50
Såld
KUNGSÄNGEN - Sågargatan 15A - UPPSALA

Välplanerad 3:a med 2 inglasade balkonger!

Bostadsrättslägenhet 3 rok 81 kvm 4 740 kr/mån 3 395 000 kr (eller högstbjudande) Slutpris 3 450 000 Kr Budhistorik
Sågargatan 15A 3 395 000 kr

Välplanerad 3:a med 2 inglasade balkonger!

I trevliga omgivningar granne med fina promenadstråk, uteserveringar och Fyrisån, presenterar vi denna fantastiska bostad som kännetecknas av ett fint ljusinsläpp, kvalitativa materialval och en utmärkt planlösning.

Lägenheten är välplanerad och erbjuder generösa umgängesytor och har en lagom öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där ljuset flödar in från stora fönsterpartier. Härifrån nås lägenhetens ena inglasade balkong med söderläge där hela familjen får plats att njuta av härliga dagar och kvällar under vår, sommar som höst. Vidare erbjuds två sovrum varav masterbedroom har utgång till ytterligare en inglasad balkong belägen mot föreningens innergård. Utöver detta finner vi en hall bra med förvaringsmöjligheter samt ett helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare.

På innergården finns en parkliknande trädgård som ger en fantastisk trädgårdskänsla samt ett stort växthus med både växtlighet och långbord. Växthuset är en plats för samvaro både till vardags och fest. Barnvänligt med fina sällskapsytor, gräsytor, lekplats och vackra planteringar.

Här bor du med nära till det mesta i detta expansiva område som nu vuxit fram rejält och blivit ett av Uppsalas mest populära områden med grönskande innergårdar och ett stadsnära boende med alla dess fördelar. Med endast några minuters promenad tar ni er till city med shopping, nöjen, kultur och det vida utbudet av restauranger och caféer. Resecentrum erbjuder ett ypperligt pendlarläge då Kungsängen har en egen entré till Resecentrum och strandpromenaden invid Fyrisån inbjuder till vackra promenadstråk och en avkopplande boendemiljö. Här finns förskolor, gym, frisersalonger, skönhetssalong, mataffär (Willys), apotek samt en cykel- och gångbro som knyter ihop Kungsängen och Stadsträdgården. Anna Petrus park som ligger nära intill erbjuder roligheter för både stora och små barn. På Studenternas samlas alla sportfantaster, både sommar och vintertid. Kungsängen fördelas av en bra mix av människor med allt ifrån studenter, barnfamiljer till äldre par - Helt enkelt ett område där det är lätt att trivas och känna sig hemma!

Visa mer
Micaela McClafferty
Ansvarig mäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47
”Jag har alltid hög ambitionsnivå, är lyhörd och ser till kundens behov, vilket är det viktigaste av allt för att nå ett bra resultat.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
2016
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
81 m²
Månadsavgift
4 740 Kr
(I avgiften ingår värme, kallvatten, bostadsrättstillägg och Telia triple play (TV & bredband 250/250). IMD av varmvatten och el.)
Pris
3 395 000 Kr (eller högstbjudande)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
684 183 Kr
(Uppgifter baserade på föreningens årsredovisning 2022.)
Våningsplan
3 av 7
(Hiss från markplan)
Hiss
Ja

Planlösning

Entréhall:
Yteffektiv hall med en stor inbyggd garderobsvägg med skjutdörrar med plats för ytterkläder, städförvaring m.m. Grått klinkergolv och väggar målade i grå ton.

Kök:
Vidare från hallen kommer du in i det moderna och stilrena köket som har gott om förvaring i över- och underskåp med grå luckor. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, ugn, mikro, diskmaskin, induktionshäll och fläkt. Vitt kakel ovan arbetsbänk av svart komposit. Plats för större matgrupp med plats för 6-8 personer. Gråmålade väggar och trestavigt ekparkettgolv.

Vardagsrum:
I lagom öppen planlösning mot köket ligger vardagsrummet som är ljust och rymligt med öppna ytor där hela familjen får plats. Plats för både stor soffgrupp och mediamöbel. Gråmålade väggar och trestavigt ekparkettgolv. Här finns utgången till lägenhetens ena balkong som vetter mot söder, är inglasad och kan nyttjas som ett extrarum under vår, sommar och höst - här kan ni slå er till ro i ett skönt möblemang och njuta!

Sovrum 1:
Rogivande och mysigt master bedroom med plats för dubbelsäng och sängbord. Bra förvaring från stor skjutdörrsgarderob. Väggar målade i en dov grön ton och trestavigt ekparkettgolv. Härifrån kommer ni ut till lägenhetens andra inglasade balkong med norrläge med vy mot föreningens innergård.

Sovrum 2:
Sovrum med plats för säng, sängbord och andra trivselmöbler. Förvaring från skjutdörrsgarderob. Väggar målade i en dov grön ton och trestavigt ekparkettgolv.

Duschrum:
Fräscht duschrum med svart klinkergolv (golvvärme) och helkaklade vita väggar. Utrustat med tvättställ med svartkommod, spegelskåp med belysning, duschhörna med vikväggar i glas samt tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och väggskåp ovanför.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Balkong 1: Inglasad balkong mot söder med utgång från vardagsrummet.
Balkong 2: Inglasad balkong mot norr med utgång från master bedroom.

Bilplats

Föreningen har 45 garageplatser. Kostnad 830 kr/mån.
Garageplats med laddbox för elbil Kostnad: 830 kr + 360 kr samt 1,5 kr/kWh.
Kö: ca 10 st personer.
Föreningen har ansökt som boendeparkering i området, men har inte fått något besked ännu.

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 81 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen . Byggnadsår: 2016

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

TV: Telia Triple Play
Internetanslutning: Telia Triple Play 100/100 och detta ingår i månadsavgifen. Vill man ha snabbare bredband och fler TV-kanaler får man stå för det själv.

Övriga utrymmen

Till varje lägenhet hör ett varmförråd i källarplanet. Föreningen har utrymme för barnvagn, rullator och permobiler, inkl. laddningsuttag i garage- och källarplan. Cykelställ finns både i garaget och på den gemensamma innergården som är trevlig med fina gräs- och lekytor samt ett trivsamt orangeri.

Lägenhetsnummer

11201

Ekonomi

Pris: 3 395 000 kr (eller högstbjudande). Månadsavgift: 4 740 kr. I avgiften ingår värme, kallvatten, bostadsrättstillägg och Telia triple play (TV & bredband 250/250).
IMD av varmvatten och el. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 1,5599%.

Driftkostnad summa: 850 kr/mån
El: 500 kr/mån
Vatten-avlopp: 100 kr/mån
Försäkring: 250 kr/mån
Kommentar: El och varmvatten debiteras efter förbrukning från föreningen.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2019-05-01. Förbrukning: 72 kWh/kvm år. Energiprestanda primärenergital: 82 kWh/kvm och år. Energiklass: C.

Föreningen

Namn: Karl XI
Om föreningen: Föreningen Karl XI består av totalt 62 lägenheter belägna på Sågargatan 15 A-D.

Föreningen är delaktig i en gemensamhetsanläggning avseende parkeringsgarage, gångvägar,
innergårdar, undercentral som avser kostnad för värme, kall och varmvatten. Andelstal är 34/100.
Kostnaden bedöms, enligt ekonomisk plan, till ca 580 000 kr/år.
Förvaltning sker genom Kungsträdgårdarnas södra samfällighetsförening.
Ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltar är Fastum. I dagsläget finns inga planerade eller beslutade avgiftshöjningar. Kontrollerat: 2024-05-27
Renoveringar:
Inga större renoveringar föreligger.
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Övrigt: Föreningen har tecknat gemensamt elabonnemang. IMD av el och varmvatten efter förbrukning. Debiteras av föreningen.

Nyckelhantering: Hantering av nycklar görs av Lås och Säkerhetscenter på Kungsgatan 107 (Kungshörnet). Om det saknas någon nyckel vid försäljning måste säljaren byta låskolvar i samtliga dörrar och fönster (gäller för boende på markplan).

Visa mer

Karta

KUNGSÄNGEN - Sågargatan 15A - UPPSALA

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus