Såld
JÄRLÅSA - Järlåsa Björnsäter 11 - Järlåsa

Pampig villa som du inte vill missa! Eldstäder, vacker trätrappa och fantastiskt ljusinsläpp!

Friliggande villa 260 kvm (+101kvm) 12245 kvm (tomtarea) 3 200 000 kr (eller högstbjudande) Slutpris 3 550 000 Kr Budhistorik
Järlåsa Björnsäter 11 3 200 000 kr

Pampig villa som du inte vill missa! Eldstäder, vacker trätrappa och fantastiskt ljusinsläpp!

Pampig villa som du inte vill missa!

Intill skogsbrynet, strax utanför Järlåsas samhälle, finner du en villa som fullständigt glöder när höstens färger tar över! Nu till våren kommer marken att förvandlas till ett hav av kulörer och solen gör allt den kan för att ge medelhavsvärme till dig som vill hänga vid poolen. Fantastiskt hus för dig som önskar mycket utrymme!

Den tillbyggda entrén är ett väl tilltaget rum med plats för hela familjen och deras besökares ytterkläder. I den inre hallen, alldeles innanför de härliga pardörrarna, leder en fin trätrappa med avsatts upp till övervåning och det avskilda tv-rummet och sovrummen som finns där. Teglet som murstocken består av har frilagts och plankgolvet ligger synligt i hela huset.
Det spatiösa vardagsrummet har ett fint ljus och högt i tak. I hörnet står en murad spis med målning av okänd konstnär och byggåret finner ni i gnistskyddet i smide. Längst bort i rummet finns en utgång ut till den inglasade verandan med golvvärme och dörr ut till altan i söder med pool och trappa ner till trädgården.

Intill vardagsrummet ligger matsalen med stora fönster i två väderstreck, ett mindre förråd fungerar fint som förvaring för spel, linnen och extra porslin. Nästa rum är köket som går i en lantlig stil med gott om förvaring och fin takhöjd. Inredningen i köket är äldre men fyller all den funktion som krävs i ett kök. Allt tyder på att det stått en vedspis i ena hörnet intill murstocken och fönster och balkongdörr vetter ut mot infarten till fastigheten som gör det möjligt att välkomna de hemåtvändande. Från köket nås hallen och entréplanets badrum samt dörren ner till källaren med fina förvaringsutrymmen och garaget.

Husets övervåning bjuder på tre sovrum samt master bedroom med två platsbyggda garderober på vardera sidan av sänggaveln. Här finns även tvättstugan samt ett kontor eller varför inte relax då badrum med både dusch och badkar ligger intill. Här i badrummet står ett badkar placerat intill flertalet fönster med vy ut mot solnedgångar och norrsken. Dusch och wc med eget handfat har delats av med betongglas för att ge "privacy".Järlåsa:
Järlåsa erbjuder både förskola och skola (F-6) och en aktiv idrottsförening med tillgång till en stor sporthall. Goda bussförbindelser med Uppsala och Sala från samhället, här finns även Café, Pizzeria, Matbutik och Drivmedel.

Området har mycket att erbjuda i naturväg så som flertalet sjöar, där man kan svalka sig med ett dopp eller ta en tur ut på sjön och prova sin fiskelycka, Bredsjö endast en cykeltur bort. Här finns även gott om bär- och svampplockningsställen.

En plats att bli nostalgisk och njuta av naturens under. En plats att skapa underbara minnen - Vi välkomnar er att besöka oss på visning och njuta av den svenska sommaren!

Visa mer
Micaela McClafferty
Ansvarig mäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47
”Jag har alltid hög ambitionsnivå, är lyhörd och ser till kundens behov, vilket är det viktigaste av allt för att nå ett bra resultat.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1939
Rum
9 rum och kök, varav 5 - 6 sovrum
Boarea/biarea
260 m² + 101 m²
Tomtarea
12245 m²
Pris
3 200 000 Kr (eller högstbjudande)

Planlösning

Entrén till hemmet börjar redan vid grindstolparna där huset tornar upp sig uppe på höjden, för den som paxat garaget går det bra att köra in under huset, stänga portarna och gå torrskodd upp till entréplanet. För den som väljer att parkera intill huset går det bra att köra runt och ut genom grindstolparna igen, inget backade behövs.


PLANLÖSNING

Den tillbyggda ENTRÈN rymmer det mesta och har fått ett praktiskt klinkergolv med tillhörande golvvärme. Ljus från tre väderstreck gör rummet ljust och ombonat. Trappan upp till entrén leder i två riktningar, den ena åt parkering den andra mot verkstad och trädgård.

Inre HALL med en gedigen trätrappa upp till husets övervåning, direkt till vänster ligger ett av sovrummen som passar utmärkt som kontor. Här i hallen har en del av väggen frilagts för att visa tegelstenarna som murstocken består av.

Ett spatiöst ALLRUM med stora fönster och utgång till den inglasade verandan mot söder som sedan leder vidare ut till den stora altanen med pool. Rummet har ett trägolv och tapeter på väggarna. En öppen spis står i ena hörnet av rummet och en stor öppning leder in till matsalen med sikt ut mot trädgården.

MATSAL med samma trägolv som resterande del av undervåningen. Även här har rummet stora fönster med spröjs och ett mindre förråd gör det möjligt att förvara det som inte används för tillfället. Ljus från två väderstreck och sikt ut mot entrén, poolen och trädgården.

KÖK med äldre skåp som går hela vägen upp till tak. Köket som troligen huserat en vedspis en gång i tiden har trägolv, vitmålade tak samt tapet på väggarna. Dörr ut till en balkong som passar utmärkt till den lilla och lättillgängliga köksodlingen. Idag har köket en spis med häll, fläkt, diskmaskin och gott om skåp och arbetsytor.

Helkakalt BADRUM med dusch, golvvärme och fönster som ger ljusinsläpp. Wc, handfat samt handdukstork finns också.

Ett mindre SOVRUM/KONTOR med trägolv och tapeter på väggarna. Fönster med vy ut mot förrådsbyggnader och skog.

INGLASAD VERANDA med ett praktiskt och snyggt marmorgolv med golvvärme. Ett härligt utrymme för umgänge året runt med fint ljus och sikt ut mot omgivningarna. Dörren öppnas upp till en trappa som leder ut till altan i soligt läge med tillhörande pool och utekök.


ÖVERVÅNING

ALLRUM med trägolv och ljusa vägar, på övreplan är det bra takhöjd som ger en härlig känsla av rymd. Stege som lätt dras ner och ger access till vinden där det finns ypperliga förvaringsmöjligheter.

SOVRUM med inbyggd garderob. Trägolv samt tapet på väggarna, fönster i två väderstreck.

TVÄTTSTUGA med gott om utrymme och ljus från ett stort fönster med en lugnande vy ut mot skogen. Praktiskt klinkergolv och ordentligt med skåp.

SOVRUM med ingång till klädkammare. Trägolv samt tapeter på väggarna.

SOVRUM med tapeter på väggar och trägolv.

Spatiöst SOVRUM med inbyggda garderober anpassade till att rymma en dubbelsäng däremellan. Trägolv samt tapet på väggarna. Det stora fönstret i rummet ger fin ljus och sikt ut mot entrén.

RELAX/ARBETSRUM/SOVRUM med flertalet fönster i två väderstreck intill badrummet.

Helkakalt BADRUM med badkar och dusch. Wc med handfat har separerats från resterande del av rummet med betongglas, intill ligger duschen som även den är avskild från resten av rummet med betongglas. Dubbla handfat och plats för möbler så som skåp eller en avslappnande sittplats.


Centraldammsugare finns på båda planen


KÄLLARPLAN

FÖRRÅDSUTRYMME med låsbar dörr

FÖRRÅD

GARAGE

Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Järlåsa 1:66

Tomt

Trädgård med fruktträd, bärbuskar, rabarber, omfattande blomsterrabatter, odlingsytor, stora gräsytor, lekstuga.

Uteplats

Stor altan i söderläge, trädeck. Platsbyggd utegrill. Pool: Ca 4,5 m i diameter, 1,4 m djup med sandfilter och värmeväxlare kopplad till varmvattensystemet.

Bilplats

Garage på källarplan (Souterräng) under huset Bilplats i mindre byggnad Carport med billyfts som behöver lagas Fina uppställningsytor på gården

Byggnad/Storlek

2 plan med källare, 260 kvm + 101 kvm (biarea) , 9 rum och kök, varav 5 - 6 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1939

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark / Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Enskilt vatten - borrad brunn Enskilt avlopp 3-kammarbrunn med infiltration .

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme, miljögodkänd vedpanna och solfångare

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Fiber

Övriga utrymmen

Tre uthus:
Fin snickarbod, litet garage, carport, hönshus, ”djurbås”, höloft.
Verkstad med billyft (behöver lagas)
Utedass och liten slaktbod.
Jordkällare med ståhöjd

Övrigt

Vattenburet värmesystem. Bergvärme (200+ m borrhål), modern miljögodkänd vedpanna (halvmetersved), solfångare (Heatpipe, 120 rör), 2,5 kubikmeter ackumulatortankar. Energiförbrukning ca 15 000 kWh inkl hushållsel (lägre vid vedeldning), solfångarna ger ett bra värmetillskott, framför allt under vår, sommar och höst. .

Ekonomi

Pris: 3 200 000 kr (eller högstbjudande). Taxeringsvärdet är 2 151 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 1 689 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1939. Fastighetsskatt-/avgift: 8874 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 1 860 000 kr.

Driftkostnad summa: 47 917 kr/år
El: 34 000 kr/år
Vatten-avlopp: 1 250 kr/år
Renhållning: 2 400 kr/år
Försäkring: 10 267 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd.

Visa mer

Karta

JÄRLÅSA - Järlåsa Björnsäter 11 - Järlåsa

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus