50
Kommande
LUTHAGEN - Gimogatan 8B - Uppsala

Bostadsrättslägenhet 3 rok 85 kvm 4 701 kr/mån 2 995 000 kr (eller bud)
Intresseanmälan
Gimogatan 8B 2 995 000 kr
Intresseanmälan

Välkomna till den här ljusa välplanerade trean med fina ytskikt. På tredje våningen kliver ni in i en välkomnande hall med gott om förvaring. Bakom skjutdörrar finns bra med plats för ytterkläder, väskor och skor. I hallen finns också lägenhetens klädkammare smidigt placerad. Vardagsrummet och köket har en delvis öppen planlösning, där vardagsrummet är stort med härliga fönster och fint ljusinsläpp. Utgång till lägenhetens ess i rockärmen, den fina balkongen där du har sol hela eftermiddagen. Köket är ljust och luftigt och har många bänkytor och gott om skåp och lådor, matplatsen är i öppen planlösning med vardagsrummet och den är fint placerad vid härliga fönster. Här möblerar ni lätt för 6-8 personer.

Lägenheten har två stora sovrum, ett i var ände av bostaden, här stör man inte varandra. I anslutning till masterbedroom ligger badrummet som är helkaklat med golvvärme. Utrustat med dusch, toalett, handfat, tvättmaskin och torktumlare. Här finns även en praktisk arbetsbänk och det finns bra förvaringsmöjligheter i överskåp. Det större sovrummet har inbyggda garderober med spegelskjutdörrar som är väl tilltagna. Lägenheten har ljusa ytskikt och fina ekgolv, här är det som bäddat för att sätta sin egen prägel i val av inredning. Lägenheten har en större inre hall ett som jag beskrivit det, halvrum, med kreativt tänk kan bli en kontorsdel, biblioteksdel eller en lekyta för barn eller barnbarn. Idag är det möblerat med en säng och sängbord.

Brf Tegelbacken är en välskött förening, här bor du med hiss ifrån markplan. I källaren finns garage och lägenhetens förråd. Innergården är fin och här har byggherren tänkt till för att värna om social samvaro och gemenskap. Fasaderna är belysta och när naturen grönskar finns här både klätterväxter och blommande rabatter. Lekplats för barnen.

Läget är optimalt med närhet till den service du behöver i din vardag. Här bor du med fina promenad- och löparstråk direkt utanför dörren. Gillar du motion, finns ett utegym i Librobäck och i Fyrishov finns simhall, äventyrsbad, gym, gymnastik, aikido mm. Runt hörnet ligger Stabbyskogen och du har även Rödbo skogen nära åt andra hållet. Här bor ni på ett bekvämt avstånd från citykärnan, med närhet till allt tänkbar service. Förskolor och skolor finns i närheten, liksom matvarubutiker. Kommunikationen är bra både med buss och bil. Härifrån cyklar du ner till centrum på 8 min, hem på 10 för då kan det ju kanske vara något inköp som också ska med hem.

Tillträde efter överenskommelse. Snabbt tillträde kan ordnas.

Varmt välkomna på visning! Anne Weyde - Din mäklare genom livet.

Visa mer
Anne Weyde
Ansvarig mäklare
Anne Weyde anne.weyde@riksmaklaren.se
0709-456686
”Jag vill vara din mäklare genom livet”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
2015-2016
Rum
3 rum och kök
Boarea
85 m²
Månadsavgift
4 701 Kr
(I månadsavgiften ingår värme, kallvatten samt TV/bredband/telefoni. Obligatorisk avgift för kabel-tv/bredband tillkommer om 220 kr/mån. Den faktiska varmvattenförbrukningen debiteras var tredje månad.)
Pris
2 995 000 Kr (eller bud)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
832 245 Kr
(Uppgifter baserade på föreningens årsredovisning 2022 samt beräknat på andel i förening då andel av årsavgift saknas.)
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja

Planlösning

HALL:
Ljus välkomnande hall med klinker precis innanför dörren, övergår i ekparkett. Skjutdörrar med gott om förvaring av ytterkläder, väskor och skor.

KLÄDKAMMARE:
Smart placering av klädkammaren i anslutning till hallen.

VARDAGSRUM:
Stort vardagsrum i delvis öppen planlösning med köket. Gott om plats för stor soffa, soffbord och TV. Stora härliga fönster och utgång till lägenhetens balkong med eftermiddagssol.

KÖK:
Ljust, luftigt kök med plats för många, utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, micro, fläkt, kyl och frys ifrån Siemens.

MATPLATS:
I öppen planlösning med vardagsrummet, här sitter ni med lätthet 6-8 personer.

SOVRUM:
Sovrum med bra med plats för både större säng och skrivbord, fönster ut mot gatan.

SOVRUM:
Master bedroom, stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Inbyggda garderober med skjutdörrar och ordentligt med plats för kläder. Fönstret är vänt in mot gården.

BADRUM:
Helkaklat badrum med handfat, dusch, toalett, handdukstork, golvvärme, tvättmaskin och torktumlare. Praktisk arbetsbänk och överskåp för förvaring.

INRE HALL:
Lägenheten har en inre hall där det med kreativitet går att inreda på flera sätt. Behöver ni en kontorsdel? En bibliotekshörna eller en lekyta för barn och barnbarn?

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Bilplats

Totalt finns det 62 parkeringsplatser i parkeringsgarage under husen.
57 st garageplatser utan el. Kostnad: 1000 kr/mån. Kö: 17 st.
5 st garageplatser med laddningsmöjlighet. Kostnad: 1200 kr/mån. Kö: 8 st.
2 st handikappanpassade parkeringsplatser.
8 st MC/moped platser. Kostnad: 350 kr/mån. Kö: 2.
Kontrollerat: 2024-01-23

Renovering

Relativt ungt hus, så inga renoveringar har behövts och inga är heller planerade.

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 85 kvm , 3 rum och kök . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 2015-2016

Byggnadssätt

Fönster: 3-glasfönster isoler.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

TV: Föreningen har ett gruppavtal med Telia där följande ingår för en obligatorisk avgift om 220kr/mån; digital-TV (Telia Lagom), bredband (100/100) samt IP-telefoni. Abonnemang och telefonadapter som möjliggör upp till fyra telefoner till samma telefonnummer. Boenden kan köpa till högre internethastighet samt lägga till fler tv-kanaler via Telia.
Internetanslutning: Föreningen har ett gruppavtal med Telia där följande ingår för en obligatorisk avgift om 220kr/mån; digital-TV (Telia Lagom), bredband (100/100) samt IP-telefoni. Abonnemang och telefonadapter som möjliggör upp till fyra telefoner till samma telefonnummer. Boenden kan köpa till högre internethastighet samt lägga till fler tv-kanaler via Telia.

Övriga utrymmen

I källaren finns plats för förvaring av cyklar och barnvagnar.

Lägenhetsnummer

311488001-21201

Ekonomi

Pris: 2 995 000 kr (eller bud). Månadsavgift: 4 701 kr. I månadsavgiften ingår värme, kallvatten samt TV/bredband/telefoni.

Obligatorisk avgift för kabel-tv/bredband tillkommer om 220 kr/mån.
Den faktiska varmvattenförbrukningen debiteras var tredje månad. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 1,22327%.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2016-04-15. Energiprestanda primärenergital: 66 kWh/kvm och år. Energiklass: C.

Föreningen

Namn: Brf Tegelbacken
Om föreningen: Bostadsrättsföreningen Tegelbacken består av två flerfamiljshus med totalt 84 lägenheter belägna på Gimogatan 6-8 A-C.

Radonmätning gjord, värde under gränsvärdet.
Ekonomi: Ekonomisk förvaltare: Riksbyggen (Nymedlem portalen). Föreningen höjde avgiften med 2% från och med 1/7-23. Inga ytterligare höjningar är planerade i dagsläget. Kontrollerat: 2023-10-27
Renoveringar:
Inga större renoveringar planerade.
Kontrollerat: 2023-10-27
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Övrigt: Besök gärna föreningens hemsida; www.brftegelbacken.se

Nycklar kvitteras hos Certego.

Allmänt om området

Luthagen är en vacker och charmig stadsdel belägen i Uppsala, Sveriges fjärde största stad. Med sin unika karaktär och historiska atmosfär är Luthagen känt för att vara en av stadens mest eftertraktade bostadsområden.

Stadsdelen har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet då den började utvecklas. Idag finns det fortfarande tydliga inslag av den traditionella arkitekturen från den tiden, med många vackra trähus och pittoreska gator som ger området en genuint charmig atmosfär.

En av de mest framträdande funktionerna i Luthagen är dess närhet till Uppsala universitet, vilket gör det till ett populärt val bland studenter och akademiker. Många studentbostäder och lärosäten finns inom bekvämt gångavstånd, vilket ger en ungdomlig och livlig atmosfär till området.

Luthagen har också ett rikt utbud av grönområden och parker, vilket ger invånarna möjlighet att njuta av naturen och koppla av utomhus. Bland de mest kända parkerna finns Luthagens esplanad, en vacker allé som sträcker sig genom stadsdelen och erbjuder en trevlig plats för promenader och picknickar.

Sammanfattningsvis är Luthagen i Uppsala en charmig och levande stadsdel med en unik kombination av historisk arkitektur, grönområden och närhet till universitetet. Dess attraktiva egenskaper gör det till en attraktiv plats att bo i för både studenter och familjer som söker en pittoresk och bekväm livsstil.

Närservice

Stadsdelens geografiska läge gör att den också har enkel tillgång till stadens centrala delar och alla dess bekvämligheter. Här finns ett brett utbud av restauranger, kaféer och butiker som tillgodoser invånarnas behov.

Kommunikationer

Det finns också goda kommunikationsförbindelser, vilket gör det enkelt att ta sig runt i och utanför stadsdelen.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

LUTHAGEN - Gimogatan 8B - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus