50
Till salu - Lör 29/6 kl 11:00-11:30
SÄVJA - Stenbrohultsvägen 109 - UPPSALA

Gavelfyra i attraktiva brf Skogsblomman!

Bostadsrättslägenhet 4 rok 90,4 kvm 8 076 kr/mån 1 200 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Stenbrohultsvägen 109 1 200 000 kr
Intresseanmälan

Gavelfyra i attraktiva brf Skogsblomman!

Brf Skogsblomman är en trivsam och stabil seniorförening med gemenskap och bekvämlighet i fokus som riktar sig till dig som är 55+. Här bor du på markplan i en välplanerad och rymlig hörnlägenhet om 4 rok som har en fin inglasad balkong i söderläge med lugn och fin vy mot skogsparti.

Boarean om 90,4 kvm fördelar sig på en rymlig hall, kök med plats för matbord, ljust vardagsrum med plats för stor soffgrupp, inglasad balkong, två sovrum och ett tredje sovrum/matrum, rymligt duschrum med tvättmaskin, separat gäst-wc samt en praktisk klädkammare.

Att bo i brf Skogsblomman är att ha sin lägenhet och rå sig själv - och dessutom ha tillgång till en rik social miljö. I matsalen serveras god middag varje dag. Städning av lägenheten får du varannan vecka och fönsterputsning 2 gånger om året. Dessutom finns det lokaler för olika aktiviteter som gymnastik, line-dance, bordtennis, bibliotek, bastu, bridge, sällskapsspel, vävning, sömnad, snickeri m.m. I föreningen finns det även frisör och fotvård, mycket populärt och bekvämt! Föreningen har en härlig utemiljö med flera sittplatser med möjlighet att grilla, fika och umgås.

För den som gillar skog och natur finns Lunsens naturreservat precis runt knuten. På gångavstånd når du vårdcentral, apotek och närlivsbutik. Välsorterad Ica butik och pizzeria finns i Vilan. Skulle man ledsna på lugnet finns busshållplats i absolut närhet med täta turer in till city!

Detta är en kommande försäljning - Varmt välkommen att anmäla ditt intresse redan idag!

Visa mer
Carolina Sohlberg
Ansvarig mäklare
Carolina Sohlberg carolina.sohlberg@riksmaklaren.se
070-548 08 04
”Jag brinner för att göra det lilla extra för mina kunder!”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1992
Rum
4 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
90,4 m²
Månadsavgift
8 076 Kr
(I månadsavgiften ingår värme, vatten, elavgift, bostadsrättstillägg, fast kostnad för digitalt TV-paket, Bredbandstelefoni och fiberbredband (10Mbit/s) samt lokal dagstidning (UNT) till biblioteket. Det är obligatoriskt att köpa 20 matkuponger á 70 kr/person/mån i 11 månader. Kupongavgiften för 2023 blir 1400:-/månad/person. Serviceavgift tillkommer på 2 640 kr/mån för singelboende och 3 540 kr/mån för parboende exkl. RUT-avdrag.)
Pris
1 200 000 Kr (eller högstbjudande)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
530 147 Kr
(Uppgifter baserade på föreningens årsredovisning 2022 samt beräknat på andel i föreningen då andel av årsavgift saknas.)
Våningsplan
1 av 5
(Markplan)
Hiss
Ja

Planlösning

Hall
Välkomnande avlång hall med plats för avhängning av ytterkläder. I anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare. Ljusa väggar med en mönstrad fondtapet och plastmatta på golv.

Kök
Kök med vita skåpluckor, vitt kakel ovan arbetsbänk av rostfritt stål samt vit laminat. Köket är utrustat med ugn med spishäll, fläkt samt kyl/frys. Ljusa väggar och plastmatta.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum ger möjlighet till flera möbleringsalternativ. Ljusa väggar och parkettgolv. Här finns utgång till lägenhetens inglasade balkong som har ett soligt söderläge med lugn utsikt mot skogen.

Sovrum 1
Sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Ljusa väggar och plastmatta på golv.

Sovrum 2
Sovrum med plats för säng, sängbord och annat önskat möblemang. Ljusa väggar och plastmatta på golv.

Sovrum 3/Matsal
Intill köket finns den trevliga matplatsen som rymmer plats för många. Ljusa väggar och plastmatta på golv. Detta kan rum kan också disponeras som ett sovrum om så önskas.

Duschrum
Helkaklat duschrum utrustat med wc-stol, dusch, handfat, spegel med belysning ovan, vägghängt förvaringsskåp, handdukstork samt tvättmaskin.

Gäst-WC
Helkaklat wc-utrymme utrustat med wc-stol, handfat, spegel med belysning ovan och vägghängt förvaringsskåp.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Inglasad balkong i söderläge med utgång från vardagsrummet.

Bilplats

I föreningen finns 6 friliggande garagebyggnader.
50 st garageplatser. Garageavgift 450:-/månad.
10 st parkeringsplatser med el. Kostnad: 350:-/månad.
10 st parkeringsplatser utan el. Kostnad: 200:-/månad.
Lediga platser finns av alla typer. Kontrollerat: 2023-10-24

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 90,4 kvm , 4 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1992

Byggnadssätt

Fönster: 3-glasfönster . Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Kollektivt tecknat digitalt TV-paket, Bredbandstelefoni och fiberbredband (10Mbit/s). Ingår i månadsavgiften.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd.
Det finns bastu, festlokal, förråd och samlingslokal, bibliotek, matsal, lördagscafé, vävstuga, gym, snickeri, vinkällare att hyra, biljardlokal, lokal för kortspel. Nöjeskomité ordnar även aktiviteter och utflykter.

Lägenhetsnummer

313

Ekonomi

Pris: 1 200 000 kr (eller högstbjudande). Månadsavgift: 8 076 kr. I månadsavgiften ingår värme, vatten, elavgift, bostadsrättstillägg, fast kostnad för digitalt TV-paket, Bredbandstelefoni och fiberbredband (10Mbit/s) samt lokal dagstidning (UNT) till biblioteket. Det är obligatoriskt att köpa 20 matkuponger á 70 kr/person/mån i 11 månader. Kupongavgiften för 2023 blir 1400:-/månad/person. Serviceavgift tillkommer på 2 640 kr/mån för singelboende och 3 540 kr/mån för parboende exkl. RUT-avdrag. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 1,14478%.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2020-07-03. Förbrukning: 107 kWh/kvm år. Energiprestanda primärenergital: 116 kWh/kvm och år. Energiklass: E.

Föreningen

Namn: Brf Skogsblomman i Uppsala
Om föreningen: Brf Skogsblomman är beläget på en vacker blomster-skogstomt och föreningen erbjuder ett guldkantat seniorboende för aktiva 55+are, som har höga anspråk på komfort och service i sitt boende. Du bor i en utsökt praktisk och trivsam totalmiljö med uppskattad service, som gör livet lättare. Det finns tillgång till olika aktiviteter, som är bra för både kropp och själ och bidrar till att berika tillvaron på Skogsblomman.

Att bo på SKOGSBLOMMAN är att ha sin lägenhet och rå sig själv - och dessutom ha tillgång till en rik social miljö. Flera av de boende har valt att flytta hit för att komma närmare sina barn och barnbarn, vidga sina vyer genom att delta i Senioruniversitetets kurser eller ta del av Uppsalas kulturella utbud. Vägen till Stockholm är inte heller så lång!

I föreningen finns 5 punkthus innehållande totalt 100 lägenheter, 2 affärslokaler och 1 servicebyggnad. Dessutom finns 6 friliggande garagebyggnader.
Ekonomi: Föreningens ekonomi sköts av Simpleko.
Renoveringar:
Den finns en långsiktig underhållsplan (15 år). Den uppdateras årligen.
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Övrigt: Medlemmarna äger och driver anläggningen själva. För att förbilliga boendet för oss alla utförs många sysslor på frivillig väg av de boende efter intresse, kunskap och förmåga. Ett antal "trivselgrupper" har därför bildats, som hjälps åt med de olika sysslorna. Dessutom deltar alla boenden, som fysiskt klarar av att sitta som mottagare av matkuponger (1 tillfälle/varannan månad).

Anställd personal finns för:
Arbetet i restaurangdelen
Städning
Vaktmästarsysslor

Det är obligatoriskt att köpa 20 matkuponger á 70 kr/person/mån i 11 månader. Kupongavgiften för 2023 blir 1400:-/månad/person.
I matkupongsavgiften ingår:
- 20 matkuponger/person/månad i 11 av årets 12 månader.
- Med undantag av en sommar-månad serveras hemlagad middag alla veckans dagar i vår matsal. Till vardags serveras salladsbord, hembakat bröd samt en varmrätt och kaffe. På lördag, söndag och helgdag serveras ett utökat salladsbord, lite mer påkostad varmrätt samt dessert och kaffe.

Serviceavgift tillkommer på 2 640 kr/mån för singelboende och 3 540 kr/mån för parboende exkl. RUT-avdrag.
I serviceavgiften ingår:
- Basstädning av lägenheterna varannan vecka
- Fönstertvätt 2 gånger/år (vår och höst)
- Balkongfönstertvätt 1 gång/år (vår).

Föreningens stadgar och medlemskap:
- Till medlem kan antas fysiska aktiva personer från 55 år. Ett par kan beviljas medlemskap, om en uppfyller ålderskravet.
- Dessutom gäller att man som nyinflyttad ska vara villig och ha fysiskt förmåga; att hålla utgifterna nere genom att dels sitta som mottagare av matkuponger, dels delta i kvällvandringen samt iaktta de föreskrifter, som är framtagna för allas trivsel. (Kvällsvandringen innebär att hålla koll så att alla gemensamma utrymmen är ok (lyset släckt, låst och inget larm på).

Nyckelhantering:
Certego sköter nyckelhanteringen i samband med ägarbyten.

Expeditionen är öppen tisdag och torsdag, klockan 10.00 - 12.00. Tider under sommaren kan ändras.
Telefon: 018-42 22 80
E-post: skogsblomman.uppsala@telia.com

Visa mer

Visningar

29

Lör 29/6 kl 11:00-11:30

Föranmälan krävs via Riksmäklarens hemsida eller kontakta ansvarig mäklare - Välkommen!

Anmäl mig

Karta

SÄVJA - Stenbrohultsvägen 109 - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus