Till salu - Sön 3/12 kl 11:45-12:10
SALABACKE - Apelgatan 5B - Uppsala

Optimalt planerad gavellägenhet en halv trappa upp i huset!

Bostadsrättslägenhet 2 rok 59,5 kvm 3 903 kr/mån 1 790 000 kr
Intresseanmälan
Apelgatan 5B 1 790 000 kr
Intresseanmälan

Optimalt planerad gavellägenhet en halv trappa upp i huset!

Gavellägenhet i lugnt och trivsamt område belägen en halv trappa upp i huset med en mycket smart planlösning som en 3:a. Här möts du av en varm och ombonad lägenhet med retrokänsla med en planlösning som fördelar sig på en trevlig hall med gott om plats för ytterkläder och en inre hall med plats för möblering. I köket har du matplats intill fönster som ger utsikt över föreningens nyrenoverade innergård. Vardagsrum med utgång till stor balkong som rymmer både odling och loungemöbler, här kan du njuta av kvällssolen och utsikten över föreningens gård. Lägenheten har två sovrum, där det ena utgör den del av vardagsrummet som har delats av, ett perfekt barnrum eller arbetsrum. Det andra sovrummet är mycket rymligt och här finns både inbyggda garderober och klädkammare. Stamrenoverat helkaklat badrum med fönster.

Brf Uppsalahus nr 6 är en stor och stabil bostadsrättsförening med tydliga framtidsplaner. Förutom att det mesta är inkluderat i avgiften (värme, vatten, TV, bredband och bostadsrättstillägg) ges du som medlem tillgång till ett antal gemensamhetsutrymmen såsom tvättstugor, samlingslokal, bastu och flera stora och lummiga innergårdar med grillplatser och möjlighet till odling i odlingslådor.

På Apelgatan bor du i en mysig del av Salabacke med grönskande innergårdar i direkt anslutning med parkmiljö. Med cykel tar du dig bekvämt till city på fina cykelvägar på ca 5 min och busshållplats finns ett stenkast bort. Den bilburne är snabbt ute på E4:an för vidare transport. I kvarteret finns bl.a. närlivs och restaurang och det är gångavstånd till Willys samt ICA Brantingstorg. Leijon bageri och Brantingstorgs bageri finns på gångavstånd om du gillar nybakat på morgonen. Ytterligare en bit bort, vid populära och ständigt expanderande Gränby köpstad, finns ett mycket stort utbud av service och nöjen.

Varmt välkommen på visning!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1955
Rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Boarea
59,5 m²
Månadsavgift
3 903 Kr
(Värme, kall- och varmvatten, TV och bredband samt bostadsrättstillägg ingår i avgiften. Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal. Avläsning och fakturering görs kvartalsvis och sköts av föreningen.)
Pris
1 790 000 Kr
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
131 250 Kr
(Uppgiften baseras på föreningens årsredovisning 2021/2022 samt beräknad på andel i föreningen då andel av årsavgift saknas.)
Våningsplan
1 av 3
(BV)

Planlösning

HALL:
Trevlig hall som knyter samman lägenheten på ett fint sätt med en entréhall med plats för skor och ytterkläder och en inre hall med plats för möblering. Väggarna är målade en i mörkt blå nyans och på golvet finns en retroinspirerad plastmatta.

KÖK:
Här finns matplats för 4-6 personer intill fönster som har trevlig utsikt mot föreningens nyrenoverade innergård. Köket har stommar i original som kompletterats med nyare skåpluckor i en ljus nyans. Vitt kakel ovan arbetsbänkar och originaldetaljer bevarade såsom den klassiska Perstorpsskivan och en komplett specerihylla där du kan förvara både mjöl och kryddor i de praktiska små lådorna. Maskinellt utrustat med spis, spisfläkt och delad kyl/frys. Målade väggar och svart/vitt rutig plastmatta.

VARDAGSRUM:
Vardagsrummet har delats av för att möjliggöra lägenhetens andra sovrum, men här finns ändå gott om plats för soffgrupp och TV-möbel. Utgång till stor balkong med ett lugnt läge mot gården där du kan njuta av sol på eftermiddagen och kvällen. Vardagsrummet har målade väggar i en beige nyans och parkettgolv.

SOVRUM 1:
Den del av vardagsrummet som har gjorts om till ett mindre sovrum, perfekt som ett barnrum eller arbetsrum. Målade väggar i vitt och parkettgolv.

SOVRUM 2: :
Mycket rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, Här finns en inbyggd dubbelgarderob med överskåp samt två inbyggda garderober med överskåp. Här finns även ingång till en mindre klädkammare. Rummet har målade väggar och svart golv.

BADRUM:
Stamrenoverat, rymligt badrum med fönster. Helkaklat med vitt kakel samt klinker på golvet i en ljust grön nyans. Utrustat med dusch, tvättställ, spegelskåp med belysning, toalett, samt högskåp.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Bilplats

67 p-platser utan el (150 kr/mån). Lång kö.
24 p-platser med el (300 kr/mån). Lång kö.
6 p-platser för elbil (450 kr/mån). Lång kö.
33 kallgarageplatser (450 kr/mån) - Finns ledig plats.
2 kallgarageplatser med extra utrymme (550 kr/mån)
1 kallgarage för MC (327 kr/mån) - Finns ledig plats.
Kontrollerat: 2023-09-07

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 59,5 kvm , 2 rum och kök, varav 1 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1955

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Föreningen har tecknat kollektivt avtal med Tele2 (tidigare ComHem) avseende TV (grundutbud) och med Telenor (tidigare Bredbandsbolaget) avseende fiberbredband (250/100 Mbit/s) och telefoni. För bredband tillkommer anslutningsavgift på 600 kr.

Lägenhetsnummer

202106001-0150

Ekonomi

Pris: 1 790 000 kr . Månadsavgift: 3 903 kr. Värme, kall- och varmvatten, TV och bredband samt bostadsrättstillägg ingår i avgiften.
Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal. Avläsning och fakturering görs kvartalsvis och sköts av föreningen. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 0,46388%.

Driftkostnad summa: 138 kr/mån
Försäkring: 138 kr/mån

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2020-07-17. Förbrukning: 134 kWh/kvm år. Energiprestanda primärenergital: 138 kWh/kvm och år. Energiklass: E.

Föreningen

Namn: Brf Riksbyggen Uppsalahus nr 6
Om föreningen: Föreningen finns på adressen Apelgatan 3-9 och Verkmästargatan 5. Totalt omfattas föreningen av 236 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 27 lokaler.

Ekonomi: Ekonomisk förvaltare: Riksbyggen Föreningen höjde avgiften med 14% från 1/10-23. Kan eventuellt bli en höjning till om 1 år men inget som är beslutat. Kontrollerat: 2023-10-30
Renoveringar:
1982: Tilläggsisolering med tegelfasad.
1997-1998: Stamrenovering inklusive renovering av badrum och ventilation. Nya elledningar, säkringstavlor och eluttag med skyddsjord. Renovering av trapphus och källargångar. Ytterkarmar i plåt med 3 mm isolerglas sätts in i alla fönster och balkongdörrar.
2000: Installation av säkerhetsdörrar
2002: Bredbandsnät tas i drift.
2005: Nya centralfläktar
2009: Central elmätare som läser av varje lägenhets förbrukning
2011-2012: Restaurering av balkonger.
2017-2018: Målning av soprum. Spolning av avloppsstammar.
2019: Byte av dagvattenledningar
2020: Stamspolning, OVK och byte av lås på alla lägenheter och dörrar i föreningen.
2021: Renovering av tak på punkthus och dränering av Verkmästargatan 5A
2022: Byte av belysning i långhusens trapphus och källare till ledljus som är rörelsestyrda.

Inga större renoveringar planerade i nuläget.
Kontrollerat: 2023-10-30
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Övrigt: Samtliga till lägenheten hörande nycklar överlämnas av överlåtaren till förvärvaren på tillträdesdagen. Till varje lägenhet hör tre nycklar. Extra nycklar kan beställas hos Certego.

Allmänt om området

Salabacke är en charmig och populär stadsdel belägen i Uppsala, en historisk stad i Sverige. Stadsdelen är känd för sin unika atmosfär, vackra arkitektur och närhet till både stadsliv och naturområden.

Salabacke är beläget på en höjd och erbjuder fantastisk utsikt över Uppsala. Den är omgiven av grönska och har ett antal grönområden och parker där boende och besökare kan njuta av frisk luft och vacker natur. Till exempel finns den populära Stadsskogen och Linnéträdgården i närheten, vilka är perfekta platser för avkoppling och promenader.

Stadsdelen Salabacke har en rik historia och karaktäriseras av sin unika arkitektur. Här finns en blandning av olika typer av bostäder, från traditionella svenska trähus till moderna lägenhetskomplex. De äldre byggnaderna ger en historisk touch till området och skapar en speciell atmosfär.

Närservice

Salabacke är även känt för sin närhet till Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset, vilket gör det till en attraktiv plats för studenter och forskare att bo och arbeta. Den nära kopplingen till universitetet ger området en ung och livlig atmosfär, med många kaféer, restauranger och butiker som är inriktade på studentlivet.

Kommunikationer

Förutom den livliga atmosfären och det kulturella utbudet har Salabacke också bra kommunikationer och enkel tillgång till andra delar av Uppsala. Det finns välutvecklade bussförbindelser och cykelvägar som gör det enkelt att ta sig runt och utforska staden.

Övrigt området

Det finns också en stark känsla av gemenskap i Salabacke. Det arrangeras regelbundet olika evenemang och aktiviteter som lockar både boende och besökare. Det kan vara allt från lokala marknader till musikfestivaler och konstutställningar. Det finns också flera idrottsanläggningar och fritidsaktiviteter som gör att människor kan hålla sig aktiva och engagerade i samhället.

Visa mer

Visningar

03

Sön 3/12 kl 11:45-12:10

Varmt välkommen att anmäla dig till visning via mäklarens hemsida!

Anmäl mig

Karta

SALABACKE - Apelgatan 5B - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus