Budgivning pågår
BJÖRKLINGE - Rångstavägen 18 - Björklinge

FAST PRIS, Prisvärt boende med lantluft och fågelkvitter!

Friliggande villa 50 kvm 1138 kvm (tomtarea) 1 400 000 kr (Fast pris) Högst bud 1 200 000 Kr Budhistorik
Intresseanmälan
Rångstavägen 18 1 400 000 kr
Intresseanmälan

FAST PRIS, Prisvärt boende med lantluft och fågelkvitter!

Varmt välkomna hit! Rångstavägen 18 erbjuder ett trivsamt mindre hus som är en bra bostad för 1-2 personer! Vi tror att denna bostad kan passa många. Du/ni som kanske inte har så stort behov av "en riktigt stor bostad" utan vill komma ut på landet (med det lugn som bara fågelkvitter och ekorrbesök kan ge) Då kan detta hus vara något för dig/er!

Invändigt är det renoverat med målande väggar och nya golv. Det finns badrum med badkar, tvättmaskin och torktumlare. Ett mindre arbetskök med direkt anslutning till matplats och vardagsrum. Uppvuxen trädgårds/skogstomt med carport, gäststuga, vedbod mm. Huset byggdes ut under 2020 med ytterligare ett sovrum och ett flertal fönster är utbytta.

Uppvärmning: Braskamin och direktverkande el.
Vatten: Gemensam brunn med grannarna
Avlopp: Sluten tank om ca 7 kubik
Pantbrev/inteckningar om 595 000 kr.
Tillträde ges gärna februari/mars 2022 men kan förhandlas.

Rångstavägen är en "slinga" av hus och villor som nyttjas på olika sätt. Det är ett fd. sommarstugeområde där många av husen nu är renoverade till permanentbostäder. I avgiften till vägföreningen ingår: Färskvattenanläggning, pumphuset, infiltration, gråvatten, vägen inkl. skrapning och snöröjning, skötsel av de gemensamma grönområdet. Det finns två obligatoriska städ/trädgårdsdagar som man måste vara med på. I området har IP-Only dragit fiber. Dock ej fram till denna fastighet. Men det kan alltså finnas möjligheter till fiber för bredband.

Björklinge samhälle ligger ca 2 mil norr om Uppsala. I Björklinge finns bl.a Hemköp, restauranger och frisörsalong. UL-bussar går ofta från Björklinge, högtid var 15 min annars vanligen var 30 min. Från Rångstavägen 18 är det ca 1 km till busshållplatsen Långhagsvägen (Viksta) som trafikeras av UL:s linje 103, ca 5-6 avgångar/vardag. Linje 103 går hela vägen till Uppsala C.

Nu finns både frågelista, besiktningsprotokoll och energideklaration (plus åtgärdsförslag för att minska el-kostnaden) att läsa in sig på. Ligger under "Dokument och länkar". Bra att känna till är även att säljaren tänker teckna en "dolda-fel-försäkring". Bra för dig som köper. Mäklaren kan förklara mer på visningen hur den fungerar mellan parter.

Vill du titta på fastigheten? Visningar sker endast på dagtid så att du har möjlighet att i dagsljus se huset utvändigt, hur tomten ser ut med sina förråd och bodar samt grannskapet. Anmäl dig till eva.brevemark@riksmaklaren.se för att boka visningstid.

Visa mer
Eva Brevemark
Ansvarig mäklare
Eva Brevemark eva.brevemark@riksmaklaren.se
070-545 33 00
Anna Lindholm Eriksson
Fastighetsmäklare
Anna Lindholm Eriksson anna.lindholm@riksmaklaren.se
073-0635364

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Byggnadsår
1969 (Tillbyggnad sovrum om 13 kvm, 2019/2020)
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
50 m² (Taxinfo = 39 kvm. Väntar på godkännande av tillbyggnad om 11 kvm (nya sovrummet). )
Tomtarea
1138 m²
Pris
1 400 000 Kr (Fast pris)

Planlösning

Säljaren köpte fastigheten under 2019 och har sedan dess renoverat en hel del. Tex. nya golv i hall, köksdelen och vardagsrum. Samt byggt ett till (sov)rum om ca 11 kvm.

Huset består av en mindre HALL.

BADRUM som renoverades 2019 med badkar samt tvättmaskin (ca 1 år gammal) och torktumlare (ca 5 år gammal).

VARDAGSRUM med öppen planlösning och matplats vid köket. Vardagsrummet har fått 2 nya fönster, från golv till tak som ger mycket bra ljusinsläpp. I vardagsrummet finns en stor braskamin.

ARBETSKÖK i mindre storlek. Ljusa väggar och nytt laminatgolv (2019). Kombi kyl/frys, Spis, spisfläkt. Kaklat ovan arbetsytor.

Huset har TVÅ SOVRUM. Det mindre fick nytt ekparkettgolv i samband med att nya "stora" sovrummet byggdes (Utbyggnad 2019/2020 om ca 13 kvm). Det nya sovrummet har helglasad altandörr ut mot baksidan.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Rångsta 1:20

Tomt

Skogs/naturtomt med gräsmatta och rabatter. Staket mot vägen och delar mot grannarna.

Uteplats

Tämligen ny altan i bra solläge.

Bilplats

Det finns en carport samt liten plats för en bil till bredvid.

Renovering

Taket byttes för 5-10 år sedan. Tillbyggnad 2019/2020. Altanen byggdes också 2019/2020.

Byggnad/Storlek

1 plan med krypgrund, 50 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1969 (Tillbyggnad sovrum om 13 kvm, 2019/2020)

Byggnadssätt

Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 2-glas kopplade samt 2-glaskassetter. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Enskilt vatten (genomsam brunn med grannarna), Avlopp med sluten tank om ca 7 kubik. .

TV- och internetanslutning

TV: Säljaren har endast haft mobila lösningar för TV och Internet (Finns en 3/Telenor mast nära, funkar bra).
Internetanslutning: Säljaren har endast haft mobila lösningar för TV och Internet (Finns en 3/Telenor mast nära, funkar bra). I området har IP-Only dragit fiber. Dock ej fram till denna fastighet. Men det kan alltså finnas möjligheter till fiber för bredband.

Övriga utrymmen

På tomten finns ett gästhus om ca 15 kvm samt några mindre bodar för ved och trädgårdsredskap mm.

Ekonomi

Pris: 1 400 000 kr (Fast pris). Taxeringsvärdet är 496 000 Kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 250 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1969. Fastighetsskatt-/avgift: 3720 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 595 000 kr.

Driftkostnad summa: 29 900 kr/år
El: 15 000 kr/år
Sotning: 1 500 kr/år
Samfällighet: 4 000 kr/år
Renhållning: 5 600 kr/år
Försäkring: 1 800 kr/år
Övrigt: 2 000 kr/år
Kommentar: Övrigt avser tömning av den slutna tanken. El avser hushållsel samt uppvärmning med direktverkande el. I avgiften till vägföreningen ingår: Färskvattenanläggning, pumphuset, infiltration, gråvatten, vägen inkl. skrapning och snöröjning, skötsel av de gemensamma grönområdet.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2020-11-11. Energiprestanda primärenergital: 287 kWh/kvm och år. Energiklass: G.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Byggnadsplan.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

BJÖRKLINGE - Rångstavägen 18 - Björklinge

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus