Till salu - Tis 26/9 kl 15:00-15:30
LÄNNA - Länna bruksgata 12 - LÄNNA

Etagelägenhet på gavel i familjeidyll!

Bostadsrättslägenhet 3 rok 92 kvm 5 056 kr/mån 1 850 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Länna bruksgata 12 1 850 000 kr
Intresseanmälan

Etagelägenhet på gavel i familjeidyll!

Kombinationen av den trygghet det innebär att ingå i en förening samt den mysiga radhuskänslan är svårslagen. Tack vare den generösa altanen och lägenhetens utformning inger sig en trivsam radhuskänsla i en riktig familjeidyll – ett perfekt första boende för barnfamiljen! Lägenhetens ytskikt har renoverats de senaste åren och färgsättningen tillsammans med ljusinsläppet från lägenhetens många fönster skapar en fin harmoni. Det trivsamma köket med stor köksö inbjuder till matlagning och socialt umgänge med vänner och familj. Från köket når du den trallbeklädda uteplatsen med nyttjanderätt som rymmer både matbord och soffgrupp - som gjord för mysiga grillkvällar! Vidare erbjuder entréplanet ett stilrent duschrum med marmorkakel renoverat 2016 samt ett sovrum. Övervåningen med sitt allrum, wc-utrymme (renoverat 2016) och sovrum med ingång till klädkammare är den mer privata, enskilda delen av bostaden. Alldeles intill bostaden finns en parkeringsplats med laddbox som ingår i månadsavgiften (el till billaddningen ingår dock inte).

Brf Länna Bruksgårdar är en välskött bostadsrättsförening med flera av de stora renoveringarna avklarade. Mycket trevlig gemensam gård med flera sittgrupper sommartid och gemensam tvättstuga finns i föreningen. Läs gärna mer på föreningens hemsida: www.brflannabruksgardar.se

Länna är ett familjärt område med blandad åldersstruktur och trevliga grannar med närhet till badsjöar (skridskoisar vintertid), servicemöjligheter med gångavstånd till förskola, skola (F-Åk 3), vårdcentral och minilivs med bensinmack. Här finner ni också restaurang och bra idrottsmöjligheter med tennisbanor och orienteringsklubb. Bilkommunikationer till Uppsala tar cirka 15 min, Arlanda 30 min och Stockholm runt 50 min. Lennakattens järnväg går strax utanför bostaden. Den trafikeras under sommaren. Buss 809 från Knutby går varje halvtimme till Uppsala och från grannorten Almunge går bussar till Arlanda. I Almunge också grundskola (F-9) och bl a Almunge Golfklubb.

Visa mer
Carolina Sohlberg
Ansvarig mäklare
Carolina Sohlberg carolina.sohlberg@riksmaklaren.se
070-548 08 04
”Jag brinner för att göra det lilla extra för mina kunder!”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1989
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
92 m²
Månadsavgift
5 056 Kr
(I månadsavgiften ingår vatten och kabel-tv.)
Pris
1 850 000 Kr (eller högstbjudande)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
407 584 Kr
(Baserat på årsredovisningen 2022.)

Planlösning

ENTRÈPLAN

Entréhall
Från den trevliga framsidan välkomnas ni av en rymlig hall med grått klinkergolv och vitmålade väggar. Plats för avhängning av ytterkläder på hatthylla samt i garderob. Extra förvaringsmöjligheter i skåp under trappen.

Kök
Vidare från entrén har ni som är ljust och trivsamt. Här finns en härlig stor köksö som bjuder in till matlagning, bakning och socialt umgänge. Bra förvaring från över och underskåp med ljusa skåpluckor och guldfärgat mosaikkakel ovan arbetsbänken av trä. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, ugn, inbyggd mikro, diskmaskin, kyl/frys samt en extra frysbox. Laminatgolv och vitmålade väggar med en tegelliknande fondtapet. Här finns utgång till altanen som vetter mot öst med ett lugnt och rofyllt läge där det finns plats för både matgrupp och loungehörna med sol från morgon till eftermiddag.

Sovrum 1
Sovrum beläget mot framsidan med plats för säng, sängbord och andra trivselmöbler. Förvaringsmöjligheter från inbyggda garderober utan dörrar. Laminatgolv och väggar i en ljuslila ton med en fondtapet.

Duschrum
Helkaklat duschrum renoverat 2016 med grått klinkergolv och marmorkakel på väggarna. Duschrummet är utrustat med golvvärme, takdusch med infällbara glasväggar, handdukstork, tvättmaskin, wc-stol, tvättställ med vit kommod och spegelskåp med belysning.

ÖVRE PLAN

Vardagsrum
Vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti. Här är det fritt från insyn med utsikt mot baksidan. Här finns plats för stor soffgrupp samt skrivbordshörna. Laminatgolv och ljusa väggar med en fondtapet. Här finns ingång till rymlig klädkammare/förråd.

Sovrum 2
Även detta sovrum är beläget mot framsidan och rymmer plats för säng och skrivbord. Bra förvaringsmöjligheter från garderober samt från klädkammare som nås från sovrummet. Laminatgolv och väggar i en beige ton med en fondtapet.

Wc-utrymme
Wc-utrymme renoverat 2016 med grått klinkergolv och ljusa väggar varav en vägg i beige ton. Utrustat med wc-stol, handfat med kommod och spegel med belysning ovan.

Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Från köket finns utgången till den härliga uteplatsen med nyttjanderätt som vetter mot öst med morgonsol fram till eftermiddagen. Här finns plats för både matbord och loungegrupp.

Bilplats

Det finns 29 st parkeringsplatser. En parkeringsplats ingår till lägenheten.
Kostnad: Ingår i månadsavgiften
Extra-platser 11 st. Kostnad 113 kr/månad. Kontakta styrelsen för att se om extra p-plats finns att tillgå.

Det finns 6 st garageplatser.
Kostnad: 338 kr/mån
Nuvarande kö: 3 st.

Alla gäster till området hänvisas till parkeringsplatser vid anslagstavlan vid infarten av Länna bruksgata från väg 282, samt på grusplatsen vid det gamla brukets lokaler.

Renovering

Säljarens renoveringar:
2022 - Bytte ut alla element, ny induktionshäll, bytte termostat till golvvärme badrum nere, installerade laddbox.
2021 - Ny ytterdörr
2016 - Renoverat båda badrummen, nytt golv i sovrum, hall nere och hela övervåningen. Målning, nya lister, fogar och innerdörrar.

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 92 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Byggnadsår: 1989

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: El-element och luftvärmepump.

TV- och internetanslutning

TV: Leverantör kabel-TV: Fiber
Internetanslutning: Leverantör Internetanslutning: Fiber
Knivstanet/Lidén data, man väljer själv hastighet, individuellt.

Övriga utrymmen

I föreningen finns tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Ett separat förråd på gården hör till lägenheten.

Lägenhetsnummer

25

Ekonomi

Pris: 1 850 000 kr (eller högstbjudande). Månadsavgift: 5 056 kr. I månadsavgiften ingår vatten och kabel-tv. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 4,186114%.

Driftkostnad summa: 1 050 kr/mån
El: 750 kr/mån
Försäkring: 300 kr/mån

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2019-10-04. Energiprestanda primärenergital: 102 kWh/kvm och år. Energiklass: D.

Föreningen

Namn: Brf Länna Bruksgårdar
Om föreningen: 2 städdagar per år. Gräsklippning och allmän skötsel av gårdarna sköts av medlemmarna i föreningen. Snöröjning köps till del, men allmän röjning framför ingångar och liknande sköts av medlemmarna i föreningen.
Ekonomi: Ekonomisk förvaltare: Mediator Tfn: 018-13 14 50 Under året kommer de besluta om en avgiftshöjning mellan 10-15% (troligtvis 13%) som gäller från jan 2024. (kontrollerat 2023-06-12)
Renoveringar:
Andra genomförda renoveringar:
2005 – Renovering tvättstuga och renovering 5 st. badrum
2006 – Dränering, målning fasad,
2008 – Energideklaration
2009 – Takreparationer och målning av fasad
2010- Fortsatta målnings-och renoveringsarbeten
2011- Renovera farstukvistar, staket, 2st varmvattenberedare
2012: renovering av fönster/takfönster
2015: fönsterrenovering
2015: garagerenovering
2013:renovering av 4st tak
2016: fibernät
2018:renovering av 3st tak
2018-2019: målning fasad
2020: uppförande nya snickarbo
2020: installation parkeringsbelysning
2020: inköp av gräsmatta snickarbo
2020: fasadmålning, gammla snickarbo
2021: fuktsanering och renovering tvättstuga
2021: fasadmålning länna bruksgata 7-9
2021: 3 kallföråd byggda
2021: uppförande av nytt soprum

Planerade:
2023/2024: målning av fönster och byta fönster i vissa hus.
2023/2024: putsning fasad
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Övrigt: Gällande både andrahandsuthyrning och delat ägarskap så går man efter överenskommelse med styrelsen.

Nyckelhantering: sker mellan köpare och säljare på tillträdesdagen på mäklarens kontor.

Visa mer

Visningar

26

Tis 26/9 kl 15:00-15:30

Varmt välkommen på visning! - Anmäl dig här eller kontakta ansvarig mäklare.

Anmäl mig

Karta

LÄNNA - Länna bruksgata 12 - LÄNNA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus