RM+ - Tis 29/11 kl 17:00-17:30
LUTHAGEN - Luthagsesplanaden 18A - UPPSALA

Totalrenoverad och citynära bostad!

Bostadsrättslägenhet 2 rok 45 kvm 1 791 kr/mån 2 875 000 kr (eller bud)
Intresseanmälan
Luthagsesplanaden 18A 2 875 000 kr
Intresseanmälan

Totalrenoverad och citynära bostad!

Totalrenoverat hem med nytt påkostat kök, nyslipat golv och nytt badrum samt komplett elbyte. Walk-in-closet från sovrummet och trevlig balkong med sol från morgon till eftermiddag som vetter mot grönskande trädallé. Perfekt för den som önskar ett citynära läge med bra läge till Resecentrum och direkt access till paradgatan Sysslomansgatan med sitt stora utbud av restauranger, mataffär, apotek, nation och caféer samt trevliga promenadstråk genom flertalet grönskande parker. Ett perfekt boende för dig som bara vill flytta in i en perfekt skött lägenhet i en mycket stabil, äldre förening.

Här erbjuds öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Köket är av mycket hög standard från Smedstorp, ett finsnickeri, och är utrustat med allt vad en behöver med allt från spishäll till inbyggd micro och diskmaskin. Från köket nås balkongen med sol från morgon till eftermiddag som vetter mot grönskande trädallé. Direkt access till walk-in-closet från sovrummet. Badrummet totalrenoverades 2020 med bl.a. duschväggar och kommod. Även förberett för tvättmaskin.

Föreningen är välskött och föreningens lån per kvm är 1 328 kr enligt årsredovisning 2021 tillhörande Brf Grane nr 2. I föreningen finns ett fint välutrustat gym för medlemmar att nyttja utan kostnad, en samlingslokal för max ca 50 personer, ett övernattningsrum för medlemmars gäster och trevlig takterrass på vinden med bra utsikt. Här finns även en nyligen iordningställd innergård med ny grill och pergola.

Att bo på Luthagsesplanden gör att du har tillgång till allt vad Luthagen samt city har att erbjuda. För dig som student bor du med närhet till Ekonomikum samt Uppsalas nationsliv. Mat handlar du på populära Luthagens Livs och där finns även Apotek. Det finns även en vårdcentral alldeles i närheten på Geijersgatan. Vill du ta en fika, luncha eller äta middag med vänner så finns det många mysiga caféer och restauranger på Sysslomansgatan som nås några minuters promenad. Väldigt bra läge för den som pendlar från Resecentrum och här är det enkelt att pendla mot Arlanda och vidare till Stockholm. Lätt att ta sig till Resecentrum via bra gång- och cykelvägar samt stadsbuss nr 9.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1957-58
Rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Boarea
45 m²
Månadsavgift
1 791 Kr
(Värme, vatten, bostadsrättstillägg och gruppavtal för bredband och digital-TV.)
Pris
2 875 000 Kr (eller bud)
Våningsplan
2 av 6
(1,5 trappa upp)
Hiss
Ja

Planlösning

Genomgående i hela lägenheten är det ljusa väggar och nyslipade och oljade trägolv i original, förutom i badrum. Förekommer annat golv i kök.

HALL med förvaring bakom skjutdörrar med inbyggd belysning (2019). Härifrån nås sovrummet, badrummet och vardagsrummet.

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Ombyggt och påkostat KÖK (2019) från Smedstorp. Ljusa skåpsluckor ända upp till tak som ger gott om förvaring, finns även sockellådor för ännu mer förvaring. Utrustat med diskmaskin, inbyggd micro, kombinerad kyl/frys och induktionshäll ovan inbyggd varmluftsugn. Kakel ovan diskbänk och eluttag med USB-port. Ljust målade väggar och plastgolv. Från köket nås BALKONGEN med förmiddagssol.

VARDAGSRUMMET får plats med soffgrupp och matplats för 4-6 personer.

Ett SOVRUM med WALK-IN-CLOSET. Sovrummet är rymligt med plats för dubbelsäng och garderober.

Totalrenoverat BADRUM (2020) med grått kakel och klinker, invikbara duschväggar i glas, takdusch, wc-stol och väggskåp. Vidare finns handfat med kommod samt stor rund spegel med inbyggd belysning bakom.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Balkong i sydostligt läge.

Bilplats

Garageplatser finns, ja.
14 st, 500 kr/mån.
Lång kötid, ungefär 14 år. Går att hyra av grannföreningen Åsvid.

Renovering

2019 - Totalrenoverades lägenheten. Ny elcentral, utbyte av elkablar och uttag till jordade uttag. Nytt kök med nya vitvaror. Skjutdörrar för förvaring med belysning i hall. Walk-in-closet i sovrum.
2020 - Badrummet totalrenoverades.

Byggnad/Storlek

45 kvm , 2 rum och kök, varav 1 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1957-58

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Föreningen har gemensamt gruppavtal för bredband 250/50 samt digital-TV med10 kanaler via Tele2/ComHem. Obligatorisk avgift 105 kr/mån. OBS! Att den obligatoriska avgiften redan är inräknad i angiven månadsavgift.

Lägenhetsnummer

202509001-0006

Ekonomi

Pris: 2 875 000 kr (eller bud). Månadsavgift: 1 791 kr. Värme, vatten, bostadsrättstillägg och gruppavtal för bredband och digital-TV. . Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr som betalas av säljare. Andel i föreningen är 0,8365%.

Driftkostnad summa: 407 kr/mån
El: 225 kr/mån
Försäkring: 182 kr/mån

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd.

Föreningen

Namn: Brf Grane nr 2
Om föreningen: Bostadsrättsföreningen Grane nr 2 finns i Luthagen i Uppsala och har 54 lägenheter. De adresser som ingår i föreningen är Luthagsesplanden 18A och 18B samt Wallingatan 1.

Föreningen har ett eget gym (ingen avgift), en samlingslokal för max ca 50 personer, ett övernattningsrum och en takterrass på vinden. Tvättstuga finns också. En innergård med gemensam pergola att utnyttja.
Ekonomi: Ekonomisk förvaltare: Riksbyggen Föreningen har beslutat att höja årsavgifterna med 5% fr o m 1 januari 2023 (Kontrollerat 2022-11-18) Enligt Årsredovisning 2021 uppgår föreningens lån per kvm till 1 328 kr.
Renoveringar:
1995 - Byte vattenmätare, installation stam- och radiatorventiler.
1998 - Nyasfaltering garageplan, dränering vid garagelängan, montering av nya shuntar och frekvensstyrd pump (värmesystemet).
2001 - Byte torkaggregat tvättstugan, byte av fastighetens samtliga elledningar.
2002 - Uppgradering hissar med montering av nödtelefoner, byte av vatten- och avloppsstammar, byte av skadade eternitkanaler mot nya spirorör i plåt.
2003 - Nytt plåttak på garagelängan.
2004 - Installation av bredband via ComHem.
2005 - Byte av samtliga lägenhetsfönster, balkongrenovering.
2008 - OVK, kronstabilisering stora trädet på gården.
2009 - Uppdaterade ytskikt i tvättstugan.
2010 - Asbestsanering vädringsbalkongerna, anslutning till Uppsala kommuns fibernät via OpenNet, omläggning av yttertaket, byte av föreningens samtliga lägenhets- och källardörrar, byte av låssystem i hela fastigheten, målning av trapphus.
2011 - Byte av manöverluckor (brandluckor), renovering entréportar, ny porttelefon.
2012 - Byte motorer till huvudfläktar, reparation mindre fläkt, uppdaterad belysning.
2013 - Byte till kraftigare galler på samtliga källarfönster, nyinstallation av belysning på gården, målning av garageportarna.
2014 - Iordningställande av samlingslokal i källaren, nya mattor i hissarna.
2015 - Byte av ekonomisk förvaltare, upprättande av underhållsplan.
2016 - Iordningställande av träningslokal i källaren, byte av huvudfläktar och avskiljande av de öppna spisarnas rökkanaler från ventilationssystemet.
2017 - OVK-besiktning
2018 - Stamspolning, uppgradering av undercentral.
2019 - Iordningställande av sällskapsrum på vinden.
2020 - Iordningställande av ett gästrum i källaren samt renoverat dusch- och badrummet i källaren.
2022- Dränering runt byggnaden på Wallingatan och den gemensamma innergården med pergola är upprustad.
Överlåtelseavgift: 1208 kr
Pantsättningsavgift: 483 kr
Övrigt: Certego har hand om kopiering av nycklar osv.
När det gäller överlämning av nycklar vid försäljning så kan det ske privat om man vill. Finns inga bestämmelser där.

Visa mer

Visningar

29

Tis 29/11 kl 17:00-17:30

Anmäl dig gärna via mäklarens hemsida!

Anmäl mig

Karta

LUTHAGEN - Luthagsesplanaden 18A - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus