Såld
CENTRUM - Eddagatan 6 - Uppsala

Gavellägenhet i 30-talshus,en enastående bostad på 112 kvm med parkeringsplatser på gården!

Bostadsrättslägenhet 4,5 rok 112 kvm 6 095 kr/mån 4 695 000 kr (eller högstbjudande) Slutpris 4 695 000 Kr
Eddagatan 6 4 695 000 kr

Gavellägenhet i 30-talshus,en enastående bostad på 112 kvm med parkeringsplatser på gården!

Gavellägenhet med centralt och lugnt läge, ett stenkast från Fyrisån. Hela 5 förråd och möjlighet till parkering. En härlig bostad med tidstypiska detaljer i en 30-tals fastighet som är ritad av Gunnar Leche och byggt av Anders Diös. Föreningen har 15 parkeringsplatser till 12 bostadsrätter vilket ger möjlighet till åtminstone en parkeringsplats, om inte direkt så med kort väntetid.

I hallen ges en hint av de tidstypiska detaljer som skall finnas i en 30-tals fastighet som är ritad av Gunnar Leche. En härlig takhöjd på hela 2,70 cm, djupa fönsternischer, spanjoletter, vackra trädetaljer, spegeldörrar och fiskbensparkett som omsorgsfullt lagts med fris. Entrédörren har bytts ut till en säkerhetsdörr men innerdörren finns fortfarande kvar. Direkt till vänster från entrén ligger köket som sedan leder vidare till bostaden via en serveringsgång med platsbyggda serveringsskåp. Rakt fram genom valvet ligger den inre delen av hallen som är ett möblerbart rum som passar utmärkt till arbetsrum eller en läshörna. Till höger i hallen ligger det rymliga badrummet med klinkergolv med tillhörande golvvärme. Här finns bostadens egna tvättdel med tillhörande förvaring och arbetsbänk, det finns även en tvättstuga i föreningen.

Längst in med ett gavelläge, som skapar ett härligt ljusinsläpp, ligger den stora matsalen och det rymliga vardagsrummet. De båda rummen delas av med hjälp av vackra skjutdörrar som får sin plats i väggen när det lämnas öppet mellan de två rummen. Utgången till balkongen har dubbla pardörrar som ger ett pampigt intryck och läget på balkongen ger möjlighet till sol från morgon till sen eftermiddag/kväll. Rummen har djupa fönsternischer, målade väggar, höga golvsocklar och fiskbensparkett. I båda rummen finns platsbyggd förvaring i samma stil och i burspråket i vardagsrummet, som vetter ut mot föreningens gård, gömmer sig ett förvaringsskåp. Det stora sovrummet ligger mot den lugna och lummiga innergården, här finns det gott om garderobsutrymme och plats för dubbelsäng och sängbord. Den gamla pigkammaren som ligger intill köket används som bostadens andra sovrum.


Här bor du i centrum med närhet till Uppsala stads stadsliv. Med en promenad på bara 5 min så kommer du in till centrum bland massor av butiker samt restauranger. Närmaste livsmedelsbutiken finner vi i ICA Luthagen. Det finns gott om kommunikationer bara ett stenkast bort från lägenheten. Med en bussfärd på ca 5 min så når du till Resecentrum där du kan ta dig vidare mot Stockholm stad med en tågresa på ca 35 min.

Visa mer
Thomas Lüllmaa
Ansvarig mäklare
Thomas Lüllmaa thomas.lullmaa@riksmaklaren.se
070-591 65 36
Micaela McClafferty
Fastighetsmäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1932
Rum
4,5 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
112 m²
Månadsavgift
6 095 Kr
(I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för kabel-tv och bredband tillkommer om 165 kr/mån.)
Pris
4 695 000 Kr (eller högstbjudande)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
286 873 Kr
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej

Planlösning

Välkomnande och ljus HALL med vita väggar och golv lagt med ekparkett, höga golvsocklar och vackra trädörrar. Ytterdörren har bytts ut till en säkerhetsdörr och den gamla innerdörren har bevarats vilket stänger ute alla ljud från trapphuset. Här finns bra med plats för avhängning av ytterkläder. Hallen erbjuder även platsbyggda garderober.

Den INRE DELEN AV HALLEN ger möjlighet till att anordna en sällskapshörna eller som idag en KONTORSDEL. Familjen har låtit sätta upp flyttbara hyllor på väggarna som lätt går att justera eller ta bort. Ekparkett och ljusa väggar.

Ett ljust KÖK med inredning i modernt utfarande, härligt nog har delar av originalinredningen bevarats. Här finns gott om arbetsytor och förvaring, mer utrymme finns i serveringsgången intill som leder förbi den fd pigkammaren och vidare till matsalen. Vit köksstomme med beslag i silver, rostfri köksbänk och spotlights i underkant av skåp. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, mikro, diskmaskin och kyl/frys. Ljusa väggar och trägolv.

Ett mysigt litet SOVRUM som ligger intill köket, detta rum ligger separat från det stora sovrummet och tv-rummet. Målade väggar och parkettgolv.

En vacker och representativ MATSAL där det stora sällskapet får plats vid middagsbordet. På väggen sitter väggfasta skåp som fungerar som en praktisk och stilren skänk med tillhörande förvaring. För den större familjen skulle detta rum passa utmärkt som sovrum, gatan utanför är en lugn återvändsgata. Ett vackert parkettgolv i fiskbensmönster ligger på golvet i ett sammanhängande mönster in till vardagsrummet intill, de två rummen skiljs åt av vackra skjutdörrar. Fint ljusinsläpp från det stora fönstret med ett härligt djup. Rummet har även en ingång via serveringsgången som leder till köket.

Ett luftigt och ljust VARDAGSRUM med ljusinsläpp från två väderstreck! Otroligt charmiga dörrar ut till den gemytliga balkongen i söder med dubbla pardörrar och gammalt glas. I den djupa fönsternischen som vetter mot föreningens innergård, gömmer sig en liten garderob som erbjuder gott om plats för spel och annat. Tv-bänken är en vägghängd möbel i samma stil som i matsalen. Målade väggar och tak, på golvet ligger ett fiskbensparkett lagt med fris.

Det stora SOVRUMMET vetter mot den lummiga innergården. Här finns det plats för dubbelsäng och tillhörande sovrumsmöbler. Gott om plats för kläder och annat finns de lösa garderoberna samt i den platsbyggda ligga garderoben intill fönstret. Tapetserade väggar och fiskbensparkett på golvet. I den tjocka väggen in till sovrummet gömmer sig två platsbyggda garderober.

Ett rymligt BADRUM som är stambytt. Schackmönstrat klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med dusch, dubbelhandfat, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare samt en praktisk bänk med överskåp ovan. Samt förvaringsskåp ovan toalett.

FÖRRÅD OCH TVÄTTSTUGA
Till bostaden hör tre källarförråd samt två vindsförråd. Tvättstuga finns i källaren på bekvämt avstånd.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Byggnad/Storlek

112 kvm , 4,5 rum och kök, varav 2 sovrum . Byggnadsår: 1932

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

TV: ComHem
Internetanslutning: Fiberbredband via Telenor

Lägenhetsnummer

1101

Ekonomi

Pris: 4 695 000 kr (eller högstbjudande). Månadsavgift: 6 095 kr. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för kabel-tv och bredband tillkommer om 165 kr/mån. Andel i föreningen är 11,674%.

Föreningen

Namn: Brf Edda
Renoveringar:
2020: Uppförande av nytt smidesstaket runt trädgården
2019: Renovering och fågelsäkring skortstenar och plåttak
2019: Brandsäkerhetsgenomgång och åtgärder
2016: Nybyggnation garage
2015: Renovering portar samt installation kodlås
2011: Fiberbredband
2009: Större översyn värmecentral
2009-2010: Stamrenovering kök och badrum
2006: Ommålning fönster utsida
2006: Målning tvättstugans väggar och golv
2004: Soprum målat invändigt
2002: Målning trapphus
2002: Trädgård anlagd av landskapsarkitekt

Visa mer

Karta

CENTRUM - Eddagatan 6 - Uppsala

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus