RM+ - Mån 27/3 kl 17:30-18:00
FÅLHAGEN - Väderkvarnsgatan 35A - Uppsala

20-tal med lyxigt badrum samt grönskande innergård och egen parkeringsplats!

Bostadsrättslägenhet 3 rok 85 kvm 4 568 kr/mån 4 350 000 kr
Intresseanmälan
Väderkvarnsgatan 35A 4 350 000 kr
Intresseanmälan

20-tal med lyxigt badrum samt grönskande innergård och egen parkeringsplats!

Cityboende med originaldetaljer från 20-talet, grönskande innergård och egen parkeringsplats är bara några av fördelarna med denna härliga lägenhet, belägen med några minuters promenad till tåget, Stationsgallerian och allt vad Uppsala City har att erbjuda.

Huset är ritat av stadsarkitekten Gunnar Leche och uppfördes 1927. Här karaktäriseras lägenheterna av högt i tak, vackra trägolv, spröjsade fönster med djupa nischer, lunettfönster och andra vackra klassiska detaljer från 20-talet. Lägenheten är genomgående i huset där vardagsrum och matsal har fantastisk utsikt över den grönskande innergården mot Port Arthurs vackra tegelfasad. Vardagsrum och matsal i fil med fiskbensparkett. Köket har ursprunglig inredning med kallskafferi och serveringskåp samt en rymlig matplats intill ett vackert spröjsat fönster med fönsterbänk i marmor. Rymligt sovrum med hel garderobsvägg. Nyrenoverat och ombyggt badrum med tvättmaskin, toalett och dusch samt separat Gäst WC. Mycket gott om förrådsmöjligheter med totalt tre förråd, varav två är mycket väl tilltagna.

Brf Vidar är en liten och hemtrevlig förening med en lugn och grönskande gård där du kan bjuda in till sommarfika i syrénbersån, låta barnen leka fritt eller odla i en egen pallkrage. I föreningen har varje lägenhet sin egen parkeringsplats med el-plint vilket är mycket ovanligt för området. Andra trevliga inslag är ett Relaxrum med bastu och loungemöbler samt ett gym.

Försäljning planeras under våren - Varmt välkommen att anmäla ditt intresse redan nu!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1927
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
85 m²
Månadsavgift
4 568 Kr
(Värme, vatten, Kabel-TV via Tele2 ingår i månadsavgiften. Utöver månadsavgiften tillkommer 135 kr/mån för p-plats nr 7.)
Pris
4 350 000 Kr
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
205 510 Kr
(Uppgifter baserade på föreningens årsredovisning 2021/2022. Då andel av årsavgift saknas är uppgiften uträknad på andel i föreningen.)
Våningsplan
2 av 3
(1,5 trappa)

Planlösning

HALL: :
Välkomnande och rymlig hall med ett vackert lunettfönster ovanför entrédörren som ger ett fint ljusinsläpp från trapphuset. Hallen ger fin genomsikt till lägenhetens alla rum. Trägolv i original och vita väggar.

GÄST WC: :
Med ingång från hallen nås en separat wc. Även här finns ett högt sittande lunettfönster med ljusinsläpp från trapphuset. Halvkaklade väggar i vitt med klinker på golvet. Utrustad med tvättställ, spegel med belysning samt toalett.

KÖK: :
Hemtrevligt kök med rymlig matplats intill vackert spröjsat fönster med fönsterbänk i tidlös marmor. Kallskafferi och serveringskåp finns bevarat samt övrig inredning som passar väl in i lägenhetens karaktär med vita luckor, vitt kakel ovan massiva bänkskivor i ek. Maskinellt utrustat med integrerad diskmaskin, spishäll, inbyggd ugn, kolfilterfläkt samt delad kyl/frys (inbyggt intill köket i hallen). Vita väggar och trägolv i original.

VARDAGSRUM: :
Härligt vardagsrum med två vackra spröjsade fönster som har fönsterbänkar i natursten samt grönskande utsikt mot vackra Port Arthurs tegelfasad och föreningens mycket välskötta innergård. Rummet har ljusa väggar och parkettgolv.

SOVRUM 1::
Rymligt rum beläget mot innergården med skjutdörr i original mot vardagsrummet. Rummet kan även användas som matsal eller vardagsrum. Ljusa väggar och parkettgolv.

SOVRUM 2::
Även detta ett rymligt sovrum som förvaring i garderober . Ljusa väggar samt trägolv.

BADRUM: :
Ombyggt och nyrenoverat badrum som lyfter hela lägenheten till en ny nivå där det har byggts ut för att ge plats åt tvättmaskin och toalett (ursprungligt är dessa badrum väldigt små och utan toalett) Inredningen känns lyxig med ljust kakel på väggarna och klinker i samma nyans med svarta inslag på golv med golvvärme. Utrustat med toalett, tvättställ med kommod, spegel med belysning, dusch samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

FÖRRÅD:
Till lägenheten finns gott om förrådsmöjligheter med tre förråd. Två mycket stora förråd, ett på vinden och ett i källare samt ett mindre källarförråd.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Bilplats

Det finns en parkering (nummer 7) med el-plint som är anvisad till lägenheten till en kostnad av 135 kr/mån.

Renovering

Badrum 2022
Målning i sovrum 2019

Byggnad/Storlek

85 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1927

TV- och internetanslutning

TV: Kabel-tv med Tele2 basutbud ingår i avgiften.
Internetanslutning: Bredband finns anslutet till varje lägenhet med Tele2. Enskilt bredbandsabonnemang tecknas själv av boende.

Lägenhetsnummer

5

Ekonomi

Pris: 4 350 000 kr . Månadsavgift: 4 568 kr. Värme, vatten, Kabel-TV via Tele2 ingår i månadsavgiften. Utöver månadsavgiften tillkommer 135 kr/mån för p-plats nr 7. . Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 8,23633%.

Driftkostnad summa: 1 067 kr/mån
El: 805 kr/mån
Försäkring: 262 kr/mån
Kommentar: Utöver driftskostnaderna betalar säljarna för eget bredbandsabonnemang.

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd.

Föreningen

Namn: Brf Vidar
Om föreningen: Föreningen har 9 bostadsrättslägenheter och 2 bostadsrättslokaler om totalt 1 032 kvm.

Gemensamma utrymmen:
Gemensam tvättstuga, torkrum, gym och bastu/relaxrum. Dessutom finns ouppvärmt förrådsutrymme i källaren och förrådsutrymme på vinden som kan disponeras av medlemmarna enligt föreningens bestämmande.

Gårdsplats:
Innergård med trädgård, två bersåer, trädgårdsmöbler, parasoll, grill, gungor och sandlåda, förråd för trädgårdsredskap.

Skötsel av trädgård inklusive gräsklippning sköts gemensamt av de boende. Trappstädning sköts också gemensamt av de boende. I trädgården disponerar var och en av de boende en egen pallkrageodling.
Ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltare är Nabo. Föreningen höjde årsavgiften med 15% 1/2-23. Inga ytterligare förändringar planerade. Kontrollerat: 2023-02-17.
Renoveringar:
1992: Totalrenovering av tak, el, fasad samt stammar.
2001: Ombyggnation av delar i källare
2003: Bredband
2005-06: Installation av friskluftsintag i samtliga lägenheter.
2009-10: Renovering tvättstuga, plåtyttertak och fönster
2014: Installation av radonsug
2015: Inköp av ny mangel och torktumlare
2016: Stamspolning och renovering av trädgårdsboden.
2017: Målning av sophus.
2018: Slutförande av ventilation i lokal 1.
2019: Ny tvättmaskin. justering av entrédörrar.
2021: Bytt två cirkulationspumpar, målat om torkrummet, ytrenovering av bastuutrymme, fortsatt upphandling av tak och fasad.
2022: Fasad- och takrenovering samt fönsterrenovering.

Inga större renoveringar planerade de närmaste 5 år.
Kontrollerat: 2023-02-17.
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Övrigt: Nyckelhantering vid överlåtelse sköts mellan säljare och köpare på tillträdesdagen. Nycklar till entrédörrar, källardörrar och vinden överlämnas tillsammans med de nycklar som tillhör lägenheten, liksom även nyckel till tilldelad postbox och motorvärmaruttag.

Visa mer

Visningar

27

Mån 27/3 kl 17:30-18:00

Välkommen att anmäla dig till förhandsvisning!

Anmäl mig

Karta

FÅLHAGEN - Väderkvarnsgatan 35A - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus