Till salu - Sön 10/12 kl 14:00-14:30
FRÄMRE LUTHAGEN - FJÄRDINGEN - Sturegatan 4B - Uppsala

Bo i helrenoverad lägenhet, i attraktivt område - med möjlighet att göra en 3:a!

Bostadsrättslägenhet 2 rok 62 kvm 2 358 kr/mån 2 990 000 kr (Accepterat pris)
Intresseanmälan
Sturegatan 4B 2 990 000 kr
Intresseanmälan

Bo i helrenoverad lägenhet, i attraktivt område - med möjlighet att göra en 3:a!

Bo i totalrenoverad hörnlägenhet ett stenkast från allt vad city har att erbjuda! Möjlighet finns också att göra denna lägenhet till en 3:a med två sovrum. Här finns all utrustning i ditt hem för att det ska kännas bekvämt och dessutom finns hiss i huset. Sturegatan är en lugn gata i stan och ger en härlig kontrast mellan grönskande promenadstråk längs Fyrisån och en av Uppsalas mest heta paradgatar, Sysslomansgatan. En restaurang- och butiksrik gata med stort utbud och rörelse och är du student har du hela Universitets utbud på bekvämt avstånd.

I månadsavgiften ingår bredband (1000/1000 Mbit/s), bostadsrättstillägg, samt värme och vatten. Ett förråd hör till varje lägenhet, finns möjlighet at hyra extra förrådsutrymme.

Genomgående ljus lägenhet med hög standard som totalrenoverades 2018-19 genom att föreningen valde att bygga om två kontorsplan till lägenheter, då gjordes helt nybyggda lägenheter med dagens krav, inklusive denna lägenhet. Här finns generösa fönsterpartier i de öppna sällskapsytorna, kök och vardagsrum, och kombinerat med den ljusa interiören får lägenheten ett fint ljusinsläpp och rymd. Fullt utrustat Marbodalkök med gott om plats för matbordsgrupp och rymlig soffgrupp i vardagsrummet. Bra förvaring i lägenheten med fyra inbyggda garderober och generöst sovrum med tre fönster och plats för dubbelsäng, skrivbord och garderob. Modernt och rymligt helkaklat badrum med egna tvättmöjligheter.

Brf Luthags City är en mycket välskött och solid bostadsrättsförening som idag består av 73 lägenheter och 12 lokaler med bostadsrätt. Husen uppfördes åren 1963-1966 är mycket väl underhållna, bland annat har stamrenovering utförts 2009. I fastigheten finns även garage, gemensamma tvättstugor och innergård med terrass samt nyinrättad gästlägenhet. Belåningen i föreningen är mycket låg och har därmed också låga månadsavgifter vilket ger god ekonomi i ditt boende.

På Sysslomansgatan kan du titta in i mysiga butiker, blomsterhandel, sitta på flertalet caféer och restauranger med trevliga uteserveringar och njuta av eftermiddagssol samtidigt som ståtliga Domkyrkan pryder siluetten över paradgatan. När det kommer till vardaglig service finns ICA Luthagens Livs som är mycket välsorterat och förutom ett brett sortiment även har en populär charkavdelning och ett eget kök där de serverar luncher från Lutisköket. Intill finns apotek Hjärtat.

Varmt välkommen på visning!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1966/2019
Rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Boarea
62 m²
Månadsavgift
2 358 Kr
(I månadsavgiften ingår kabel-TV, bredband, vatten, värme och bostadsrättstillägg.)
Pris
2 990 000 Kr (Accepterat pris)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
91 245 Kr
(Uppgiften baseras på föreningens årsredovisning 2022.)
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja

Planlösning

HALL:
Här finns plats för ytterkläder med hatthylla och garderob. Hallen har grått klinker vid entrén.

VAQRDAGSRUM & KÖK:
Vidare från hallen kommer du direkt in i vardagsrum och kök med öppen planlösning som ger fin rymd i lägenheten. Inredningen i köket är stilren med vita släta luckor från Marbodal, vitt kakel ovan arbetsbänkar i grå laminat. Fullständig maskinell utrustning med delad kyl/frys, spis med induktion, ugn och mikrovågsugn, spisfläkt samt diskmaskin. Vita väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM 1:
Trevligt beläget på gaveln i huset med ett fint fönsterparti. Vita väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM 2:
Möjlighet finns att dela av vardagsrummet och göra ett sovrum till i lägenheten.

BADRUM:
Helrenoverat med svart/grått klinker på golvet och helkaklade väggar i vitt. Utrustat med handfat med kommod, spegelskåp med belysning, vikbara duschväggar, handdukstork. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Spotlights och golvvärme.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Bilplats

Utomhus- och garageplatserna hyrs endast ut till boende och verksamheter i fastigheten. Den första platsen kostar 320 kr respektive 500 kronor per månad. Den som önskar fler platser måste därefter betala 910 kr respektive 1350 kronor per månad. Uppsägningstiden är tre månader.

I garaget finns ett antal laddstolpar för elbil. För tillgång till laddstolpe tas en tilläggsavgift ut. Kötiden är i regel kort.

Byggnad/Storlek

62 kvm , 2 rum och kök, varav 1 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1966/2019

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: ComHem/Tele2 levererar TV till samtliga lägenheter. I månadsavgiften ingår basutbudet, men den som så önskar kan köpa till ytterligare kanaler.

Föreningen har bredband via fiber indraget i samtliga lägenheter. För närvarande levereras internet av Bredband2. I månadsavgiften ingår internetanslutning 1000/1000 Mbit/s. För den som så önskar finns möjlighet att köpa ip-telefoni och ip-TV, kontakta då Bredband2.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd. Det finns möjlighet att hyra extra förrådsutrymme - kontakta vice värden vid intresse.

Lägenhetsnummer

86

Ekonomi

Pris: 2 990 000 kr (Accepterat pris). Månadsavgift: 2 358 kr. I månadsavgiften ingår kabel-TV, bredband, vatten, värme och bostadsrättstillägg. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 0,53076%.

Driftkostnad summa: 420 kr/mån
El: 350 kr/mån
Försäkring: 70 kr/mån

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd.

Föreningen

Namn: Brf Luthags-City
Om föreningen: Luthagens bästa läge, gränsande mot centrala staden, har Brf Luthags-City med sin karakteristiska 60-talsstil. Föreningen rymmer 73 bostadsrättslägenheter och 12 st bostadsrättslokaler.

Föreningen har terrass på innergården, samt cykelställ under tak finns vid föreningens miljöstuga. Gemensam tvättstuga finns i källaren på Sturegatan, mellan 2B och 4A. Den är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, tre torkskåp, lakansträckare och kallmangel. Föreningen har 2020 inrättat en gästlägenhet på Sturegatan 2B, en avgift om 200 kr/dygn tas ut.

Föreningen har väldigt en bra och utförlig hemsida med mycket mer information: www.luthagscity.bostadsratterna.se
Ekonomi: Ekonomisk förvaltning utförs av Nabo, telefon 010-288 00 27. Senaste höjningen skedde 1 juli 2023 med 10%. Sedan planeras avgifterna att höjas med 2% de 4 nästkommande åren, men inget är beslutat. (Kontrollerat 2023-09-04)
Renoveringar:
Tidigare gjorda renoveringar:
1995-96 - Nya luftbehandlingsaggregat för kontor och butiker.
1998 - Bildäcket på innergården tätas och får ny asfaltbeläggning.
2000 - Nya 3-glasfönster i samtliga lägenheter, ej balkonger.
2004 - Bredbandsinstallation.
2007 - Enreduce installeras för driftsoptimering av värmen.
2008 - Styrd belysning monteras i samtliga trapphus.
2009 - Första hissen byggs om Sturegatan 4B.
2010 - Samtliga pumpar till värmesystemet byts ut med nya ventiler till radiatorkretsen.
2010 - Fönsterbyten till butiker på innergården inleds.
2011 - Stamrenoveringen avslutad med nya vatten, avlopps- och dagvattenledningar.
samt totalrenovering av bad- och wc-rum.
2011 - Nya luftbehandlingsaggregat till kontor o restaurang på Sysslomansgatan samt garaget.
2011 - Ombyggnad av hiss Sysslomansgatan 15B.
2011-12, 2015 - Nya fönster till kontor och lokaler.
2012 - Nya entrédörrar samt nytt kontrollpassersystem.
2013 - Installation av nytt system för tvättstugebokning.
2015-2016 - Ombyggnad resterande fyra hissar.
2017 - Nytt tegeltak med rännor och snöskydd båda höghusdelarna
2017 - Utbyggnad av samtliga balkonger med nya räcken, byte av balkongfönster- och dörr till 3-glas.
2018 - Utbyte av avloppsledningar i källare, Sysslomansgatan 15A och B.
2019 - Genomgång och tätning av läckage på terrass/innergård.
2018-19 - Ombyggnad av kontorslokaler till 21 lägenheter, Sturegatan2-4. Försäljning och inflyttning under första halvåret 2020.
2020 - Inrättande av gästlägenhet, Sturegatan 2B.
2020 - Installation av LED-belysning i trapphus och utomhus.
2021 - Byte till rörelsestyrd LED-belysning i samtliga trapphus, vindar och källare. Byte till LED-belysning utomhus. Arbetet för att minska föreningens miljöbelastning fortsätter. ¨
2021- Upprustning av terrassen.
2021- Ommålning av fasadplattor.
2021- Byte till energiglas i garagenedfart.
2022-23 - Uppgradering och ombyggnad av trädgård och innergård.

Kommande under året: Installation av laddstolpar för elbilar och uppgradering av fastighetens elnät. Föreningen arbetar också aktivt med energibesparande åtgärder. Läs mer om energibesparande åtgärder under dokument.
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Övrigt: Det är ej fastställt hur mycket den boende ska äga vid delat ägarskap. Men det är tillåtet.

Gällande andrahandsuthyrning krävs styrelsen godkännande. I regel max 1 år. Årlig avgift för andrahandsuthyrning tas ut.

Vicevärd har hand om nycklarna.

Tillställningar: Två gånger om året bjuder föreningen sina medlemmar på fest, oftast på någon av restaurangerna i föreningen. I maj hälsar vi våren välkommen samtidigt som vi har ordinarie årsstämma. I december äter vi ett gemensamt julbord.

Utöver de stående festerna händer det att någon bjuder in grannarna till knytkalas eller annan samvaro i trädgården.

Förråd: Till varje lägenhet hör ett eller två förråd. Det finns möjlighet att hyra extra förrådsutrymme - kontakta vice värden vid intresse.

Dessutom finns däckförråd med ingång från garaget. Det ligger mellan trapphuset mot innergård/terrass och dörren till Sturegatan 2.

Visa mer

Visningar

10

Sön 10/12 kl 14:00-14:30

Välkommen att anmäla dig till visning via mäklarens hemsida!

Anmäl mig

Karta

FRÄMRE LUTHAGEN - FJÄRDINGEN - Sturegatan 4B - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus