Såld
LÖTEN - Bellmansgatan 148 - UPPSALA

Atmosfären i denna rymliga fina trea med inglasad balkong, är svåröverträffad!

Bostadsrättslägenhet 3 rok 81,5 kvm 4 132 kr/mån 2 185 000 kr Slutpris 2 150 000 Kr
Bellmansgatan 148 2 185 000 kr

Atmosfären i denna rymliga fina trea med inglasad balkong, är svåröverträffad!

Välhållen trea i ett oslagbart lugnt område i Löten. Lägenheten har kvar mycket av originalinredningen i gott skick. Lummig fin utsikt från kök och sovrum!

Den har en supermysig inglasad balkong som du kan nyttja stora delar av året. Bostaden ligger i ett omtyckt område med närhet till både livsmedelsaffärer, skolor och centrala Uppsala. Belägen en trappa upp i huset.

Lägenheten är ljus och luftig med två jämnstora sovrum. Det generösa vardagsrummet rymmer både soffgrupp och matsalsmöbel om man vill och har utgång till balkongen som förlänger rummet fint. Köket är i gott originalskick och har en stor matplats där man lätt kan sitta 10 personer. Genomgående stora härliga fönster med fint ljusinsläpp i hela lägenheten, alla med persienner.

Föreningen tillhandahåller tvättstuga, cykelrum, hobbyrum och lekplats. I föreningen finns jättetrevliga innergårdar med trädgårdsmöbler som alla får nyttja. Föreningen är en mycket solid förening vilket syns väl i vad som ingår i hyran - vatten, värme, kabel-TV samt bredband.

Källarförråd ingår till bostaden och möjlighet att hyra fler finns (säljarnas nuvarande kostnad för det är 10:-/mån/förråd).

Varmt välkommen på visning!

Visa mer
Anna Lindholm Eriksson
Ansvarig mäklare
Anna Lindholm Eriksson anna.lindholm@riksmaklaren.se
073-0635364
”Snyggt, proffsigt och trevligt är mina ledord.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1967-1968
Rum
3 rum och kök
Boarea
81,5 m²
Månadsavgift
4 132 Kr
(Vatten, värme, kabel-TV, bredband, fiber via IP-only, samt källarförråd och bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften. Utöver hyran tillkommer en kostnad för inglasningen av balkongen på 140 kr/mån samt en administrationskostnad till föreningen på 25 kr/mån gällande det gemensamma elabonnemanget. Totalt med tilläggen: 4307 kr/mån.)
Pris
2 185 000 Kr
Våningsplan
2 av 4
(En trappa upp)
Hiss
Nej

Planlösning

HALL - Rymlig hall i hjärtat av bostaden. Klinkergolv i beige, vita väggar. Hatthylla samt en garderob med överskåp. Härifrån når du kök, vardagsrum, ett av sovrummen samt extra toaletten. Säkerhetsdörr är installerad.

KÖK - Kök med vit köksinredning i original, vissa gångjärn mm har bytts ut. Bänkskivor är perstorpsplatta i original. Stor diskbänk med två hoar. Spis med häll, delad kyl och frys från 2015, diskmaskin (40 cm bred/ år 2015) samt spisfläkt. Laminatgolv och ljust gula väggar. Städskåp.

VARDAGSRUM - Ljust och inbjudande vardagsrum med utgång till den inglasade balkongen som ligger i ett västerläge. Rymligt med plats för både soffgrupp och matsalsmöbler. Vita väggar och parkettgolv.

SOVRUM 1 - Generöst sovrum med ljusa väggar och laminatgolv, funkar fint att ha en dubbelsäng i rummet.

SOVRUM 2 - Rymligt sovrum med vita väggar och laminatgolv. Två garderober (säljaren kommer troligen ta med sig dem). Sovrummet har två ingångar varav en som ansluter till en klädkammare och två garderober och sen vidare mot vardagsrummet.

BADRUM - Badrum med badkar. Golvklinker i beige och grått kakel på vägg med bård som har ett grekiskt tema. Varmt golv p.g.a varmvattenledningen går i golvet. Inbyggt torkskåp (ej fungerande), wc, tvättställ med kommod och högskåp. Badrumsspegel ovan handfat. Handdukstork.

EXTRA TOALETT - Klinker på golv och målad väv i vitt. Tvättställ och wc.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Inglasad balkong som används som ett extra rum under de varma månaderna. Går även att installera el-värmare som gör att säsongen på balkongen blir längre.

Bilplats

Betalparkering finns besökare.

Byggnad/Storlek

Flerfamiljhus, 81,5 kvm , 3 rum och kök . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1967-1968

Byggnadssätt

Fönster: 3-glasfönster isoler.

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Föreningen har ett kollektivt avtal med Tele2 gällande bredband, tv och telefoni. TELEFONI: Kostnaderna för telefonin står den enskilde medlemmen för.

Lägenhetsnummer

1421

Ekonomi

Pris: 2 185 000 kr . Månadsavgift: 4 132 kr. Vatten, värme, kabel-TV, bredband, fiber via IP-only, samt källarförråd och bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften. Utöver hyran tillkommer en kostnad för inglasningen av balkongen på 140 kr/mån samt en administrationskostnad till föreningen på 25 kr/mån gällande det gemensamma elabonnemanget. Totalt med tilläggen: 4307 kr/mån. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 0,2574%.

Driftkostnad summa: 294 kr/mån
El: 150 kr/mån
Försäkring: 144 kr/mån
Kommentar: Gemensamt el-abonnemang som administreras av föreningen.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Energiklass: D.

Föreningen

Namn: Brf Bellman
Om föreningen: Brf Bellman består av 17 bostadshus innehållandes 396 lägenheter och 16 lokaler på adresserna Bellmansgatan 66-170

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Föreningen har ett kollektivt avtal med Tele2 gällande bredband, tv och telefoni. TELEFONI: Kostnaderna för telefonin står den enskilde medlemmen för.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns tvättstugor, cykelrum, hobbyrum och däckförvaringsrum. Trevlig innergård med stor gräsmatta och lekplats. Sommartid väldigt grönt och lummigt.

EL
Gemensamt elavtal i föreningen, vilket innebär att föreningen köper in el och sedan debiterar medlem utifrån uppmätt förbrukning. Medlem slipper den fasta abonnemangsavgiften. En administrationsavgift om 25 kr/mån tas ut av medlem.

RENOVERINGAR
Föreningens fastighet har löpande skötts om och renoverats under åren, bland annat har följande åtgärder utförts:
1990 Byte av taktegel (betongpannor)
1995 Installation av datoriserad styr- och regleringssystem för värme och varmvattenproduktion.
1996 Inmontering av säkerhetsdörrar med säkerhetsklassat låssystem i samtliga lägenheter, övriga utrymmen samt ytterdörrar
2001 Utbyggnad av fem sophus för att skapa ytterligare utrymmen till cykelförvaring
2003 Renovering av tvättstugor
2004 Utbyggnad och inglasning av balkonger
2008/09 Stamrenovering. Relining utförd av Proline. Byte av kall- och varmvattenledningar
2009 Fönsterbyte, byte av balkongdörrar, OVK
2013 Installation av bergvärme/frånluft
2015 Nya tvättmaskiner, byggt om ventilationen i tvättstugan Bg 102, åtgärder för vattenskador, OVK
2018 Relining, tre gamla tvättmaskiner har bytts ut
2019 Säkerhetskontroll och renovering av lekplatserna, brytskyddsförstärkta källardörrar
2020 Radonmätning, stamspolning utförd
2021 Byte av värmekulvertar.

ÄGANDEFÖRHÅLLANDEN
Föreningen godkänner delat ägarskap men den boende måste äga minst 25 %. Inkomstprövning görs på samtliga delägare, samtliga av dessa måste kunna stå för månadsavgiften. Juridisk person accepteras inte som ägare.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har för samtliga medlemmar i föreningen tecknat en gemensam tilläggsförsäkring, ett så kallat bostadsrättstillägg. Observera att detta inte ersätter behovet av en egen hemförsäkring.

Lån per kvm bostadsyta, 2630 kr (år 2021)

Ekonomi: Inga avgiftsförändringar eller större renoveringar är planerade i dagsläget. För närvarande är det kö till parkering. Ny energideklaration kommer att upprättas inom ett par år. Föreningens ekonomi förvaltas av Simpleko AB. Tel: 018-66 01 60
Överlåtelseavgift: 1208 kr
Pantsättningsavgift: 483 kr
Övrigt: Nyckelhantering:
Säljaren ansvarar själv för att nycklarna lämnas över korrekt till köpare. Både köpare och säljare får ett brev om hur detta ska administreras.
• I samband med godkännandet av överlåtelsen - skickas ett brev till säljare och köpare hur många nycklar och brickor som skall finnas till lägenheten.
• Saknas något - står säljaren för kostnaden för ev. låsbyte.
• Nycklar och brickor - överlämnas till köparen i samband med det slutliga skrivandet hos mäklaren.
• Kvittens - kommer sedan att göras hos föreningen.

Allmänt om området

Lugnt och fint område med massor av grönområden, närhet till matbutik, kommunikationer och med nära påfart ut på E4:an. Gång- och cykelavstånd till centrala Uppsala samt även till Gränbystaden. Nära flertalet skolor.

Närservice

Matvarubutik, apotek, restauranger inom gångavstånd.

Kommunikationer

Lokalbussar med täta avgångar

Visa mer

Karta

LÖTEN - Bellmansgatan 148 - UPPSALA

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus