50
Till salu
Övre Slotts - S:t Olofsgatan 4 - UPPSALA

Stilfull fem rum och kök på Övre Slotts!

Bostadsrättslägenhet 5 rok 101 kvm 7 588 kr/mån 4 895 000 kr
Intresseanmälan
S:t Olofsgatan 4 4 895 000 kr
Intresseanmälan

Stilfull fem rum och kök på Övre Slotts!

Lägenheten är verkligen en pärla med stor potential och med många detaljer från 40-talet. Planlösningen gör att man har en stor flexibilitet att få bostaden precis som man önskar. Våningen är belägen invid Övre Slottsgatan intill Martin Luther Kings plan vilket gör att du kommer att bo mycket centralt på en av Uppsalas attraktivaste platser. Du har bland annat närhet till Universitetsaulan och hela city samt Engelska parken med den fina lekplatsen Pelleparken.

Huset uppfördes 1943 och många tidstypiska detaljer finns bevarade i lägenheten som exempelvis ett serveringskåp och en fin liten retro öppen spis. Många av de generösa fönsterna har vackert smide på utsidan som gör dem väldigt fina. Lägenheten ligger i ett gavelläge så ljus kommer in från tre håll vilket gör underverk med känslan i lägenheten. Vardagsrummet och matsalen binds samman genom dubbeldörrar som gör att det känns som ett eget rum om man önskar. Vardagsrummets öppna spis ger verkligen rummet en extra mysfaktor. Lägenheten erbjuder 3 - 4 sovrum.

Hiss finns i huset och på baksidan ligger en skyddad grönskande innergård där grillplats och utemöbler finns. Odlingslådor finns för de som gillar sådant. Till lägenheten tillhör två förråd, ett på vinden och ett i källaren.

Här kan du skapa dig ett underbart hem!

Varmt välkommen på visning!

Visa mer
Anna Lindholm Eriksson
Ansvarig mäklare
Anna Lindholm Eriksson anna.lindholm@riksmaklaren.se
073-0635364
”Snyggt, proffsigt och trevligt är mina ledord.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1943
Rum
5 rum och kök, varav 3 sovrum
Boarea
101 m²
Månadsavgift
7 588 Kr
(Värme, vatten, gruppavtal med Tele2 samt bostadsrättstillägg ingår i avgiften.)
Pris
4 895 000 Kr
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
228 097 Kr
(Uppgifter baserade på föreningens årsredovisning 2023.)
Våningsplan
3 av 5
(Två trappor upp.)
Hiss
Ja

Planlösning

Hall:
Rymlig hall med hatthylla och en öppen garderob/klädkammare. Ljusa väggar och handslipad och vaxoljad parkett som sträcker sig genom stora delar av lägenheten.

Kök:
Arbetskök med ljus skåpinredning som delvis är i original. Stor diskbänk och bänkskivor i marmor. Fint serveringsskåp med bänksskiva i marmor. Praktiskt kallskafferi. Delad kyl och frys. Spis och ugn samt kolfilterfläkt. Liten diskmaskin. Städskåp. Gott om förvaring och fin utblick över Övre slotts takåsar från det stor fönstret.

Vardagsrum:
Stort ljust rum med öppen spis. Två stora fönster med vackert smide som fallskydd. Här återfinns den fina handslipade parketten. Stor inbyggd bokhylla på en kortsidan och del av långsidan. Vardagsrummet ligger mitt i lägenheten och ligger i vinkel mot matsalen vilket ger härligt utrymma för samvaro. Skjutdörrar finns mellan vardagsrum och matsal/sovrum. Ljus strukturtapet.

Pigkammare/sovrum:
Litet sovrum som tidigare användes som pigkammare. Ligger angränsande mot köket. Parkettgolv och randig tapet. En garderob.

Matsal/ sovrum:
Underbart rum med fönster åt två väderstreck vilket ger rummet generöst med ljusinsläpp. Parkettgolv och ljus strukturtapet. Skjutdörrar i original mot vardagsrum.

Sovrum:
Används idag som kontor, men kan med fördel användas som sovrum. Parkettgolv och ljusa tapet. Två garderober.

Sovrum:
Det största sovrummet med utgång till balkongen. Parkettgolv och en ljust gul tapet. Två garderober.

Duschrum:
Helkaklat badrum i ljusblått med plastmatta. Dusch (plats för badkar finns), tvättställ och handdukstork (vattenburen värme) samt element. Wc. Fönster för vädring. Mindre tvättmaskin.

Extra toalett:
Ljust putsad vägg och platstmatta. Wc och tvättställ. Vitt kakel ovan tvättställ som stänkskydd.

Serveringsgång:
Här finns gott om plats för förvaring i ett fint serveringsskåp och i två garderober. All skåp- och lådinredning är ljust målad. Ljusa väggar. Parkettgolv.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Fin balkong ut mot S:t Olofsgatan. Föreningens gård är en oas mitt i stan med grillplats, odlingslådor och flera fruktträd.

Bilplats

Det finns inga parkeringar i föreningen.

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 101 kvm , 5 rum och kök, varav 3 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1943

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Kabel-tv, bredband och IP-telefoni genom Comhem

Övriga utrymmen

Två förråd finns till lägenheten. Ett i källaren som är ca 5,5 kvm och ett på vinden som är ca 20 kvm med sluttande tak.

Tvättstuga i källaren.

Övrigt

Den här lägenheten var inte en av de lägenheter som hade förhöjda värden av radon vid mätning. Provtryckning och sotning av öppen spis är planerad till i höst. Vissa innerdörrar och ett fönster finns i förrådet på vinden.

Lägenhetsnummer

31

Ekonomi

Pris: 4 895 000 kr . Månadsavgift: 7 588 kr. Värme, vatten, gruppavtal med Tele2 samt bostadsrättstillägg ingår i avgiften. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 7,5%.

Driftkostnad summa: 650 kr/mån
El: 500 kr/mån
Försäkring: 150 kr/mån

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd.

Föreningen

Namn: Brf Pistolen
Om föreningen: På Sankt Olofsgatan 4 i kvarteret Pistolen, byggdes 1943 det hus som kom att rymma bostadsrättsföreningen Pistolen. Här finns totalt 21 lägenheter av varierande storlek, från 1 rum och kokvrå om 27 kvm till 184 kvm med 8 rum och kök. Med årens sammanslagningar och ombyggnader rymmer föreningen nu 16 lägenheter.
Ekonomi: Föreningens ekonomi sköts av Ekonomiservice och Konsultation Olof Johannesson. Mejl: olof.johannesson@yahoo.se Medlemskapsansökan skickas digitalt på mejl till styrelsen samt Olof. Föreningen har i dagsläget inga planerade höjningar, men om det visar sig behövas framöver kommer det förstås att ske. Föreningen har genomfört ganska stora höjningar de senaste åren och har en ekonomi i balans. Kontrollerat: 2024-02-27
Renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan som stäcker sig från 2023-2033. Underhållsplanen återfinns i föreningens årsredovisning 2022.

2022 - Stamspolning avloppsrörs kök och badrum.
Sommaren 2023 - Renoverat avloppen på källarvåningen. Parkering.
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Övrigt: Förvaringsutrymmen knutna till lägenheterna finns både på vinden och i källaren.

Nyckelhantering: Säljaren ansvarar själv för att lämna över samtliga nycklar till köparen på tillträdesdagen.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Övre Slotts - S:t Olofsgatan 4 - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus