med en kort promenad når du badplats. Fina promenadstråk finns i Vreta men också i närliggande Hammarskog med flera uppmärkta leder. En favorit är promenaden till Vreta Udd med mysiga grillplatser och härlig utsikt över Ekoln. På vintern finns skidspår, pulkabacke vid Herrgården och när isen lägger sig plogas den för skridskoåkning.

Det här är ett hus som måste upplevas. Varmt välkommen att kontakta mäklare för intresse!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag vill vara din mäklare genom livet”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Byggnadsår
2015
Rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Boarea
139 m²
Tomtarea
2516 m²
Pris
6 990 000 Kr (eller bud)

Planlösning

Välkomnande HALL med gott om förvaring i garderob med skjutdörrar samt platsbyggd förvaring med en trevlig sittbänk med lådor och praktiska överskåp. Hallen har grått klinker på golvet samt ljust målade väggar.

Vidare från hallen kommer du till husets hjärta - KÖK och VARDAGSRUM i ett fantastiskt fint öppet samband med stora fönsterpartier som gör att gränsen mellan ute och inne suddas ut och här finns två utgångar mot den högt belägna altanen där du njuter av sol hela dagen och har en glimt av Ekoln att vila ögonen på.

KÖK i lantliga toner med inredning som har vita luckor, vitt kakel med fasade kanter ovan vackra bänkskivor i matt granit. Köket är socialt och trevligt med en köksö som både ger praktisk förvaring och en plats att umgås med familj och vänner samtidigt som middagen tillagas. Maskinellt utrustat med hel kyl och frys, spis med induktion, spisfläkt, inbyggd micro och ugn, integrerad diskmaskin. Intill den rymliga matplatsen finns utgång till altanen.

VARDAGSRUM ligger i vinkel med kökets matplats och här kan du slå dig ner i ett vilsamt rum med plats för soffgrupp intill braskaminen. Här öppnas ett helt fönsterparti upp mot husets altan och du kan få känslan av att sitta ute även i vardagsrummet.

Sovrum 1: Ett mysigt sovrum för föräldrarna med ljusa väggar och en fondvägg med träpanel som ger rummet en ombonad känsla. Garderob med skjutdörrar.

Intill sovrummet finns ett BADRUM som är helkaklat med vitt kakel och grått klinker på golvet. Här finns handfat med kommod som har lådor. Spegel med belysning, toalett samt badkar och handdukstork.

SOVRUM 2 och 3: Är perfekta rum för barnen eller att använda som gästrum och arbetsrum. Det ena sovrummen har en mönstrad fondtapet och det andra sovrummet har dekorativa målade detaljer. Båda sovrummen har 2 garderober.

Intill hallen finns ett duschrum med helkaklade vita väggar samt ett klinkergolv med mönster inspirerat av Marrakech. Utrustat med dusch med infällbar duschväggar, handfat med kommod, spegel med takhängd belysning (el finns framdraget för belysning vid spegeln) samt toalett.

TVÄTTSTUGA med groventré som har praktiska ytor och gott om förvaring. Här finns tvättho samt tvättmaskin och torktumlare.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Ytternäs 1:16

Tomt

Grönskande trädgårds- och naturtomt med högt och fint läge.

Uteplats

Fantastisk altan byggd i nivåer där du kan njuta av sol hela dagen och utsikt över trädgården med sjöglimt mot Ekoln. Du når altanen via köket och från vardagsrummet öppnar du upp ett helt fönsterparti som gör att gränsen mellan ute och inne suddas ut.

Bilplats

På tomten finns uppställning för flera bilar och plats finns även för att bygga carport eller garage.

Byggnad/Storlek

1 plan, 139 kvm , 4 rum och kök, varav 3 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 2015

Byggnadssätt

Grund: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten och avlopp: Egen borrad brunn. Sluten tank, 4,9 kubik. Trekammarbrunn och infiltrationsbädd. .

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump NIBE 750F med vattenburen golvvärme.

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Trådlöst

Övriga utrymmen

Trädgårdsförråd samt varmbonat förråd med el.

Ekonomi

Pris: 6 990 000 kr (eller bud). Taxeringsvärdet är 5 915 000 Kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 3 775 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 2015. Fastighetsskatt-/avgift: 0 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 3 300 000 kr.

Driftkostnad summa: 34 966 kr
El: 20 400 kr
Vatten-avlopp: 5 000 kr
Sotning: 200 kr
Samfällighet: 400 kr
Renhållning: 2 400 kr
Försäkring: 5 966 kr
Vägavgift-snö: 600 kr

Energiprestanda

Förbrukning: 37 kWh/kvm år.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Avstyckningsplan Nybyggnadsförbud.

Samfälligheter

Gemensamhetsanläggning: Uppsala Vreta GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Uppsala Vreta GA:2 ändamål: Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Uppsala Ytternäs GA:13


Förmån: Officialservitut Avlopp, 0380-2012/51.1

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Vreta - Grenvägen 5A - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en våra hårt arbetande mäklare så berättar de mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus
Ändrade rutiner på våra visningar - Information angående ändrade rutiner i samband med covid-19 (coronaviruset)
Ändrade rutiner på våra visningar

Information angående ändrade rutiner i samband med covid-19 (coronaviruset).

Våra visningar äger rum som vanligt enligt information på varje bostad. Dock försöker vi så långt det är möjligt att styra om till bokade visningar istället för öppna visningar.

För att minska risken för smittspridning av viruset covid-19 (coronaviruset) har vi valt att vidta ett antal försiktighetsåtgärder som syftar till att begränsa kontakterna mellan personer som närvarar på våra öppna visningar:

Vi vill bidra till en långsammare smittspridning som innebär bättre tillgänglighet av vård för de som drabbas hårdast.

Kontakta oss gärna med ytterligare frågor kring våra rutiner vid visningar.

Med vänlig hälsning
Riksmäklaren