50
Såld
FRÄMRE LUTHAGEN - FJÄRDINGEN - Sysslomansgatan 15A - Uppsala

Unikt stadsboende med takterrass, möjlig uthyrning och garage!

Bostadsrättslägenhet 8 rok 200 kvm 7 069 kr/mån 9 800 000 kr (eller bud) Slutpris 8 600 000 Kr
Sysslomansgatan 15A 9 800 000 kr

Unikt stadsboende med takterrass, möjlig uthyrning och garage!

Sällsynt attraktivt boende i stor etagelägenhet med uthyrningsmöjligheter, stor balkong och takterrass, gott om förråd och prisvärd garageplats. Dessutom belägen i Uppsalas hetaste korsning med utsikt över vacker arkitektur, Domkyrkan, grönskande parker och med ett rikt restaurangliv rakt utanför porten. Söker ni en stor lägenhet med både sällskapsytor och många sovrum (5-6 sovrum) eller möjlig uthyrning så är detta en unik möjlighet.

Lägenhetens 200 kvm (145 kvm entréplan + 55 kvm övre plan) fördelar sig på entréplan med rymlig hall, stort vardagsrum med vacker utsikt och utgång till utbyggd och inglasad balkong med utsikt över parken vid Le Parc. Här kan du njuta av kvällssolen från tidig vår till sen höst. Vidare finns matsal, fint renoverat kök med inredning från Ekeby Bruk. Tre sovrum (möjliga 4 på entréplanet) samt utbyggt badrum med både badkar och dusch samt gäst WC. En trappa upp nås du av allrum med takfönster, ett arbetskök samt vardagsrum och sovrum. Utgång till en helt underbar takterrass som blir en oas mitt i staden. Här kan du inreda med växter och möblering med både loungegrupp och matbord och njuta av sorlet från uteserveringarna nedanför på gatan.

Den här lägenheten erbjuder ett unikt boende för er som söker många rum och gott om sociala delar. Det ger också möjlighet för tonårsfamiljen att bo stort med två ingångar eller att skapa god ekonomi i boendet genom att hyra ut övervåningen som då blir en 2:A om ca 55 kvm.

Brf Luthags-City är en välskött förening med låga månadsavgifter och prisvärda parkeringsplatser - mitt i Uppsalas myllrande stadsliv. Föreningen har en nyrenoverad innergård där medlemmarna kan sola, grilla eller leka med sina barn. Utöver detta finns det tvättstuga, gästlägenhet, däckförråd och cykelförvaring. Garaget är kameraövervakat och det finns ledig plats.

Främre Luthagen är Uppsalas mest attraktiva bostadsområde och korsningen Sysslomansgatan/Skolgatan benämns som Uppsalas hetaste. Här bor ni ett stenkast ifrån hela citys rika utbud och middagen är inte långt borta då det rakt utanför porten finns flera olika restauranger och caféer samt att välsorterade ICA Luthagens Livs finns i nästa kvarter. Här finns även service som Apotek, blomsterhandel, gym och kemtvätt/skrädderi. Fast du bor mitt i Uppsala är även grönskan påtaglig. Grönskande Vasaparken finns i grannkvarteret med en mycket fin lekplats och flera fina promenadstråk är nära till hands, välj att promenera längs med Fyrisåns Strand eller genom Luthagen mot Stabbyskogen.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse redan nu!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
Carolina Sohlberg
Fastighetsmäklare
Carolina Sohlberg carolina.sohlberg@riksmaklaren.se
070-548 08 04

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1965
Rum
8 rum och kök, varav 5 sovrum
Boarea
200 m²
Månadsavgift
7 069 Kr
(I månadsavgiften ingår kabel-TV, bredband, vatten, värme och bostadsrättstillägg.)
Pris
9 800 000 Kr (eller bud)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
224 695 Kr
(Uppgiften baseras på föreningens årsredovisning 2021.)
Våningsplan
6 av 6
(Belägen på vån 5 och 6 av 6 vån)
Hiss
Ja

Planlösning

ENTRÉPLAN: HALL:
Rymlig och möblerbar hall med plats för ytterkläder. Två inbyggda garderober med överskåp samt linneskåp och städskåp. Ekparkettgolv och ljusa väggar.

GÄST WC:
I anslutning till hallen finns en wc med vita helkaklade väggar och grått klinker på golvet. Utrustat med toalett, tvättställ med kommod och spegelskåp med belysning.

VARDAGSRUM:
Härligt vardagsrum med stora fönsterpartier i två väderstreck som ger utsikt över Skolgatans vackra 20-talsfasad, Domkyrkotornen, Slottet, Aaltos arkitektur på klassiska V-dala nation och den grönskande parken vid Le Parc. Utgång till inglasad och utbyggd balkong med kvällssol. Önskas ytterligare ett rum i lägenheten går vardagsrummet att återställa en nedtagen vägg. Rummet har ekparkettgolv och ljusa väggar.

MATSAL:
Trevlig matsal med grönskande utsikt och plats för ett bord som rymmer 10-12 middagsgäster. Rummet har parkettgolv och ljusa väggar.

KÖK:
Kök med matplats som är smakfullt renoverat med platsbyggd inredning från Claessonkök (Ekeby Bruk) med vita spegelluckor, lådor som ger bra förvaring och inslag av vitrinskåp, vitt kakel ovan bänkskiva i massiv ek. Maskinellt utrustat med delad rostfri kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, inbyggd ugn och spisfläkt (kolfilter). Svart/vitt rutigt linoleumgolv samt ljusa väggar.

BALKONG (8,5 kvm):
Ett extra rum som från tidig vår till sen höst blir den utbyggda och inglasade balkongen med kvällssol och utsikt över den grönskande parken vid Le Parc. Grått klinker på golvet förstärker den rumsliga känslan.

SOVRUM 1:
Rummet har ljusa väggar och ekparkettgolv. Bra med förvaring i garderob med skjutdörrar.

SOVRUM 2:
Samtliga sovrum i lägenheten är lugnt belägna mot innergården. Sovrum 1 har ljusa väggar och heltäckningsmatta i brun nyans på golvet. Tre garderober.

SOVRUM 3:
Rummet har ljusa väggar och ekparkettgolv.

BADRUM: :
Stamrenoverat och utbyggt badrum med fönster. Helkaklat med vitt kakel med svart bård i mosaik, grått klinkergolv. Utrustat med hörnbadkar. duschhörna, toalett, tvättställ med kommod, spegel med belysning, handdukstork och toppmatad tvättmaskin. En garderob.

ÖVRE PLAN/MÖJLIG UTHYRNING::
En trappa leder upp till övervåningen som antingen kan användas tillsammans med entréplanet eller som separat uthyrningsdel eller kontorsdel. Vid uthyrning används entré genom trapphuset och vinden.

ALLRUM: :
Allrum som inrymmer ett kapprum samt matplats om planet används som uthyrningsdel. Här finns ett takfönster som ger fint ljus. Plastmatta på golvet och målade väggar.

ARBETSKÖK/PENTRY::
Intill allrummet finns ett kök med skåpinredning som har vita luckor. Maskinellt utrustat med spis med spisfläkt samt delad kyl/frys (står i allrummet).

VARDAGSRUM/SOVRUM: :
Ett rymligt rum med snedtak och utgång till terrass. Rummet delas av med en vikvägg och möjlighet finns att använda de två rummen som ett enda stort rum. Rummet har ljusa väggar och plastmatta på golvet.

SOVRUM: :
Detta rum delas av med en vikvägg mot vardagsrummet och möjlighet finns att använda de två rummen som ett enda stort rum. Rummet har ljusa väggar och plastmatta på golv.

TERRASS (15,5 kvm)::
Inglasad terrass med söderläge med ett oslagbart läge med utsikt över kvarterets vackra arkitektur, Domkyrkotornen och slottet.

DUSCHRUM: :
Helkaklat med vitt kakel på väggen samt ljusblått klinker på golvet. Utrustat med tvättställ, spegel med belysning, toalett samt dusch.

KLÄDKAMMARE/KATTVINDAR: :
Intill köket finns en större klädkammare som ger bra förvaring. I anslutning till klädkammaren och hallen finns två kattvindar för förvaring.

FÖRRÅD: :
Extra smidigt att vindsförrådet från detta lägenhetsplan då du genom entrédörren kommer till vinden och det rymliga vindsförråd som hör till lägenheten. Det finns också ett separat källarförråd med egen dörr.

Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

BALKONG (8,5 kvm)
Ett extra rum som från tidig vår till sen höst, är den utbyggda och inglasade balkongen med kvällssol. Utsikt över den grönskande parken vid Le Parc. Grått klinker på golvet förstärker den rumsliga känslan.

TERRASS (15,5 kvm)
Även den inglasade terrassen med söderläge blir ett extra rum. Här kan du njuta av oslagbar utsikt över kvarterets vackra arkitektur, Domkyrkotornen och Slottet. Gott om plats för både loungemobel, matgrupp och kanske ett utekök.

Bilplats

Utomhus- och garageplatserna hyrs endast ut till boende och verksamheter i fastigheten. Den första platsen kostar 320 kr respektive 500 kronor per månad. Den som önskar fler platser måste därefter betala 910 kr respektive 1350 kronor per månad. Uppsägningstiden är tre månader.

I garaget finns ett antal laddstolpar för elbil. För tillgång till laddstolpe tas en tilläggsavgift ut. Kötiden är i regel kort.

Byggnad/Storlek

200 kvm , 8 rum och kök, varav 5 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1965

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: ComHem/Tele2 levererar TV till samtliga lägenheter. I månadsavgiften ingår basutbudet, men den som så önskar kan köpa till ytterligare kanaler.

Föreningen har bredband via fiber indraget i samtliga lägenheter. För närvarande levereras internet av Bredband2. I månadsavgiften ingår internetanslutning 1000/1000 Mbit/s. För den som så önskar finns möjlighet att köpa ip-telefoni och ip-TV, kontakta då Bredband2.

Övriga utrymmen

Ett rymligt vindsförråd och ett stort källarförrådsrum. Möjlighet finns att hyra extra förråd.

Lägenhetsnummer

39

Ekonomi

Pris: 9 800 000 kr (eller bud). Månadsavgift: 7 069 kr. I månadsavgiften ingår kabel-TV, bredband, vatten, värme och bostadsrättstillägg. . Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 1,31884%.

Driftkostnad summa: 733 kr/mån
El: 733 kr/mån

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd.

Föreningen

Namn: Brf Luthags-City
Om föreningen: Luthagens bästa läge, gränsande mot centrala staden, har Brf Luthags-City med sin karakteristiska 60-talsstil. Föreningen rymmer 73 bostadsrättslägenheter och 12 st bostadsrättslokaler.

Föreningen har terrass på innergården, samt cykelställ under tak finns vid föreningens miljöstuga. Gemensam tvättstuga finns i källaren på Sturegatan, mellan 2B och 4A. Den är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, tre torkskåp, lakansträckare och kallmangel. Föreningen har 2020 inrättat en gästlägenhet på Sturegatan 2B, en avgift om 200 kr/dygn tas ut.

Föreningen har väldigt en bra och utförlig hemsida med mycket mer information: www.luthagscity.bostadsratterna.se
Ekonomi: Ekonomisk förvaltning utförs av Sweax, viktoria.felger@sweax.se. ekonomi@sweax.se. Tel: 018-65 12 80 Föreningen höjde avgifterna med 10% fr o m 1 januari 2024. Inga kommande förändringar planerade eller beslutade. Kontrollerat 2024-01-22
Renoveringar:
Tidigare gjorda renoveringar:
1995-96 - Nya luftbehandlingsaggregat för kontor och butiker.
1998 - Bildäcket på innergården tätas och får ny asfaltbeläggning.
2000 - Nya 3-glasfönster i samtliga lägenheter, ej balkonger.
2004 - Bredbandsinstallation.
2007 - Enreduce installeras för driftsoptimering av värmen.
2008 - Styrd belysning monteras i samtliga trapphus.
2009 - Första hissen byggs om Sturegatan 4B.
2010 - Samtliga pumpar till värmesystemet byts ut med nya ventiler till radiatorkretsen.
2010 - Fönsterbyten till butiker på innergården inleds.
2011 - Stamrenoveringen avslutad med nya vatten, avlopps- och dagvattenledningar.
samt totalrenovering av bad- och wc-rum.
2011 - Nya luftbehandlingsaggregat till kontor o restaurang på Sysslomansgatan samt garaget.
2011 - Ombyggnad av hiss Sysslomansgatan 15B.
2011-12, 2015 - Nya fönster till kontor och lokaler.
2012 - Nya entrédörrar samt nytt kontrollpassersystem.
2013 - Installation av nytt system för tvättstugebokning.
2015-2016 - Ombyggnad resterande fyra hissar.
2017 - Nytt tegeltak med rännor och snöskydd båda höghusdelarna
2017 - Utbyggnad av samtliga balkonger med nya räcken, byte av balkongfönster- och dörr till 3-glas.
2018 - Utbyte av avloppsledningar i källare, Sysslomansgatan 15A och B.
2019 - Genomgång och tätning av läckage på terrass/innergård.
2018-19 - Ombyggnad av kontorslokaler till 21 lägenheter, Sturegatan2-4. Försäljning och inflyttning under första halvåret 2020.
2020 - Inrättande av gästlägenhet, Sturegatan 2B.
2020 - Installation av LED-belysning i trapphus och utomhus.
2021 - Byte till rörelsestyrd LED-belysning i samtliga trapphus, vindar och källare. Byte till LED-belysning utomhus. Arbetet för att minska föreningens miljöbelastning fortsätter. ¨
2021- Upprustning av terrassen.
2021- Ommålning av fasadplattor.
2021- Byte till energiglas i garagenedfart.
2022-23 - Uppgradering och ombyggnad av trädgård och innergård.

Kommande under året: Installation av laddstolpar för elbilar och uppgradering av fastighetens elnät. Föreningen arbetar också aktivt med energibesparande åtgärder. Läs mer om energibesparande åtgärder under dokument.
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Övrigt: Det är ej fastställt hur mycket den boende ska äga vid delat ägarskap. Men det är tillåtet.

Gällande andrahandsuthyrning krävs styrelsen godkännande. I regel max 1 år. Årlig avgift för andrahandsuthyrning tas ut.

Vicevärd har hand om nycklarna.

Tillställningar: Två gånger om året bjuder föreningen sina medlemmar på fest, oftast på någon av restaurangerna i föreningen. I maj hälsar vi våren välkommen samtidigt som vi har ordinarie årsstämma. I december äter vi ett gemensamt julbord.

Utöver de stående festerna händer det att någon bjuder in grannarna till knytkalas eller annan samvaro i trädgården.

Förråd: Till varje lägenhet hör ett eller två förråd. Det finns möjlighet att hyra extra förrådsutrymme - kontakta vice värden vid intresse.

Dessutom finns däckförråd med ingång från garaget. Det ligger mellan trapphuset mot innergård/terrass och dörren till Sturegatan 2.

Visa mer

Karta

FRÄMRE LUTHAGEN - FJÄRDINGEN - Sysslomansgatan 15A - Uppsala

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus