RM+
JÄRLÅSA - Tackmossvägen 33 - Järlåsa

Fritidshus 35 kvm 2370 kvm (tomtarea) 1 575 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Tackmossvägen 33 1 575 000 kr
Intresseanmälan

En fantastisk liten stuga med en mäktig silverpil intill som erbjuder skydd från solen varma sommardagar. Den stora tomten erbjuder gott om umgängesytor och odlingsmöjligheter och den lilla skogsdungen ger skydd och möjlighet till att gömma undan kompost och annat. Längst grusvägen sitter ett piggt litet staket och fasaden är upplyst av en nyinstallerad fasadbelysning.

Entrén till stugan går via altanen på framsidan av huset, här finns ett skyddande tak och vägg som gör det enkelt att låta möblerna stå kvar stora delar av säsongen.
Stugan erbjuder en öppen planlösning mellan sovdel, vardagsrum och kök med en öppen spis som sitter centralt i huset. Rummen har ett fint ljusinsläpp från tre väderstreck med utsikt ut mot den härliga trädgården. På golvet ligger ett nylagt plankgolv och väggar och tak har fräscha ytskikt. Köket, med fönster ut mot baksidan och köksträdgården, har uppdaterats av tidigare ägare med en rustik country stil. För att kunna njuta av den härliga svenska sommaren utomhus, när den är som bäst, finns på gaveln ett utekök och utedusch längre bort i trädgården. Badrummet har helrenoverats och erbjuder ett modernt badrum med klinkergolv och tillhörande golvvärme. Här finns wc, dusch och plats för förvaring.


Gäststuga med fina ytskikt och indragen el och flertalet förråd i olika storlekar finns på tomten. Det lilla dasset har lyxats till med handfat och indraget vatten.


Området/Järlåsa
Vid de intilliggande sjöarna Strandsjön och Stennässjön, som är två av flertalet sjöar i området, kan man svalka sig med ett dopp i sjön eller ta en tur ut i båt och prova sin fiskelycka. Bygden har en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden, ett samhälle med fin gemenskap och fantastiska omgivningar för den som vill ut i naturen.

Samhället Järlåsa erbjuder både förskola och skola (F-6) och en aktiv idrottsförening med tillgång till en stor sporthall. Täta bussförbindelser till Uppsala och Sala från samhället. Här finns även pizzeria, matbutik, café och bensinmack samt en aktiv brandstation. I området finns det gott om bär- och svampplockningsställen. Allt detta med endast 30 minuters resa till centrala Uppsala.Visa mer
Micaela McClafferty
Ansvarig mäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47
”Jag har alltid hög ambitionsnivå, är lyhörd och ser till kundens behov, vilket är det viktigaste av allt för att nå ett bra resultat.”

Sammanfattning

Objekttyp
Fritidshus
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1953 (Enligt tidigare ägare)
Rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Boarea
35 m²
Tomtarea
2370 m²
Pris
1 575 000 Kr (eller högstbjudande)

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Skyttstennäs 1:103

Tomt

Härlig trädgårdstomt med liten skogsdunge bakom huset. Ett mäktigt pilträd står på tomten och planeringsmöjligheter i överflöd finns.
Här finns plommonträd, buskage och en trevlig eldstad med tillhörande plattsättning. Plats för poolen finns också.

Uteplats

Altan under tak

Bilplats

Bra parkeringsmöjligheter

Renovering

Badrum +septik tank - 2020
Luftvärmepump - 2020
Målning exteriört - 2021
Plåttaket badrumsdel - 2021
El interiört och exteriört 2020
Ytterbelysning installerad på huset
Dränkpump- vattenledning - och vatten indraget till huset - 2020

Renoveringar gjorda 2015-2020
Helrenoverat badrum
Dränering
Grund och bjälklag renoverat/utbytt - Bilder finns.
Vattenburen golvvärme installerad dock ej nyttjad

Tak - 2013

Byggnad/Storlek

1 plan, 35 kvm , 2 rum och kök, varav 1 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1953 (Enligt tidigare ägare)

Byggnadssätt

Grund: Torpargrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 2-glasfönster. Vatten och avlopp: Vatten från borrad brunn via samfälligheten (3 fastigheter). Elkabel för att förhindra att ledningen fryser finns. Sommarvatten från föreningen (sjövatten). Enskilt avlopp- sluten tank (ny septiktank).

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luft luft, direkttillverkande el samt öppen spis.

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Fiber finns i området men ej draget till huset.

Övriga utrymmen

Fin liten gäststuga om ca 15 kvm, öppet till nock med vitmålat tak och parkettgolv. El finns indragen

Flertalet förrådsbyggnader, dass med vatten indraget till handfat och utedusch.

Ekonomi

Pris: 1 575 000 kr (eller högstbjudande). Taxeringsvärdet är 753 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 441 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1929. Fastighetsskatt-/avgift: 5648 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 950 500 kr.

Driftkostnad summa: 21 086 kr/år
El: 11 734 kr/år
Vatten-avlopp: 1 739 kr/år
Sotning: 120 kr/år
Samfällighet: 2 700 kr/år
Renhållning: 1 829 kr/år
Försäkring: 2 964 kr/år
Kommentar: 3.728 kWh/år

Energiprestanda

Genomförd: Behövs ej.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Byggnadsplan.

Samfälligheter

Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 03-IM1-51/172.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 03-IM1-61/524.1

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

JÄRLÅSA - Tackmossvägen 33 - Järlåsa

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus