50
Kommande
SÄVJA - Ölandsresan 156A - UPPSALA

Ljus, härlig, gavellägenhet med renoverat kök och badrum!

Bostadsrättslägenhet 3 rok 85,5 kvm 5 787 kr/mån 1 795 000 kr (Eller bud)
Intresseanmälan
Ölandsresan 156A 1 795 000 kr
Intresseanmälan

Ljus, härlig, gavellägenhet med renoverat kök och badrum!

Välkomna till den här ljusa gavellägenheten med ordentligt stora rum, gott om förvaring, fina fräscha ytskikt där både badrum och kök är renoverade de senaste åren. Här har ni nästan 86 kvm fördelade på stor och välkomnande hall, klädkammaren är i anslutning till hallen vilket bäddar för att lätt hänga undan både jackor, skor och väskor. Badrummet är renoverat 2021 helkaklat med härlig mosaik med guldskimmer, dusch och installerad tvättmaskin. Köket från Härjedalskök är renoverat år 2022 och här finns gott om plats för många att laga mat och umgås. Matplatsen har härligt ljusinsläpp med fönster som är placerade i vinkel.

Vardagsrummet är stort och har utgång till lägenhetens härliga balkong som vetter mot framsidan av huset. Här njuter ni av solen från tidig eftermiddag till solnedgång. Två sovrum som båda är väl tilltagna i storlek, ljusa golv och tapetserade väggar, gott om förvaringsutrymmen. Hela lägenheten är vålvårdad och i fint skick,här är enkelt att flytta in och trivas.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Föreningen Brf Växtriket är omtyckt, välkskött och har en ekonomi i bra balans. I föreningen finns gym, bastu, gästrum och festlokal. Och härliga innergårdar och lekplatser.

Här bor du med skogen in på knuten, har fina kommunikationer in till centrala Uppsala. Busslinjerna är täta och turer går var tionde minut. Belysta cykelbanor som snöröjs vintertid. I närområdet finns service i form av bland annat livsmedelsbutik, vårdcentral, apotek och bibliotek. Området Sävja ligger ca 6 km från centrala Uppsala och är känt för sin vackra natur och möjlighet till ett rikt friluftsliv. In till City tar du dig på 10 minuter med bil. Området är också strategiskt placerat i förhållande till E4:ans påfarter som tar dig både norr och söder.

Varmt välkomna på visning!
Anne Weyde - Din mäklare genom livet

Visa mer
Anne Weyde
Ansvarig mäklare
Anne Weyde anne.weyde@riksmaklaren.se
0709-456686
”Jag vill vara din mäklare genom livet”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1986-87
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
85,5 m²
Månadsavgift
5 787 Kr
(I månadsavgiften ingår värme, vatten samt tilläggsförsäkring för bostadsrätt. Föreningen har ett kollektivt avtal med Telia om bredband (250/250 Mbit) och TV-paket "Lagom". Avgiften är för närvarande 205 kr/månad och tillkommer på avin för månadsavgiften. Router och tv-box tillhör lägenheten och ska följa med vid överlåtelse.)
Pris
1 795 000 Kr (Eller bud)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
409 342 Kr
(Uppgifter baserade på föreningens årsredovisning 2023.)
Våningsplan
2 av 0
Hiss
Ja

Planlösning

HALL:
Stor välkomnande hall med hatthylla.

KLÄDKAMMARE:
Stor klädkammare med gott om förvaring.

BADRUM:
Helkaklat badrum, renoverat 2021-2022, tvättmaskin (2018), duschhörna med mosaik, handfat, toalett, handdukstork och golvvärme.

SOVRUM:
Stort sovrum med gott om förvaring. Ljusa laminatgolv och ljusa väggar.

SOVRUM:
Stort sovrum med svart och vit tapet, ljusa laminat golv.

KÖK:
Kök som renoverades i november 2022, med luckor ifrån Härjedalskök har många skåp och lådor. Kyl och frys ifrån 2016. Diskmaskin ifrån 2010.

MATPLATS:
Stor matplats där du lätt dukar för 6-8 personer till vardags, fina fönster i vinkel ger ett härligt ljusinsläpp.

VARDAGSRUM:
Stort härligt vardagsrum med utgång till balkong.

BALKONG:
Balkong med syd-västläge, här kan ni njuta av solen från 14.00 till solnedgång.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Härlig balkong med sol från eftermiddag till solnedgång.

Bilplats

I föreningen finns det 120 st parkeringsplatser, varav 13 st är besöksparkering med p-automat. Det finns även 62 st garageplatser.

Månadsavgiften för respektive platser är:
Parkeringsplats med motorvärmare: 350 kr.
Garage: 500 kr.
MC-plats: 150 kr
Plats med laddbox för elbil: 135kr/månad utöver pris för en plats enligt ovan, tillkommer även kostnad för faktisk elförbrukning.

Just nu är 3 personer i kö för garageplatser och ingen kö för de vanliga p-platserna.

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 85,5 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1986-87

Lägenhetsnummer

39

Ekonomi

Pris: 1 795 000 kr (Eller bud). Månadsavgift: 5 787 kr. I månadsavgiften ingår värme, vatten samt tilläggsförsäkring för bostadsrätt.

Föreningen har ett kollektivt avtal med Telia om bredband (250/250 Mbit) och TV-paket "Lagom". Avgiften är för närvarande 205 kr/månad och tillkommer på avin för månadsavgiften. Router och tv-box tillhör lägenheten och ska följa med vid överlåtelse. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 0,5923%.

Driftkostnad summa: 553 kr/mån
El: 175 kr/mån
Försäkring: 173 kr/mån
Övrigt: 205 kr/mån
Kommentar: Övrigt avser bredband och TV utbudet Lagom som faktureras ifrån föreningen månadsvis. Elförbrukning är alltid individuell och beror på intressen.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2018-11-04. Energiprestanda primärenergital: 145 kWh/kvm och år. Energiklass: A.

Föreningen

Namn: HSB Brf Växtriket
Om föreningen: Föreningen består av 153 st bostadsrätter på adressen Ölandsresan 106-182, Hollandsresan 137-171, Dalaresan 1-9, 2-44. 5 st bostadshus innehållande 80 lägenheter, samt 27st radhus innehållande 73 lägenheter). Uthyrning avser två lägenheter i punkthuset Dalaresan 38, vilket gjorts om till dagis (Grodan).
Föreningen har en egen hemsida: www.brfvaxtriket.se
Ekonomi: Ekonomisk förvaltare: Upplands Boservice Tfn: 018-18 74 00 Föreningen planerar ingen avgiftshöjning i dagsläget. Kontrollerat: 2024-05-13
Renoveringar:
2008: Utbyggnad av källsortering vid Dalaresan 38
2009: Ny lekutrustning på våra lekplatser. Inredning/ombyggnation av övernattningsrum i Dalaresan 9 och inredning av hobbyrum i Dalaresan 36
2010: Iordningställande av friskvårdsrum i Dalaresan 9. Festlokalen i Dalaresan 36 färdigställd efter ombyggnation. Radonmätning: Godkänd
2011: Utbyte av termostater i samtliga radiatorer.
2012: 10 nya parkeringsplatser på Ölandsresan
2013: Dragning av Telia fiber i hela området+ egen kanalisering för framtida behov. Iordningställande av parken vid Hollandsresan 171.
Nya ventilationsaggregat i samtliga punkthus, ny styrutrustning i undercentralerna och nya garageportar i hela området
2014: Nya minimastrar/ventilationssystem i samtliga radhus. Helt ny utebelysning.
2015: Nya elcentraler i samtliga lägenheter. Byte till Alliance-fläktar i punkthusen.
2016: Målning av samtliga träfasader och plåtdetaljer i området, samt utbyte av defekt virke. Reparation och målning av höga staket.
2017: Inspektion av status på tak och fasader med hjälp av drönare.
Mossbekämpning och rengöring av taken på radhus och servicebyggnader. Stamspolning av punkthus och tvättstugor. Isolering av ventilationskanaler. Felsökning och uppgradering av elkablar. Byte av armaturer. Justering av vindskiveplåtar. Påbörjat ombyggnation till miljövänligare tvättstugor med allergivänligt tvättmedel, samtliga tvättstugor klara till våren.
2018: Tvättstugor: fortsätter ombyggnation. Fortsätter byta och måla höga staket. OVK. Renovering och utbyte av lekplatsutrustning
2019: Helrenoverat återstående tvättstugor. Bytt ventilationsaggregat i samtliga tvättstugor. Förstärkt utomhusbelysning. Spolat och rengjort dagvattenbrunnar. Driftsatt laddningsplatser för elbilar.
2022: Radonmätning gjord med godkänt resultat.
2022/23: Låsbyte via Certego.

Det är inga större renoveringar på gång just nu.
Kontrollerat: 2024-05-02
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Övrigt: För medlemskap i BRF krävs individuellt medlemskap i HSB-föreningen.

Föreningens nyckelhantering sköts av Certego.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

SÄVJA - Ölandsresan 156A - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus