50
Till salu
SALABACKE - Kastanjegatan 3 - UPPSALA

Optimalt planerad etta med utmärkt läge i Salabacke!

Bostadsrättslägenhet 1 rok 30,5 kvm 2 281 kr/mån 1 395 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Kastanjegatan 3 1 395 000 kr
Intresseanmälan

Optimalt planerad etta med utmärkt läge i Salabacke!

På Kastanjegatan 3 finner ni denna optimalt planerade 1:a i välskött förening där flera utav de större renoveringarna är gjorda. Lägenheten har ett fint ljusinsläpp från stort fönsterparti mot den lugna innergården. Vardagsrummet är lättmöblerat och smart placerad sovalkov finns i hörnet. Vidare erbjuds ett kök, en hall med plats för avhängning av ytterkläder, rymlig klädkammare och ett stamrenoverat badrum med golvvärme.

Som boende i Brf Kastanjen ges tillgång till tvättstugor, tork- och mangelrum, cykel- och barnvagnsförråd och inte minst den stora gården där du kan njuta av varma sommarkvällar med familj och vänner. Föreningen har installerat bergvärme och solcellsanläggningar samt tecknat ett gemensamt elavtal där du som bostadsrättsinnehavare faktureras efter faktisk förbrukning. I avgiften ingår värme, varm- och kallvatten, TV och bredband (100/100 Mbit/s).

Tack vare bostadens utmärkta placering i Salabacke ges här möjligheten att njuta av områdets alla trevliga parker och promenadstråk samtidigt som du med cykel tar dig till både Gränbystaden och Uppsalas stadskärna på ca fem minuter. I närheten finns Ica-butik, Willys, apotek, bibliotek, restauranger m.m. Konditori Brantingstorg vilken finns med i "white guide" ligger några minuters promenad från bostaden.

Visa mer
Carolina Sohlberg
Ansvarig mäklare
Carolina Sohlberg carolina.sohlberg@riksmaklaren.se
070-548 08 04
”Jag brinner för att göra det lilla extra för mina kunder!”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1954
Rum
1 rum och kök
Boarea
30,5 m²
Månadsavgift
2 281 Kr
(I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägget. Föreningen har gemensam el med avräkning varje månad.)
Pris
1 395 000 Kr (eller högstbjudande)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
79 669 Kr
(Uppgiften baseras på föreningens årsredovisning 2022.)
Våningsplan
3 av 3

Planlösning

Entréhall:
Hall med svart klinkergolv och vitmålade väggar. Plats för avhängning av ytterkläder på hatthylla samt i rymlig klädkammare som finns i anslutning till hallen.

Rum:
Rum med sovalkov och stora fönsterpartier mot föreningens innergård. Här ryms plats för säng, soffa, mediamöbel, skrivbord samt matbord. Laminatgolv och delvis vitmålade väggar och randig tapet i ljus ton.

Kök:
Kök med svart klinkergolv och vitmålade väggar. Vit skåpinredning och svart mosaikkakel ovan arbetsbänken. Maskinell utrustning: Fläkt, spis, ugn samt kyl/frys.

Duschrum:
Stamrenoverat duschrum med vitt kakel på väggar och ljusblått klinkergolv med golvvärme. Utrustat med dusch, handfat, spegelskåp med belysning ovan, vägghängd wc och handdukstork.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Bilplats

Övrig information: Det finns garage för 500-650 kr/mån och parkeringsplatser för 300 kr/mån. Kötiden hanteras av Emvix. All nyckelhantering sköts av Certego, kontor Uppsala-Fyrislund (Fyrislundsgatan 68, bredvid Kristallen) - överlåtelse av nycklar/nybeställning.

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 30,5 kvm , 1 rum och kök . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1954

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia.
Internetanslutning: Bredband. Leverantör: Telia. Fiber.

Övriga utrymmen

Till bostaden hör två källarförråd varav ena är en s.k matkällare. I källaren finns även en av föreningens tre fräscha tvättstugor, mangelrum, hobbyrum, samt cykel och barnvagnsförråd. Byggnaderna omsluter en grön innergård med en liten lekplats och som har gott om sittplatser för sommarens grillkvällar.

Lägenhetsnummer

42

Ekonomi

Pris: 1 395 000 kr (eller högstbjudande). Månadsavgift: 2 281 kr. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägget. Föreningen har gemensam el med avräkning varje månad. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 0,5356%.

Driftkostnad summa: 300 kr/mån
El: 150 kr/mån
Försäkring: 150 kr/mån

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2020-02-29. Energiprestanda primärenergital: 78 kWh/kvm och år. Energiklass: C.

Föreningen

Namn: Brf Kastanjen
Om föreningen: Brf Kastanjen består av tre byggnader med totalt 120 bostadsrättslägenheter. Byggnaderna är uppförda 1954. Lägenheterna är fördelade på 1-3 rok. Föreningen har bergvärme som är ett miljövänligt uppvärmningssätt.
Ekonomi: Avgiften höjs med 11% från 1/1-2024. Kontrollerat 2023-11-07. Ekonomisk förvaltare: EMVIX Förvaltning och Byggservice AB Rubanksgatan 9 741 71 Uppsala Tfn: 018 34 77 90 info@emvix.se
Renoveringar:
2019 - Fasadreparation
2018 - Solcellsanläggning monteras på taket, nytt skalskydd (portlås / porttelefoni)
2018 - Byte värmepumpar ombyggnation undercentral
2017 - OVK och kompressorbyte bergvärmeanläggning
2014 - Takbyte
2012 - Renovering tvättstugor.
2011 - Bergvärme.
2010 - Fönsterrenovering
2004 - Säkerhetsdörrar
1995- Stambyte
1986 - Renovering fasad
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Övrigt: All nyckelhantering sköts av Certego, kontor Uppsala-Fyrislund (Fyrislundsgatan 68, bredvid Kristallen) - överlåtelse av nycklar/nybeställning.

Allmänt om området

Salabacke är en charmig och populär stadsdel belägen i Uppsala, en historisk stad i Sverige. Stadsdelen är känd för sin unika atmosfär, vackra arkitektur och närhet till både stadsliv och naturområden.

Salabacke är beläget på en höjd och erbjuder fantastisk utsikt över Uppsala. Den är omgiven av grönska och har ett antal grönområden och parker där boende och besökare kan njuta av frisk luft och vacker natur. Till exempel finns den populära Stadsskogen och Linnéträdgården i närheten, vilka är perfekta platser för avkoppling och promenader.

Stadsdelen Salabacke har en rik historia och karaktäriseras av sin unika arkitektur. Här finns en blandning av olika typer av bostäder, från traditionella svenska trähus till moderna lägenhetskomplex. De äldre byggnaderna ger en historisk touch till området och skapar en speciell atmosfär.

Närservice

Salabacke är även känt för sin närhet till Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset, vilket gör det till en attraktiv plats för studenter och forskare att bo och arbeta. Den nära kopplingen till universitetet ger området en ung och livlig atmosfär, med många kaféer, restauranger och butiker som är inriktade på studentlivet.

Kommunikationer

Förutom den livliga atmosfären och det kulturella utbudet har Salabacke också bra kommunikationer och enkel tillgång till andra delar av Uppsala. Det finns välutvecklade bussförbindelser och cykelvägar som gör det enkelt att ta sig runt och utforska staden.

Övrigt området

Det finns också en stark känsla av gemenskap i Salabacke. Det arrangeras regelbundet olika evenemang och aktiviteter som lockar både boende och besökare. Det kan vara allt från lokala marknader till musikfestivaler och konstutställningar. Det finns också flera idrottsanläggningar och fritidsaktiviteter som gör att människor kan hålla sig aktiva och engagerade i samhället.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

SALABACKE - Kastanjegatan 3 - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus