RM+
ROSENDAL - Prefektgatan 3 - UPPSALA

Tilltalande 4:a på gavel högst upp i huset med exklusiv design och två balkonger!

Bostadsrättslägenhet 4 rok 83 kvm 5 321 kr/mån 3 650 000 kr
Intresseanmälan
Prefektgatan 3 3 650 000 kr
Intresseanmälan

Tilltalande 4:a på gavel högst upp i huset med exklusiv design och två balkonger!

Nu finns tillfälle att förvärva en av de bästa lägenheterna i Brf Botanikern - En tilltalande 4:a på gavel med hög standard och fina materialval! Här bor du högst upp i huset på våning 5 där ljuset flödar in från stora fönsterpartier. Inredningen i lägenheten har en stilfull sober, nordisk stil och fastigheten har en unik design som helt är byggt av trä.

Lägenheten erbjuder en hall med platsbyggd förvaring, en härlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där ljuset flödar in från stora fönsterpartier från två väderstreck och utsikten är härlig då lägenheten ligger högst upp i huset. Här finns utgångar till lägenhetens härliga balkonger där den ena balkongen har morgonsol - perfekt för morgonkaffet! Den stora balkongen följer gaveln på huset och ger soltimmar på eftermiddag/tidig kväll. Köket har dimblå inredning, vitvaror från Siemens samt en praktisk flyttbar köksö. Vidare erbjuds tre sovrum i varierande storlekar, två helkaklade badrum i varma toner. Det större badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare samt badkar, i det mindre badrummet finns dusch.

I Brf Botanikern bor du bekvämt med allt som nyare hus har att erbjuda, hiss, garage och där allt är nytt och fräscht. Till lägenheten hör ett separat källarförråd och i föreningen finns cykelförråd samt barnvagnsförråd. Till detta tillkommer en fantastisk gemensam takterrass med tillhörande kök ovanpå huset som får nyttjas av de boende med en fantastisk utsikt över slottet och domkyrkan från våning 6.

Rosendal är ett växande område med naturen inpå knuten. Här finns gym, tennisbanor, padeltennis, basket och restauranger. Endast ett stenkast bort ligger också stadsskogen med sina härliga motionsspår samt Kronparken som ligger i nära anslutning så här finns natur både till väst och öst. Dessutom finns nya Siegbahnparken med lekplats för både stora och små som ligger i början av gatan. Goda förbindelser till Uppsala city via fina cykelvägar, buss eller en halvtimmes promenad. BMC, Akademiska, Uppsala universitet, SLU, Ångströmslaboratoriet och Ultuna ligger på ett bekvämt promenad- eller cykelavstånd.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare vid intresse.

Visa mer
Carolina Sohlberg
Ansvarig mäklare
Carolina Sohlberg carolina.sohlberg@riksmaklaren.se
070-548 08 04
”Jag brinner för att göra det lilla extra för mina kunder!”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
2019
Rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Boarea
83 m²
Månadsavgift
5 321 Kr
(Angiven avgift gäller fr o m 1/10. I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg och förråd.)
Pris
3 650 000 Kr
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
1 154 079 Kr
(Uppgiften är baserad på föreningens ekonomiska förvaltares uträkning utifrån föreningens årsredovisning 2022.)
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Planlösning

Entréhall
Hall med praktisk platsbyggd förvaring samt städskåp. Ekgolv och målade väggar i sandfärgad ton.

Kök
Köket har dimblå skåpluckor med beslag och detaljer i koppar samt bänkskiva och stänkskydd i grått .Maskinellt utrustat med integrerad diskmaskin, kyl/frys, induktionshäll, ung samt fläkt. I köket finns en stilren köksö som är flyttbar. Ekgolv och målade väggar i sandfärgad ton.

Vardagsrum
Vardagsrum i öppen planlösning med köket med utgång till lägenhetens trevliga balkonger. Ekgolv och målade väggar i sandfärgad ton.

Sovrum
Lägenheten inrymmer tre sovrum i varierande storlekar. Sovrummen har ekgolv och målade väggar i en dov grön ton.

Badrum
Exklusivt badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Utrustat med komfortvärme, tvättmaskin och torktumlare med praktisk bänkskiva samt skåp ovan, handdukstork, badkar, wc, handfat med kommod samt spegel.

Duschrum
Exklusivt duschrum med klinkergolv och kaklade väggar. Utrustat med komfortvärme, handdukstork, dusch med glasvägg, wc, handfat med kommod samt spegel.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Två härliga balkonger varav den ena är en stor gavelbalkong.

Bilplats

Bostadsrättsföreningen har ett garage och har avtal med Aimo som sköter administreringen av garagen.

42 st garageplatser - 1500 kr i månaden.

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 83 kvm , 4 rum och kök, varav 3 sovrum . Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. . Byggnadsår: 2019

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Övriga utrymmen

Cykelförråd, barnvagns och rullstolsförråd. Till lägenheten hör ett källarförråd. Gemensam innergård samt takterrass.

Lägenhetsnummer

E-1505

Ekonomi

Pris: 3 650 000 kr . Månadsavgift: 5 321 kr. Angiven avgift gäller fr o m 1/10. I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg och förråd. . Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 1,25322%.

Driftkostnad summa: 664 kr/mån
El: 450 kr/mån
Försäkring: 214 kr/mån

Föreningen

Namn: Botanikern
Om föreningen: Botanikern ligger i stadsdelen Rosendal och är ett av Uppsalas första flerbostadshus med trästomme, vilket ger en rad miljömässiga fördelar. Här ryms 133 lägenheter med hållbarhet, design och funktion i fokus. Förutom den ombonade innergården har de boende i Botanikern tillgång till en 200 kvm stor takterrass med kök, sittgrupper och solplatser mellan lummiga planteringar. År 2020 tilldelades Botanikern Uppsala kommuns arkitekturpris.
Ekonomi: Ekonomisk förvaltare: Nabo Avgiften höjs från och med 1/10-2023, den nya avgiften är den som är publicerad i annonsen (Kontrollerat 2023-08-23).
Renoveringar:
Inga planerade renoveringar.
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Övrigt: Nyckelhantering vid överlåtelser sker via Lås och Säkerhetscenter, Kungsgatan.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

ROSENDAL - Prefektgatan 3 - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus