Till salu - Mån 4/12 kl 18:30-18:50
SVARTBÄCKEN - Svartbäcksgatan 105D - UPPSALA

Bostadsrättslägenhet 1 rok 27 kvm 2 422 kr/mån 1 395 000 kr
Intresseanmälan
Svartbäcksgatan 105D 1 395 000 kr
Intresseanmälan

Underbar 40-talslägenhet med en idylliskt trivsam plats i charmiga Svartbäcken. Denna smart planerade bostad bjuder på ett fantastiskt ljusflöde tack vare stora fönster, vilket ger ett härligt intryck. Höga tak och vackra parkettgolv lyfter fram bostadens unika karaktär. Här finner du en oas att inte bara bo, utan att verkligen trivas i!

Boarean om 27 kvm fördelar sig på en hall med plats för ytterkläder; ett funktionellt arbetskök som har uppdaterats med stilrena materialval; ett ljust och luftigt rum med plats för både soffa, och sovdel; samt ett duschrum.

Här bor du med Uppsalas citykärna inom promenad- och cykelavstånd. Alldeles i närheten ligger Torbjörns Torg med livsmedelsaffär och allehanda service. I närområdet finns också flera restauranger, konditori och, inte minst, Fyrishovs sport- och simanläggning med äventyrsbad, gym, restaurang, bowlinghall och en rad olika sportevenemang. För sköna promenader och friluftsliv finns det närliggande Röboområdet med sina fina strövområden och motionsspår.

Visa mer
Ludvig Tidblom
Ansvarig mäklare
Ludvig Tidblom ludvig.tidblom@riksmaklaren.se
073-925 47 60
”Jag vill vara din mäklare genom livet”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1944
Rum
1 rum och kök
Boarea
27 m²
Månadsavgift
2 422 Kr
(Det som ingår i månadsavgiften är värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg.)
Pris
1 395 000 Kr
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
94 829 Kr
(Uppgifter baserade på föreningens årsredovisning 2022 samt beräknat på andel i förening då andel av årsavgift saknas.)
Våningsplan
1 av 3

Planlösning

Hall:
Ljus hall med plats för ytterkläder i hatthyllan. Tapet, ljusa väggar samt plastgolv.

Badrum:
Rymligt badrum som är utrustat med dusch, wc samt handfat. Plastgolv samt ljust kakel på väggarna.

Allrum:
Ljust och stort allrum med plats för en större säng, mattgrupp samt soffa. Här når du även till en garderob/förråd med plats för kläder. Parkettgolv och ljusa väggar.

Kök (Arbetskök):
Arbetskök som är utrustat med spis, fläkt, diskho, kyl/frys samt gott om förvaringsmöjligheter i överskåp samt underskåpen. Parkettgolv. ljusa väggar samt träfärgade skåpsluckor.

Visa mer

Övrig Information

Bilplats

Det finns 16 parkeringsplatser med motorvärme.
Kostnad: 200 kr/mån.
Kö: 19 stycken.

Kontrollerat: 2023-10-06

Det finns möjlighet att parkera utanför huset på Egilsgatan

Byggnad/Storlek

27 kvm , 1 rum och kök . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1944

Lägenhetsnummer

10

Ekonomi

Pris: 1 395 000 kr . Månadsavgift: 2 422 kr. Det som ingår i månadsavgiften är värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 0,9506%.

Föreningen

Namn: Brf HSB 13 Ingegerd
Om föreningen: I fastigheterna finns 66 lägenheter varav 6 består av 4 rok, 30 av 2 rok, 12 av 1,5 rok och 18 av 1 rok.
Ekonomi: Ekonomisk förvaltare: HSB Föreningen planerar att höja avgiften vid årsskiftet mellan 2023-2024, inte bestämt med hur många procent i dagsläget. Höjningen kommer att bero på kommande renovering av taket samt fasad. Kontrollerat: 2023-10-06
Renoveringar:
Genomförda renoveringar:
1995 - Stamrenovering.
1996 - Renovering av el.
2010 - Undercentralen.
2012 - Säkerhetsdörrar.
2013 - Balkongrenovering.
2013 - Renovering p-platser.
2013 - Radonmätning.
2014-2015 - OVK.
2020-2021 - Dränering och liggande stammar.

Planerade renoveringar:
Taket
Fasadputs
Målning av källare och trapphus
Dörrar entréparti/portar

Kontrollerat: 2023-10-06
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr

Allmänt om området

Svartbäcken är en mångsidig och charmig stadsdel. Beläget strax norr om stadskärnan är Svartbäcken känt för sin historiska atmosfär och sitt unika utbud av kultur, natur och samhällsliv.

Stadsdelen kännetecknas av sina vackra gamla byggnader och pittoreska gator som ger en känsla av autenticitet och karaktär. De äldre husen är ofta färgglada och välbevarade, vilket ger en charmig och mysig atmosfär i området. Svartbäcken har en rik historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden, och vissa av byggnaderna i området är flera hundra år gamla.

En av de mest framträdande platserna i Svartbäcken är Fyrisån, en vacker flod som rinner genom stadsdelen. Floden ger en naturskön och fridfull atmosfär och lockar till promenader längs dess strand. På sommaren kan man se människor sitta på flodbankarna och njuta av solen eller ta en båttur längs vattnet.

Stadsdelen har också en stark studentprägel, eftersom den ligger i närheten av Uppsala universitet och studentlivets centrum. Många studenter väljer att bosätta sig i Svartbäcken på grund av dess närhet till campus och stadens centrum. Detta ger området en ung och livlig atmosfär med ett stort utbud av studentaktiviteter och evenemang.

När det gäller boende finns det en variation av bostadstyper i Svartbäcken, inklusive lägenheter, radhus och mindre villor. Området har en mix av boende för både studenter, unga familjer och äldre invånare, vilket skapar en socialt mångfaldig atmosfär.

Sammanfattningsvis är Svartbäcken en charmig och levande stadsdel i Uppsala med en rik historia, vacker natur och en unik kulturell atmosfär. Oavsett om du är intresserad av att utforska stadens historiska platser, njuta av natursköna promenader längs floden eller uppleva det pulserande studentlivet, finns det något för alla att upptäcka i Svartbäcken.

Närservice

Det finns även flera trevliga kaféer, restauranger och butiker som ger en unik shopping- och matupplevelse

Visa mer

Visningar

04

Mån 4/12 kl 18:30-18:50

Anmäl mig

Karta

SVARTBÄCKEN - Svartbäcksgatan 105D - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus