50
Till salu
Stenskär - Öregrund - Lottvägen 10 - Östhammar

Fritidshus 100 kvm (+15kvm) 3935 kvm (tomtarea) 2 750 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Lottvägen 10 2 750 000 kr
Intresseanmälan

Fritidshus om ca 100 kvm med tillhörande gästhus och gäststuga som erbjuder ca ytterligare 100 kvm boa. Hela huset har genomgått omfattande renoveringar av invändiga ytor och konstruktion. Huset med har inretts med stilrena materialval, där lite av stugkaraktären ändå bevarats med vitlaserade, panelade väggar i köket och en kamin i vardagsrummet som erbjuder både mysfaktor och värme. Det stora och ljusa köket med tillhörande matplats är passande för den lilla familjen så väl som stora sällskap, altandörren leder ut till den nybyggda uteplatsen i skyddat läge i söder. Två rymliga sovrum finns i huset och ute på tomten erbjuds gott om plats för övernattande gäster i huslänga samt i den gamla original stugan som finns kvar på tomten. Vardagsrummet i vinkel har ett fint ljusinsläpp och utsikt mot både baksidan och framsidan av fastigheten, i ena hörnet står en murad och putsad spis som fått en ny kassett vilket ger ett effektivt värmetillskott.

På fastigheten finns även stugan som först kom på plats under 50-talet, det lilla huset om ca 50 kvm inrymmer 2 rok. Huset utgör ett spännande projekt för den påhittige. Den är i behov av renovering men med dess läge finns här sjöglimt och skulle passa utmärk som en kalaslya eller kanske inredas med en bastu.

På andra sidan huset finns en huslänga med möjlighet till generationsboende eller flertalet gästrum med möjlighet till uthyrning, ledningar för vatten och avlopp finns. Här finns även ett dubbelgarage med möjlighet till vinterförvaring av båtar och andra fordon som passar skärgårdslivet.


STENSKÄR är ett område där det finns allt man kan önska sig av vad det innebär att leva kustliv vare sig man är intresserad av fiske, båtar, paddla kajak, sola på klippor eller vandra i skogen på jakt efter svamp och bär.

OMRÅDET kring Öregrund oh Östhammar är ett levande område vid norra Roslagens kust med många aktiviteter på sommarhalvåret såsom tennisvecka, badortsdagar och båtvecka där Öregrund är bland annat är värd för det välkända Roslagsloppet. Midsommarfirande, kräftskivor och musik och konstevenemang.

ÖREGRUND är en av Sveriges bäst bevarade trästäder och huvuddelen av bebyggelsen är från 1700- och 1800-talet. På sommaren mångdubblas Öregrunds befolkning och här kan sommargästerna njuta av ett myllrande skärgårdsliv med restauranger och butiker. På bara några minuters promenad från huset finns välkända klippor för sol- och bad och på kvällarna kan du njuta av storslagna solnedgångar.

Visa mer
Thomas Lüllmaa
Ansvarig mäklare
Thomas Lüllmaa thomas.lullmaa@riksmaklaren.se
070-591 65 36
Micaela McClafferty
Fastighetsmäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47

Sammanfattning

Objekttyp
Fritidshus
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1965
Rum
4 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea/biarea
100 m² + 15 m²
Tomtarea
3935 m²
Pris
2 750 000 Kr (eller högstbjudande)

Planlösning

HALL:
Stor och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter och ytterligare plats för önskade möbler. Det ljusa, nylagda parkettgolvet som ligger i hallen fortsätter vidare in i alla rum förutom badrummet.

KÖK:
Ett härligt uppiggande och rymligt rum med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Det ljusa parkettgolvet tillsammans med den vitlaserade panelen och vitmålade väggar och tak, förstärker känslan av ljus och rymd. Det nya köket är fullt utrustat med en ugn, häll, fläkt, diskmaskin, hel kyl och frys samt mikrovågsugn. Väggarna ovanför arbetsytorna har målats i en guldfärgad kulör och arbetsbänken lyses upp av belysning under väggskåpen. Plats för ett stort matbord finns intill fönstret och dörren ut till altanen.

VARDAGSRUM :
Ett spatiöst vardagsrum i vinkel med gott om fönster i två väderstreck. Härifrån ges en fin sikt ut mot framsidan av fastigheten och området intill och även en fin kontakt mot baksidan med altan och grönytor. Ljust parkettgolv samt målade väggar och tak. En stor murad spis med tillhörande kassett som ger fin värme och hög mysfaktor kallare dagar.

BADRUM:
Ett stilrent, nyrenoverat badrum med tillhörande golvvärme och vädringsbart fönster. Spegeln på väggen har försetts med belysning och gott om förvaring finns i kommoden med det tillhörande högskåpet intill. Dusch med glasdörrar som fälls in mot väggen när den inte nyttjas för extra utrymme.

SOVRUM:
Sovrum med ljusa ytskikt och tillhörande förvaring, rummet har ljusinsläpp från två väderstreck.

SOVRUM:
Ett stort sovrum med ljusa ytskikt. Här finns gott om plats för förvaringsmöjligheter.

Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Stenskär 1:54

Tomt

3935 m²

Uteplats

Altan byggt i hörnet på baksidan av huset i direkt söderläge.

Bilplats

Garage med två portar och fina uppställningsytor

Renovering

Omfattande renoveringar 2022

Byggnad/Storlek

1 plan, 100 kvm + 15 kvm (biarea) , 4 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1965

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Vatten -Året runt vatten via en delad brunn för 8 fastigheter. Tidigare ägare har nyttjat vattnet i huset året runt men värmeslinga saknas fram till huset. Enskilt avlopp- Gråvatten ut i stenkista.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktel samt eldstad

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Fiber

Övriga utrymmen

En rymligt byggnad med möjlighet till tre rum varav det ena med tillgång till hygienutrymmen. Delar av huset är möjligt att nyttja med lite extra fix andra delar behöver ytterligare översyn innan användning.

Ekonomi

Pris: 2 750 000 kr (eller högstbjudande). Taxeringsvärdet är 1 788 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 972 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1975. Fastighetsskatt-/avgift: 9525 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 1 530 000 kr.

Driftkostnad summa: 13 200 kr/år
El: 5 000 kr/år
Vatten-avlopp: 1 700 kr/år
Samfällighet: 2 200 kr/år
Försäkring: 4 300 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Behövs ej.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1955-12-22).

Samfälligheter

Gemensamhetsanläggning: Östhammar Stenskär GA:1 ändamål: Vägar


Förmån: Avtalsservitut Pumphusplats, 03-IM1-71/704.1

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Stenskär - Öregrund - Lottvägen 10 - Östhammar

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus