Till salu
FRÄMRE LUTHAGEN - FJÄRDINGEN - Götgatan 14A - UPPSALA

Attraktivt i Främre Luthagen, alldeles intill Fyrisån ligger denna ljusa 4:a med eldstad!

Bostadsrättslägenhet 4 rok 103 kvm 5 666 kr/mån 4 750 000 kr (eller bud)
Intresseanmälan
Götgatan 14A 4 750 000 kr
Intresseanmälan

Attraktivt i Främre Luthagen, alldeles intill Fyrisån ligger denna ljusa 4:a med eldstad!

Alldeles intill Fyrisån ligger denna ljusa och eleganta 4:a med eldstad! Lägenheten är luftig och har ett fantastiskt ljus då den ligger i ett gavelläge högt upp i huset. Den rymliga balkongen som du når från vardagsrummet ligger i ett fint söderläge och har en underbar utblick längs med hela Götgatan och med en glimt av Fyrisån. Hiss finns!

Lägenheten har en väl genomtänkt planlösning med en ordentlig hall, ett trivsamt stort kök med en mindre matplats. Vardagsrummet är rymligt och här får du plats med både stor soffgrupp och matsalsmöbel. I fil med vardagsrummet ligger matsalen som även kan användas som sovrum då det finns tidstypiska dragdörrar mellan rummen. Två badrum finns varav ett med badkar och ett med dusch, detta är unikt i lägenheter i hus från 40-talet. Vidare finns ett stort sovrum som har en härlig hotellkänsla och har gott om platsbyggd förvaring. Det finns även ett mindre sovrum som passar som kontor-/barn-/tonårsrum.

Eftersom det finns hiss så passar lägenheten de flesta familjekonstellationer. Ett boende med massor av karaktär, ljus och rymd!

Välskött fastighet med en trevlig innergård med grillplats. Som liten bonus finns det en härlig takterrass som alla medlemmar kan utnyttja. Den ligger med sol hela dagen och kvällen och det finns loungemöbler samt sittplatser med matbord. Fastigheten är stamrenoverad. Till lägenheten tillhör det två förråd, ett i källaren och ett på vinden.

I Främre Luthagen bor du i en av Uppsalas mest populära stadsdelar. Här är lugnt och trivsamt att bo samtidigt som du har närhet till stadspulsen och allt vad Uppsala City har att erbjuda. Med bara några minuters promenad når du Årummet och vidare till gågatan med shopping. Mat handlar du på populära Luthagens Livs och där finns även Apotek. Vill du ta en fika, luncha eller äta middag med vänner så finns det många mysiga caféer och restauranger praktiskt taget utanför porten. I Stabbyskogen, finns bland annat härliga promenadstråk, löparspår med elljus och ett utegym. Lägenheten har ett väldigt bra läge för den som pendlar från Resecentrum och där är det enkelt att pendla mot Arlanda och vidare till Stockholm. Lätt att ta sig till Resecentrum via bra gång- och cykelvägar samt stadsbuss nr 5 vars busshållplats ligger 100 meter från bostaden. Med bil når du enkelt E4:an via bland annat Bärbyleden för vidare pendling mot Stockholm eller Gävle.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning!

Visa mer
Anna Lindholm Eriksson
Ansvarig mäklare
Anna Lindholm Eriksson anna.lindholm@riksmaklaren.se
073-0635364
”Snyggt, proffsigt och trevligt är mina ledord.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1946
Rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Boarea
103 m²
Månadsavgift
5 666 Kr
(Värme, varm- och kallvatten, källar- och vindsförråd ingår i månadsavgiften. Det tillkommer 185 kr till månadsavgiften för bredband (gruppavtal).)
Pris
4 750 000 Kr (eller bud)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
323 038 Kr
(Baserat på årsredovisning 2022)
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja

Planlösning

Entréhall:
En yttre hall där det finns gott om plats för skor och en hatthylla att hänga av sig ytterkläderna på. Ljusa väggar och klinkergolv. Från hallen når du duschrummet/gäst-wc.

Inre hall:
Stor inre hall som ger en fin rymd och är navet i lägenheten. Ljusa väggar och parkettgolv. Här finns en klädkammare som även inrymmer en torktumlare. Det finns gott om plats för en arbetsplats eller fler garderober/förvaring.

Kök:
Härligt stort kök med plats för 2-4 sittande matgäster. Gott om bänkyta och förvaring. Spis med induktionshäll. Kyl och frys i fullhöjd med ismaskin. Inbyggnadsugn och mikrovågsugn i högskåp. Diskho. Diskmaskin finns i mindre format. Köksinredning i ljust trä samt bänkskivor i trä, harmoniserar väl med varandra. Vitt kakel som stänkskydd. Tvättmaskin. Klinkergolv och fin mönstrad tapet.

Sovrum :
Från köket nås det mindre sovrummet som förr användes som pigkammare. Ljusa väggar och parkettgolv. Passar perfekt som ett kontor/sovrum. Används idag som tonårsrum.

Vardagsrum:
Underbart vardagsrum med eldstad och fint ljusinsläpp från de stora gavelfönsterna, parkettgolv och ljusa väggar. Man får med lätthet plats med soffgrupp och matsalsmöbel i vardagsrummet. Här finns utgången till balkongen som har ett högt och fint läge i söder på våning 3.

Matsal/Sovrum:
I öppen planlösning till vardagsrummet nås den ljusa matsalen som även går att skärma av med skjutdörrar och användas som sovrum. Rummet i samklang med vardagsrummet ger en härlig rymd och inbjuder till samvaro. Ljusa väggar och parkettgolv.

Sovrum:
Stort sovrum som har en riktig hotellkänsla med gott plats för dubbelsäng och generöst med förvaring. Här finns även en liten arbetsplats som tillskapats vid garderoberna. Fin gråblå bröstpanel i hela rummet och en vacker grön tapet. Parkettgolv. Ett rum som verkligen inger lugn.

Duschrum:
I anslutning till entréhallen finns denna gäst-wc utrustad med dusch, tvättställ och wc. Klinkergolv och kaklade väggar.

Badrum:
Helkaklat badrum med badkar beläget intill det större sovrummet. Tvättställ med kommod samt badrumsskåp. Handdukstork. Wc. Klinker på golv och kakel på väggar. Utanför finns det tre garderober vilket är praktiskt.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Bilplats

Föreningen har 13 st parkeringsplatser med en kostnad på 350 kr/mån.
En gästparkering (2 timmar) finns längst in på gården. Parkeringen kräver uppvisande av giltig parkeringstillstånd som hör till lägenheten.

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 103 kvm , 4 rum och kök, varav 3 sovrum . Byggnadsår: 1946

TV- och internetanslutning

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telenor (Grundutbud). Ingår.
För TV paket beställer varje enskild från Telenor.
Internetanslutning: Förslagsvis Telenor- bestäms av den boende. Gruppanslutning för bredband 250/250 med en kostnad för 185 kr/mån i tillägg på månadsavgiften.

Övriga utrymmen

Tvättstuga med två stycken tvättmaskiner och en torktumlare. Takterrass som är bokningsbar på husets tak där hela familjen med vänner får plats!

Lägenhetsnummer

32

Ekonomi

Pris: 4 750 000 kr (eller bud). Månadsavgift: 5 666 kr. Värme, varm- och kallvatten, källar- och vindsförråd ingår i månadsavgiften. Det tillkommer 185 kr till månadsavgiften för bredband (gruppavtal). . Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 4,586%.

Driftkostnad summa: 1 198 kr/mån
El: 798 kr/mån
Försäkring: 251 kr/mån
Övrigt: 149 kr/mån
Kommentar: Övrigt: Kabel-tv Telenor. Parkeringsavgift tillkommer för säljarna på 350 kr/mån.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2020-02-11. Energiklass: E.

Föreningen

Namn: Brf Freden
Om föreningen: Varmt välkommen till BRF Freden i vackra Luthagen! Huset byggdes 1946 i tidstypisk funkisstil med högt i tak, kolmårdsmarmor i trapphusen och praktiskt planerade lägenheter. Alla nödvändiga renoveringar har löpande blivit genomförda och föreningen har en stabilt god ekonomi. Det är gångavstånd till centrum och en av Uppsalas bästa matvaruaffärer ligger bara ett stenkast bort. Kontakta gärna styrelsen för mer information.

Föreningen består av 40 st bostadsrätter på adressen Götgatan 14 A-B.

Vad finns i föreningen? Tvättstuga med torkrum, cykelförråd, samlingslokal, hobbyrum, takterrass, gård med trädgårdmöbler och grill.
Ekonomi: Ekonomisk förvaltare: NABO AB
Renoveringar:
Elektricitet 1996
Tak 1997
Balkongrenovering 1999
Stam- & badrumsrenovering 2004
Hissmaskiner 2004
Fönster och fasad 2009-2010
Målning trapphus 2011
Entrégård & parkeringplats 2014
2016 Trall & möblemang takteras
2017 Nya säkerhetsdörrar
2018 Nytt kärlskåp för avfallssortering
2018 Byte av källardörrar och målning av källargolv
2020 Renovering och tilläggsisolering av fönster
2020 Förebyggande justering av avloppsstammar
2020 Byte av expansionskärl
OVK genomfört och godkänt 2021

Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Övrigt: Besök gärna föreningens hemsida http://www.svenskbrf.se/freden_uppsala/

Allmänt om området

Luthagen är en vacker och charmig stadsdel belägen i Uppsala, Sveriges fjärde största stad. Med sin unika karaktär och historiska atmosfär är Luthagen känt för att vara en av stadens mest eftertraktade bostadsområden.

Stadsdelen har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet då den började utvecklas. Idag finns det fortfarande tydliga inslag av den traditionella arkitekturen från den tiden, med många vackra trähus och pittoreska gator som ger området en genuint charmig atmosfär.

En av de mest framträdande funktionerna i Luthagen är dess närhet till Uppsala universitet, vilket gör det till ett populärt val bland studenter och akademiker. Många studentbostäder och lärosäten finns inom bekvämt gångavstånd, vilket ger en ungdomlig och livlig atmosfär till området.

Luthagen har också ett rikt utbud av grönområden och parker, vilket ger invånarna möjlighet att njuta av naturen och koppla av utomhus. Bland de mest kända parkerna finns Luthagens esplanad, en vacker allé som sträcker sig genom stadsdelen och erbjuder en trevlig plats för promenader och picknickar.

Sammanfattningsvis är Luthagen i Uppsala en charmig och levande stadsdel med en unik kombination av historisk arkitektur, grönområden och närhet till universitetet. Dess attraktiva egenskaper gör det till en attraktiv plats att bo i för både studenter och familjer som söker en bekväm livsstil.Luthagen är en vacker och charmig stadsdel belägen i Uppsala, Sveriges fjärde största stad. Med sin unika karaktär och historiska atmosfär är Luthagen känt för att vara en av stadens mest eftertraktade bostadsområden.

Stadsdelen har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet då den började utvecklas. Idag finns det fortfarande tydliga inslag av den traditionella arkitekturen från den tiden, med många vackra trähus och pittoreska gator som ger området en genuint charmig atmosfär.

En av de mest framträdande funktionerna i Luthagen är dess närhet till Uppsala universitet, vilket gör det till ett populärt val bland studenter och akademiker. Många studentbostäder och lärosäten finns inom bekvämt gångavstånd, vilket ger en ungdomlig och livlig atmosfär till området.

Luthagen har också ett rikt utbud av grönområden och parker, vilket ger invånarna möjlighet att njuta av naturen och koppla av utomhus. Bland de mest kända parkerna finns Luthagens esplanad, en vacker allé som sträcker sig genom stadsdelen och erbjuder en trevlig plats för promenader och picknickar.

Sammanfattningsvis är Luthagen i Uppsala en charmig och levande stadsdel med en unik kombination av historisk arkitektur, grönområden och närhet till universitetet. Dess attraktiva egenskaper gör det till en attraktiv plats att bo i för både studenter och familjer som söker en bekväm livsstil.

Närservice

Stadsdelens geografiska läge gör att den också har enkel tillgång till stadens centrala delar och alla dess bekvämligheter. Här finns ett brett utbud av restauranger, kaféer och butiker som tillgodoser invånarnas behov.

Kommunikationer

Det finns också goda kommunikationsförbindelser med stadsbuss, vilket gör det enkelt att ta sig runt i och utanför stadsdelen.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

FRÄMRE LUTHAGEN - FJÄRDINGEN - Götgatan 14A - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus