50
Till salu - Sön 3/3 kl 14:00-14:30
SALABACKE - Murargatan 23 - UPPSALA

Salabackes finaste trea - totalrenoverad 2023 med hiss från markplan!

Bostadsrättslägenhet 3 rok 75,4 kvm 2 851 kr/mån 2 690 000 kr
Intresseanmälan
Murargatan 23 2 690 000 kr
Intresseanmälan

Salabackes finaste trea - totalrenoverad 2023 med hiss från markplan!

Topprenoverad lägenhet som kombinerar det bästa av två världar, här bor du med hiss från markplan i en lägenhet som är både ombyggd och renoverad under 2023 i en mycket stabil förening med låga avgifter. Nästan som att bo i en nybyggd lägenhet och med fördelarna att bo i en lågt belånad förening.

Under 2023 valde säljaren att anpassa lägenheten efter dagens behov genom att göra om delar av planlösningen och renovera allt från grunden. Via loftgång kommer du in i hallen som har klinker vid entrén. Köket har öppnats upp mot vardagsrummet och här är ny inredning från Ikea med praktiska skåp, vitrinskåp, lådor och fullständig maskinell utrustning. Badrummet är en dröm, här har man gjort badrummet mycket större än tidigare och här finns en dusch med takdusch, dubbel kommod med gott om förvaring och stämningsfull belysning med spotlights i taket och en hängande lampa vilket ger en ombonad känsla. Här finns också förberedd plats för tvättmaskin och torktumlare. Lägenheten har två sovrum, det ena med plats för dubbelsäng och utgång till balkong i soligt söderläge och det andra används idag som "walk-in closet" men kan med fördel användas som ett barnrum eller arbetsrum. Vardagsrummet har ett stort fönsterparti åt söder som ger fint ljusinsläpp och är ryms både soffgrupp och matmöbel.

Lägenheten har genomgående smakfulla materialval i sobra nyanser. Samtliga väggar är målade och genomgående ekparkettgolv. Lägenheten är genomgående renoverad av hantverkare och kvalitetsdokument finns på badrummet.

På Murargatan 23 i trivsamma Salabacke bor du bra och billigt i en stabil förening med mycket låg belåning. Här är det gång och cykelavstånd till centrum åt ena hållet och Gränby köpstad åt andra hållet. Dessutom är det bra läge för dig som pendlar med bil med närliggande påfart till E4:an och busshållplats har du precis runt hörnet. Inom några minuters promenadavstånd nås även ett flertal lekparker, förskolor, vårdcentral och härliga Källparken.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1969
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
75,4 m²
Månadsavgift
2 851 Kr
(Värme, vatten och bostadsrättstillägg ingår i avgiften. Obligatorisk avgift för Kabel-TV och bredband tillkommer på 99 kr/mån. IMD av el.)
Pris
2 690 000 Kr
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
106 863 Kr
(Uppgiften baseras på föreningens årsredovisning 2022.)
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja

Planlösning

ENTRÉHALL:
Via loftgången kommer du till lägenhetens entré med säkerhetsdörr som öppnar till en trevlig hall med klinker vid insteget samt panel på väggarna som förstärker det moderna intrycket. Entrédörren har överljus vilket gör hallen ljus och trevlig.

KÖK:
Ombyggt och helt nyrenoverat kök där man har öppnat upp köket mot vardagsrummet för att skapa rymd. Köket är från Ikea där inredningen har vita luckor med inslag av dekorativa vitrinskåp med belysning. Fullständig maskinell utrustning med induktionshäll, spisfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn och micro samt integrerad kyl och frys.

VARDAGSRUM:
Rymligt vardagsrum i öppen planlösning mot köket och här kan du möblera med både soffgrupp och matmöbel. Stort fönsterparti som ger fri utsikt över området. En stor fördel med lägenheten är att det på andra sidan gatan ligger en lägre byggnad som du ser över. Rummet har ljusa målade väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM 1:
Lägenhetens största sovrum som rymmer en dubbelsäng och garderober. Här finns utgång till balkong med markis, i härligt söderläge som ger sol hela dagen. Rummet har ljusa målade väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM 2:
Lägenhetens mindre sovrum som idag används till walk-in-closet men som är utmärkt till ett barnrum eller arbetsrum. Rummet har ljusa väggar och ekparkettgolv.

DUSCHRUM:
Här får du en riktigt lyxig känsla i ett otroligt fint nyrenoverat och genomtänkt badrum. Badrummet har byggts ut och gjorts mycket större än ursprunget. Här är kaklat i sober grå nyans och utrustat med dusch med takdusch, dubbel kommod med lådor som ger bra förvaring och extra bänkyta, stor spegel, stämningsfull belysning med spotlights i taket och hängande lampa vid kommoden, toalett och plats för tvättmaskin. Golvvärme.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Bilplats

24 Garageplatser. Kostnad: 600 kr/mån. Kö: 44 personer.
99 P-platser med motorvärmare. Kostnad 200 kr/mån. Kö: 2 personer.
12 P-platser för elbilar. Kostnad 350 kr/mån exkl elförbrukning. Kö: 1 person
5 Gästparkeringar. Kostnad 5 kr/tim el 60 kr/dygn. Gästen får låna ett parkeringskort av lägenhetsinnehavaren som läggs i vindrutan.
Kontrollerat: 2024-01-25

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 75,4 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1969

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme och bergvärme

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Nytt gruppavtal för bredband och TV, med leverantör Sappa. Kostnad om 99kr/mån.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett matförråd och ett vanligt förråd i källaren.

Lägenhetsnummer

146

Ekonomi

Pris: 2 690 000 kr . Månadsavgift: 2 851 kr. Värme, vatten och bostadsrättstillägg ingår i avgiften. Obligatorisk avgift för Kabel-TV och bredband tillkommer på 99 kr/mån. IMD av el. . Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 0,6346%.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2019-06-25. Energiprestanda primärenergital: 130 kWh/kvm och år. Energiklass: E.

Föreningen

Namn: Brf Trädgårdsmästaren
Om föreningen: Välkommen till BRF Trädgårdsmästaren. Föreningens fastighet byggdes 1969 och finns på adress Murargatan 23-33. Föreningen består av 156 bostadsrättslägenheter och 4 lokaler med bostadsrätt varav lägenheterna fördelas på 2-5 rok.
Läs mer om föreningen på deras hemsida: www.brftradgardsmastaren.se
Ekonomi: Föreningens ekonomi sköts av Upplands Boservice. Föreningen har beslutat att höja avgifterna med 5% fr o m 1 april 2024. Kontrollerat 2024-01-29
Renoveringar:
2022: Upprustning av lekplats, besiktning av balkonger, Ny takpapp på alla huskroppar, Nya soprumsdörrar och Nytt gruppavtal för bredband och TV, med leverantör Sappa
2021: Infört gemensam el (IMD), Installerat bergvärme, OVK, ventilationskontroll
2019: Färskvattenstambyten på Murargatan 23, 25, 27, 31 och 33. Radonmätning (bra värden). Nya belysningsarmaturer vid varje lägenhetsdörr. Installation av 4 laddstationer för elbilar.
2015: Byte av loftgångsräcken
2013: Byte av samtliga fönster och upprustning av lekplatser.
2012: Takisolering, breddning och linjemålning av parkeringsplatser.

Planerar för relining av liggande avloppstammar i källaren. Inga större renoveringar i nuläget.
Kontrollerat: 2024-02-02
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Övrigt: Angående andrahandsuthyrning: ansökan görs till styrelsen och godkännes med 6 månader i taget.

Förråd i källaren till varje lgh, ett matförråd och ett vanligt förråd.

Nyckelhantering: Nyckelhanteringen sker via säljare och köpare, skriver kvitto när de nya tillträtt i samband med att Elisabeth Sigurdsson går och lämnar infomaterial om föreningen.

Allmänt om området

Salabacke är en charmig och populär stadsdel belägen i Uppsala, en historisk stad i Sverige. Stadsdelen är känd för sin unika atmosfär, vackra arkitektur och närhet till både stadsliv och naturområden.

Salabacke är beläget på en höjd och erbjuder fantastisk utsikt över Uppsala. Den är omgiven av grönska och har ett antal grönområden och parker där boende och besökare kan njuta av frisk luft och vacker natur. Till exempel finns den populära Stadsskogen och Linnéträdgården i närheten, vilka är perfekta platser för avkoppling och promenader.

Stadsdelen Salabacke har en rik historia och karaktäriseras av sin unika arkitektur. Här finns en blandning av olika typer av bostäder, från traditionella svenska trähus till moderna lägenhetskomplex. De äldre byggnaderna ger en historisk touch till området och skapar en speciell atmosfär.

Närservice

Salabacke är även känt för sin närhet till Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset, vilket gör det till en attraktiv plats för studenter och forskare att bo och arbeta. Den nära kopplingen till universitetet ger området en ung och livlig atmosfär, med många kaféer, restauranger och butiker som är inriktade på studentlivet.

Kommunikationer

Förutom den livliga atmosfären och det kulturella utbudet har Salabacke också bra kommunikationer och enkel tillgång till andra delar av Uppsala. Det finns välutvecklade bussförbindelser och cykelvägar som gör det enkelt att ta sig runt och utforska staden.

Övrigt området

Det finns också en stark känsla av gemenskap i Salabacke. Det arrangeras regelbundet olika evenemang och aktiviteter som lockar både boende och besökare. Det kan vara allt från lokala marknader till musikfestivaler och konstutställningar. Det finns också flera idrottsanläggningar och fritidsaktiviteter som gör att människor kan hålla sig aktiva och engagerade i samhället.

Visa mer

Visningar

03

Sön 3/3 kl 14:00-14:30

Välkommen att anmäla dig till visning via mäklarens hemsida!

Anmäl mig

Karta

SALABACKE - Murargatan 23 - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus