Till salu
Söderby-Karlsäng - Söderby-Karlsäng 74 - Östhammar

Påkostat fritidshus med underbart läge, eldstad och ett stort inglasat uterum!

Fritidshus m. permanentstand 61 kvm 2183 kvm (tomtarea) 2 995 000 kr
Intresseanmälan
Söderby-Karlsäng 74 2 995 000 kr
Intresseanmälan

Påkostat fritidshus med underbart läge, eldstad och ett stort inglasat uterum!

Ett ljuvligt fritidsparadis som med fördel nyttjas året runt! Huset som ligger på höjden är omgiven av en storslagen trädgård med planteringar intill entrén och utrymme för lek i skogsdunge och på de öppna gräsytorna. Den enorma altanen byggd i olika nivåer på huset baksida har ett härligt solläge och när vädret känns bråkigt är det bara att njuta i det stora uterummet med skjutdörrspartier i tre väderstreck, här erbjuds extra umgängesyta och en rofylld vy ut mot ängar som vilar stillsamt i kvällssolen. Området erbjuder en fin gemenskap i den aktiva föreningen med pool, föreningshus och båtplatser. Söderby-Karlsäng är ett trivsamt och populärt område med närhet till golf, bad och fiske.

Husets planlösning erbjuder öppna ytor mellan matplats, kök och allrum där kaminens placering gör att värmen sprider sig enkelt in i alla rum. Från matplats och soffhörna har ni en härlig vy ut mot omgivningarna genom det stora fönsterpartiet med pardörrar som öppnas upp mot altanen. Köket har gott om arbetsytor och förvaring och via fönstret går det lätt att skicka vidare matskålarna ut till väntande middagsgäster i uterummet.
Utöver de stora sällskapsytorna finns här två bra sovrum, hall med förvaring och ett stilrent, helkaklat badrum med wc och dusch.


Ute på tomten står en gäststuga som är mysigt inrett med två sovrum och WC, rummen rymmer fler bäddar vid behov än de är möblerade med idag. Här finns även en liten altan för övernattande gäster.

Förvaringsmöjligheter finns i ett låsbart förråd, utrymmet under altanen och möjlighet till att hålla dryck svalt i den lilla källaren under huset.

Endast en kort promenad ner till badplats, båtbryggor och även pool finns i området. En båtplats medföljer fastigheten! Söderby-Karlsäng är ett mycket välorganiserat fritidshusområde endast en kort biltur till såväl Öregrund som Östhammar. Här finns båtbryggor, badplats, föreningslokal, fotbollsplan, boulebana samt en härlig pool. Endast ca 3km till Öregrunds golfklubb

Visa mer
Micaela McClafferty
Ansvarig mäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47
”Jag har alltid hög ambitionsnivå, är lyhörd och ser till kundens behov, vilket är det viktigaste av allt för att nå ett bra resultat.”

Sammanfattning

Objekttyp
Fritidshus m. permanentstand
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1970
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
61 m²
Tomtarea
2183 m²
Pris
2 995 000 Kr

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Börstils-Söderby 12:106

Tomt

2183 m²

Uteplats

Stor altan i flera nivåer med platsbyggda sittbänkar. Stort inglasat uterum.

Bilplats

Parkeringsmöjligheter för flertalet bilar finns.

Renovering

Huset har genomgått omfattande renoveringar invändig, utvändigt och på tomten under de senaste åren.

Byggnad/Storlek

1 plan, 61 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt säljaren . Byggnadsår: 1970

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Betong. Fönster: 3-glas . Vatten och avlopp: Enskilt vatten - egen brunn Avlopp finns med snålspolande toaletter, sluten tank (6 kubik) 3-kammarbrunn för BDT. .

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luftvärmepump, kamin

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Fiber

Övriga utrymmen

Stor gäststuga
Förråd

Ekonomi

Pris: 2 995 000 kr . Taxeringsvärdet är 924 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 452 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1971. Fastighetsskatt-/avgift: 6930 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 1 555 000 kr.

Driftkostnad summa: 23 280 kr/år
Uppvärmning: 10 580 kr/år
El: 2 300 kr/år
Vatten-avlopp: 3 086 kr/år
Sotning: 714 kr/år
Samfällighet: 4 000 kr/år
Renhållning: 2 600 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Byggnadsplan.

Samfälligheter

Gemensamhetsanläggning: Östhammar Börstils-Söderby GA:3 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Bad och/eller båtanläggning, Övrigt

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Söderby-Karlsäng - Söderby-Karlsäng 74 - Östhammar

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus