Såld
CENTRUM - Bäverns gränd 18A - UPPSALA

Välplanerad lägenhet mitt i centrala Uppsala!

Bostadsrättslägenhet 2 rok 61 kvm 3 468 kr/mån 2 400 000 kr Slutpris 2 525 000 Kr Budhistorik
Bäverns gränd 18A 2 400 000 kr

Välplanerad lägenhet mitt i centrala Uppsala!

Mitt i centrala Uppsala med ett stenkast från Uppsala centralstation finner du denna välplanerade bostad. Lägenheten erbjuder en kvadratsmart planlösning med genomtänkta förvaringslösningar och lägenheten är i gott skick. Detta är en perfekt möjlighet för både pendlare och förstagångsköpare.

Lägenheten har genomgått en omfattande renovering och erbjuder ett ljust kök, ett stilfullt badrum med uppdaterade VVS-installationer samt ett nytt parkettgolv i hallen. Rummen är välplanerade och lättmöblerade, tack vare de smarta inbyggda garderoberna och den praktiska kyl/frys-kombinationen. Vardagsrummet är rymligt och rymmer en bekväm soffgrupp samt övrigt möblemang, och det bästa av allt är den stora balkongen i nordvästläge där du kan njuta av solen.

Brf Kungsbävern är en välskött bostadsrättsförening med en stabil ekonomi. Föreningen har även hyreslägenheter som kan säljas för att stärka ekonomin ytterligare. Här är engagemanget högt och genom åren har många betydande renoveringar och förbättringar genomförts, inklusive stamrenovering, balkongrenovering och inrättandet av ett nytt gästrum med pentry och toalett. Dessutom erbjuder föreningen tio garageplatser hos grannföreningen. Innergården är privat och tillgänglig endast genom låsta grindar, vilket skapar en trevlig och trygg miljö för både unga och gamla. Här finns också en lekplats med sandlåda och rutschkana där barnen kan leka fritt. För den som gillar att pyssla finns ett hobbyrum med en ny arbetsbänk i källaren. Dessutom kan föreningens medlemmar boka två nyrenoverade tvättrum med mangel samt ett gästrum för övernattande gäster.

Bäverns gränd 18A erbjuder närhet till allt du behöver. Du når Uppsalas bästa restauranger, kaféer och sevärdheter på bara några minuters promenad. Det strategiska läget gör det till en dröm för pendlare, med centralstationen endast 350 meter bort. För idrottsentusiaster arrangeras högklassiga evenemang på Studenternas IP, inklusive Allsvensk fotboll, bandyns Elitserie och friidrott i världsklass. Dessutom är närheten till Uppsalas olika studentnationer och campusområden perfekt för studenter. Sammanfattningsvis finns det otaliga anledningar att välja Bäverns gränd som ditt nya hem!

Visa mer
Ludvig Tidblom
Ansvarig mäklare
Ludvig Tidblom ludvig.tidblom@riksmaklaren.se
073-925 47 60
”Jag vill vara din mäklare genom livet”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Boarea
61 m²
Månadsavgift
3 468 Kr
(I månadsavgiften ingår: Uppvärmning och vattenförbrukning. Obligatorisk avgift tillkommer för Tv, fasttelefoni och bredband om 289 kr.)
Pris
2 400 000 Kr
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
849 826 Kr
(Uppgifter baserade på föreningens årsredovisning 2021/2022.)
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja

Planlösning

Hall:
Hallen är utrustad med parkettgolvet, de inbyggda garderoberna målades om. Ny säkerhetsdörr installerades och detta förbättrar även ljudisoleringen från trapphuset. Två vita garderober med överskåp. Från hallen nås samtliga utrymmen.

Vardagsrum:
Ljust VARDAGSRUM med trägolv. Ett stort fönster för naturligt ljusinsläpp och en vacker vy. Lättmöblerat rum med plats för större soffgrupp, TV-bord och övrigt möblemang. Härifrån nås även balkongen med ett solläge som sträcker sig från lunch till sen kväll.

Kök:
Köket är utrustat med allt du behöver för att underlätta vardagen. Gott om förvaring i vita över- och underskåpluckor från Ballingslöv och vitt kakel ovanför den långa arbetsbänken. Här finns inbyggd ugn under infälld spishäll, inbyggd micro, integrerad diskmaskin. Köket är smart planerat då man har byggt in den kombinerade kylen/frysen för att få in ett större matbord. Vita väggar och parkettgolv.

Sovrum:
Rymligt SOVRUM med gott om förvaringsutrymmen tack vare de fyra inbyggda garderoberna med överskåp. Ett stort fönster med samma utsikt som vardagsrummet, mot den lummiga innergården. Gott om plats för både dubbelsäng och skrivbord. Ljusa väggar och parkettmönstrad plastmatta.

Badrum:
Badrummet är förberett för tvättmaskin. Upplyst spegelskåp, vitt handfat med kommod från Ballingslöv, invikbara duschväggar i glas, WC och handdukstork. Stora vita kakelplattor på väggarna och ljusgrått klinkergolv.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Bilplats

10 garageplatser i grannhuset.

Det finns parkeringar i grannföreningens garage men det är lång kötid just nu.

Byggnad/Storlek

61 kvm , 2 rum och kök, varav 1 sovrum

TV- och internetanslutning

TV: Telia
Internetanslutning: Telia

Lägenhetsnummer

134

Ekonomi

Pris: 2 400 000 kr . Månadsavgift: 3 468 kr. I månadsavgiften ingår: Uppvärmning och vattenförbrukning. Obligatorisk avgift tillkommer för Tv, fasttelefoni och bredband om 289 kr. . Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av säljare. Andel i föreningen är 1,66919%.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2020-01-13. Energiprestanda primärenergital: 78 kWh/kvm och år. Energiklass: C.

Föreningen

Namn: Brf Kungsbävern
Om föreningen: Fastigheten bebyggdes 1966 och består av 1 flerbostadshus. Föreningen har 44 lägenheter med bostadsrätt samt 8 lägenheter med hyresrätt.
Ekonomi: Ekonomisk förvaltare är SBC. Föreningen har ingen planerad avgiftshöjning Kontrollerat: 2023-05-03.
Renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2029.
Underhållsplanen uppdaterades 2022.

2018: Stamrenovering gjord. Nytt gästrum med pentry och toalett. Postboxar i entrén. Nytt skärmtak över entrén. Parkettgolv + målning av väggar och garderobsdörrar i lägenhetshallar. Nya ytskikt och inredning badrum och WC. Nya frånluftsfläktar på taket, FX samt spaltventiler fönster i lägenheterna. Ny el inom lägenheterna. Renovering av balkonger. Nya tvättstugor 2 st. Porttelefon installerades. Bokningstavlor för tvättstugor. Säkerhetsdörrar installerades. Ny undercentral. Målning av trapphus. Ny armatur (rörelsestyrd) i källaren och i trapphuset.

2019: Byte av samtliga lås. Målning av cykelförråd och källarutrymmen. Extra gallerförråd i källaren 3 st. Lagning av källardörr. Byte av enstaka dörrar i källargången. Fler cykelställ på gården. Installation av ny utrustning Telia. Målning + ny matta i
Föreningsrummet. Målning av förrådsgångar. Skiljevägg i Hobbyrum/Gårdsförråd. Målning lgh 225 inför försäljning.

2020: Ommålning/rostskyddsbekämpning takplåt. Installation brandskyddsutrustning i källaren. Ommålning/rostskyddsbehandling
fönsterbleck fasad. Relining av invändig takavvattning. Ommålning/rostskyddsbehandling fönsterbleck balkong. Byte av termostater på radiatorerna. Relining spillvattenledning i
bottenplattan.

2021: Ny källardörr. Alla källarfönster blev ommålade. Byte av alla tätningslister i fönsterna och balkongdörrarna i alla lägenheter.

2022: Inredning av ett hobbyrum i källaren. Byte av staket och till låsbar grind mot gatan.

Planerat underhåll:
2023: Målning av källargolven. Byte av torktumlare i tvättstuga 1.

2024: VVS spolning av avlopp. Fastighetsbesiktning.
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr

Visa mer

Karta

CENTRUM - Bäverns gränd 18A - UPPSALA

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus