Till salu
CENTRUM - Dragarbrunnsgatan 11A - Uppsala

Påkostad, snygg, med centralt läge! Stambytt badrum och extra utrymme för gäster eller hemmajobb!

Bostadsrättslägenhet 2 rok 56 kvm 2 733 kr/mån 2 325 000 kr (utgångspris)
Intresseanmälan
Dragarbrunnsgatan 11A 2 325 000 kr
Intresseanmälan

Påkostad, snygg, med centralt läge! Stambytt badrum och extra utrymme för gäster eller hemmajobb!

Varmt välkommen att titta på denna fräscha lägenhet med kök och vardagsrum i öppen planlösning, stort sovrum, stambytt badrum med egen tvättmaskin, två franska balkonger och ett gästutrymme/kontorsdel/mini-rum! Vi tror denna lägenhet passar många.

Du är kanske student, eller är ni två? Du kanske är singel som vill leva centralt stadsliv? Lägenheten passar även den lilla familjen. Det finns många möjligheter i denna lägenhet.

Här får du ett stort platsbyggt kök med öppen planlösning med vardagsrumsdelen, som gjort för att umgås och ha sällskapliga middagar. Det stora sovrummet går fint att nyttja till både sovrum och kanske kontorsdel? eller kanske dela av till två rum? Behöver du ändå ett litet "rum" till? Det finns här! Ett mindre "rum" som kan passa för mångas behov. Idag nyttjat som gästrum. Men är kanske en blivande barnkammare eller perfekt om ditt arbetsliv har landat i att jobba hemma mer.

Med det centrala läget mitt i stan når du det mesta i Uppsala på några få minuter. Brf Dragarbrunnsgatan 11 Hörnet med adresserna: Dragarbrunnsgatan 11 A och B har som grannar; Stadsbiblioteket, Linnéträdgården, caféer och barer och om ca 1-2 år en ny biograf.

Föreningen bildades 2013 och fastigheten förvärvades 2016. Fastigheten som uppfördes 1969, består av ett flerbostadshus om 3-6 våningar med 53 lägenheter och 2 lokaler. Föreningen har ca 16 garageplatser och 7 parkeringsplatser utomhus. En lugn innergård finns, skyddad från stadens brus. Föreningens ekonomi kan i framtiden förbättras ytterligare då föreningen har ett antal hyresrätter som kommer kunna säljas efterhand. Föreningen godkänner under vissa förutsättningar delat ägarskap. Tillträde går att få omgående för den som önskar det.

Anmäl dig gärna till visningen via hemsidan!

Visa mer
Eva Brevemark
Ansvarig mäklare
Eva Brevemark eva.brevemark@riksmaklaren.se
070-545 33 00
”Jag är inte som andra mäklare, träffa mig så kommer du förstå!”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1969
Rum
2 rum och kök
Boarea
56 m²
Månadsavgift
2 733 Kr
(I avgiften ingår: Varmt och kallt vatten, värme, basutbud av Tv-kanaler via Comhem samt el-abonnemang.)
Pris
2 325 000 Kr (utgångspris)
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej

Planlösning

Hall: Rymlig nog för användningsmöjligheter och viss mindre möblemang.

Kök & Vardagsrum: Allt totalrenoverat 2017/18. Köksskåp, bänk, kran, diskho och vitvaror. Kyl/frys och diskmaskin integrerade. Ugnen är en kombination mikro/varmluftsugn. (plats för plåtar i lådan under). Spisfläkt med kolfilter.
Spishäll och övriga elinstallationer köksdelen är kopplad av elektriker. Utdragslådan under diskbänken har inbyggd belysning och öppnas med motor om du trycker på lådfronten. Bänkskivan är massiv kalksten. Vatten- och avloppsledningar till köket är nya från källaren i samband med ombyggnaden. Utfört av rörmokare. Golv och tapetsering i samband med köksrenoveringen.

Stora sovrummet: Garderobsvägg med skjutdörrar 2018. Består av 2 st 150 cm breda skjutdörrsgarderober och till höger bakom dörren är ett extra smalt skåp vanliga luckor för att utnyttja hela väggens bredd till förvaring.
Belysning i samtliga garderober. 3 av garderoberna har klädstänger och utdragbara lådor med glasfronter, samt avskiljande glashylla mellan lådor och klädstång. 1 av garderoberna används som kontor, det finns en utdragbar hylla under bänkskivan för tangentbord. Längst ner finns ett uttag i garderobens bakre vägg där man kommer åt elluttaget bakom i väggen så man kan lätt ansluta dator och skrivare till exempel.

"Lill-rummet". I lägenheten finns då "rummet". Dvs. inte ett rum (för litet enligt kvm- definition) men kom och titta! Idag nyttjat till sovrum för gäster. Andra i huset har det som, kök, klädkammare eller arbetsrum.

Badrum: Stamrenovering 2016/2017. I samband med stamrenoveringen installerades även golvvärmen. Tvättmaskin kombinerad med torktumlare installerades 2019/2020, vatten- och avlopp till tvättmaskin är installerat av rörmokare.

Förråd: Det finns ett källarförråd till lägenheten ca, 4 kvm. Övrigt: Detta hus har skyddsrum.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Bilplats

Föreningen har 7 platser utomhus 750 kr/månad samt Garage, 16 platser 1300-1800 kr/månad (beror på plats). Parkeringskön sköts föreningens tekniska förvaltare, Riksbyggen tel 0771-860 860 (platserna hyrs inte ut externt).

Byggnad/Storlek

56 kvm , 2 rum och kök . Areauppgift enligt brf/förvaltaren . Byggnadsår: 1969

Lägenhetsnummer

6633

Ekonomi

Pris: 2 325 000 kr (utgångspris). Månadsavgift: 2 733 kr. I avgiften ingår: Varmt och kallt vatten, värme, basutbud av Tv-kanaler via Comhem samt el-abonnemang. . Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 1,80825%.

Driftkostnad summa: 141 kr/mån
El: 60 kr/mån
Försäkring: 81 kr/mån
Kommentar: El-abonnemanget ingår i månadsavgiften till BRF. Gemensamt elavtal. Du betalar för din förbrukning.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2018-11-14. Energiprestanda primärenergital: 114 kWh/kvm och år. Energiklass: E.

Föreningen

Namn: Brf Dragarbrunnsgatan 11, Hörnet
Om föreningen: Mitt i Uppsala finns Brf Dragarbrunnsgatan 11 Hörnet med adresserna: Dragarbrunnsgatan 11 A och B. Föreningen bildades 2013 och fastigheten förvärvades 2016. Fastigheten som uppfördes 1969, består av ett flerbostadshus om 3-6 våningar med 53 lägenheter och 2 lokaler. Föreningen har 16 garageplatser och 7 platser på uteparkering. En lugn fin innergård finns och den är skyddad från stadens brus. Under våren 2021 har föreningen bytt alla fönster och balkongdörrar. Besök gärna föreningens hemsida för mer info: https://db11.bostadsratterna.se/valkommen


Ekonomi: Föreningen har brutet räkenskapsår. Senast tillgängliga årsredovisningen är 2020-08-01/2021-07-31. Hushållselen köps via gemensamt abonnemang men individuell mätning och debitering via föreningen av varje medlems förbrukning. Det finns evnt. planer på avgiftshöjning. Inga beslut fattade i nuläget (Kontrollerat med kassören 2022-03-27)
Renoveringar:
2016: Stamrenovering (och nya badrum) i uppgång 11A. 2018: Uppdatering skyddsrum och utrustning enligt MSBs regler 2018. Installation fiber (IP-Only) i alla lägenheter. Två nya tvättmaskiner och två nya torktumlare i tvättstugorna. 2021: Alla lägenheter har fått nya fönster och balkongdörrar. 3 glasfönster med persienner. 2021 Dörrbyte för samtliga lägenheter, Nya låssystem, Uppdatering av ventilationssystemet samt ytrenovering av trapphus entréer. Radonmätning utförd 2021 med godkända resultat.
Överlåtelseavgift: 1208 kr
Pantsättningsavgift: 483 kr
Övrigt: Föreningen tillåter delat ägarskap. Den som bor i lägenheten skall äga minst 15 %. Nycklarna lämnas in till trygghetsprodukter.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

CENTRUM - Dragarbrunnsgatan 11A - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus