Budgivning pågår
Sunnersta/Graneberg - Sveddvägen 13B - UPPSALA

Enastående fin trea i Sunnersta belägen på nedre botten med stor upphöjd terrass om 21 kvm.

Bostadsrättslägenhet 3 rok 77 kvm 5 659 kr/mån 2 475 000 kr Högst bud 2 510 000 Kr Budhistorik
Intresseanmälan
Sveddvägen 13B 2 475 000 kr
Intresseanmälan

Enastående fin trea i Sunnersta belägen på nedre botten med stor upphöjd terrass om 21 kvm.

Ytterst välrenoverad och välhållen tre rum och kök som erbjuder dig en stor avskild terrass om 21 kvm och en planlösning som inbjuder till samvaro. Lägenheten ligger på nedre botten i ett hus med hiss, så tillgängligheten är mycket bra. Du kommer in i en inbjudande hall som leder dig in till kök och vardagsrum som ligger i en delvis öppen planlösning. Köket är modernt och har generöst med bänkyta vilket passar dig som älskar att baka eller laga mat. Många av maskinerna i köket är från 2017. Ett rymligt sovrum finns där du med fördel även kan ha en arbetsplats eller det du önskar. En klädkammare har skapats i bostaden för mer klädförvaring. Badrummet är renoverat 2010 och har känslan av ett mini-spa - en plats att varva ner på.

Bostadsrättsföreningen Rödhaken erbjuder mycket, såsom stor gemensamhetslokal med tillhörande kök, övernattningsrum samt en gymavdelning. Separat bastudel finns där du kan koppla av efter en långpromenad. Tillgång till en gemensam tvättstuga så att du slipper ha egen tvättmaskin. Föreningen har till och med en gammal jordkällare som låg på tomten när husen byggdes. Gemensam grillplats finns för härliga sommarkvällar. Bra läge i Sunnerstas fina villakvarter.

Sunnersta är en stadsdel i södra Uppsala och ligger vid Fyrisåns utlopp till Mälaren och är Uppsalas sydligaste stadsdel. Villaområdet är väldigt populärt i Uppsala, då närhet finns till båthamn, badvikar och Uppsala Alpina Center (Sunnerstagropen) med bland annat slalomlift, grillplats och pulkabacke. Vid Alnäs friluftsgård kan du hyra kanoter och roddbåtar. Du kan även spela tennis, beachvolleyboll, basket och fotboll, eller varför inte klättra och utmana dig själv. I Sunnersta finns flera förskolor, grundskola (Sunnerstaskolan) upp till åk 5. Närmaste högstadieskolor från åk 6 är Valsätraskolan och Gottsundaskolan - båda har flera olika profiler att välja mellan.

Hiss från markplan.

Varmt välkommen på visning!

Visa mer
Anna Lindholm Eriksson
Ansvarig mäklare
Anna Lindholm Eriksson anna.lindholm@riksmaklaren.se
073-0635364
”Snyggt, proffsigt och trevligt är mina ledord.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1989
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
77 m²
Månadsavgift
5 659 Kr
(Värme, vatten och bostadsrättstillägg. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift för gruppavtal via Telia för 250 kr/mån.)
Pris
2 475 000 Kr
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
372 279 Kr
(Uppgiften baseras på föreningens årsredovisning 2022/2023 och beräknad på andel i föreningen då andel av årsavgift saknas.)
Våningsplan
1 av 3
(vån 1 är i detta fall markplan, utan trappsteg till lägenheten.)
Hiss
Ja

Planlösning

Hall:
Rymlig hall med grått klinker (lagt 2018) och väggar i vitt och petrolium (målat 2020). Klädstång. Här finns plats för förvaringsmöbler.

Sovrum 1:
Invid hallen finns det stora sovrummet. Här ryms säng, skrivbord, förvaringsmöbel och garderober. Laminatgolv och grå väggar samt fondvägg med blomtapet.

Kök:
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Ljust och stort Ikea-kök med mycket förvaring och gott om arbetsyta på bastant träbänkskiva från Ballingslöv. Smakfullt renoverat 2017 och rymmer matplats för 4-6 personer. Både infälld induktionshäll och kolfilterfläkt är bytta 2017. Vidare finns inbyggd micro och ugn i bekväm höjd, kyl och frys i fullhöjd samt integrerad diskmaskin. Stora fönster, ljusa väggar och parkettgolvet är inlagt 2018. Sovrum 2 nås från köket.

Vardagsrum:
Här finns plats för vardagsrumsmöbler. Genom dubbeldörrar nås den stora altanen med nyanlagd trall som omges av vackert smidesräcke (jun 2023). Här är det också målat vitt och petrolium på väggar och samma parkettgolv som i kök.

Klädkammare:
Invid vardagsrummet finns en klädkammare som idag används som walk-in-closet.

Sovrum 2:
Vid köket finns ytterligare sovrum. Även det med laminatgolv och ljus tapet. Här ryms säng och förvaringsmöbel.

Badrum:
Helrenoverat badrum 2009/2010 med inbyggt badkar. Helkaklat på väggar och klinker på golv med komfortvärme samt spotlights i tak. Vägghängd inredning såsom wc och handfat med kommod samt spegelskåp med inbyggd belysning.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Ny trall på uteplats.

Bilplats

Föreningen har:
8 p-platser med elplint. Kostnad: 281 kr/mån
3 p-platser utan elplint: 165 kr/mån
Kö: 3 personer i kö.
Snöskottning av P-platser görs av respektive innehavare.

Renovering

2021: Låsbyte till lägenheten
2023: Ny trall på uteplats

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 77 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1989

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Föreningen har bredband, IP-telefoni och digital-TV via Telia. I grundutbudet ingår kanalpaketet Lagom och bredbandets hastighet är 100 Mbit/s. Obligatorisk avgift på 250 kr/mån.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 6 kvm.

Stor gemensamhetslokal med tillhörande kök, övernattningsrum med två sängar (100 kr/natt), samt en gymavdelning. Separat bastudel med dusch finns där du kan koppla av efter en långpromenad. Tillgång till en gemensam tvättstuga så att du slipper ha egen tvättmaskin. Föreningen har till och med en gammal jordkällare som låg på tomten när husen byggdes. Gemensam grillplats finns för härliga sommarkvällar.

Lägenhetsnummer

4

Ekonomi

Pris: 2 475 000 kr . Månadsavgift: 5 659 kr. Värme, vatten och bostadsrättstillägg. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift för gruppavtal via Telia för 250 kr/mån. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 4,71088%.

Driftkostnad summa: 524 kr/mån
El: 400 kr/mån
Försäkring: 124 kr/mån

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2018-10-11. Energiprestanda primärenergital: 57 kWh/kvm och år. Energiklass: D.

Föreningen

Namn: BRF Rödhaken
Om föreningen: Omtyckt liten förening mitt i de lugna Sunnerstakvarteren. Fastigheten bebyggdes 1989 med 5 bostadshus innehållandes 23 lägenheter. Bergvärme. Adresserna är Rödhakevägen 16 och Sveddvägen 13 A-D.
Ekonomi: Föreningens ekonomi sköts av Simpleko. Senaste höjningen av årsavgiften skedde med 5% den 1 oktober 2023. Inge fler planerade höjningar för närvarande. (Kontrollerat 20231115)
Renoveringar:
Planerad renovering under 2020 är att byta till en ny bergvärmepump.
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Övrigt: En dag, vår och höst, april/maj samt oktober/november, samlas alla medlemmar för att tillsammans utföra nödvändig skötsel av så väl inre som yttre gemensamma utrymmen.

Nyckelhantering vid överlåtelser sker mellan säljare och köpare.

Närservice

Sunnersta centrum med bl.a. Coop Nära. Gottsunda centrum ligger nära och erbjuder dig all den service du kan behöva såsom exempelvis vårdcentral, matvaruaffärer, Systembolag, apotek, simhall och bibliotek.

Kommunikationer

Stadsbussar med täta avgångar, nära påfart till gamla E4:an samt även nya E4:an via Knivsta eller via Bergsbrunna.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Sunnersta/Graneberg - Sveddvägen 13B - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus