Till salu - Mån 5/7 kl 18:00-19:00
Skogstibble - Holmbro 312 - Vänge

Välbevarat Soldattorp i idyllisk miljö.

Fritidshus 60 kvm 3673 kvm (tomtarea) 1 250 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Holmbro 312 1 250 000 kr
Intresseanmälan

Välbevarat Soldattorp i idyllisk miljö.

Soldattorp! Genuint och charmigt torp från förra sekelskiftet. Varsamt renoverat med harmoni mellan gammalt och nytt. Internet till huvudbyggnaden är indraget och där väntas påkoppling inom kort. Här är det skönt att vara!

Upplands kanske finaste Soldattorp som har ett idylliskt läge i natursköna Skogstibble utanför Uppsala. Soldattorpet, som ursprungligen tillhörde Hagunda kompani, består i sin helhet av en huvudbyggnad i två våningar, gäststuga, fristående bastu, snickarverkstad, vedbod, rök, jordkällare, utedass och carport. Trädgården bäddar in byggnaderna på ett vackert och rogivande sätt med sina blommor, bärbuskar, fruktträd och öppna gräsytor.

Den välbevarade vinterbonade huvudbyggnaden består av typiskt torparkök och ett mindre sovrum. En trappa upp finns sovrum/allrum, en liten hall samt klädkammare. Soldattorpet har genom åren helrenoverats med stort fokus på bibehållet original utförande. Delar av det som genomförts är utgrävning av torpargrunden, helrenoverade väggar, golv, tak och murad skorsten samt tillbyggnad av övervåning.

Gäststuga med originalgolv från huvudbyggnaden ger en känsla av samhörighet och bevarande. Bastu med stort soldäck. Vatten finns i egen brunn i trädgården med tillhörande pumphus.
Tomten gränsar på baksidan mot en lummig skog som är rik på svamp och bär. På framsidan av huset blickar man ut över trädgården där man går på upptäcktsfärd bland gamla bärbuskar, fruktträd, gullvivor, vitsippor, liljekonvalj och smultron..

Skulle kvällen bli kulen – tänd en eld i kökets vedspis eller ta ett skönt avkopplande bastubad. Här är det skönt att vara!

Tillhörande Soldattorpet finns välbevarade och unika handlingar såsom köpebrev och lagfartsbevis från 1940-talet.
Fastigheten är belägen cirka 30 minuters bilväg från centrala Uppsala. Skolbussen stannar cirka 100 meter från torpet.

Visa mer
Marcus Topel
Ansvarig mäklare
Marcus Topel marcus.topel@riksmaklaren.se
070-745 52 00
”När priset räknas!”

Sammanfattning

Objekttyp
Fritidshus
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1899
Rum
3 rum och kök, varav 2 - 3 sovrum
Boarea
60 m²
Tomtarea
3673 m²
Pris
1 250 000 Kr (eller högstbjudande)

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Holmbro 6:1

Tomt

Tomtarea 3 673 m² (friköpt).
Tomten gränsar på baksidan mot en lummig skog som är rik på svamp och bär. På framsidan av huset blickar man ut över åkrar och ängar. I trädgården växer prydnadsbuskar, bärbuskar och fruktträd. Här finns också vitsippor, liljekonvalj och smultron.

Bilplats

Carport

Byggnad/Storlek

1 plan med inredd vind, 60 kvm , 3 rum och kök, varav 2 - 3 sovrum . Areauppgifter enligt säljare . Byggnadsår: 1899

Byggnadssätt

Grund: Sockel av sten och betong. Stomme: Timmer. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Fönster: 2-glasfönster. Vatten och avlopp: Egen borrad brunn 50 m med nedsänkt dränkbar pump c:a 30 m. Avlopp saknas.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Elelement, vedspis

TV- och internetanslutning

TV: Fiber
Internetanslutning: Fiber

Övriga utrymmen

Vedbod/förråd, rymlig snickarbod. Ett fint litet utedass, jordkällare, rök och gäststuga. Bastu med avtagbar skorsten som enkelt sätts upp på våren och tas ner inför vintern.

Ekonomi

Pris: 1 250 000 kr (eller högstbjudande). Taxeringsvärdet är 796 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 148 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1929. Fastighetsskatt-/avgift: 5970 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 0 kr.

Driftkostnad summa: 7 200 kr
El: 3 600 kr
Försäkring: 3 600 kr

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd.

Visa mer

Visningar

05

Mån 5/7 kl 18:00-19:00

Anmälan krävs!

Karta

Skogstibble - Holmbro 312 - Vänge

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus