50
RM+
CENTRUM - Kungsgatan 7A - UPPSALA

Ett stenkast från Uppsalas stadskärna, rymlig 3,5a belägen på attraktiv adress med balkong i väst!

Bostadsrättslägenhet 3,5 rok 86 kvm 5 655 kr/mån 2 995 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Kungsgatan 7A 2 995 000 kr
Intresseanmälan

Ett stenkast från Uppsalas stadskärna, rymlig 3,5a belägen på attraktiv adress med balkong i väst!

Rymlig, ljus och modern - Detta är några av ledorden som beskriver denna trivsamma 3:5a om 86 kvm ett stenkast från Uppsalas stadskärna. Här är det inrett med genomgående ljusa kulörer, ekparkettgolv och helkaklat badrum - allt av bra standard och stilrena materialval.

Planlösningen erbjuder ett fullt utrustat kök med matplats invid fönsterparti. Vidare erbjuder lägenheten ett rymligt vardagsrum med utgång till den härliga balkongen i väst med vy mot den trivsamma innergården. Från vardagsrummet nås lägenhetens halvrum som idag nyttjas som matplats – Här är det enkelt att föreställa sig vilka härliga kvällar som kommer att utspelas i goda vänners lag. Utöver det erbjuder lägenheten två bra sovrum varav det ena har ingång till egen klädkammare samt ett helkaklat badrum med tvättmaskin.

Kungsgatan är en av Uppsalas mest populära adresser. Här bor du med ett centralt läge där du på några minuter når du allt som Uppsala city har att erbjuda, allt ifrån nöjesliv och shopping till sköna promenader längs Fyrisån. I närheten finns flera trevliga restauranger med uteserveringar, fina parker och service med välsorterade Luthagens Livs och Apotek. Linnéträdgården nås enkelt och här kan du njuta av landets äldsta botaniska trädgård.

Detta är en kommande försäljning som kommer ut till salu i början av 2024 – Varmt välkommen att anmäla ditt intresse redan nu!

Visa mer
Carolina Sohlberg
Ansvarig mäklare
Carolina Sohlberg carolina.sohlberg@riksmaklaren.se
070-548 08 04
Ulrika Lööf
Fastighetsmäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1959
Rum
3,5 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
86 m²
Månadsavgift
5 655 Kr
(Värme, kabel-tv och bredband ingår i avgiften. Tillkommer en fast lägenhetsavgift för vatten på 162 kr/mån. El, kall- och varmvatten mäts för varje lägenhet för sig och kostnaden debiteras var tredje månad. I alla lägenheter finns en avläsare så att man kan se hur mycket man har förbrukat.)
Pris
2 995 000 Kr (eller högstbjudande)
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja

Planlösning

Entréhall
Inbjudande hall med plats för avhängning av ytterkläder i flertalet garderober.

Kök
Vidare från hallen kommer du till höger in i det trivsamma köket som har gott om förvaring i över- och underskåp med vita luckor med ram. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, ugn, diskmaskin, spishäll och fläkt. Kakel i beige ton ovan arbetsbänk av laminat. Plats för matgrupp invid fönsterparti med plats för ca 4 personer.

Vardagsrum
Vardagsrummet är ljust och rymligt med generösa fönsterpartier och öppna ytor där hela familjen får plats. Plats för både stor soffgrupp och mediamöbel. Här finns utgången till lägenhetens balkong som vetter mot väst, här kan ni slå er till ro i ett skönt möblemang och njuta av kvällssolen! Intill vardagsrummet finner ni lägenhetens halvrum som idag nyttjas som matplats där trevliga middagsbjudningar med vänner och familj kan avnjutas.

Sovrum 1
Sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Förvaring från skjutdörrsgarderob.

Sovrum 2
Sovrum med plats för säng, sängbord och annat önskat möblemang. Förvaring från garderob.

Badrum
Badrum med svart klinkergolv och vita kakelplattor på väggarna. Utrustat med dusch med glasväggar, handdukstork, wc-stol, handfat med vit kommod, spegelskåp med belysning samt tvättmaskin.

Lägenheten har genomgående parkettgolv.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Balkong i väst med vy mot innergård.

Bilplats

Parkering finns inte i huset. De två andra föreningarna i kvarteret har ett gemensamt parkeringsgarage och det kan finnas möjlighet till plats där.

Renovering

2019: byte av kyl, frys och diskmaskin

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 86 kvm , 3,5 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt ekonomiska förvaltaren. . Byggnadsår: 1959

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

TV: Kanalpaket Mellan från Telia ingår i avgiften.
Internetanslutning: Ingår i avgiften via Halebop. Hastigheten är 1000 Mbit/s.

Övriga utrymmen

I föreningen finns bastu och tvättstuga. Varje lägenhet har ett förråd i källaren.

Lägenhetsnummer

A1103

Ekonomi

Pris: 2 995 000 kr (eller högstbjudande). Månadsavgift: 5 655 kr. Värme, kabel-tv och bredband ingår i avgiften. Tillkommer en fast lägenhetsavgift för vatten på 162 kr/mån. El, kall- och varmvatten mäts för varje lägenhet för sig och kostnaden debiteras var tredje månad. I alla lägenheter finns en avläsare så att man kan se hur mycket man har förbrukat. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 4,174757%.

Driftkostnad summa: 394 kr/mån
El: 216 kr/mån
Vatten-avlopp: 178 kr/mån
Kommentar: Hemförsäkring behöver också tecknas av boende.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2023-09-25. Förbrukning: 79 kWh/kvm år. Energiprestanda primärenergital: 64 kWh/kvm och år. Energiklass: C.

Föreningen

Namn: Brf Moltas
Om föreningen: Föreningen äger fastigheten Uppsala Svartbäcken 54:4 med gatuadressen Kungsgatan 7 A-B i Uppsala kommun. Byggnaden är uppförd ca 1959 och är q-märkt. Byggnaden genomgick en ombyggnation till flerbostadshus med start 2009 och och stod klar för inflyttning 2010. Byggnaden består av 1 flerbostadshus i fem våningar med två trappuppgångar innehållandes 28 lägenheter som fördelas på 1 - 5 rok.
Ekonomi: Ekonomisk förvaltare är Mediator. Mejla överlåtelsehandlingar + medlemskap till avgifterhyror@mediator.se På grund av inflation och ökade räntekostnader är föreningen tvungna att höja årsavgiften. För att få budgeten att gå i balans med avsättningar till den yttre reparationsfonden skulle de egentligen behöva höja med 28%. Istället valde styrelsen att höja årsavgiften med 10% fr o m 1 januari 2024 och flaggar för ytterligare höjningar kommande år. Kostnaderna för vatten och energi har också gått upp. Därför höjde styrelsen fr o m 1 januari 2024 grundavgiften för vatten till 162 kr per lägenhet och månad. Förbrukningsavgiften sätts till 26 kr/kbm för kallvatten och 97 kr/kbm för varmvatten. (Kontrollerat 2023-11-24)
Renoveringar:
I och med att fastigheten är producerad 2010 så har inga större renoveringar gjorts förutom solceller som installerats under 2023.
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Övrigt: Alla lägenheter har ett eget förråd i källaren.

Nycklarna kvitteras hos BBGruppen längre bort på Kungsgatan. (http://www.bbgruppen.se/).

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

CENTRUM - Kungsgatan 7A - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus