50
Såld
ULLERÅKER - Eva Lagerwalls väg 24 - UPPSALA

Högst upp i huset med inglasad terrass och rogivande utsikt över de grönskande omgivningarna!

Bostadsrättslägenhet 3 rok 78 kvm 5 163 kr/mån 3 190 000 kr (eller bud) Slutpris 3 325 000 Kr Budhistorik
Eva Lagerwalls väg 24 3 190 000 kr

Högst upp i huset med inglasad terrass och rogivande utsikt över de grönskande omgivningarna!

Äntligen finns möjlighet att förvärva en av de eftertraktade takvåningarna med terrass i bästa solläge och utsikt över en av områdets finaste innergårdar, alldeles intill den grönskande åsen. Här bor du i rogivande naturmiljö med goda kommunikationer med buss och ca 20 minuters cykelväg längs med Fyrisån in till citykärnan.

Lägenheten som är belägen högst upp i huset når du med hiss från markplan. 78 kvm bostadsyta fördelar sig på hall med plats för hatthylla och garderober. Intill hallen finns köket som ligger i delvis öppen planlösning med vardagsrummet. Från köket har du utgång till den inglasade takterrassen som blir ett härligt extra rum att vistas i från tidig vår till sen höst, här kan du njuta av den grönskande utsikten över innergården och sol under större delen av dagen. I vardagsrummet kan du möblera med soffgrupp och det finns gott om väggytor för att placera t ex TV och hyllor. Lägenhetens båda sovrum är rogivande belägna mot skogen som både gör det tyst och även svalt då sovrummen är vända bort från solen. Intill sovrummen finns plats för garderober samt ett helkaklat badrum med badkar.

HSB 92 Kroneken är en välskött bostadsrättsförening bestående av 48 lägenheter som tillsammans med grannföreningarna delar på en mycket fin innergård med gott om lekytor för barn, utemöbler och grill för trevliga middagar. Föreningen ha dessutom tillgång till en skogsdunge med grillplats och en fotbollsplan belägen på en allmän yta som delas mellan tre föreningar. Som boende på nr 24 har du extra fördel av att ha en av föreningens två tvättstugor belägen i markplan i samma hus, enkel och smidigt. I markplan har du också ett förråd som hör till lägenheten. Vidare finns cykelförråd och soprum i separat byggnad.

I Ulleråker bor ni både nära staden och naturen. Härliga promenader eller kanske en springtur tas i skogen på åsen och vidare längs med Fyrisån. Längs med Fyrisåns strand och via Stadsparken har du också gång- och cykelväg hela vägen in till City. För barnen finns Ekuddens förskola och skola ett stenkast bort, skolan som verkar som en liten byskola med 100 elever. På nära avstånd finns ytterligare två förskolor. Ulleråker ligger också bra placerat mellan de stora arbetsplatserna vid SLU, BMC och vidare mot Akademiska Sjukhuset. Stadsbussar trafikerar strax utanför, bara 200 meter bort.

Varmt välkommen på visning!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
2001
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
78 m²
Månadsavgift
5 163 Kr
(Värme, vatten och gruppavtal via Tele2. IMD av el.)
Pris
3 190 000 Kr (eller bud)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
329 865 Kr
(Uppgifter baserade på föreningens årsredovisning 2022.)
Våningsplan
5 av 5
(4 TR.)
Hiss
Ja

Planlösning

HALL :
Här finns gott om plats för dina ytterkläder och skor vid hatthylla innanför entrédörren. Två fasta garderober Hallen har linoleummatta och ljust gula tapeter.

KÖK:
Trivsamt kök i delvis öppen planlösning mot vardagsrummet och med utgång till den inglasade terrassen. Köket har skåpinredning med vita, släta luckor. Vitt kakel ovan bänkskiva i massiv bok. Maskinellt utrustat med hällspis, spisfläkt, diskmaskin och hel kyl och frys. Köket har ljust gula tapeter och linoluemmatta.

VARDAGSRUM:
Intill köket ligger vardagsrummet som är ljust och trivsamt med flera fina fönsterpartier som bjuder in södersolen. Här ryms soffgrupp och här finns en perfekt vägg för TV:n som ofta saknas i lägenheter med öppna planlösningar. Rummet har ekparkettgolv och ljusa gula tapeter.

INGLASAD TERRASS:
Från köket nås en ca 10 kvm stor inglasad takterrass som blir ett härligt extra rum från tidig vår till sen höst. Har du fin utsikt över området och sol från förmiddag till kväll.

SOVRUM 1:
Trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng. Vilsamt beläget med utsikt mot skogen och åsen. Rummet har gula tapeter och linoluemmatta.

SOVRUM 2:
Även detta ett fint sovrum med rogivande utsikt mot skogen. Ljust gröna tapeter och linoluemmatta.

PASSAGE VID SOVRUM:
Intill sovrum finns en passage med garderober till sovrummen.

BADRUM:
Helkaklat badrum med vitt kakel som har inslag av en turkosblå bård, turkosblått klinker på golvet. Utrustat med badkar, toalett, handfat, spegelskåp med belysning.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Bilplats

Det finns 48 parkeringsplatser, varav 27 st har elplint.
Kostnad: Utan el 200 kr/mån. Med elplint 300 kr/mån + elförbrukning
Kö: 3 p-platser utan el finns ledigt och 1 p-plats med elplint ledig.
Kontrollerat: 2024-03-21

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 78 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 2001

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

TV: Grundutbud för Kabel-TV via Tele2 ingår i avgiften.
Internetanslutning: Föreningen har tecknat gruppavtal med Tele2/Comhem för bredband och telefoni. Ingår i månadsavgiften.

Lägenhetsnummer

48

Ekonomi

Pris: 3 190 000 kr (eller bud). Månadsavgift: 5 163 kr. Värme, vatten och gruppavtal via Tele2. IMD av el. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 2,0699%.

Driftkostnad summa: 286 kr/mån
El: 84 kr/mån
Försäkring: 202 kr/mån

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2019-05-13. Energiprestanda primärenergital: 112 kWh/kvm och år. Energiklass: D.

Föreningen

Namn: Brf HSB 92 Kroneken
Om föreningen: Föreningen består av 3 bostadshus i 5 våningar innehållade 48 lägenheter som fördelar sig på 1-5 rok.

Föreningen ingår i Eva Lagerwalls samfällighetsförening, som förvaltar två gemensamhetsanläggningar. Föreningen ingår i
"Gemensamhetsanläggning nr 1" vilken innefattar vatten och avlopp, fastighetsskötsel, gång- och cykelvägar, belysningar och den gemensamma parkeringen. Den omfattar även allmänna gröna ytor. "Gemensamhetsanläggning nr 2" innefattar pumpstation, dräneringsledning, bräddavloppsledning, lekplats och planteringar.

På gården finns en lekplats som föreningen delar med grannföreningen Ekudden, Eva Lagerwalls väg 26 och 28. I skogsdungen finns en mysig grillplats där man kan grilla korv mm. Det finns dessutom en liten fotbollsplan som utnyttjas flitigt sommartid.

Bakom föreningens hus finns Kronåsen som är ett populärt strövområde sommartid med fina joggingspår och 1000-tals stigar. Där kan du även följa cykelvägen längs ån ända till Sunnersta eller in till centrum.
Ekonomi: Ekonomisk förvaltare: Mediator Tfn: 018-13 14 50 Avgiften höjdes senast med 13% den 1 januari 2024. Inga andra beslutade eller planerade förändringar. Kontrollerat: 2024-03-06
Renoveringar:
2015 - Renovering av taken på cykelförrådet och miljöstugan. Dessa har även målats om.
2015 - Bytt ut de äldre maskinerna i tvättstugorna.
2016 - Målning av vissa fönster
2022 - Installation av solceller
2023 - Stamspolning.
2023 - IMD av el.

Samfälligheten planerar att skaffa tio laddstolpar till våra förhyrda parkeringar och två till gästparkeringen.

Kontrollerat: 2024-03-06
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Övrigt: Inför medlemskap i föreningen kräver stadgar att du som medlem i föreningen också blir medlem i HSB. Medlemskap i HSB innebär erläggande av 500 kr i deposition som faktureras av HSB Uppsala.

Säljaren ansvarar för inbetalning av årsavgiften till föreningen, om tillträde sker på annan dag än den första i månaden.

Nyckelhantering: Utkvittering och inlämning av nycklar görs hos Byggbeslag, Lås & Säkerhetscenter, Kungsgatan 107, tel 010-163 68 00. Öppet mån-fre kl 7-16.

Visa mer

Karta

ULLERÅKER - Eva Lagerwalls väg 24 - UPPSALA

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus