50
Till salu - Sön 21/4 kl 16:00-16:30
ROSENDAL - Torgny Segerstedts allé 89 - UPPSALA

Välplanerad 3:a med 2 balkonger i motsatta väderstreck!

Bostadsrättslägenhet 3 rok 75 kvm 4 808 kr/mån 3 295 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Torgny Segerstedts allé 89 3 295 000 kr
Intresseanmälan

Välplanerad 3:a med 2 balkonger i motsatta väderstreck!

En tilltalande 3:a med hög standard och fina materialval i varma toner, endast ett stenkast från Stadsskogen. Härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt två balkonger på varsin sida av lägenheten som erbjuder både morgon- och kvällssol. Fastigheten har en unik design som helt är byggd av trä och år 2020 tilldelades dessutom Brf Botanikern Uppsala kommuns arkitekturpris!

Boarean om 75 kvm fördelar sig på en hall med plats för avhängning av ytterkläder, helkaklat badrum i varma toner med tvättmaskin och torktumlare. Härlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med utgång till lägenhetens ena balkong med fri vy utan insyn i västläge med eftermiddags och kvällssol. I vardagsrummet finns även en fransk balkong. Vidare erbjuds två sovrum där båda har utgång till lägenhetens andra balkong i östläge, perfekt för morgonkaffet! God förvaring via flertalet platsbyggda garderober i passage in till sovrummen. Hela lägenheten har genomgående vackert trägolv i ask.

I föreningen finns garage, cykelförråd och barnvagnsförråd. Till detta tillkommer en fantastisk gemensam takterrass med tillhörande kök ovanpå huset som får nyttjas av de boende med en fantastisk utsikt över slottet och domkyrkan från våning 6. Till lägenheten hör ett separat källarförråd. Besök gärna föreningens hemsida www.botanikern.se

Rosendal är ett växande område med naturen inpå knuten. Här finns gym, tennisbanor, padeltennis, basket och restauranger. Endast ett stenkast bort ligger också Stadsskogen med sina härliga motionsspår samt Kronparken som ligger i nära anslutning så här finns natur både till väst och öst. Dessutom finns nya Siegbahnparken med lekplats för både stora och små som ligger i början av gatan. Goda förbindelser till Uppsala city via fina cykelvägar, buss eller en halvtimmes promenad. BMC, Akademiska, Uppsala universitet, SLU, Ångströmslaboratoriet och Ultuna ligger på ett bekvämt promenad- eller cykelavstånd.

Visa mer
Carolina Sohlberg
Ansvarig mäklare
Carolina Sohlberg carolina.sohlberg@riksmaklaren.se
070-548 08 04
”Jag brinner för att göra det lilla extra för mina kunder!”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
2019
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
75 m²
Månadsavgift
4 808 Kr
(I månadsavgiften ingår värme, vatten och förråd.)
Pris
3 295 000 Kr (eller högstbjudande)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
1 088 637 Kr
(Uppgifter baserade på föreningens årsredovisning 2022.)
Våningsplan
2 av 7
Hiss
Ja

Planlösning

Entréhall:
Hall med plats för avhängning av ytterkläder på hatthylla samt ytterligare förvaringsmöjligheter ges i flertalet garderober i passage in till sovrummen. Askgolv och målade väggar i beige ton. I passagerna in till sovrummen är det en diskret mönstrad tapet i aprikos och olika nyanser av grått som går hand i hand med lägenhetens övriga färgsättning.

Kök:
Köket har lergrå skåpluckor med beslag och bänkskiva i mattsvart färg. Maskinellt utrustat med integrerad diskmaskin, integrerad kyl och frys, induktionshäll, ugn, fläkt, mikro i väggskåp, samtliga vitvaror från Siemens. Askgolv och målade väggar i beige ton.

Vardagsrum:
Vardagsrum i öppen planlösning med köket med utgång till en av lägenhetens balkonger i västläge med eftermiddags och kvällssol. Vardagsrummet rymmer plats för soffgrupp samt matbord. Askgolv och målade väggar i beige ton.

Sovrum 1:
Sovrum med plats för säng, sängbord och andra önskade trivselmöbler. Förvaring i platsbyggd garderob. Askgolv och en mönstrad tapet från William Morris på väggar. Här finns utgång till lägenhetens andra balkong i östläge med morgonsol.

Sovrum 2:
Sovrum med plats för säng, sängbord och andra önskade trivselmöbler. Förvaring i platsbyggd garderob. Askgolv och målade väggar i ljusgrått. Även här finns utgång till lägenhetens andra balkong i östläge med morgonsol.

Badrum:
Exklusivt badrum med klinkergolv och kaklade samt målade väggar. Utrustat med komfortvärme, tvättmaskin och torktumlare med praktisk bänkskiva ovan, handdukstork, dusch, wc-stol med väggskåp ovan, handfat med kommod samt spegel.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Två härliga balkonger i öst och västläge. Balkongen med västläge har utgång från vardagsrummet och från båda sovrummen finns utgång till balkongen i östläge.

Bilplats

Bostadsrättsföreningen har ett garage och har avtal med Aimo som sköter administreringen av garagen.

42 st garageplatser - 1500 kr i månaden.

Just nu är det ingen i kö för vanlig plats, däremot är det 3 personer i kön för elbilsplats. Kontrollerat mars 2024.

För ytterligare frågor kontakta: kundservice@aimopark.se.

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 75 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt ekonomiska förvaltaren. . Byggnadsår: 2019

Byggnadssätt

Fönster: 3-glasfönster.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

TV: Fastigheten ansluten till fiber via Telenor och Open universe.
Internetanslutning: Fiber via Open Universe. Medlemmen tecknar eget avtal för innehåll.

Övriga utrymmen

I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd, ett källarförråd som hör till lägenheten samt ett leveransrum med kylskåp för leverans av matkassar. Utöver det finns en fantastisk gemensam takterrass med tillhörande kök ovanpå huset som får nyttjas av de boende med en fantastisk utsikt över slottet och domkyrkan från våning 6.

Lägenhetsnummer

B1203

Ekonomi

Pris: 3 295 000 kr (eller högstbjudande). Månadsavgift: 4 808 kr. I månadsavgiften ingår värme, vatten och förråd. . Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 0,9321%.

Driftkostnad summa: 450 kr/mån
El: 450 kr/mån
Kommentar: Hemförsäkring + Bostadsrättstillägg tecknas av medlem själv. Individuell kostnad beroende på bolag, samlingsrabatter osv.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2021-01-14. Energiprestanda primärenergital: 82 kWh/kvm och år. Energiklass: D.

Föreningen

Namn: Botanikern
Om föreningen: Botanikern ligger i stadsdelen Rosendal och är ett av Uppsalas första flerbostadshus med trästomme, vilket ger en rad miljömässiga fördelar. Här ryms 133 lägenheter med hållbarhet, design och funktion i fokus. Förutom den ombonade innergården har de boende i Botanikern tillgång till en 200 kvm stor takterrass med kök, sittgrupper och solplatser mellan lummiga planteringar. År 2020 tilldelades Botanikern Uppsala kommuns arkitekturpris.
Ekonomi: Ekonomisk förvaltare: Nabo Avgifterna höjdes den 1 oktober 2023. Kan möjligtvis bli aktuellt med höjning med någon % i april/maj. Hur mycket är ej bestämt. Kontrollerat: 2024-02-27
Renoveringar:
Inga planerade renoveringar.
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Övrigt: Nyckelhantering vid överlåtelser sker via Lås och Säkerhetscenter, Kungsgatan.

Visa mer

Visningar

21

Sön 21/4 kl 16:00-16:30

Föranmäl dig via Riksmäklarens hemsida eller kontakta ansvarig mäklare - Välkommen!

Anmäl mig

Karta

ROSENDAL - Torgny Segerstedts allé 89 - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus