Kommande -
LINDBACKEN - Rotetorpsvägen 3 - Uppsala

Bo i ett gediget stenhus vid Södra Parken!

Friliggande villa 180 kvm 433 kvm (tomtarea) 6 100 000 kr (eller bud)
Intresseanmälan
Rotetorpsvägen 3 6 100 000 kr
Intresseanmälan

Bo i ett gediget stenhus vid Södra Parken!

Kommande försäljning - Anmäl ditt intresse till ansvarig mäklare redan idag för att inte missa drömchansen!

Bo i ett vackert och gediget stenhus med stor takterrass samt två stenlagda uteplatser och ett orangeri alldeles intill Södra Parken! I ett lugnt och grönskande läge, ligger tomten skyddat intill ett naturområde och i direkt anslutning till parken. Här kan du låta barnen springa fritt och tryggt ta sig till parkens pulkabacke eller lekplats.

Parkvillorna är uppförda av Byggmäster som även uppfört de populära Englandshusen i Lindbacken. Parkvillorna är ritade av Hagarkitekter med putsad fasad och trädetaljer. Genomgående hög kvalitet på både utförande och materialval - bl.a. ekparkettgolv med golvvärme både på entréplan och våning två, köksinredning och garderober från Hagaköket, vitvaror från Miele och helkaklade bad- och duschrum.

Huset har en mycket luftig och funktionell planlösning fördelat på 180 kvm i 2 plan samt inredd vindsvåning. Entréplanet präglas av ljus och rymd med 2,73 m i takhöjd och stora fönsterpartier. Vardagsrum med kamin. Kök med matplats i hörnläge som har fönster i två väderstreck, entréhall med garderober, helkaklat duschrum samt groventré/tvättstuga. På våning två finns ett allrum och 4 sovrum, samt ett helkaklat badrum med fönster. Vinden är ett härligt extra rum i huset med utgång till en ca 20 kvm stor takterrass med utsikt över lummigt skogsparti och mot parken.

Bostaden erbjuder även två stenlagda uteplatser varav ena med orangeri, en härlig takterrass och franska balkonger i olika väderstreck. Till huset finns även carport med förråd och plats för en bil och samt asfalterad uppfart med plats för ytterligare två bilar. Ett extra förråd finns även i anslutning till takterrass.

Södra Parkvillan är ett helt fantastiskt hus i allt från arkitekturen med stora fönsterpartier, den generösa takhöjden till kvalitén på byggnationen som görs helt i sten vilket ger ett mycket gott inomhusklimat, svalt på sommaren och varmt på vintern.

I Lindbacken får familjen ett praktiskt liv med allt på nära avstånd. Lindbackens skola från FK till Åk5 ligger centralt i Lindbacken alldeles intill Skogstorpsparken. Här finns också en lekplats som passar de små och de stora barnen. Det finns fyra etablerade förskolor och fler på gång.

ICA Lindbacken med generösa öppettider från 07.00-22.00 står för den lokala servicen med en välfylld butik och postutlämning. Behöver du storhandla nås Gränby Köpstad med bil på bara 5 minuter. Kommunikationer i Lindbacken är goda. Bussar trafikerar hållplatsen vid väg 288 var 15:e minut på vardagar och till Resecentrum tar bussfärden under 20 min. Belyst cykelväg finns från Lindbacken till Gallerian i Gränbystaden och vidare till Uppsala City.

Varmt välkommen med ditt intresse!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag vill vara din mäklare genom livet”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Byggnadsår
2015
Rum
7 rum och kök, varav 4 - 5 sovrum
Boarea
180 m²
Tomtarea
433 m²
Pris
6 100 000 Kr (eller bud)

Planlösning

ENTRÉPLAN (2.70 meter i takhöjd):

Ljus och välkomnande HALL med avhängning för ytterkläder i skjutdörrsgarderob. Hallen har klinker på golvet och vita målade väggar.

Härligt VARDAGSRUM med braskamin, stora fönsterpartier som går hela vägen ner till golvet och utgång till en stenlagd uteplats och härligt glasorangeri med sol från förmiddag till kväll och med utsikt mot den Södra Parken. Ekparkettgolv och vita målade väggar.

Stort och rymligt KÖK med matplats intill fönsterparti över hörn som ger ett fint ljusinsläpp samt utgång till stenlagd uteplats på husets framsida. Inredning i hög standard från Hagaköket med vita släta luckor, vitt kakel ovan bänkskiva i granit. Maskinell utrustning i rostfritt: Kyl, frys, spishäll, fläkt, inbyggnadsugn och mikro samt diskmaskin. Alla vitvaror från Miele. Köket har ekparkettgolv och vita målade väggar.

Praktiskt beläget intill köket finns TVÄTTSTUGA med groventré. Maskinellt utrustat med tvättmaskin och torktumlare från Miele samt torkskåp från Nimo. Nedfälld tvättho. Förvaring från Hagaköket med vita släta luckor. Klinker på golvet och vitmålade väggar.

WC/DUSCH som är helkaklad med vitt kakel på väggen och kakel på golvet. Utrustad med inredning från Ballingslöv med kommod som har vita luckor, spegel med spotlightsbelysning, toalett, dusch med infällbara väggar, blandare från FM Mattsson.

FÖRRÅD under trappan ger bra förvaring.

Genomgående för entréplanet är att det är mycket ljust och rymligt tack vare stora fönsterpartier mot trädgården, takhöjd på 2,70 meter och infällda spotlights i hall och kök.

MELLANVÅNING (2,50 meter i takhöjd):

Laserad trappa med polerade ståldetaljer leder upp till husets mellanvåning.

ALLRUM med fransk balkong och har ekparkettgolv och vita väggar.

SOVRUM 1 är ett rymligt föräldrasovrum beläget mot parken. Här finns gott om förvaring i garderob med skjutdörrar. Vita väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM 2 är även det beläget mot parken med ett fint ljusinsläpp med fönster över hörn. Ekparkettgolv och vita målade väggar. Två garderober.

SOVRUM 3 är ett av de större sovrummen och har fransk balkong samt fönster som går hela vägen ner till golvet. Ekparkettgolv och vita målade väggar. En garderob.

SOVRUM 4 har ett fint ljusinsläpp med fönster över hörn. Ekparkettgolv och vita målade väggar. En garderob.

BADRUM med fönster och som är helkaklat i vitt med klinker på golvet. Inredning från Ballingslöv med kommod som har lådor, spegelskåp med belysning, toalett och badkar på fötter som gör det lättstädat.

VINDSPLAN:

Vindsvåningen är ett härligt utrymme som kan användas till mycket - ett föräldrasovrum, gästrum eller ett avskilt rum för barnen.

Våningen är inredd med pentry utrustat med diskho, kyl samt vinkyl så att du enkelt kan ta med något att äta och dricka ut på den fantastiska, 20 kvm stora, terrassen med sol från förmiddag till kväll och härlig utsikt över hästhagar och den Södra Parken.

Här finns även ett inrett förrådsutrymme för ytterligare förvaring.

Hela vindsvåningen har ekparkettgolv och vita målade väggar.

Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Vaksala-Lunda 27:37

Tomt

Tomtarea 433 m² (friköpt). Fint belägen mot lummigt skogsparti som ger skydd från insyn. Stenlagda uteplatser, asfalterad uppfart och häck i avenbok.

Uteplats

Från vardagsrummet nås en stenlagd uteplats i med ett skyddat läge och mot naturområde och i nära anslutning till parken. Från köket nås en sydligt vänd stenlagd uteplats med mycket fint solläge. Från vinden nås en härlig, insynsskyddad terrass med sol på sen kväll och tidig förmiddag.

Bilplats

Carport med plats för en bil samt plats för minst en bil på uppfarten.

Byggnad/Storlek

2 ½ plan med vind, 180 kvm , 7 rum och kök, varav 4 - 5 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 2015

Byggnadssätt

Grund: Betong. Stomme: Ytongsten. Bjälklag: Ytongsten. Fasad: Putsad fasad med inslag av stående träpanel. Takbeklädnad: Takpannor. Fönster: Elit fönster Alu 3-glas. Ventilation: Mekanisk. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: FVP med vattenburen golvvärme på plan 1 & 2 samt radiatorer på plan 3

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Området är anslutet till Telia Öppna fibernät. Fibernätet ger tillgång till Bredband (1000/100 mbit), Bredbandstelefoni samt Digital-TV.

Övriga utrymmen

Varmbonat förråd om 10,5 kvm i anslutning till carport. Ytterligare förråd intill takterrass.

Ekonomi

Pris: 6 100 000 kr (eller bud). Taxeringsvärdet är 4 391 000 Kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 3 016 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 2015. Fastighetsskatt-/avgift: 0 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 3 958 000 kr.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Detaljplan.

Samfälligheter

Gemensamhetsanläggning: Uppsala Vaksala-Lunda GA:11 ändamål: Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Uppsala Vaksala-Lunda GA:12 ändamål: Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Uppsala Vaksala-Lunda GA:5 ändamål: Vägar

Visa mer

Karta

LINDBACKEN - Rotetorpsvägen 3 - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en våra hårt arbetande mäklare så berättar de mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus
Ändrade rutiner på våra visningar - Information angående ändrade rutiner i samband med covid-19 (coronaviruset)
Ändrade rutiner på våra visningar

Information angående ändrade rutiner i samband med covid-19 (coronaviruset).

Våra visningar äger rum som vanligt enligt information på varje bostad. Dock försöker vi så långt det är möjligt att styra om till bokade visningar istället för öppna visningar.

För att minska risken för smittspridning av viruset covid-19 (coronaviruset) har vi valt att vidta ett antal försiktighetsåtgärder som syftar till att begränsa kontakterna mellan personer som närvarar på våra öppna visningar:

Vi vill bidra till en långsammare smittspridning som innebär bättre tillgänglighet av vård för de som drabbas hårdast.

Kontakta oss gärna med ytterligare frågor kring våra rutiner vid visningar.

Med vänlig hälsning
Riksmäklaren