Såld
KUNGSÄNGEN - Skyttelgatan 1 - UPPSALA

Ljus och välplanerad trea med fin utsikt!

Bostadsrättslägenhet 3 rok 80 kvm 4 687 kr/mån 3 150 000 kr Slutpris 3 150 000 Kr
Skyttelgatan 1 3 150 000 kr

Ljus och välplanerad trea med fin utsikt!

Välkommen till denna ljusa lägenhet med stor inglasad balkong med fin utsikt ut mot Anna Petrus park!

Lägenheten har ett fantastiskt ljusinsläpp och erbjuder en ljuvlig atmosfär. Bostaden är välplanerad och erbjuder generösa umgängesytor och har en lagom öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där ljuset flödar in från stora fönsterpartier på husets gavel och ger ljusspridning från de många fönstren i två olika väderstreck. Köket har generösa arbetsytor samt separat plats för matbord som ger ett härligt utrymme att nyttja. Från vardagsrummet nås lägenhetens inglasade balkong om ca 15 kvm där hela familjen får plats att njuta av sommarens härliga dagar med vy mot Anna Petrus park. Vidare erbjuds två sovrum, varav ett rymligt master bedroom med plats för större säng, annan möblering samt en garderobsvägg med speglar och Elfa inredning. I det andra sovrummet finns det en garderob och rummet kan med fördel användas som barnrum eller kontor. Lägenheten har en välkomnande rymlig hall med möjligheter för avhängning samt garderob med skjutdörrar. Utöver allt detta finner vi även ett modernt helkaklat badrum som är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk och förvaring.

Bostaden ger ett ljust och harmoniskt intryckt genom ett genomgående ekparkettgolv samt modernt utvalda kulörer på väggarna. Till lägenheten hör ett förråd som man finner på källarplan. På källarplan är även garaget placerad där det för närvarande inte finns någon kö till parkeringsplats!

Här bor du med nära till det mesta i detta expansiva område som nu vuxit fram rejält med klass och stil, grönskande innergårdar och ett stadsnära boende med alla dess fördelar. Med endast några minuters promenad tar ni er till city med shopping, nöjen, kultur och det vida utbudet av restauranger och caféer. Resecentrum erbjuder ett ypperligt pendlarläge då Kungsängen har en egen entré till Resecentrum och strandpromenaden invid Fyrisån inbjuder till vackra promenadstråk och en avkopplande boendemiljö. Här finns förskolor, gym, frisersalonger, skönhetssalong, mataffär (Willys), apotek samt en cykel- och gångbro som knyter ihop Kungsängen och Stadsträdgården. Anna Petrus park som ligger alldeles intill erbjuder roligheter för både stora och små barn. På Studenternas samlas alla sportfantaster, både sommar och vintertid. Kungsängen fördelas av en bra mix av människor med allt ifrån studenter, barnfamiljer till äldre par - Helt enkelt ett område där det är lätt att trivas och känna sig hemma!

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer info.

Visa mer
Thomas Lüllmaa
Ansvarig mäklare
Thomas Lüllmaa thomas.lullmaa@riksmaklaren.se
070-591 65 36
”I slutändan handlar det om att ta hand om människor – vilket är något som jag och mina medarbetare strävar efter dagligen.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
2015
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
80 m²
Månadsavgift
4 687 Kr
Pris
3 150 000 Kr
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
729 595 Kr
(Baserat på årsredovisningen 2021)
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja

Övrig Information

Byggnad/Storlek

80 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Byggnadsår: 2015

TV- och internetanslutning

TV: Telia Triple Play

Övrigt

4st nycklar

Lägenhetsnummer

9202

Ekonomi

Pris: 3 150 000 kr . Månadsavgift: 4 687 kr. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 1,37368%.

Driftkostnad summa: 295 kr/mån
El: 250 kr/mån
Vatten-avlopp: 45 kr/mån

Energiprestanda

Deklarationsdatum: 2015-02-11. Energiprestanda primärenergital: 78 kWh/kvm och år. Energiklass: C.

Föreningen

Namn: Brf Åriket 2
Om föreningen: Föreningen består av 72 st bostadsrätter belägna på adresserna Mältargatan 1, 3, 5 och 7 samt Skyttelgatan. I föreningen finns det cyckelrum, städrum, rullstolsförråd, soprum, 5st hissar, elcentral, fläktrum och undercentral.

Föreningen erbjuder modernt, genomtänkt och bekvämt boende med nära till city, resecentrum och stadspulsen. Nära till Fyrisån och härliga promenader längs åstråket, nära till Stadsträdgården via den nya Hamnspången. Granne med Anna Petrus Park och flera andra härliga parker i närområdet.

Brf Åriket 2 delar innergård o garage med Brf Åriket 1.

Aktuellt i föreningen:
Spolsnabben har nyligen varit och åtgärdat det stopp i rören som infunnit sig främst för Skyttelgatan 1. Problemet ska nu vara åtgärdat och löst för de boende som drabbats av stopp i avloppen.

Styrelsen bjöd nyligen in till adventsfika på innergården, detta tillsammans med systerföreningen Åriket 1. Ett lyckat evenemang som bjöd på både skratt och fulla magar. Styrelsen vill tacka alla som kunde delta, särskilt under rådande omständigheter med tillhörande restriktioner.

I övrigt går ännu ett år mot sitt slut. Men innan dess gör vi ett litet stopp och firar jul. Styrelsen vill därför passa på att önska alla medlemmar God Jul och Gott Nytt År. Och så hoppas vi att snön hittar vägen hit så att vi får en riktigt vit vinter i år.


Ekonomi: Det är ej beslutat om någon avgiftshöjning.
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Övrigt: Överlåtelseavgift motsvarande 2,5% av prisbasbelopp betalas av köparen.

Pantsättningsavgift motsvarande 1% av prisbasbelopp betalas av köparen.

I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Varmvatten debiteras efter egen förbrukning. Obligatorisk avgift för TV/Bredband tillkommer om för närvarande 250 kr/mån.

Allmänt om området

I det stadsnära läget i attraktiva Kungsängen/Industristaden bor ni med kort promenadavstånd till gågatan och hela centrums breda utbud av caféer, restauranger och butiker. Här når ni härliga promenadstråk utmed Fyrisån och vidare kort promenadavstånd till Resecentrum, vilket även ger denna lägenhet ett utmärkt pendlarläge då tågstationens södra entré ligger på bekvämt avstånd.

Visa mer

Karta

KUNGSÄNGEN - Skyttelgatan 1 - UPPSALA

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus