Till salu - Lör 17/6 kl 13:30-14:30
JÄRLÅSA - Nordanå Stora Ljusbrunn 75 - Järlåsa

Gård från 1800-talet, en riktig glädjespridare i hjärta och själ!

2 995 000 kr (högstbjudande)
Intresseanmälan
Nordanå Stora Ljusbrunn 75 2 995 000 kr
Intresseanmälan

Gård från 1800-talet, en riktig glädjespridare i hjärta och själ!

Oemotståndlig gård från 1800-talet med bostadshus, lada, plats för lösdrift, brygghus och magasin! Varmt välkomna till Stora Ljusbrunn, en gård som sällan bytt ägare och där tiden stått still. Som besökare har man svårt att lämna markerna och istället för att åka tillbaka till den yttre världen vill man vandra sakta nerför den gräsbeklädda grusvägen mellan byggnaden i jakt efter smultron och njuta av ljuset bortom björkarna. Känslan av att ha vandrat rakt in i Carl Larssons värld är närmast i tankarna.

Vatten finns indraget i huset och avlopp har installerats på senare år, detta märks knappt då varje planka försiktigt lossats för att där under gömmas rör och tillbehör och badrummet har fått sin plats i en stort skafferi gömd bakom trappan. De gamla tiljorna i taken är vackra och golven mjuka att gå på, trösklarna höga och lätt nötta. Den gamla salongen har nog bara sett gäster till påsk och jul! Det stora bondköket har en vedspis och gott om plats för umgänge och intill ligger kammaren. På husets övervåning ligger det två rymliga sovrum samt att hallen erbjuder plats för möblemang. Kattvindarna är rymliga och i fint skick, här erbjuds det gott om plats för förvaring eller inredningslösningar efter behov, bakom luckan i trapphuset finns det ytterligare plats.

I köket och i båda sovrummen på övervåningen finns vedspisar, varav den ena har tegel från ett närliggande tegelbruk från 1800-talet, där tegelslagarstämpeln ”RB” återfinns på vissa tegelstenar. Två vackra kakelugnar förskönar salongen och kammaren på nedre plan.

Den nuvarande ägaren vars familj vuxit upp på gården har renoverat delar av fasaden enligt tidsenliga tekniker och fönstren är kittade och målade.
Invändigt har gammal tapet ersatts med ny, och ramar har fyllts med rester av det som en gång suttit på väggarna. I kammaren intill köket har timmerväggen tagits fram och är en snygg kontrast till den nätta, vita kakelugnen i rummet. Plankgolven i huset är antingen målade eller såpade.Övriga Byggnader:

Ladugården nyttjades fram till 1962 och står helt oförändrat idag, taket har bytts ut till ett plåttak. Till och med den gamla vagnen till hästen står kvar och delar av lokselen hänger längst in på en gammal träkrok.

Magasin från 1898 är uppdelat i två delar med loft. Hr finns utrymme för snickarbod och under finns en potatiskällare.

Brygghus med tillhörande utrymme, bakom en dörr, äldre än huset finns ett rum som nyttjats som sovrum för många herrans år sedan, här står vedkaminen kvar.

Traktorgarage från 1930

Hönshuset är en riktig liten pärla, där står det timrade lilla bygget i det höga gräset mellan björkarna.


Övrig Fastighet:

På andra sidan landsvägen ligger den lilla skogen med vedboden som tillhör gården. Här på fastigheten står en gammal ek som är registrerad som naturminne (Uppsala Nordanå 1:25 om ca 7680 kvm).


Visa mer
Micaela McClafferty
Ansvarig mäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47
”Jag har alltid hög ambitionsnivå, är lyhörd och ser till kundens behov, vilket är det viktigaste av allt för att nå ett bra resultat.”

Sammanfattning

Objekttyp
Hästgård/Fritidshus
Typkod
120, Lantbruksenhet, bebyggd
Taxeringsår
2020
Areal
22960 ha
Pris
2 995 000 Kr (högstbjudande)

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Nordanå 1:24

Mark

Åkermark: Areal: 1 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad.

Skogsmark: Areal: 1 ha.

Tomt

Tomtarea 2500 m².

Ekonomi

Pris: 2 995 000 kr (högstbjudande).

Taxeringsvärde:
Småhusmark på lantbruk: 250 000 kr
Småhusbyggnad på lantbruk: 313 000 kr
Åkermark: 53 000 kr
Skog: 59 000 kr

Typkod 120, Lantbruksenhet, bebyggd. Taxeringsår 2020. Det finns uttagna pantbrev om totalt 0 kr.

Samfälligheter

Last: Avtalsservitut Kraftledning, 03-IM1-84/20353.1

Visa mer

Visningar

17

Lör 17/6 kl 13:30-14:30

Anmäl mig

Karta

JÄRLÅSA - Nordanå Stora Ljusbrunn 75 - Järlåsa

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus