50
Till salu
STENHAGEN - Stenrösvägen 7 - UPPSALA

Bostadsrättslägenhet 3 rok 75,5 kvm 6 043 kr/mån 1 495 000 kr
Intresseanmälan
Stenrösvägen 7 1 495 000 kr
Intresseanmälan

Marklägenhet med radhuskänsla och tillgång till en stor uteplats med solsäkert läge och gräsytor. En ljus och trevlig bostad med bra storlek på alla rummen och en halvöppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Köket erbjuder plats för större sällskap vid matbordet och vardagsrummet ligger intill med utgång till altanen. Det finns två rymliga sovrum ett helkaklat badrum med dusch samt en klädkammare. Intill huset ligger förrådsbyggnader där det finns ett förråd som tillhör bostaden.

Omtyckt bostadsrättsförening med flera gemensamhetsutrymmen såsom övernattningsrum, samlingslokal, flera tvättstugor mm. I månadsavgiften ingår dessutom bredband! I dagsläget finns lediga p-platser att hyra.

Här bor du med närhet till ett stort handelsområde med all typ av service så som Ica Maxi, Willys, restauranger, bensinstation, Systembolag och vårdcentral, förskolor, skolor och natur i din direkta närhet. Här finner du dessutom aktivitetsfält, flera fotbollsplaner, curlinghall, gym med generösa öppettider och ett rikt idrottsliv. Området har även närhet till Hågadalen-Nåsten naturreservat, västra Uppsalas gröna lunga med chans till löparspår, strövarsträckor och friluftsliv.

Visa mer
Micaela McClafferty
Ansvarig mäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47
”Jag har alltid hög ambitionsnivå, är lyhörd och ser till kundens behov, vilket är det viktigaste av allt för att nå ett bra resultat.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1989-91
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
75,5 m²
Månadsavgift
6 043 Kr
(I månadsavgiften ingår varm- och kallvatten, fjärrvärme, trappstädning i hög- och låghusen, underhåll av den gemensamma utomhusmiljön, tillgång till tvättstugorna och de gemensamma lokalerna. Dessutom ingår 100 Mbit bredband och grundutbudet av tv-kanaler från Tele2 i månadsavgiften.)
Pris
1 495 000 Kr
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
467 006 Kr
(Uppgifter baserade på föreningens årsredovisning 2022.)
Våningsplan
1 av 2
(Markplan)

Planlösning

HALL:
Rymlig hall med plats för ytterkläder intill entrédörren, här finns även tillgång till en stor klädkammare.

KÖK:
Ett ljust och rymligt kök med utsikt ut mot trädgård och altan. Här i köket finns spis med häll och tillhörande fläkt, hel kyl och frys samt diskmaskin. På golvet ligger ett laminatgolv och väggar och tak är vitmålade. Här finns plats för ett matbord för större sällskap.

VARDAGSRUM:
Ett stort vardagsrum med ljusinsläpp från två väderstreck. Här finns utgång till altan och gräsmatta med solsäkert läge. På golvet ligger ett laminatgolv och väggar och tak är vitmålade.

SOVRUM:
Ett rymlig sovrum med garderob. Laminatgolv och ljusa väggar

SOVRUM :
Ett stort sovrum med dörrar ut till en fransk balkong. Laminatgolv och ljusa väggar.

BADRUM:
Helkaklat badrum med dusch, wc, kommod med tillhörande högskåp samt handukstork.

Visa mer

Övrig Information

Bilplats

Det finns 89 st parkeringsplatser utomhus varav 8 st har elbilsladdare via Opigo.
Kostnad: 175 kr/mån utan elplint
225 kr/mån med elplint
Kö: I dagsläget finns lediga platser.
Ingen får hyra elbilsplatserna utan de är öppna för medlemmar som har elbil. Medlem laddar sin bil, sedan måste bilen flyttas till sin förhyrda plats. Priset/kWh varierar och framgår i appen från Opigo.

Det finns 112 st garageplatser.
Kostnad: 275 kr/mån
Kö: 7-8 personer i kö.
Kontrollerat: 2024-04-17

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 75,5 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1989-91

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Leverantör kabel-TV: Tele2
Leverantör Internetanslutning: Bredband: Tele2 100Mbit.
Ingår i månadsavgiften.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd.

Lägenhetsnummer

073

Ekonomi

Pris: 1 495 000 kr . Månadsavgift: 6 043 kr. I månadsavgiften ingår varm- och kallvatten, fjärrvärme, trappstädning i hög- och låghusen, underhåll av den gemensamma utomhusmiljön, tillgång till tvättstugorna och de gemensamma lokalerna. Dessutom ingår 100 Mbit bredband och grundutbudet av tv-kanaler från Tele2 i månadsavgiften. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 0,4447%.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2019-02-14. Energiprestanda primärenergital: 131 kWh/kvm och år. Energiklass: E.

Föreningen

Namn: Brf Stenröset
Om föreningen: Området uppfördes i Stenhagen under åren 1989-1991 och föreningen bildades 1989. Brf Stenröset i Uppsala äger fastigheten Berthåga 31:1 med 3 höghus, 5 låghus och 70 radhus. Området är barnvänligt och planerat så att innerområdena är bilfria.
Ekonomi: Ekonomisk förvaltare är Emvix. 018-347790 Överlåtelsehandlningar + medlemsansökan skickas till: BRF Stenröset c/o Emvix Förvaltning & Byggservice AB Rubanksgatan 4 741 71 Knivsta Föreningen höjde med 4% fr o m 2024-01-01. Inga fler planer eller beslut för i år. Kontrollerat: 2024-04-17
Renoveringar:
2011 OVK
2011 Fläktaggregaten i alla tre höghusen samt de två kvartersgårdarna byttes
2011 injustering av ventilationen och byte av ett antal köksfläktar
2011 bättringsmålning i trapphusen
2012 nya vindskydd monterades vid marklägenhterna (låghusen)
2012 alla garagelängor målades
2014 Radhus, nypanel samt ommålning etapp 1
2014 Byte av tvättmaskin och torkrumlare samt målning av hisspartier. OVK
2015 Byte avluftsventiler, kanalfläktar och luftfilter
2015 Radhus, ny panel samt ommålning etapp 2
2016 Förråd
2016 Golvbrunnar, köksfläktar
2016-2019 Resterande målning fastigheterna
2020 Radonmätning - Godkända värden - Kontakta föreningen för att få utdrag av mätningen

Följer en underhållsplan och har inga större renoveringar planerade. Kontrollerat 2023-06-16.
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Övrigt: Gällande delat ägarskap så gäller detta:
Diskuteras med styrelsen, den som köper ska ha för avsikt att bo i lägenheten och ha en stadigvarande inkomst.

Man ska ha beaktansvärda skäl för att hyra ut i andrahand. Diskuteras med styrelsen.

Nyckelhantering: Nycklar hämtas och lämnas hos Certego AB, Fyrislundsgatan 68, 751 04 UPPSALA.
Medlemmarna äger inte rätt att själva byta lås eller låssystem och får inte heller lämna över nycklarna till nya medlemmar som köpt lägenheten.

Allmänt om området

Stenhagen är en levande stadsdel. Stenhagen är känt för sin mångfald och sin atmosfär som erbjuder en perfekt kombination av modern bekvämlighet och naturskön omgivning. Med sin centrala placering och närhet till Uppsala centrum har Stenhagen blivit ett populärt område att bo i.

Stadsdelen Stenhagen erbjuder ett brett utbud av bostäder, från moderna lägenheter till radhus och villor, vilket gör att det finns något för alla. Området präglas av grönområden och vackra parker, vilket ger invånarna möjlighet till avkoppling och rekreation. Många av bostäderna har också fantastisk utsikt över omgivande natur, vilket ger en känsla av harmoni och lugn.

Stenhagen är en stadsdel där människor trivs och där gemenskapen är stark. Det finns en aktiv föreningskultur och många evenemang och aktiviteter arrangeras regelbundet för att främja sammanhållning och umgänge. Detta bidrar till en varm och välkomnande atmosfär, där människor känner sig delaktiga och engagerade i samhället.

Sammanfattningsvis kan sägas att Stenhagen är en attraktiv och livlig stadsdel i Uppsala. Med sin natursköna omgivning, bekvämligheter och stark gemenskap erbjuder Stenhagen en hög livskvalitet för sina invånare. Det är en plats där människor kan trivas, växa och skapa minnen som varar livet ut.

Närservice

En av de mest framträdande egenskaperna i Stenhagen är dess närhet till olika faciliteter och bekvämligheter. Det finns ett flertal livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer i närheten, vilket gör att invånarna har enkel tillgång till shopping och matupplevelser. Dessutom finns det flera skolor och förskolor i området, vilket gör det till en idealisk plats för familjer med barn.

Kommunikationer

Kommunikationerna är väl utvecklade i Stenhagen. Det finns bra bussförbindelser till Uppsala centrum och andra delar av staden, vilket gör det enkelt att pendla till arbete eller studier. Dessutom finns det goda möjligheter till bilparkering för de som föredrar att köra.

Övrigt området

För den som är intresserad av fysisk aktivitet och sport finns det gott om möjligheter i Stenhagen. Det finns flera idrottsanläggningar, gym och motionsspår som erbjuder olika aktiviteter och träning. Det finns också cykelvägar som gör det enkelt att ta sig runt och upptäcka stadsdelen och dess omgivningar.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

STENHAGEN - Stenrösvägen 7 - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus