50
Till salu
FRÄMRE LUTHAGEN - FJÄRDINGEN - Börjegatan 8A - Uppsala

Optimalt planerad lägenhet med balkong i anrik stadsnära miljö!

Bostadsrättslägenhet 3 rok 62 kvm 3 576 kr/mån 3 750 000 kr (bud)
Intresseanmälan
Börjegatan 8A 3 750 000 kr
Intresseanmälan

Optimalt planerad lägenhet med balkong i anrik stadsnära miljö!

I anrikt och omtyckt område finns denna mycket fint renoverade bostad, belägen på en lugn återvändsgatan med tillgång till privat innergård och ett stenkast bort finns den grönskande Vasaparken. I Främre Luthagen erbjuds du ett stadsnära boende med tillgång till allt vad Uppsala har att erbjuda i form av shopping, kultur och nöjen. På några minuters promenad finns välsorterade Ica Luthagens Livs, apotek och några av Uppsalas bästa restauranger.

Via hiss från markplan nås lägenheten som är genomgående mycket smakfullt renoverad med många vackra detaljer såsom fiskbensparkett, djupa fönsternischer med fönsterbrädor i sten och dubbeldörrar. När ni stiger in i bostaden välkomnas ni av en inbjudande hall som tar er vidare in till bostadens hjärta - det renoverade köket i stilrent utförande. Vardagsrummet är rymligt och erbjuder plats för både soffgrupp och matbord. Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen, här njuter ni av kvällssolen under sommaren och utsikt mot det anrika Vasahuset. Bostaden har två sovrum, varav ett större med ett vackert bevarat trägolv, och ett mindre som kan användas som till barn eller som kontor, med golvvärme för extra komfort. Badrummet är stilfullt inrett med svarta och vita färger, och är utrustat med golvvärme samt en duschhörna.

Brf Glunten är en stabil förening med en belåningsgrad på endast 1875 kr/m². Flertalet större renoveringar har utförts under åren. Föreningen har flera gemensamma utrymmen så som tvättstuga, torkrum, gästrum med dusch och toalett som kan bokas av medlemmarna mot en avgift. Föreningen har även en trevlig trädgård med grill och utemöbler.

Välkommen på visning av din drömlägenhet i centrala Uppsala!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1935 (1993 Stamrenovering, byte av elledningar)
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
62 m²
Månadsavgift
3 576 Kr
(Värme, vatten samt grundutbud av TV-kanaler via Comhem ingår i avgiften. Obligatorisk avgift på 203 kr/mån för bredband via Comhem, hastighet 500/500 Mbit/s.)
Pris
3 750 000 Kr (bud)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
106 219 Kr
(Uppgiften baseras på föreningens årsredovisning 2022.)
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

Planlösning

HALL:
Trevlig hall som direkt sätter känslan av lägenhet med högt i tak och gedigna materialval. Här är grått klinker på golv med golvvärme samt vita, målade väggar. Här finns plats för ytterkläder och skor.

KÖK:
I det som tidigare varit halvrum har ett nytt, inbjudande kök byggts som blir en central punkt i lägenheten. Här finns gott om plats för den matlagningsintresserade med stora bänkytor, förvaring i både lådor och platsbyggda skåp för skafferi. Stilren inredning med vita luckor, vitt kakel ovan bänkskiva i svart granit. Maskinellt utrustat med hällspis, inbyggd ugn, spisfläkt, integrerad diskmaskin samt delad kyl/frys. Fiskbensparkett på golvet och vita målade väggar.

VARDAGSRUM:
Härligt vardagsrum som är belägen i anslutning till köket och här finns plats för både soffgrupp och matbord. Utgång till stor balkong med kvällssol samt utsikt över innergården och mot det anrika Vasahuset. Fiskbensparkett på golvet och vita målade väggar.

SOVRUM 1:
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Målade väggar i rogivande blågrön nyans samt trägolv. En platsbyggd garderob.

SOVRUM 2:
Trivsamt som perfekt för barnet eller som arbetsrum. Rummet har vita målade väggar och ekparkettgolv med golvvärme för extra komfort.

DUSCHRUM:
Mycket fint renoverat duschrum med vitt kakel på väggarna och vitt kakel med svarta inslag på golv med golvvärme. Utrustat med spegelskåp med belysning, handfat med kommod som har svarta fronter, toalett, infällbara duschväggar i klarglas, takdusch samt handdukstork. Förberett för tvättmaskin.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 62 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1935 (1993 Stamrenovering, byte av elledningar)

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

TV: Föreningen har Comhem som leverantör av bredband och kabel-TV. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften.
Internetanslutning: Föreningen har Comhem som leverantör av bredband. Tillkommer en obligatorisk avgift för bredband med hastighet 500/500 Mbit/s på 203 kr/mån.

Övriga utrymmen

Till varje lägenhet hör ett vinds- och ett källarförråd.

Lägenhetsnummer

00012

Ekonomi

Pris: 3 750 000 kr (bud). Månadsavgift: 3 576 kr. Värme, vatten samt grundutbud av TV-kanaler via Comhem ingår i avgiften. Obligatorisk avgift på 203 kr/mån för bredband via Comhem, hastighet 500/500 Mbit/s. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 838 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 3,3215%.

Driftkostnad summa: 466 kr/mån
El: 287 kr/mån
Försäkring: 179 kr/mån

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2018-06-01. Energiprestanda primärenergital: 141 kWh/kvm och år. Energiklass: E.

Föreningen

Namn: Brf Glunten
Om föreningen: Föreningen bildades 1935 och huset uppfördes samma år. Arkitekt var den legendariske stadsarkitekten Gunnar Leche. Byggare var den välrenommerade firman Byggnadsfirman Gottfrid Lindgren. Den vinnlade sig om god kvalitet och tillmötesgående mot lägenhetsägarnas olika önskemål. Som ett tecken på det förra syns marmorn i trapphusen och på det senare att nästan alla lägenheter har lite olika anpassade detaljer och planlösningar.

Det finns 29 lägenheter och två affärslokaler som upplåts med bostadsrätt. Lägenheterna är mellan 41 och 112 kvm. Till varje lägenhet hör ett vinds- och ett källarförråd.
Ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltare är Nabo. Föreningen höjde avgifterna med 7,5% vid årsskiftet 23/24. Inga beslutade eller planerade förändringar i dagsläget. Kontrollerat 2024-02-27
Renoveringar:
1993 Stamrenovering, byte av elledningar, omläggning av tak.
1998 Fönstermålning
2002 Fasadrenovering.
2004 Trapphus målades och armaturen byttes. P-platser utökades samt trädgård iordningställdes.
2006 Ett gästrum iordningsställt.
2010 3-fas installation.
2011-2012 Fönstermålning
2012 Säkerhetsdörrar samt ett nytt nyckelsystem.
2013 Ommålning av samtliga säkerhetsdörrar, rengöring och kontroll av samtliga ventilationskanaler, spolning av avloppet samt rensning av hängrännor.
2015 Renovering av mur och målning av husgrund, målning av källardörr och taket till källarentrén.
2019 Utbyte av styr- och reglerteknik samt byte av cirkulationspump
2021 Installation av fiberteknik, stamspolning

Planerat underhåll:
Installation av laddstolpar och solceller samt omställning till gemensamt elavtal.
Överlåtelseavgift: 1838 kr
Pantsättningsavgift: 788 kr
Övrigt: Nyckelhantering:

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

FRÄMRE LUTHAGEN - FJÄRDINGEN - Börjegatan 8A - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus