50
RM+
SÄVJA - Västgötaresan 42B - UPPSALA

Renoverad tvåa med uteplats

Bostadsrättslägenhet 2 rok 66 kvm 4 662 kr/mån 1 490 000 kr (eller högstbjudande)
Intresseanmälan
Västgötaresan 42B 1 490 000 kr
Intresseanmälan
Image
Image
Image
Image

Renoverad tvåa med uteplats

I natursköna Sävja saluförs snart denna renoverade lägenhet på bottenplan med uteplats på Västgötaresan 42B. Disponerat på 66 kvadratmeter finner du en lägenhet som tack vare de nyligen genomförda förändringarna har det skapats en öppen och inbjudande känsla. Den öppna planlösningen bidrar till ett ljust kök och den eleganta köksön förbinder vardagsrummet med köket på ett smidigt sätt. Det träimiterade laminatgolvet återfinns i samtliga rum och tack vare detta finns det en enhetlighet vilket ytterligare påvisar eftertänksamhet. Ett förrådsutrymme ingår. Uteplatsen är för närvarande under renovering, mer information och bilder fylls på löpande. För frågor, privat visning eller förhandsbud, kontakta ansvarig mäklare.

Föreningen HSB Brf 81 Västgötaresan är en omtyckt förening med 142 bostadsrätter. Föreningen erbjuder sina medlemmar bland annat festlokal, övernattningslokal bastu och tvättstugor. Fiberdragning, laddstolpar och förberedande undersökningar för bergvärme är exempel på föreningens framtida projekt.

I Uppsalas sydöstra del ligger Sävja, tio minuters bilfärd från Uppsalas stadskärna. Dikt an finner ni Lunsen som är en av Uppsalas största skogsområden med sjön Stordammen. Vid strandkanten finns möjlighet för en lyckad grillfest. Några minuters promenad från Västgötaresan finns apotek, vårdcentral, restaurang och en mindre livsmedelsaffär. Det finns flera olika förskolor och Stordammens skola har klasser från F-9 samt fritidsverksamhet och bibliotek. Ett nybyggt kulturcentrum berikar stadsdelens barn och vuxna. Det finns bland annat replokaler, studiecirklar och kulturevenemang. Frisörsalong och ett större ICA finns på gångavstånd. Sävja IP och Danelids IP finns dessutom nära till hands för den idrottsintresserade!

Visa mer
Ludvig Tidblom
Ansvarig mäklare
Ludvig Tidblom ludvig.tidblom@riksmaklaren.se
073-925 47 60
”Jag vill vara din mäklare genom livet”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1990-92
Rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Boarea
66 m²
Månadsavgift
4 662 Kr
(I avgiften ingår värme, vatten, tillgång till tvättstuga, bredband samt kabel-tv. Föreningen följer HSBs rekommendation att anpassa månadsavgiften varje år mot vanliga indexhöjningar med 1-2%. Därmed undviker de en drastisk avgiftshöjning om ränteläget förändras eller en större åtgärd i underhållsplanen stundar. Avgifter för parkeringsplats och garage förändras inte. )
Pris
1 490 000 Kr (eller högstbjudande)
Våningsplan
1 av 2
(På markplan med inhägnad uteplats)

Planlösning

Hall och Klädkammare :
I hallen finns det gott om förvaringsmöjligheter och det mörka stengolvet är en lyxigt inslag. Om inte den stora garderoben skulle räcka till finns klädkammaren precis runt hörnet. Mörkt träimiterande laminatgolv. (Renoverat 2022)

Kök :
Stort och rymligt kök med plats för matbord, mörkt träimiterande laminatgolv. Här finns goda möjligheter till att lyckas med matlagningen och köksön bidrar även med mer förvaring. Fina detaljer så som en kromad vattenkran och LED-belysning. Ovanför köksbänken är en elegant grå kakelstrimma med vita inslag uppsatt. Maskinell utrustning består av mikrovågsugn, induktionshäll och ugn, spisfläkt samt frys/kyl. (Renoverat 2022)

Vardagsrum :
Lättmöblerat och öppet vardagsrum med ljusa väggar och mörkt träimiterande laminatgolv. Två stycken dubbelfönster bidrar med bra ljusinsläpp. Det finns gott om plats för TV-bord och större soffgrupp och möblemang.

Badrum :
Badrummet har vitt kakel och ljusblå plastmatta. Spegelskåp ovanför handfatet och den vita kommoden, dusch med glasvägg. WC samt uppvärmd handdukstork. Tvättmaskin är installerad och huset mitt emot är den nyligen renoverade tvättstugan.

Sovrum:
Även sovrummet har ljusa väggar och det mörka träimiterande golvet. Garderoben med skjutdörrar ger maximalt med plats och samtidigt tar den minimalt med plats. Detta frigör ytor för dubbelsäng och möblemang så som skrivbord och bokhylla. (Renoverad 2022)

Uteplats :
Rymlig insynsskyddad uteplats som för närvarande är under renovering.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Bilplats

Garage: 65 st kallgarage ca 400 kr/mån.
P-platser med el-plint: 49 st 300 kr/ mån.
P-plats utan el-plint: 23 st 200 kr/mån.
10 st gästparkeringar.
Upplands Boservice har hand om parkeringskön

Renovering

Nytt låssystem
Ommålning av fasader
Nyrenoverade föreningslokaler samt bastu
Kommande projekt:
- Fiberindragning
- Förberedande undersökningar för bergvärme
- Laddstolpar för elbilar

Byggnad/Storlek

Flerfamiljhus, 66 kvm , 2 rum och kök, varav 1 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1990-92

TV- och internetanslutning

TV: ComHem (basutbudet ingår i avgiften)
Internetanslutning: ComHem (100 Mbit ingår i avgiften)

Övriga utrymmen

Festlokal
Gästrum
Bastu
Tvättstugor

Lägenhetsnummer

12-2081-1-39-8

Ekonomi

Pris: 1 490 000 kr (eller högstbjudande). Månadsavgift: 4 662 kr. I avgiften ingår värme, vatten, tillgång till tvättstuga, bredband samt kabel-tv. Föreningen följer HSBs rekommendation att anpassa månadsavgiften varje år mot vanliga indexhöjningar med 1-2%. Därmed undviker de en drastisk avgiftshöjning om ränteläget förändras eller en större åtgärd i underhållsplanen stundar. Avgifter för parkeringsplats och garage förändras inte.
. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 433 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 0,51438%.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2020-06-26. Energiprestanda primärenergital: 139 kWh/kvm och år. Energiklass: E.

Föreningen

Namn: Brf Hsb 81 Västgötaresan
Om föreningen: Föreningen är belägen mitt i Sävjaområdet i Uppsala. Här bor man med naturen inpå knuten. Bostadsrättsföreningen består av 142 st bostadsrätter fördelade på radhus, flerbostadshus och punkthus med adress Västgötaresan 1-103. 3 samlingslokaler varav 1 för uthyrning till medlemmar. Föreningen är en HSB-föreningen och individuellt medlemskap i HSB Uppsala är obligatoriskt för medlemmar.Besök gärna föreningens hemsida som är väldigt informativ; www.hsb.se/uppsala/brf/vastgotaresan/Ekonomi: Ekonomisk förvaltare är Upplands Boservice, 018, 18 74 00. Föreningens budgetmöte har inte varit ännu så det är svårt att säga hur stor en ökning blir.Troligen minst en indexökning. Kontrollerat: 2023-10-13
Renoveringar:
Kommande renoveringar:
Utbyte av hissar
UC
Åtgärda fuktskador i våtutrymmen efter konstaterande i en våtrumsöversyn
Kontrollerat: 2023-10-13
Överlåtelseavgift: 1433 kr
Pantsättningsavgift: 573 kr
Övrigt: Föreningen är en HSB-föreningen och individuellt medlemskap i HSB Uppsala är obligatoriskt för medlemmar.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

SÄVJA - Västgötaresan 42B - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus