50
Till salu - Sön 3/3 kl 12:30-13:00
SVARTBÄCKEN - Svartbäcksgatan 121 - UPPSALA

Gaveltrea med öppen planlösning och 2 balkonger!

Bostadsrättslägenhet 3 rok 73 kvm 4 964 kr/mån 2 995 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Svartbäcksgatan 121 2 995 000 kr
Intresseanmälan

Gaveltrea med öppen planlösning och 2 balkonger!

Om du stiger in i den här tilltalande gaveltrean, då kommer du inte ångra att du kom på visningen! Här kan du njuta av det sociala som en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum erbjuder och du har dessutom fönster i tre vädersträck och 2 balkonger, den ena med morgonsol som är delvis inglasad och den andra med eftermiddags och kvällssol. Vidare erbjuder lägenheten ett helkaklat badrum samt två sovrum.

Föreningen erbjuder flera cykelförråd samt två gemensamma tvättstugor. I månadsavgiften ingår både värme, kall- och varmvatten samt basutbud på tv-kanaler.

I närområdet finns vårdcentral, apotek ett flertal restauranger, parker och promenadstråk. Några minuter bort finns Röbo friluftsområde med fina motionsspår. I närområdet finns flera förskolor och skolor som t.ex. Domarringens skola och Tunabergsskolan. På bekvämt gångavstånd finns Fyrishov med sporthall, simhall och äventyrsbad och Vid Torbjörns Torg finns ICA-butik, blombutik, konditori samt tobak- och spelbutik mm. Goda kommunikationer med buss samt cykel- och gångavstånd ner till centrum.

Visa mer
Carolina Sohlberg
Ansvarig mäklare
Carolina Sohlberg carolina.sohlberg@riksmaklaren.se
070-548 08 04
”Jag brinner för att göra det lilla extra för mina kunder!”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
2004
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
73 m²
Månadsavgift
4 964 Kr
(Värme, vatten och kabel-TV ingår i avgiften.)
Pris
2 995 000 Kr (eller högstbjudande)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
483 423 Kr
(Uppgiften baseras på föreningens årsredovisning 2022-2023 och beräknad på andel i föreningen då andel av årsavgift saknas.)
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

Planlösning

Entréhall:
Inbjudande hall med plats för avhängning av ytterkläder i garderober samt på hatthylla. Parkettgolv och väggar i cremefärgad ton med en mönstrad fondvägg.

Kök:
Till höger från hallen når du det trivsamma kök med öppen planlösning mot vardagsrummet och fönsterpartier mot framsidan/gatan. Köket har vita skåpsluckor och kakel i olika nyanser av beige ovan arbetsbänk av rostfritt stål samt träliknande laminat. Här finns matplats invid fönster för ca 4-6 personer. Utrustat med kyl och frys, ugn, spishäll, fläkt och diskmaskin. Parkettgolv och ljusa väggar.

Vardagsrum:
Vardagsrummet som ligger på gaveln är ljust och rymligt med generösa fönsterpartier och öppna ytor där hela familjen får plats. Plats för stor soffgrupp och mediamöbel. Parkettgolv och ljusa väggar. Här finns utgången till lägenhetens härliga balkong som vetter mot väst - här kan ni slå er till ro i ett skönt möblemang och njuta av eftermiddags och kvällssolen!

Sovrum 1:
Sovrum med plats för säng och sängbord. Förvaring från garderober. Parkettgolv och ljusa väggar.

Sovrum 2:
Sovrum med plats för säng och sängbord. Förvaring från garderober. Parkettgolv och gröna väggar. Här finns utgången till lägenhetens andra balkong på husets gavel som har ett mycket lugnt och ostört läge och vetter mot öst och söder.

Duschrum:
Duschrum med grått mosaikklinkergolv och vitkaklade väggar. Utrustat med wc-stol, tvättställ med vit kommod, badrumsskåp med spegeldörrar och belysning, dusch med skjutbara glasväggar samt tvättmaskin och extra förvaringsskåp.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Bilplats

Det finns 73 st parkeringsplatser med elplint varav 18 med elbilsladdare.
Kostnad för p-plats med el-plint: 200 kr/mån.
Kostnad för p-plats med elbilsladdare. 400 kr/mån + förbrukad el.
Föreningen har frångått Riksbyggens kösystem och ordföranden själv har tagit över administreringen av detta. I dagsläget finns det möjlighet att få antingen vanlig p-plats eller p-plats med elbilsladdare. Kontrollerat: 2024-02-23
Mejla brf.galgbacken@gmail.com för intresse av p-plats efter godkänt medlemskap.

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 73 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt ekonomiska förvaltaren. . Byggnadsår: 2004

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

TV: Kabel-TV via Tele2, ingår i månadsavgiften.
Internetanslutning: Fiber via IP-only. Medlem tecknar eget abonnemang med Tele2 eller via IP-only

Övriga utrymmen

Ett källarförråd hör till lägenheten.

Lägenhetsnummer

202140001-0062

Ekonomi

Pris: 2 995 000 kr (eller högstbjudande). Månadsavgift: 4 964 kr. Värme, vatten och kabel-TV ingår i avgiften. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 1,25519%.

Driftkostnad summa: 500 kr/mån
El: 350 kr/mån
Försäkring: 150 kr/mån

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2020-02-05. Energiprestanda primärenergital: 101 kWh/kvm och år. Energiklass: D.

Föreningen

Namn: Riksbyggen Brf Galgbacken
Om föreningen: Föreningen äger fastigheten Svartbäcken 57:2 I Uppsala kommun. På fastigheten finns 2 byggnader med 70 lägenheter som fördelar sig på 2 - 4 rok. Byggnaderna är uppförda 2003. Fastighetens adress är Svartbäcksgatan 121, 123, 125, 127 och 129 i Uppsala.

Ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltare är Riksbyggen. Föreningen höjde avgiften med ca 2% 1 jan 2024. Säkerligen kommer de behöva höja ytterligare med 3-5% i juni/juli men inget beslutat i dagsläget. Kontrollerat: 2024-02-23
Renoveringar:
2008 - Radonmätning gjord med godkänt resultat
2015 - Stamspolning
2016 - Byte av ventilationsfilter
2019 - Asfaltsarbete, ventilationsrengöring
2020-21 - Undercentral och styrsystem, filterbyte
2021-22 - OVK, planteringsytor, byte av motorvärmare
2022-23 - Byte av tvättutrustning, ventilationsjustering och montering av takfläktar.
2023: Byte av takfönster.

Planerade underhåll:
2024: Undercentral
Det pratas om att köpa in gemensam el (IMD) och installera solcellsanläggning.
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Övrigt: Nyckelhantering vid överlåtelse: Säljare ansvarar själv för att lämna över samtliga bostadsnycklar till köparen på tillträdesdagen.

Allmänt om området

Svartbäcken är en mångsidig och charmig stadsdel. Beläget strax norr om stadskärnan är Svartbäcken känt för sin historiska atmosfär och sitt unika utbud av kultur, natur och samhällsliv.

Stadsdelen kännetecknas av sina vackra gamla byggnader och pittoreska gator som ger en känsla av autenticitet och karaktär. De äldre husen är ofta färgglada och välbevarade, vilket ger en charmig och mysig atmosfär i området. Svartbäcken har en rik historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden, och vissa av byggnaderna i området är flera hundra år gamla.

En av de mest framträdande platserna i Svartbäcken är Fyrisån, en vacker flod som rinner genom stadsdelen. Floden ger en naturskön och fridfull atmosfär och lockar till promenader längs dess strand. På sommaren kan man se människor sitta på flodbankarna och njuta av solen eller ta en båttur längs vattnet.

Stadsdelen har också en stark studentprägel, eftersom den ligger i närheten av Uppsala universitet och studentlivets centrum. Många studenter väljer att bosätta sig i Svartbäcken på grund av dess närhet till campus och stadens centrum. Detta ger området en ung och livlig atmosfär med ett stort utbud av studentaktiviteter och evenemang.

När det gäller boende finns det en variation av bostadstyper i Svartbäcken, inklusive lägenheter, radhus och mindre villor. Området har en mix av boende för både studenter, unga familjer och äldre invånare, vilket skapar en socialt mångfaldig atmosfär.

Sammanfattningsvis är Svartbäcken en charmig och levande stadsdel i Uppsala med en rik historia, vacker natur och en unik kulturell atmosfär. Oavsett om du är intresserad av att utforska stadens historiska platser, njuta av natursköna promenader längs floden eller uppleva det pulserande studentlivet, finns det något för alla att upptäcka i Svartbäcken.

Visa mer

Visningar

03

Sön 3/3 kl 12:30-13:00

Varmt välkommen på visning! - Anmäl dig här eller kontakta ansvarig mäklare.

Anmäl mig
04

Mån 4/3 kl 17:00-17:30

Varmt välkommen på visning! - Anmäl dig här eller kontakta ansvarig mäklare.

Anmäl mig

Karta

SVARTBÄCKEN - Svartbäcksgatan 121 - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus