50
Till salu - Sön 19/5 kl 15:30-15:50
LUTHAGEN - Sturegatan 1 - UPPSALA

Kvadratsmart och välplanerad 1:a med smakfulla materialval samt en gedigen balkong!

Bostadsrättslägenhet 1 rok 38,9 kvm 3 733 kr/mån 1 900 000 kr
Intresseanmälan
Sturegatan 1 1 900 000 kr
Intresseanmälan

Kvadratsmart och välplanerad 1:a med smakfulla materialval samt en gedigen balkong!

Välkommen till Sturegatan 1 och denna smakfullt renoverade ett-rumslägenhet med egen ingång, en mysig balkong och utsikt över Domkyrkan och Skolgatan från våning 4. Lägenheten erbjuder gott om förvaringsmöjligheter längs garderobsväggen samt färscha och stilrena materialval. Lägenheten har ett stilrent kök som är fullt utrustat med moderna bekvämligheter såsom kyl/frys, ugn, diskmaskin, induktionshäll och fläkt. Vidare in i lägenheten finner du ett praktiskt allrum med gott om plats för både soffgrupp och matbord. Badrummet är fräscht och helkaklat som kompletterar denna trivsamma lägenhet. Denna lägenheten är perfekt för dig som är student eller för dig som letar efter din första bostad.

Brf Torsgården är en stabil förening med god ekonomi där även värme, vatten, kabel-tv, hushållsel samt bostadsrättstillägg ingår i de redan låga månadsavgifterna. Hiss från källar- och entréplan där du även smidigt når garaget.

Läget är en av de mest fördelaktiga i staden, med endast en minuts promenad till Luthagens Livs. Det ger dig en oslagbar närhet till stadens hjärta, där du finner ett rikt utbud av bekvämligheter som butiker, restauranger, krogar, caféer och natursköna promenadstråk längs med Fyrisån.

Denna bostad har ett fantastiskt läge i den förtjusande delen av Luthagen, med direkt närhet till allt som centrala Uppsala har att erbjuda. Det är enkelt för vänner och bekanta att besöka dig oavsett om de går, cyklar, tar bilen eller använder kollektivtrafiken. Om du behöver handla finns Luthagens Livs bara några minuters promenad bort, och det är praktiskt öppet nästan dygnet runt.
Om en kväll för pizza är på agendan har du flera charmiga kvarterskrogar bara ett kvarter bort. Om du känner att du vill bränna av lite energi efter pizzamåltiden kan du ta en löprunda och njuta av Uppsalas rika kulturarv. Slottet, Botaniska trädgården, Engelska parken och Domkyrkan ligger alla inom räckhåll, och du kan ta en sista sträcka längs med ån. Studentlivet är bokstavligen runt hörnet. Flera nationer och Ekonomikum ligger i området, och det finns gott om mysiga restauranger och caféer att utforska.

Visa mer
Ludvig Tidblom
Ansvarig mäklare
Ludvig Tidblom ludvig.tidblom@riksmaklaren.se
073-925 47 60
”Jag vill vara din mäklare genom livet”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Rum
1 rum och kök
Boarea
38,9 m²
Månadsavgift
3 733 Kr
Pris
1 900 000 Kr
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
104 904 Kr
(Uppgifter baserade på föreningens årsredovisning 2021/2022 samt beräknat på andel i föreningen då andel av årsavgift saknas.)
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja

Planlösning

Hall:
När du kliver in i bostaden möts du av ett rymlig kök. Här får du plats med ytterkläder samt förvarring av skor i skohyllan. Ljusa väggar och parkettgolv. Utanför ytterdörren möts du av loftgång som är möblerbar och där har du utsikt mot innergården samt kvällssol.

Kök:
Här möts du av ett väl utrustat kök med diskmaskin, induktionshäll, kyl/frys, inbyggd ugn, fläkt samt gott om förvarringslösningar. Ljusa väggar, parkettgolv, grå kulör på skåpsluckor och laminatbänkskiva.

Badrum:
Här möts du av ett badrum i väldigt bra skick. Badrummet är utrustat med kommod, spegelskåp, wc, dusch samt handfat. Mört klinkergolv och vitt kakel på väggarna.

Allrum:
När du kliver in i allrummet så möts du av ett stort och rymligt allrum om ca 20 kvm. Här får du plats med en soffgrupp samt säng samt tillhörande möblemang. Från allrummet når du en stor balkong med förmiddags till eftermiddagssol.

Visa mer

Övrig Information

Bilplats

Föreningen har 28 reserverade parkeringsplatser för huset. kostnad: 700 kr/mån. Förnärvarande är det kö.
Kontrollerat: 2023-11-03

Byggnad/Storlek

38,9 kvm , 1 rum och kök . Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Lägenhetsnummer

310089001-0019

Ekonomi

Pris: 1 900 000 kr . Månadsavgift: 3 733 kr. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 1,52189%.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2019-06-12. Energiprestanda primärenergital: 141 kWh/kvm och år. Energiklass: E.

Föreningen

Namn: Brf Torsgården
Om föreningen: 56 lägenheter och 4 lokaler med hyresrätt. Byggt 1972 av Anders Diös AB.Ekonomi: Föreningens ekonomi hanteras av Riksbyggen (Nymedlem).
Renoveringar:
RENOVERINGAR:
2000 - Omläggning av hela gårdsplanen. Tätning och pålagd asfaltmatta. Nya lådor till samtliga växtpartier.
2003 - Byte till treglasfönster del 1
2003 - Tak över balkonger på de högsta våningarna
2004 - Installation av nytt brandlarm i garaget
2004 - Renovering av tvättstuga
2006 - Byte till treglasfönster del 2
2007 - Målning murar
2008 - Byte till treglasfönster del 3
2009 - Byte av ventilationsaggregat våning 1 och 2 i Sture 1
2010 - Renovering av garaget. Byte av underlag samt ny asfalt. Målning av väggar och pelare. Byte av tak till rostfria plattor.
2012 - Renovering och upprustning av yttre trappor
2012 - Motordriven dörröppning till garaget från bostäderna
2012 - Målning av murar
2013 - Byte till treglasfönster del 4
2014 - Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar
2014 - Byte av ventilation i lokaler och garage
2014 - Byte av inpasseringssystem i garaget
2014 - Renovering av 20st badrum med fuktskador
2015 - Målning/rep av bänkar på gården
2016 - Sophus på trottoaren
2020 - Ny entré från Sturegatan 1

Kommande renoveringar:
Föreningen kommer att gör en stamrenovering om ca 1 år.
Kontrollerat: 2023-11-30
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr

Allmänt om området

Luthagen är en vacker och charmig stadsdel belägen i Uppsala, Sveriges fjärde största stad. Med sin unika karaktär och historiska atmosfär är Luthagen känt för att vara en av stadens mest eftertraktade bostadsområden.

Stadsdelen har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet då den började utvecklas. Idag finns det fortfarande tydliga inslag av den traditionella arkitekturen från den tiden, med många vackra trähus och pittoreska gator som ger området en genuint charmig atmosfär.

En av de mest framträdande funktionerna i Luthagen är dess närhet till Uppsala universitet, vilket gör det till ett populärt val bland studenter och akademiker. Många studentbostäder och lärosäten finns inom bekvämt gångavstånd, vilket ger en ungdomlig och livlig atmosfär till området.

Luthagen har också ett rikt utbud av grönområden och parker, vilket ger invånarna möjlighet att njuta av naturen och koppla av utomhus. Bland de mest kända parkerna finns Luthagens esplanad, en vacker allé som sträcker sig genom stadsdelen och erbjuder en trevlig plats för promenader och picknickar.

Sammanfattningsvis är Luthagen i Uppsala en charmig och levande stadsdel med en unik kombination av historisk arkitektur, grönområden och närhet till universitetet. Dess attraktiva egenskaper gör det till en attraktiv plats att bo i för både studenter och familjer som söker en pittoresk och bekväm livsstil.

Närservice

Stadsdelens geografiska läge gör att den också har enkel tillgång till stadens centrala delar och alla dess bekvämligheter. Här finns ett brett utbud av restauranger, kaféer och butiker som tillgodoser invånarnas behov.

Kommunikationer

Det finns också goda kommunikationsförbindelser, vilket gör det enkelt att ta sig runt i och utanför stadsdelen.

Visa mer

Visningar

19

Sön 19/5 kl 15:30-15:50

Anmäl mig

Karta

LUTHAGEN - Sturegatan 1 - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus