50
Till salu
SVARTBÄCKEN - Svartbäcksgatan 123 - Uppsala

Sällsynt lägenhet med två takterrasser, 3,35 m i takhöjd, braskamin och fönster i fyra väderstreck!

Bostadsrättslägenhet 3 rok 123 kvm 7 750 kr/mån 5 900 000 kr (eller bud)
Intresseanmälan
Svartbäcksgatan 123 5 900 000 kr
Intresseanmälan

Sällsynt lägenhet med två takterrasser, 3,35 m i takhöjd, braskamin och fönster i fyra väderstreck!

Nu ges tillfälle att förvärva en sällsynt terraslägenhet med oslagbart läge intill grönskande parkområden. Här kan ni njuta av en bostad med stora fönsterpartier som ger rikligt med ljusinsläpp, en takhöjd som sluttar upp mot 3,35 meter, braskamin, två stora terrasser, en balkong och en mycket tilltalande planlösning - här är en lägenhet som verkligen erbjuder det lilla extra!

När du kliver in i hallen möts du direkt av lägenhetens rymd som fås genom öppna ytor, den härliga takhöjden och de stora fönsterpartierna. I hallen finns gott om förvaring i en hel garderobsvägg och intill finns även en klädkammare. Hallen får fint ljus genom ett högt sittande takfönster och här, i en bredare del av hallen finns plats för en trevlig arbetshörna. Lägenhetens kök är socialt med en halv köksö som delar av mot vardagsrummet, här kan du duka upp buffén när vännerna kommer på besök. Matplatsen i köket ligger intill ett stort fönsterparti över hörnet i två väderstreck och här kan ni njuta av trädtopparna i parken intill. I vardagsrummet kan du möblera med matsalsbord och en soffgrupp intill braskaminen som värmer på kyliga kvällar. Här finns utgång till en mindre balkong och till en stor takterrass med sol från eftermiddag och hela kvällen samt en vidsträckt utsikt över Svartbäcken. Vidare finns två sovrum, båda lugnt och trivsamt belägna mot gropen. Det ena sovrummet har förvaring i hel garderobsvägg och utgång till lägenhetens andra takterrass, som är säljarnas favorit. Här njuter man av förmiddagskaffet och utsikten över den grönskande gropen i Svartbäcken. Lägenheten har också två helkaklade våtrum, det ena med badkar och det andra med dusch. Båda har fönster och är stilrent utförda med vitt kakel på väggen och grått klinker på golv med golvvärme.

Om ni önskar en 4:a så finns möjlighet att göra ett rum till av vardagsrummet vilket var denna lägenhets ursprungliga planlösning.

I Brf Galgbacken bor du i en mycket välskött förening med hiss från källarplan där lägenhetens förråd och gemensam tvättstuga tvättstuga finns. Läget är oslagbart, omgiven av natur- och parkmiljö som förutom ger en grönskande utsikt även bjuder in till härliga promenader eller en löptur i Röborundan. Till city tar du dig på cykel på ca 10 min och med en promenad på 25 min. Önskar du åka buss finns busshållplats utanför dörren. Med bil tar du dig snabbt ut på Bärbyleden och vidare till E4:an. Via Bärbyleden tar du dig också enkelt till Gränbystaden med all service och vill promenera till mataffären har du Torbjörns Torg på bekvämt avstånd.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse redan nu till denna bostad som kommer ge dig ett fantastiskt hem!

Detta är en kommande annons och försäljning är planerad under våren.

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
Carolina Sohlberg
Fastighetsmäklare
Carolina Sohlberg carolina.sohlberg@riksmaklaren.se
070-548 08 04

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
2004
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
123 m²
Månadsavgift
7 750 Kr
(Värme, vatten och kabel-TV ingår i avgiften.)
Pris
5 900 000 Kr (eller bud)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
754 866 Kr
(Uppgifter baserade på föreningens årsredovisning 2022-2023 och beräknats på andel i föreningen då andel av årsavgift saknas.)
Våningsplan
5 av 0
Hiss
Ja

Planlösning

HALL:
Välkomnande hall som direkt bjuder in till lägenhetens ljusa öppna ytor med stora fönsterpartier och högt i tak, upp till 3,35 meter. I hallen finns gott om förvaring i garderob med skjutdörrar. Grått klinker vid entrén/insteg samt i övrigt ekparkettgolv. Ljusa tapeter.

KÖK:
I en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet ligger köket med upp till 3,35 meter i takhöjd, matplats intill ett stort fönsterparti över hörnet i huset. Här kan du njuta av utsikt över trädtopparna och mot den egna takterrassen. Köket har praktisk inredning med skåp och lådor för god förvaring. En halv köksö är ett trevligt socialt inslag där du kan duka upp buffé när vännerna kommer på besök. inredning med luckor i björk, grått kakel ovan bänkskivor i granit. Maskinellt utrustning i rostfritt med inbyggd ugn, hällspis, spisfläkt, inbyggd micro och hel kyl och frys.

VARDAGSRUM:
Vardagsrummet är något alldeles extra med stora fönsterpartier, den höga takhöjden upp till 3,35 meter och utgång till både takterrass och balkong. Här ryms soffgrupp intill braskamin som är centralt placerad i rummet samt matsalsbord. Rummet har ljusa tapeter och ekparkettgolv.

SOVRUM 1:
Lägenhetens största sovrum med upp till 3,35 meter i takhöjd och utgång till takterrass där du kan njuta av utsikten över det grönskande området samtidigt som du tar en kaffe i morgonsolen. Trevligt ljusinsläpp med fönster i två väderstreck. Hel garderobsvägg med skjutdörrar ger god förvaring. Rummet har ljusa tapeter och ekparkettgolv.

SOVRUM 2:
Även detta ett trivsamt sovrum med utsikt över det grönskande området. Härligt fönsterparti över hörnet ger rikligt ljusinsläpp. Ekparkettgolv och ljusa tapeter.

ARBETSHÖRNA:
I ett större parti av hallen där ett takfönster sprider ljus finns plats för skrivbord eller varför inte en trevlig läshörna?

BADRUM :
Helkaklat badrum med fönster. Grått klinker på golv med golvvärme, vita väggar med inslag av en diskret svart bård. Utrustat med badkar, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning, toalett. Här finns också tvättmaskin och torktumlare.

DUSCHRUM:
Helkaklat duschrum med fönster. Grått klinker på golv med golvvärme, vita väggar med inslag av en diskret svart bård, samma utförande som badrummet. Utrustat med dusch med infällbara väggar, toalett, tvättställ med spegelskåp med belysning.

FÖRRÅD/KLK:
Intill hallen finns ett förråd/klädkammare som ger god plats för förvaring. Det finns även ett mycket rymligt förråd i källaren.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Till denna lägenhet hör två takterrasser och en balkong, tillsammans ger nästan känslan av att ha en liten villa på taket.

Terrass 1: Nås från vardagsrummet med utsikt över trädkronorna intill Svartbäcksgatan och en vidsträckt utsikt över Takåsarna. Här njuter du av sol hela dagen och kvällen. Terrassen är delvis inglasad.
Balkong 2: En mindre balkong med utgång från vardagsrummet.
Terrass 3: Den nås från sovrummet och är en plats att njuta av vidsträckt grönskande utsikt i morgonsol och fram på förmiddagen - en plats för frukost och förmiddagskaffet.

Bilplats

Det finns 73 st parkeringsplatser med elplint varav 18 med elbilsladdare.
Kostnad för p-plats med el-plint: 200 kr/mån.
Kostnad för p-plats med elbilsladdare. 400 kr/mån + förbrukad el.
Föreningen har frångått Riksbyggens kösystem och ordföranden själv har tagit över administreringen av detta. I dagsläget finns det möjlighet att få antingen vanlig p-plats eller p-plats med elbilsladdare. Kontrollerat: 2024-02-23
Mejla brf.galgbacken@gmail.com för intresse av p-plats efter godkänt medlemskap

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 123 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 2004

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

TV: Kabel-TV via Tele2, ingår i månadsavgiften.
Internetanslutning: Fiber via IP-only. Medlem tecknar eget abonnemang med Tele2 eller via IP-only

Övriga utrymmen

Ett källarförråd hör till lägenheten.

Lägenhetsnummer

202140001-0054

Ekonomi

Pris: 5 900 000 kr (eller bud). Månadsavgift: 7 750 kr. Värme, vatten och kabel-TV ingår i avgiften. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 1,95998%.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2020-02-05. Energiprestanda primärenergital: 101 kWh/kvm och år. Energiklass: D.

Föreningen

Namn: Riksbyggen Brf Galgbacken
Om föreningen: Föreningen äger fastigheten Svartbäcken 57:2 I Uppsala kommun. På fastigheten finns 2 byggnader med 70 lägenheter som fördelar sig på 2 - 4 rok. Byggnaderna är uppförda 2003. Fastighetens adress är Svartbäcksgatan 121, 123, 125, 127 och 129 i Uppsala.

Ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltare är Riksbyggen. Föreningen höjde avgiften med ca 2% 1 jan 2024. Säkerligen kommer de behöva höja ytterligare med 3-5% i juni/juli men inget beslutat i dagsläget. Kontrollerat: 2024-02-23
Renoveringar:
2008 - Radonmätning gjord med godkänt resultat
2015 - Stamspolning
2016 - Byte av ventilationsfilter
2019 - Asfaltsarbete, ventilationsrengöring
2020-21 - Undercentral och styrsystem, filterbyte
2021-22 - OVK, planteringsytor, byte av motorvärmare
2022-23 - Byte av tvättutrustning, ventilationsjustering och montering av takfläktar.
2023: Byte av takfönster.

Planerade underhåll:
2024: Undercentral
Det pratas om att köpa in gemensam el (IMD) och installera solcellsanläggning.
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Övrigt: Nyckelhantering vid överlåtelse: Säljare ansvarar själv för att lämna över samtliga bostadsnycklar till köparen på tillträdesdagen.

Allmänt om området

Svartbäcken är en mångsidig och charmig stadsdel. Beläget strax norr om stadskärnan är Svartbäcken känt för sin historiska atmosfär och sitt unika utbud av kultur, natur och samhällsliv.

Stadsdelen kännetecknas av sina vackra gamla byggnader och pittoreska gator som ger en känsla av autenticitet och karaktär. De äldre husen är ofta färgglada och välbevarade, vilket ger en charmig och mysig atmosfär i området. Svartbäcken har en rik historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden, och vissa av byggnaderna i området är flera hundra år gamla.

En av de mest framträdande platserna i Svartbäcken är Fyrisån, en vacker flod som rinner genom stadsdelen. Floden ger en naturskön och fridfull atmosfär och lockar till promenader längs dess strand. På sommaren kan man se människor sitta på flodbankarna och njuta av solen eller ta en båttur längs vattnet.

Stadsdelen har också en stark studentprägel, eftersom den ligger i närheten av Uppsala universitet och studentlivets centrum. Många studenter väljer att bosätta sig i Svartbäcken på grund av dess närhet till campus och stadens centrum. Detta ger området en ung och livlig atmosfär med ett stort utbud av studentaktiviteter och evenemang.

När det gäller boende finns det en variation av bostadstyper i Svartbäcken, inklusive lägenheter, radhus och mindre villor. Området har en mix av boende för både studenter, unga familjer och äldre invånare, vilket skapar en socialt mångfaldig atmosfär.

Sammanfattningsvis är Svartbäcken en charmig och levande stadsdel i Uppsala med en rik historia, vacker natur och en unik kulturell atmosfär. Oavsett om du är intresserad av att utforska stadens historiska platser, njuta av natursköna promenader längs floden eller uppleva det pulserande studentlivet, finns det något för alla att upptäcka i Svartbäcken.

Närservice

Det finns även flera trevliga kaféer, restauranger och butiker som ger en unik shopping- och matupplevelse

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

SVARTBÄCKEN - Svartbäcksgatan 123 - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus