50
Till salu - Sön 30/6 kl 10:00-10:30
SVARTBÄCKEN - Svartbäcksgatan 42E - UPPSALA

Takvåning om 4 rok högst upp i huset med utsikt mot Fyrisån!

Bostadsrättslägenhet 4 rok 96 kvm 6 158 kr/mån 4 590 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Svartbäcksgatan 42E 4 590 000 kr
Intresseanmälan

Takvåning om 4 rok högst upp i huset med utsikt mot Fyrisån!

Fantastisk takvåning om 96 kvm på en attraktiv adress i Uppsalas centrala delar som är belägen på fjärde och högsta våningen i huset. Lägenheten har stora fönsterpartier som släpper in ljuset och det är ren njutning att blicka ut mot Fyrisån från rymliga inglasade balkongen.

Boarean fördelar sig på en hall med klinkergolv, ljust och luftigt vardagsrum som rymmer plats för stor soffgrupp. I öppen planlösning finner vi köket som med matplats invid fönsterparti. Från kök/vardagsrum finns utgången till den härliga balkong i väster som har ett mycket bra läge - fritt från insyn! Vidare erbjuder lägenheten 3 sovrum i varierande storlekar och två helkaklade duschrum varav det ena med tvättmaskin och torktumlare. Här möts du av en tidlös design med kvalité och färgval i neutrala toner och genomgående vitpigmenterat parkettgolv.

Brf Metropolen erbjuder inte bara exklusiva lägenheter utan här bor du med faciliteter för att göra livet så enkelt som möjligt för de boende såsom garage i källarplan där du kan ta hissen direkt upp till ditt våningsplan. Grönskande innergård med lekytor och grillplats.

Här bor du med ett centralt läge där du på några minuter når du allt som Uppsala city har att erbjuda, allt ifrån nöjesliv och shopping till sköna promenader längs Fyrisån. I närheten finns flera mysiga restauranger med uteserveringar, fina parker och service med välsorterade Luthagens Livs och Apotek. I närområdet finns också flertalet skolor och förskolor.

Visa mer
Carolina Sohlberg
Ansvarig mäklare
Carolina Sohlberg carolina.sohlberg@riksmaklaren.se
070-548 08 04
Ulrika Lööf
Fastighetsmäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
2017
Rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Boarea
96 m²
Månadsavgift
6 158 Kr
(Värme, kallvatten, bostadsrättstillägg och grundutbud för kabel-tv, internet samt IP-telefoni via Tele2 ingår i månadsavgiften. IMD av el och varmvatten.)
Pris
4 590 000 Kr (eller högstbjudande)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
1 021 158 Kr
(Uppgifter baserade på föreningens årsredovisning 2023.)
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja

Planlösning

Entréhall
Välkomnande hall med mörkgrått klinkergolv invid entrédörren som sedan övergår till vitpigmenterat parkettgolv och vitmålade väggar. Bra förvaringsmöjligheter från skjutdörrsgarderober.

Kök
Från hållen når du det stilrena och moderna köket från Marbodal med gott om förvaring i över- och underskåp bakom grå skåpluckor. Vitt kakel ovan arbetsbänk av ljus komposit som ger en extra lyxig känsla av köket. Här finns plats för matbord vid trivsamt fönsterparti och maskinell utrustning i form av kyl, frys, ugn, induktionshäll, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro och fläkt (samtliga vitvaror från Husqvarna). Ljus tapet och vitpigmenterat parkettgolv.

Vardagsrum
I öppen planlösning till köket ligger vardagsrummet som är ljust och trivsamt med generösa fönsterpartier och öppna ytor där hela familjen får plats. Ljus tapet och vitpigmenterat parkettgolv. Här finns utgången till lägenhetens inglasade balkong om 9 kvm i västerläge med utsikt mot Fyrisån.

Sovrum 1 (15 kvm)
Sovrum med plats för säng, sängbord och annat önskat möblemang. Ljusa väggar och vitpigmenterat parkettgolv.

Sovrum 2 (8 kvm)
Sovrum med plats för säng, sängbord och annat önskat möblemang. Vitmålade väggar och vitpigmenterat parkettgolv.

Sovrum 3 (8 kvm)
Sovrum med plats för säng, sängbord och annat önskat möblemang. Ljusa väggar och vitpigmenterat parkettgolv.

Duschrum 1
Duschrum med vita kaklade väggar och mörkgrått klinkergolv med komfortvärme. Utrustat med wc-stol, handfat med svart kommod, spegelskåp med belysning, dusch med infällbara glasväggar, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare med en praktisk bänkskiva av svart laminat och förvaringsskåp ovan.

Duschrum 2
Duschrum med vita kaklade väggar och mörkgrått klinkergolv med komfortvärme. Utrustat med wc-stol, handfat med vit kommod, spegelskåp med belysning samt dusch med infällbara glasväggar.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Balkong i västerläge med härlig utsikt mot Fyrisån och Luthagsesplanaden.

Bilplats

Föreningen hyr ut 52 parkeringsplatser i varmgarage under huset varav 26 parkeringsplatser har el, kostnad 1200 kr/mån. Det finns även 2 MC-platser för 500 kr/mån. Ingen kö (kontrollerat 2024-01-09).

Ingen kö till parkeringsplatser för elbil. Det finns bilar som står på elplatser som inte har el så vid intresse för elplats byter föreningen när någon vill ha elbilsplats.

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 96 kvm , 4 rum och kök, varav 3 sovrum . Areauppgifter enligt ekonomiska förvaltaren. . Byggnadsår: 2017

Byggnadssätt

Fönster: 3-glasfönster .

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Ansluten till kabel-tv, internet och ip-telefoni via Tele2 tidigare Comhem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften, Bredband: 250/50, TV: Bas TiVo och Telefon Bas.

Övriga utrymmen

I föreningen finns utrymme för cykel, barnvagn, rullator och permobiler. Det finns en gemensam innergård med lekytor och grillplats.
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Lägenhetsnummer

51302

Ekonomi

Pris: 4 590 000 kr (eller högstbjudande). Månadsavgift: 6 158 kr. Värme, kallvatten, bostadsrättstillägg och grundutbud för kabel-tv, internet samt IP-telefoni via Tele2 ingår i månadsavgiften. IMD av el och varmvatten. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av säljare. Andel i föreningen är 1,6079%.

Driftkostnad summa: 775 kr/mån
El: 360 kr/mån
Vatten-avlopp: 100 kr/mån
Försäkring: 315 kr/mån
Kommentar: Individuell mätning och debitering av el och varmvatten från föreningen som kommer tillsammans med månadsavin.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2019-12-12. Energiprestanda primärenergital: 110 kWh/kvm och år. Energiklass: D.

Föreningen

Namn: Brf Metropolen
Om föreningen: Brf Metropolen är en bostadsrättsförening i Uppsala med 69 lägenheter fördelat på 6 trapphus (A-F) i två flerfamiljshus. Lägenheterna fördelar sig på 1 -5 rok. Det finns även en lokal som för tillfället hyres ut till en sushirestaurang. Föreningen är granne med Fyrisån och ligger ett stenkast från Uppsalas centrum.
Ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltare är Fastum. Pantförskrivning av bostadsrätt/andel i föreningen: Fastum AB, Box 904, 751 09 UPPSALA.
Renoveringar:
2021: Installation av ytterligare 20 laddstationer för
el/hybrid-bil i garaget.
2022: OVK (Obligatorisk VentilationsKontroll) med godkänt resultat efter
rensning av kanaler och förnyad injustering.
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Övrigt: Varje lägenhet har ett tillhörande källarförråd.
Varje lägenhet har egen tvättmaskin och torktumlare alternativt kombinationsmaskin.

Nyckelhantering vid överlåtelser:
In- och utkvittering av nycklar vid överlåtelse måste alltid ske hos
B Byggbeslag Lås & Säkerhet (fd Lås och Säkerhetscenter), Kungsgatan 107, Uppsala Telefon 010-163 68 00. epost: info.uppsala@byggbeslag.se.
Öppettider se www.byggbeslag.se/uppsala/

Visa mer

Visningar

30

Sön 30/6 kl 10:00-10:30

Föranmäl dig via Riksmäklarens hemsida eller kontakta ansvarig mäklare.

Anmäl mig

Karta

SVARTBÄCKEN - Svartbäcksgatan 42E - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus